Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir temizliği

Hocam zincir ölçmekten anlamam. Ama 1700 km yi ben yaklaşık 6 ayda yapıyorum.

2006 da aldığım yılda ortalama 2000-3000 km yaptığım eski bisikletin zinciri hala ilk zincir.:)
Maşallah iyi kopmamış zincir ben en iyisi 2300 kilometrede falan değiştireyim zinciri çünkü şimdi zincire para vermezsem ileriki vakitte hem ruble hem zincir hem de aynakol yaprağı değiştirmek istemiyorum :)

Scudo
Merhabalar.Geçen hafta yeni bir bisiklet aldım fakat zinciri koptu.Zincir yağlıydı ama eski kullanıcı galiba sürekli eski yağın üstüne yağ sıkmış.Kirler birikmiş.Bu zinciri ne ile temizlememi tavsiye edersiniz?Marketlerdeki yağ çözücüler iş görür mü sizce?Şimdiden teşekkürler

Merhabalar.Geçen hafta yeni bir bisiklet aldım fakat zinciri koptu.Zincir yağlıydı ama eski kullanıcı galiba sürekli eski yağın üstüne yağ sıkmış.Kirler birikmiş.Bu zinciri ne ile temizlememi tavsiye edersiniz?Marketlerdeki yağ çözücüler iş görür mü sizce?Şimdiden teşekkürler

Akaryakıt istasyonlarından gazyağı alın
Fırça ile temizleyin

Ya da servis bölümünde yardımcı olabilirler mazot v.s.

Mazot ile de olur.
bir hazneli zincir fırçalama aparatı ve fırça seti ile mazotu kullanabilirsiniz.

kirli mazotu atmayıp, şişede bekletip kiri çökelterek, birkaç defa kullanıyorum.

bu ürünü mazot ile kullanıyorum.:)

XLC TO-S57 Zincir Temizleme Aparatı
(link)

1 saat temizlediğim zincirimi tam takacağımda karşılaştığım manzara
20230226_153556.jpg
Temizlemeden önce kontrol edin😖

@Atasoy Eldeki zincir parçalarından veya sıfır bir zincirden buraya bakla ekleyip kullanılmaya devam edilir?

@RmzBurak 1 bakla cikartip zincir tekrar birlestirilemiyor cunku zincir yapisi 1 dis bakla, 1 ic bakla, seklinde gitmek zorunda. Iki ayni tip bakla birbirine baglanamiyor.

@RmzBurak 1 bakla cikartip zincir tekrar birlestirilemiyor cunku zincir yapisi 1 dis bakla, 1 ic bakla, seklinde gitmek zorunda. Iki ayni tip bakla birbirine baglanamiyor.
Söylemek istediğim dediğiniz gibiydi aslında. Yanlış ifade etmişim kendimi kusura bakmayın.

Peki iki bakla eksiltilip birleştirilse çok etkiler mi çekiş sistemini?

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Tamire girişmeden once zincirin uzamasını bi kontrol edin isterseniz, belki zincirin değişim zamanı gelmiştir.
Kontrol etmiştim ömrü bitmek üzereydi zaten.
Biten şampuanı suyla çalkalayanlardan olduğum için 😃 dibine kadar kullanma niyetindeydim.

Powerlink haricinde bakla eklemek yada zincir söküp takma zinciri olmadık bir yerde kopmasına sebep oluyor. Tavsiye edilmez.
Peki iki bakla eksiltilip birleştirilse çok etkiler mi çekiş sistemini?
Hiç bir fikrim yok. Yolda kalırsanız eve kadar idare eder ama aktarıcıya fazla gerilim verir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve RmzBurak
Bir keresinde bende de görseldeki gibi bir kopma olmuştu 2 bakla eksiltmiştim. Evet 2 bakla sanki çok kisalmaz gibi duruyor ama fazla kısalıyor aynakolun büyük dişlisinde aktarıcı çok geriliyor.

