samet akkaya
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 3.736
- İsim
- Samet Akkaya
- Başlangıç
- 2007—08
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Diğer
Şunu kullanmıştım bir ara. Tavsiye edebilirim. Portakal kokulu. Yinede bu tur cozeltileri kapalı alanda kullanırken dahi havalandirilabilir koşullar tavsiye olunurGaz yağım bitti. Temizliği kapalı alanda yaptığımdan kokusu yüzünden yenisini almayı düşünmüyorum.
Konuyu hortlatıp Wd40 ile zincir ve ruble temizliğinde ne kadar başarılıdır diye sormak istiyorum?
Asperoxun metal yüzeylere zararinı duymadım ama, boyaları matlaştırdığını ve plastik aksamların yüzeyine zarar verdiğini okumuştum yine bu forumda.Son zincir temizliğinde Asperox denedim. İlk olarak asperox ile kaba kirini akıttım. Sonra zinciri pet şişeye atıp içine biraz Asperox sıktım. Üstüne ılık su ekleyip sertçe çalkaladım. Bunu artık kir salmayıncaya kadar, 4 kere tekrarladım. Aynı şekilde çalkalayarak durulayıp sonra kurumaya bıraktım. Sonuç başarılı.
Fakat Asperox'da metali aşındıracak bir bileşen var mıdır diye bir soru geliyor akla. Sanmıyorum ama...
Yanlış hatırlamıyorsam bisiklet organizasyonlarında reklamları vardı.
Başarısı iyi güzel ama pahalı. Normal yıkayın deterjanla kırler azalınca kapalı kutuda mazota yatırın ara sıra çalkalayın kapalı olunca kokusuds olmaz. Ertesi günde alıp takın.Gaz yağım bitti. Temizliği kapalı alanda yaptığımdan kokusu yüzünden yenisini almayı düşünmüyorum.
Konuyu hortlatıp Wd40 ile zincir ve ruble temizliğinde ne kadar başarılıdır diye sormak istiyorum?
Gaz yağım bitti. Temizliği kapalı alanda yaptığımdan kokusu yüzünden yenisini almayı düşünmüyorum.
Gaz yağım bitti. Temizliği kapalı alanda yaptığımdan kokusu yüzünden yenisini almayı düşünmüyorum.
Power link ile sökme işlemi kolay. Bisiklet üzerinde daha zor oluyor bisiklette kirleniyor. Haznelerden Kullanmadım hiç ama bazen yağların cozunmesı uzuyor çünkü diğer güne kadar bekletınce zinciri daha iyi temizleniyor dibi köşesi.@cazci @osmancan71 @Bisiklet ulaşım aracıdır @can^ Wd40 için yaptığınız değerli yorumlar için teşekkür ederim.
Özcan Güler’in bir paylaşımında kullandığını görmüştüm ve dünyada birçok kullanıcısı olduğunu görünce buraki yorumları merak ettim.
Yorumlardan çıkardığım sonuç ruble ve zinciri çok güzel temizliyor.
Fakat bu temizlik ruble ve zincir sökülmeden direkt püskürtme şeklinde olursa diğer aksamlara zarar verme olasılığı çok yüksek.
Ruble ve zincir sökme durumum olmadığı için öncelikle zincir temizleme haznesine yöneleceğim.
Sonrasında bütçeme uygun marka bir degreaser edinmek olacak.
Herkese iyi akşamlar konusuna denk gelmişken şu aralar aşırı işime gelen ıslak mendil kolonya ikiliyse zincir temizlenir mi? Şu aralar adam akıllı sürmediğim için yaklaşık her 300 kmde(1-1.5 ay yapıyor şu anki tempoyla) bir zincirimi yağlıyorum kolonya zincirin dışındaki yağları kolayca söküyor bakla arasındaki yağı da diş fırçasıyla alıyorum kolonyanın uçmasını bekledikten sonra bide xcp ile yağlıyorum mis gibi oluyor zincir rubleyi ve aynakolu yapraklarını da ıslak mendille temizledikten sonra mis gibi oluyor zincir tabi uzun vadede bir yan etkisi olur mu bilemem. Malum havalar soğuk olunca böyle kirli işleri evde yapmak gerekiyor bende böyle bir çözüm geliştirdim 👍
Bazı kullanıcı yorumlarında wd40 uyguladıktan sonra ruble ve zinciri tekrar yıkamalısınız gibi bilgiler okumuştum.@gunerokn ürünün ya da bisikletinin reklamını yapmak gibi algılanmasın ama; 8 yıldır kullandığım karbon ve ultegra aksamım hiç zarar görmedi.Vurguladığım biçimde uygulanırsa sadece ömrü dolduğunda zincir değişir, o da yaptığımız kilometreye bağlı.
6 ay önce aynakol küçük yaprak ve ruble değişti. Yaklaşık 40.000 k.m. de hiç fena sayılmaz...
O zaman ben mazotu deneyeyim hocam. Ancak havaların ısınması lazım mazotu evde denersem her yer yağ olur. Zaten Mart Nisana kadar sürüşe çıkmak baya zor malum buralar baya soğukBen ıslak mendil ile uzun zaman temizlik yaptım.
Önce zincir ve dişlilere wd40 püskürttüm
Sonra ıslak mendille defalarca sildim.
Zincir ve dişliler temiz görünüyor. Ama özellikle zincirin bilyelerin içi temizlenmiyor.
Gerekçesini biraz önce burda yazdım.
Islak mendil yetersiz olur.
O zaman ben mazotu deneyeyim hocam. Ancak havaların ısınması lazım mazotu evde denersem her yer yağ olur. Zaten Mart Nisana kadar sürüşe çıkmak baya zor malum buralar baya soğuk
Şuan üstündeki benim makinedeki zincir üzerinde stok gelen kmc 9lu powerlink baklasiz versiyon. Stravaya alır almaz 0 kmdeyken eklemiştim benim makineyi. Şuan zincir 1700 km'de bisikletçiye götürüp ölçtürdüm yarı ömrü dolmuş dedi Ömrü %75 %80e geldiğinde ruble için zinciri değiştirmek önemli dedi. Ölçtüğü alet aşağıdakine benziyordu ancak benim bildiğim zincir ölçme aleti daha farklı sizce bu aşağıdakiyle aynı sonucu alabilir miyiz
298692 dosyayı görüntüle