Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir temizliği

Balata spreyi pahalıya geliyor,mazot ve gaz yağı da kokuyor. Acaba şu ürünü zincir ,aynakol ve ruble temizliğinde kullansak ne olur?
(link)
O ürünün içeriğinde Sodyum Hidroksit var. Yani tıkanan lavaboları açmak için kullanılan madde. Kadroya sıkışmış gidon/sele borusu nu eritmek (evet bildiğin eriterek yoketmek) için de kullanılır. Böyle bir madde metali aşındırıp zarar verebilir.

@ModernOblomov Ben uzun zamandır zinciri powerlinkli kullanıyorum temizlik maksadıyla kolay açabilmek için. Temizliği zinciri bisikletten çıkartarak dışarıda yapacaksanız, zinciri açmak için bir karga buruna veya powerlink pensesine ihtiyacınız olacak.

Scudo
Bu zincir temizliği ve tekrar doğru yağlanması adına “tam doğrusu” yok gibi . Bir çok kullanıcı , kaynak ve video mevcut ama hangisi en doğru net değil. Oz cycle kanalında ; toz teflon ve beyaz mum ile yapılan zincir yağlama tekniği çok denemek istediğim birşey . Aliexpress ten 2 defa toz teflon siparişim iptal oldu , sanırım böyle maddelerin ithalatı/ihracatı izni yok . TR de bulabileceğim bir yer olsa alırım ancak bilmiyorum ve internet araştırmamda da bulamadım.

Temizlik için ben de gaz yağı kullanıyorum . Şimdiye kadar kullandığım en iyi zincir yağı da açık ara Chain-L oldu , onu da artık bulamıyoruz.

Kanalımda da en son videom zincir temizlemem ile ilgili. Merak eden arkadaşlara:

Eline sağlık abone olunca you tube dan bildirim geldi ve izledim. Seni gördükten sonra o kadar pimpirikli olmadığıma kanaat getirdim. :) Video için teşekkürler bir çok arkadaşa yardımı dokunur bir çekim olmuş. Ellerine sağlık.:harika:

Geçen hafta yaptığım zincir temizliğini paylaşmak istiyorum sizlerle :)
İşlemi küçük su dolu bir kaba piril + migrosun mutfak yağ sökücü spreyinden biraz fısfıs + diş fırçası kullanarak yaptım yaklaşık 2,5 saatimi aldı.
Can sıkıntısından sallana sallana yaptım :) Sonrasında Chain L ile yağlamamı yaptım fıstık gibi oldu :)

Dosyalar

• kirli zincir.jpeg
    kirli zincir.jpeg
    47,7 KB · Okunma: 91
  • ruble.jpeg
    ruble.jpeg
    71,4 KB · Okunma: 92
  • temizzincir.jpeg
    temizzincir.jpeg
    66,2 KB · Okunma: 96
  • yağ.jpeg
    yağ.jpeg
    60,8 KB · Okunma: 94
  • zincir.jpeg
    zincir.jpeg
    44,7 KB · Okunma: 93
Eline sağlık abone olunca you tube dan bildirim geldi ve izledim. Seni gördükten sonra o kadar pimpirikli olmadığıma kanaat getirdim. :) Video için teşekkürler bir çok arkadaşa yardımı dokunur bir çekim olmuş. Ellerine sağlık.:harika:

Bir şekilde işe yaramasına sevindim. Aslında böyle böyle ortak bir paydada bu işin optimum noktasını bulmamız gerek :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
zincirim 6-7 senelik değiştirmelimiyim temizlemeliyimiyim sizce ?

zincirim 6-7 senelik değiştirmelimiyim temizlemeliyimiyim sizce ?
Metal yorgunluğu yada uzama falan yoksa gerek değiştirmeye. Anlamıyorsan bisikletçiye uğradığında ölçtür. Temizliği sürekli yapmalısın. :harika:

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Metal yorgunluğu yada uzama falan yoksa gerek değiştirmeye. Anlamıyorsan bisikletçiye uğradığında ölçtür. Temizliği sürekli yapmalısın. :harika:
açıkçası bisikletim 5 senedir kenarda yatıyor. Toplasam 1-2 sene kullandığımda 100-200km yol yapmışımdır. Bisikletimle aramı düzeltip yollara çıkmak istiyorum şuan forumdan tavsiye toplamaya çalışıyorum bir yandanda konu açabilcek duruma gelmeye