Arkadaşlar bisikleti aldım. Ama uzun süre bir yerde durduğu için toz zincire nüfus etmiş ve yağı donuk gibi, temizlemeyi düşünüyorum. Kimisi zinciri sökerek yada komple sökerek temizliyormuş. Benim o kadar tecrübem yok. Bana en kolay ve etkili şekilde zincir ruble ve ayna kolu nasıl temizlerim ve nasıl bir yag kullanayım. Temizlik ve yağ konusunda herkes birşey yazmış bir orta yol yokmu ya 😂

Arkadaşlar bisikleti aldım. Ama uzun süre bir yerde durduğu için toz zincire nüfus etmiş ve yağı donuk gibi, temizlemeyi düşünüyorum. Kimisi zinciri sökerek yada komple sökerek temizliyormuş. Benim o kadar tecrübem yok. Bana en kolay ve etkili şekilde zincir ruble ve ayna kolu nasıl temizlerim ve nasıl bir yag kullanayım. Temizlik ve yağ konusunda herkes birşey yazmış bir orta yol yokmu ya 😂
yağ sökücü, eski bir bez ve diş fırçası ilk etapta yeterli oluyor. ben ilk önce zinciri rubleyi güzelce yağ sökücü veya fren temizleyici ile güzelce yıkıyorum. belli bir süre yağ akmaya başlıyor, sonra bez ile zinciri tutup pedalı 4-5 tur atınca zincir iyice temizleniyor. en sonunda da diş fırçasıyla araları temizliyorum

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee

Eğer yağ çok katılaşmış ise wd-40 veya mazotla rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Ama wd-40 pek tavsiye edilmiyor. Asperox kullanıyorum gayet memnunum ancak iyi bir durulama istiyor. Yoksa rublenin üzerinde mat bir katman bırakıyor.
Yağlama konusunda ise muc-off'un yağı tavsiye ediliyor forumda. Gerekli başlık altında fotoğraflar ile kanıtlanmış sayılır. Ben Shimano'nun ki indirimde bulduğum için almıştım wet olanını memnunum. Yağış altında da deneyimledim. Islanınca akıp gitmiyor.
Eski bir diş fırçası zincir baklalarını temizlemede rahatlık sağlar. Ama bazı aletler var.Screenshot_2023-05-18-19-46-28-67_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
Bunun gibi. Biraz fiyatı tuzlu ama zincirin arasını yanlarını güzel bir şekilde temizliyor diye izlemiştim.
Birde tavsiyem temizlerken eldiven giyin yoksa birde elinizden yağı sökmekle uğraşmak zorunda kalıyorsunuz. Şimdiden kolay gelsin.

Eğer yağ çok katılaşmış ise wd-40 veya mazotla rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Ama wd-40 pek tavsiye edilmiyor. Asperox kullanıyorum gayet memnunum ancak iyi bir durulama istiyor. Yoksa rublenin üzerinde mat bir katman bırakıyor.
Yağlama konusunda ise muc-off'un yağı tavsiye ediliyor forumda. Gerekli başlık altında fotoğraflar ile kanıtlanmış sayılır. Ben Shimano'nun ki indirimde bulduğum için almıştım wet olanını memnunum. Yağış altında da deneyimledim. Islanınca akıp gitmiyor.
Eski bir diş fırçası zincir baklalarını temizlemede rahatlık sağlar. Ama bazı aletler var.304495 dosyayı görüntüle
Bunun gibi. Biraz fiyatı tuzlu ama zincirin arasını yanlarını güzel bir şekilde temizliyor diye izlemiştim.
Birde tavsiyem temizlerken eldiven giyin yoksa birde elinizden yağı sökmekle uğraşmak zorunda kalıyorsunuz. Şimdiden kolay gelsin.
Önce asperox kullanayım.pesine sabunlu şu iyice durulayip yağlarım. Birde böyle ben denim bakalım nasıl olacak , teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: bekirs07 ve can^
Önce asperox kullanayım.pesine sabunlu şu iyice durulayip yağlarım. Birde böyle ben denim bakalım nasıl olacak , teşekkür ederim.
Eski iki diş fircasini fırçalı yüzeyleri birbirine bakacak şekilde sıkıca bantla zinciri fircalarin arasına al biraz asperox a batır. Pırıl piril.

Aslında ilk kuru şekilde silersen yağlar cozunup vıcık vıcık olmak yerıne kuru olanlar dökülür sağa solada bulaşmaz. Ben sökmeden temızlemelerde ilk kuru temizliyorum sonra mazotluyorum

Geri