Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir temizleme tarifleri

Amac zinciri tamamen yagdan arindirmak olmamali, sadece kiri kalintilari atmak yeterli olacaktir. Bu nedenle ben bulasik deterjani ve bulasik fircasi kullaniyorum. Sonra bulasik bezi ile kurulayip, yagliyorum. Yag biraz bekledikten sonra zincirin dis yuzeyini silip fazlaligi aliyorum. Yeterli bence.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Scudo
Genelde pet şişe içersine sabunlu su koyup sonra zinciri içersine atıp çalkalıyorum. Şimdi zincire benzin vs türevi sürmek zararlı diyorlar,balata spreyide aynı kafaya çıkıyor. Tek çareyi sabunlu suda buluyorum.Oda eğer yağı, tozla katrana dönüşmeye başlamışsa hani. Eskiden temizliğe çok dikkat ederdimde, artık çok gerekli olmadıkça temizleyesim gelmiyor. Kirlekmek güzledir, demişler:komik:

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Genelde pet şişe içersine sabunlu su koyup sonra zinciri içersine atıp çalkalıyorum. Şimdi zincire benzin vs türevi sürmek zararlı diyorlar,balata spreyide aynı kafaya çıkıyor. Tek çareyi sabunlu suda buluyorum.Oda eğer yağı, tozla katrana dönüşmeye başlamışsa hani. Eskiden temizliğe çok dikkat ederdimde, artık çok gerekli olmadıkça temizleyesim gelmiyor. Kirlekmek güzledir, demişler:komik:
Son zamanlar bende ustunkoru yapıyorum. Sok temizle kurut tak zahmetli geliyor. Fırça yalap salap suruyom üstüne birazda mazotlayıp fırça tmm

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Merhaba. Şu zincir temizleme aparatları hakkında ne düşünüyorsunuz güncel olarak? Kimisi pislikleri sıkıştırıyor zincirin içinde faydalı görmüyorum demiş. Kimisi de çok pratik oluyor demiş. Açıkçası gazyağı ve fırça ikilisini kullanıyordum ama çok yağ akıyor apartmanın bahçesine. Balkonda da hanım kızıyor 😄 Eğer zararlı değilse zinciri sökmeden bu aparatla, rubleyi de sökerek masada elle fırçalayarak temizlemeyi düşünüyorum.

Bir de önereceğiniz bir model var mı? Park tool 1000 lira, muadili 150.

20 yıldır bu ve buna benzer alet ile (finish line marka fotoda, 6 yıldır bununla) temizliyorum zincirimi ayda 1 kez (ayda 700-800 km geçiyorum). Onun dışında arada bir yağın fazlasını alırım kuru bezle, olumsuz bir durum yaşamadım. Su bazlı yağ sökücü koyuyorum içine

1693896872387.png

Son düzenleme:
20 yıldır bu ve buna benzer alet ile (finish line marka fotoda, 6 yıldır bununla) temizliyorum zincirimi ayda 1 kez (ayda 700-800 km geçiyorum). Onun dışında arada bir yağın fazlasını alırım kuru bezle, olumsuz bir durum yaşamadım. Su bazlı yağ sökücü koyuyorum içine

308869 dosyayı görüntüle
Çok teşekkür ederim.

Finish Line marka olanı artık Türkiye'de satılmıyor sanırım. Bulamadım. Park Tool için videolara baktığımda da fırçanın telleri tek tek kopup zincire yapışıyordu. O kadar para verip böyle bir sonuç almak yerine Bikehand YC-791 ürününü sipariş geçtim. 330 lira. Tayvan malı olarak güvendiğim bir marka başka ürünlerini kullanıyorum. Çin malı muadillerde 100-150 liraya bulunabiliyordu ama çabuk kırıldıklarını okudum. Umarım sıkıntı olmaz bakalım. Uzun kullanım sonrası buraya yazarım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: lrfan
Çok teşekkür ederim.

Finish Line marka olanı artık Türkiye'de satılmıyor sanırım. Bulamadım. Park Tool için videolara baktığımda da fırçanın telleri tek tek kopup zincire yapışıyordu. O kadar para verip böyle bir sonuç almak yerine Bikehand YC-791 ürününü sipariş geçtim. 330 lira. Tayvan malı olarak güvendiğim bir marka başka ürünlerini kullanıyorum. Çin malı muadillerde 100-150 liraya bulunabiliyordu ama çabuk kırıldıklarını okudum. Umarım sıkıntı olmaz bakalım. Uzun kullanım sonrası buraya yazarım.
Zincir temizliği için bir çok yöntem denedim ancak en iyisi bulaşık deterjanı ile birlikte eski bir bulaşık süngeri olduğuna karar verdim (belki eski bir dış fırcası da eklenebilir).
Ata bulvarında yeni açılan Shell benzinliğine gidip hem suyu, hemde köpüğü kullanıyorum, bir güzel temizliyorum zinciri. quick link varsa evde söküp plastik bir şişe içinde de halledebilirsin.

Merhaba. Şu zincir temizleme aparatları hakkında ne düşünüyorsunuz güncel olarak? Kimisi pislikleri sıkıştırıyor zincirin içinde faydalı görmüyorum demiş. Kimisi de çok pratik oluyor demiş. Açıkçası gazyağı ve fırça ikilisini kullanıyordum ama çok yağ akıyor apartmanın bahçesine. Balkonda da hanım kızıyor 😄 Eğer zararlı değilse zinciri sökmeden bu aparatla, rubleyi de sökerek masada elle fırçalayarak temizlemeyi düşünüyorum.

