osmancan71
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.256
- İsim
- osman
- Başlangıç
- 2018—19
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Cyclocross
Zincirimi söküp mazota yatırabilirim.
Hidrolik frenim mevcut rubleyi sökmeden çünkü tecrübem yok disklere yağ sıçratmadan nasıl temizlemeliyim. Balata spreyi aldıydım ama pek sanki tavsiye edilmiyor gibi ben de tecrübeli arkadaşların tavsiyesine uyup balata spreyi kullanmayacağım rublemi nasıl temizlemeliyim.
Ben rubleyi temizlerken diske yağ sıçramasından korkuyordum diski sarmak aklıma gelmedi teşekkürler. Diş fırçası ruble için uygun olur sanırsam.
Rubleyi sökmekten bahsederken fazla özet geçmişim, rubleyi değil aktarıcının makaralarını sökmekten bahsetmek istiyordum asıl. Aktarıcının plakasını sökmek, rubleyi sökmekten daha kolay, sadece tek bir vida tipi için alyanınız olucak, 2 makara vidası söküceksiniz. Temizledikten sonra yerleştirip tekrar geri sıkıyorsunuz. Tek alet gerekiyor. Yaptığı temizliğe oranla fevkalade işe yarıyor. Hem rubleyi sökmenize gerek yok, sakın yanlış anlaşılmasın, ben göbek ıslatmadan nasıl yapılır onu anlatmaya çalışıyordum. Göbeği bir bantla kapatın ki, hiçbir şey kaçmadığından emin olun istiyorsanız, sonra sabunla fırçalayın, durulayın.Mete bey Rubleyi şimdi olmasada ileride kesinlikle sökeceğim bisiklette emekleme dönemindeyim daha yavaş yavaş doğru bilgiyle sağlam adımlarla ilerlemek istiyorum.
Ben de 3lü setini almıştım. Yağ, temizleme spreyi ve birşey daha vardı ama unuttum. Zinciri çıkartmadan üzerine sıktım, rubleye de sıktım ve biraz bekledikten sonra pet şişenin agzına delik açarak su ile yıkayıp sildim. Bence iş görüyor. Kirlerin büyük bi kısmının su ile aktığını gördüm. Ama aralarda illa ki kalıyor. Zinciri sökseydim ve rubleyle ikisini fırça ile temizleseydim çok daha iyi sonuç alırdım diye düşünüyorum. Yağmur görmediği sürece bence iyi bir yağ. Belki yağmurdan ziyade hızdan kaynaklı sıçrayan çamurlardan da kirlenmiş olabilir. Çok ciddi bir tecrübe yaşamadım açıkçacı. İstatistik tutacak kadar tecrübe yaşadığımda yeniden başlığa uğrayacam20 yıldır ilk defa geçen hafta Bisikleti alıp sürmeye başladım. Bisikletimin tüm donanımlarına müdahale edebilecek kabiliyete gelmek istiyorum ilk adımı attım
Küçükken vites ayarlamayı beceriyordum şimdide elimi atmadım ama becerebilirim diye düşünüyorum.
İlk adımda.
Zincir sökmesi,takması temizlik ve bakımı
Ruble sökmesi,takması temizlik ve bakımı
Arka aktarıcı ön aktarıcı sökmesi,takması temizlik bakımı
Hidrolik Fren bakımı balata değişimi gibi bakım ve değişimleri öğrenmek.
Hiç bilmeyen bir kişi bile bir şekilde bunları yapar ama önemli olan doğru şekilde yapmak. Bilinen doğruları öğrenmek ve uygulamak.
Xcp den 5 li paket aldım uygundu hem de denemek tecrübe edinmek amaçlı.
286653 dosyayı görüntüle
Atakan hocam lastik parlatıcısı lastiği baya parlattı. Susuz yıkama muhteşemdi 100 ml ile bisiklet parladı ama benimki yeni onuda göz önünde bulunduralım. Yağ sökücü sıvısı Mazota kafa tutamaz bence.Ben de 3lü setini almıştım. Yağ, temizleme spreyi ve birşey daha vardı ama unuttum. Zinciri çıkartmadan üzerine sıktım, rubleye de sıktım ve biraz bekledikten sonra pet şişenin agzına delik açarak su ile yıkayıp sildim. Bence iş görüyor. Kirlerin büyük bi kısmının su ile aktığını gördüm. Ama aralarda illa ki kalıyor. Zinciri sökseydim ve rubleyle ikisini fırça ile temizleseydim çok daha iyi sonuç alırdım diye düşünüyorum. Yağmur görmediği sürece bence iyi bir yağ. Belki yağmurdan ziyade hızdan kaynaklı sıçrayan çamurlardan da kirlenmiş olabilir. Çok ciddi bir tecrübe yaşamadım açıkçacı. İstatistik tutacak kadar tecrübe yaşadığımda yeniden başlığa uğrayacam
Merhaba xcp zincir yağından memnun musunuz?20 yıldır ilk defa geçen hafta Bisikleti alıp sürmeye başladım. Bisikletimin tüm donanımlarına müdahale edebilecek kabiliyete gelmek istiyorum ilk adımı attım
Küçükken vites ayarlamayı beceriyordum şimdide elimi atmadım ama becerebilirim diye düşünüyorum.
İlk adımda.
Hiç bilmeyen bir kişi bile bir şekilde bunları yapar ama önemli olan doğru şekilde yapmak. Bilinen doğruları öğrenmek ve uygulamak.
286653 dosyayı görüntüle
Bi deniyelim bakalım susuz yıkama falan yazıyor ☺
Hasan hocam ilk önce bunu bilin ben çok yeniyim.Merhaba xcp zincir yağından memnun musunuz?
Temizlik sıvısı işe yaramıyor. Ya da ben kullanmasını beceremedim.20 yıldır ilk defa geçen hafta Bisikleti alıp sürmeye başladım. Bisikletimin tüm donanımlarına müdahale edebilecek kabiliyete gelmek istiyorum ilk adımı attım
İlk adımda.
286653 dosyayı görüntüle
Bi deniyelim bakalım susuz yıkama falan yazıyor ☺