Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir temizleme tarifleri

@Halit Kıran
Sonra o pudra nasıl temizlenecek
Bence yanlış bir uygulama.

Scudo
Neden komplikeleştirmek için çabalıyorsunuz ki? Alın mazot ve diş fırçası girişin zincire ve rubleye.Ne zinciri çıkarmaya gerek var ne de arka tekeri sökmeye.

Zinciri söküp temizlemek zincirin kopma olasılığını artırırmı ?

@A.Samed.Y arttır mi arttırmaz mı bilmiyorum ama zinciri temizlemek icin sokmek bence cok mantıklı degil hele bir de klasik sistemli, söküp takması zor bir zincirse

Normalde her zincir sökülüp takıldığında yeni pim kullanılırsa herhangi bir riskş yok ama aynı pimle söküp takıyorsanız kopma ihtimalini kuvvetlendirirsiniz...

Arkadaşlar ben bisikleti eve sokuyorum. Zinciri benzin tiner ile temizleme işleminden sonra koku yapar diye düşünüyorum ev içinde.

Bunun yerine kokusuz yötem var mı? Wurth un balata temizleyicisi de koku yapar mı? yada wd40?

bana kokusuz birşey lazım. tşk

CİLİT BANG+SU metale sıkıntı çıkarmaz mı?

Ben zinciri söktüm mazotun içine attım biraz da fırçaladım oldu....:harika::)

@Melih Çolak
@melih çolak ben aşağıdaki ürünü sipariş ettim.

Taşınabilir Bisiklet Zinciri Temizleyici Bisiklet Temiz Makine Fırçalar Dağ Yol Bisikleti Bisiklet Temizleme Kiti Açık Spor Yıkama Araçları
(link)
(from AliExpress Android)

Bunun içine sıkarım ozaman. Sonra kurular ardından da yaplarım madem. :)

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@D.Cengiz olur hocam gayet güzel olur :) mazotta koyabilirsiniz içine ama koku yapar o evin içinde :) hatta mazotlayıp yıkadıktan sonra bile koku gitmiyor annemden çok fırça yemiştim zamanında :)

İki adet ucuz dis fircasi birbirine bantli yeter birazda su:D:D:komik:

Aşağıdaki ürünler hazır ama henüz temizleme gereği duymadım. 500 km anca yaptı bisiklet :harika::)

1- Zefal bio genel temizleme ve yağlama sprayi

66.PNG

2- Zefal zincir yağı pro lube ıslak kuru ortam.

67.PNG

Az önce würth ün balata temizleme spreyini aldım. Zincir temizleme kutusu gelince içindeki fırçalara ve haznesine sıkıp öyle denerim. Ben gene de cilit bang ve su değirmeme taraftarıyım zincire. Ayrıca benim arka tekerde elektrik motoru da var. Sudan o yüzden de kaçınıyorum aslında. Heralde 1 aya gelir o alet.

Ben de zefal kullanıyorum. Memnunum gayet iyi iş görüyor. Aslında sprey olanlar daha iyi gibi. Bitireyim spreye döneceğim ben de.

Powerlink bağlarsanız sök-tak işlemi kolay olur. Şahsen pet şişeye mazot doldurup, zinciri de içine atıyorum. Sonra kapağını kapatıp çalkalıyorum (öyle aşırı kuvvetlice değil). İçinden çıkarınca ipleri kısa olan havlumsu (mikrofiber gibi) bir bezle kurulayıp tekrar yerine takıyorum sonra da yağlıyorum. Zararlı mı değil mi konusunda ise kendi deneyimlerime göre zincir ömrüne pek bir olumsuz etkisini göremedim. Hala aynı sürede değişim yapıyorum ve dişliler de eski yönteme göre aynı sürede aşınıyor.
Sram-powerlock-powerlink-chain-connectors.jpg

Ama zannediyorum ki en pratiği şu alet:
06e3f6a4193d2ee6ddbe8dc548f4520f.jpg

İçine istediğiniz temizleyiciyi doldurun. Güzel temizlediğini videolardan izledim. Kendim denemedim.

Sıvı olarak hemen hepsini denedim. En etkilisi balata spreyleri. Hatta alete bile gerek kalmadan direkt zincire sıkınca akıtıyor. Ama içinde ne var ne yoksa tertemiz ediyor. Sürüşten önce yağlamak ve yağın içlere işlemesi için bir zaman beklemek iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
Geri