Bir de önereceğiniz bir model var mı? Park tool 1000 lira, muadili 150.
Ben de kullanıyorum zincir temizleme apratını. Bazen mazot bazen bulaşık deterjanı koyuyorum, sonuç gayet güzel.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
@RTFM Benzincide basınçlı su + köpük. Bu gerçekten süper bir fikir.

Emin olun dusundugunuz kadar iyi bir fikir degil. Bir kovaya bulasik sabunlu su yapip sunger yardimiyla yikamanizi tavsiye ederim. Ardindan suyla durulayarak guzel bir sonuca ulasacaksiniz. Basincli su gobeklerdeki yaga zarar verebiliyormus ve acikcasi cok detayli temizlemeyecektir. Ben dokunarak hissederek temizlemeyi seviyorum ve dogru buluyorum. Ayrica bu yontemin bir faydasi da bisikletin sorunlarini tespit edebilirsiniz.

yukarı da yazdıklarımdan basınçlı su kullandığımı nereden çıkardınız?
neyse herkes istediğini anlamış. kenarda duran küçük musluktan bahsetmiştim. ne kadar zormuş birilerine bişey anlatmak. herkes çok biliyor.

@RTFM Tamamen yanlış anlamışsınız. Forumda bazen böyle alaycı bir tavır olduğu için siz de haklısınız gerçi. Ben gerçekten fikri beğendim için söyledim.

@M.İhsan Yok ben sadece zincir için düşündüm. Yağ çözücüden sonra.

@RTFM Tamamen yanlış anlamışsınız. Forumda bazen böyle alaycı bir tavır olduğu için siz de haklısınız gerçi. Ben gerçekten fikri beğendim için söyledim.

@M.İhsan Yok ben sadece zincir için düşündüm. Yağ çözücüden sonra.
Kusura bakmayın o halde tepkim için. Dediğiniz gibi çok fazla bu üslup olduğu için yanlış anladım. Bu tarz ekipmanlar da tazyikli su pek tavsiye edilmez. Köpük kısmını ve basınçsız suyu kullanmak bana yetiyor. Son zincirim 10nin km’de ve en son kontrolde 50% ömrünün kaldığını söylemişti bakımı yapan arkadaş. Açıkçası son zamanlarda vites geçişlerinde sıkıntılar yaşıyorum, değişim zamanına yaklaştığımı hissediyorum.

Sorun yok @RTFM . Yani evde zincir temizlemek gerçekten zor. Hem gazyağının kokusu hem de kirli suyu dökmek epey zahmetli. Yakında wax işlemi uygulayacağım umarım dedikleri gibi kurtulurum zincir temizliğinden.

• Beğen
Tepkiler: RTFM
Böyle tatlıya bağlanmasına sevindim. Bu arada evde zincir yağını temizlediğiniz atık suyu ne yapıyorsunuz? Mesela mazot veya gaz yağı içinde zincir yağı bulunan. Tuvalete döksek acaba plastik boruyu eritir mi giderlerde? Bu atık suları hep ne yapacağımı bilemiyorum. Balata spreyi vs onlar da. En son ben de prile geçeceğim bu yüzden 😀

• Beğen
Ben kanalizasyona dökmüyorum. Bir şişeye veya kaba koyup çöpe atıyorum. Atık meselesi gerçekten büyük sorun. Çöpe gidince de yok olmuyor ama en azından direk denize gitmesinden daha iyidir diye düşünüyorum.

• Beğen
Ben kanalizasyona dökmüyorum. Bir şişeye veya kaba koyup çöpe atıyorum. Atık meselesi gerçekten büyük sorun. Çöpe gidince de yok olmuyor ama en azından direk denize gitmesinden daha iyidir diye düşünüyorum.
Bir ara 3d yazıcı ile baskı alıyordum. Modelleri isopropil alkolle temizliyordum. Reçine kalıntıları vs. Yine aynı problemi yaşıyordum.

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Arkadaşlar, zincir sökme ve takma çok mu zahmetli? Yoksa yaptıkça pratikleşiyor mu? Hani zinciri en güzel sökerek temizleyebiliriz gibi geliyor bana da ben daha hiç sökmedim. :) Geçmişte sökme aparatı da almıştım. Duruyor öyle. Üstelik bir tane kullanılmamış powerlink de var. Ben şu sökme takma işini bu akşam deneyimleyeyim. :)

Arkadaşlar, zincir sökme ve takma çok mu zahmetli? Yoksa yaptıkça pratikleşiyor mu? Hani zinciri en güzel sökerek temizleyebiliriz gibi geliyor bana da ben daha hiç sökmedim. :) Geçmişte sökme aparatı da almıştım. Duruyor öyle. Üstelik bir tane kullanılmamış powerlink de var. Ben şu sökme takma işini bu akşam deneyimleyeyim. :)
Abi zinciri sökmek kolay da temizlik için sürekli söküp takmak tavsiye edilmiyor. Sanırım zincirin pimi, sökme sırasında hasar görebiliyor. Powerlink için de bir kaç kere anca takıp çıkarılır gibi bir yorum okumuştum ama çok bilgim yok. O yüzden ben üzerinde temizliyorum. Klasik bisikleti sökerken zinciri de söktüm. Gazyağına yatırınca kolay çıktı. Ama gündelik bisikletimde temizliği zincir üzerindeyken yaparken de çok zorlanmıyordum. Gazyağı ile silince hemen çıkıyordu. Bugün şu aparat gelmiş olur elime. Bakalım işe yarayacak mı göreceğim.

• Beğen
Tepkiler: RTFM ve suyunsesi
Elimde şu kutulu zincir temizleme aparatlarından olmasına rağmen sökmeden adamakıllı temizlemek benim için çok zor.Bir kabın içinde temizledikten ve daha sonra zinciri yıkadıktan sonra saç kurutma makinesi ile kurutmak muhteşem. :)

Geri