• Beğen
açıkçası bisikletim 5 senedir kenarda yatıyor. Toplasam 1-2 sene kullandığımda 100-200km yol yapmışımdır. Bisikletimle aramı düzeltip yollara çıkmak istiyorum şuan forumdan tavsiye toplamaya çalışıyorum bir yandanda konu açabilcek duruma gelmeye
Senin zincir sağlamdır o zaman. Mazot veya gaz yağına yatırıp kirini pasını söktür. Sonra yağlayıp kullanmaya devam. Bisikletinle aranı düzelt tabi. :harika:

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Bizim tesisin teknik servisi için bu solventi yolluyorlar. 5 litrelik bidonlarda geliyor ama fiyatını bilmiyorum. Peki bundan alsak ,zincir temizliğinde kullanılır mı?
(link)

@Burak Altaç İlla kokusuz bişey bulucam diyosun :) Formülünde ne var ona bakmak lazım. Bidonun üstündeki kağıtta yazması lazım.

@Burak Altaç İlla kokusuz bişey bulucam diyosun :) Formülünde ne var ona bakmak lazım. Bidonun üstündeki kağıtta yazması lazım.
Kokunun az olmasını istememin bir nedeni de milyonluk klima santrallerinin olduğu odaya tamir ve bakım stadını kurmuş olmam. Yıkama, yağlama ve her türlü bakımı orada yapıyorum. 😀
Mazotu kullanmaya devam edeceğim. Mazottan sonra prille yıkıyorum ama pril mazotu temizlemekte ne kadar etkili bilmiyorum. Bunu da son kat arındırma olarak kullanmak istiyorum.
IMG_20210511_112827.jpg

@Burak Altaç Deneyebilirsin. Zaten bunu kullanırsan mazot ve prile gerek yok. Tek başına yeter zincirdeki kirli yağı sökmek için. Ama tatbik ettikten sonra kağıt havlu ile zinciri bundan tamamen arındırmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
O-ring var mı bizim zincirlerde? Olmaması lazım...
Merhaba Bilge bey, bisiklet zincirlerinde o-ring yok.
O-ring olan zincirler Motor ve üzeri motorlu araclarda bulunuyor.

bende var usta
O-ring sizin zincirin neresinde takili, bize bunu biraz aciklarsaniz sevinirim. Zincirinizin markasi ve modeli nedir onuda yazarsaniz iyi olur.
Gercekten o-ringli bisiklet zincirini merak ettim.

Mazota yatırdıktan sonra son bi asperox sarı güç ile de temizliyorum sıfırdan farksız hale geliyor.

O-ring sizin zincirin neresinde takili, bize bunu biraz aciklarsaniz sevinirim. Zincirinizin markasi ve modeli nedir onuda yazarsaniz iyi olur.
selam o ring ten kastım şu zinciri pratik söküp takan ufak malzeme olarak algıladım farklı bişeyse affola

Bu konuyu ben açtım aslında, motorculuktan kaynaklı cahilliğime verin :) bisiklette o ring yokmuş.

selam o ring ten kastım şu zinciri pratik söküp takan ufak malzeme olarak algıladım farklı bişeyse affola
Sanirim fotografdaki ufak parcayi demek istediniz, onun adi powerlink.
kettenschloss-678fach.jpg

Bu konuyu ben açtım aslında, motorculuktan kaynaklı cahilliğime verin :) bisiklette o ring yokmuş.
Estagfurullah ne cahilligi, ben sadece yok diye biliyorum ve simdiye kadarda hic duymadim ve görmedim. Ama varsa tabiki görmek isterim.

• Beğen
@ModernOblomov
263349 dosyayı görüntüle
Zinciri söküp de temizleyen arkadaşlara bir sorum olacak. Hangi konu olduğunu hatırlayamadım, bir yerde bu powerlinklerin açıldıktan sonra yenisiyle değiştirilmesi gerektiği yazılmıştı. Sizin fikriniz nedir?

Aşınma yoksa her açıştan sonra değiştirmenize gerek yok. Bir yıldır kullanıyorum ,her zincir temizliğinde açıyorum henüz değiştirmedim. Powerlink in amacı zaten zincir sökmede pratik olması.

Arkadaşlar kokusuz temizlik sıvısı istiyorsanız formula exteme temizlik sıvısı alın. Hem yağı çok iyi çözüyor hem de kokusu yok denecek kadar az. Bisiklet tamircim tavsiye etmişti. 1 yıldır kullanıyorum gayet memnunum. İster kaba koyup içine yatırarak çalkalayın ister temizleme aparatına döküp kullanın.

(link)

Geri