Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

Elimde ki xcp zincir yağı biteli aylar oldu. Xcp ile çok sorun çektim 30km sürdükten sonra zincir hemen kapkara çamur gibi olurdu. Muc-off dry ve wet lube sipariş vermiştim tradeinn den. Elime ulaşana kadar Barış abinin önerisi üzerine evde senelerdir duran makine yağı kullandım zincir üzerinde ve zincir de doğru düzgün toz toprak kalıntısı yok diyebilirim. Bir makine yağının zincir üzerinde bu kadar kullanışlı olacağını tahmin etmezdim. Zincir üzerinde yeterince yağ kalmadığı zaman muc-off ambalajını açıp test edeceğim.

Scudo
Elimde ki xcp zincir yağı biteli aylar oldu. Xcp ile çok sorun çektim 30km sürdükten sonra zincir hemen kapkara çamur gibi olurdu. Muc-off dry ve wet lube sipariş vermiştim tradeinn den. Elime ulaşana kadar Barış abinin önerisi üzerine evde senelerdir duran makine yağı kullandım zincir üzerinde ve zincir de doğru düzgün toz toprak kalıntısı yok diyebilirim. Bir makine yağının zincir üzerinde bu kadar kullanışlı olacağını tahmin etmezdim. Zincir üzerinde yeterince yağ kalmadığı zaman muc-off ambalajını açıp test edeceğim.
Ben de 3 yıldır 10w40 motor yağı kullanıyorum çok memnunum. Sadece yağışlı havalarda çabuk akıyor yağ ama kuru hava da güzel. Normal zincir yağları yağışta nasıldır bilemiyorum.

Arkadaşlar bu ikiliyi kullanan oldu mu aranızda petrol ofisinin ürünleri.

IMG_4468.jpeg

forumda pek bahsedilmemiş ,fiyatı uygun geldi hem temizleyici hem yağ ikilisi olarak. Bisiklet içinde uygun olduğu belirtiliyor. Ne düşünüyorsunuz bu ürünler hakkında

Bugün muc-off dry lube'yi kendimce test ettim, 8-10kmsi asfalt kalanı taş toprak olan toplam 80kmlik sürüş sonunda kendimce tespit ettiklerim. Zincirde kararma olmuyor, ön lastikten sıçrayan toz toprakdan dolayı zincir toz topluyor fakat bu pislik yayılmıyor, ama en büyük sorunu ses. 30 km sonra sanki zincir yağsızmış gibi ses yapmaya başladı. Kendi açımdan ses, kararmadan daha önemli. Şimdilik motorex dry bio'ya devam.

Güncelleme yapayım;
Yağ denemek bende hobi oldu. :) Yurtdışına her gittiğimde yağ getiriyorum. Muc-off Ceramiclerden de umduğumu bulamadım. 37 derece yaz sıcağında Islak ortam seramiğide denedim. Haliyle kararma yaptı ama ses konusunda kuru ortama göre çok çok daha iyi. Lastiklerim 26x4.4 bundan dolayı yolda bulunan tüm toz pislik direk aynakolda. Her ikiside pek toz toplamıyor. Toplasa da yayılmıyor. Kuru ortam olan zincire bakınca temiz görünümüyle dikkat çekiyor. İşin kötü tarafı her tur sonunda (80km üstü) zinciri deterjan ile yıkayıp kurutup yağı yenilemek gerekiyor. Kuru ortam olan 50km sonra, ıslak olan 100km civarı ses yapıyor. Benim için ses görüntüden daha önemli, bundan dolayı motorex dry bioya devam. Motorex ahım şahım değil ama en azından yolun toz toprak durumuna göre 150-200km civarı yenileme yaptırıyor.

Muc-off'un denemediğim ürünü kalmadı sanırım. Şahsi kanaatim şehir kullanımı için. Günlük 10-15km işe git gel yapan birisi için bir hafta idare eder, hafta sonuda yağı temizler yeniler yoluna devam eder.

photo_2024-07-12_23-12-48.jpg

Daha önce yazıldı mı, yazdım mı bulamadım ama , parafinden sonra yağ kullanmaya geri dönmeyi düşünmem. Tertemiz zincir ve daha uzun komponenetler. Temizliği ve yeniden parafinlemesi çok daha kolay.

Wax gercekten mukemmel bisey yağ önerisi vermiyorum artik 1700km oldu kullanali 0 sikinti 350kmde bir yeniliyorum hic bir kirlenme vsde olmuyor.
Acaba parafine hangi toz malzemeyi ekliyorsunuz, ve nereden edindiniz ? Bir diğer sıkıntı da quicklink'lerin ömrünün olması. Her 5 tazeleme işleminden sonra ömrü bitip yenilemek gerekince biraz masraflı oluyor. Ben de yeni bu mecraya katıldım diyebilirim. Fakat additive ve quicklink olayından sonra galiba wax bazlı yağa geri döneceğim gidi
Wax gercekten mukemmel bisey yağ önerisi vermiyorum artik 1700km oldu kullanali 0 sikinti 350kmde bir yeniliyorum hic bir kirlenme vsde olmuyor.
Acaba parafine hangi toz malzemeyi ekliyorsunuz, ve nereden edindiniz ? Bir diğer sıkıntı da quicklink'lerin ömrünün olması. Her 5 tazeleme işleminden sonra ömrü bitip yenilemek gerekince biraz masraflı oluyor. Ben de yeni bu mecraya katıldım diyebilirim. Fakat additive ve quicklink olayından sonra galiba wax bazlı yağa geri döneceğim gibi

Acaba parafine hangi toz malzemeyi ekliyorsunuz, ve nereden edindiniz ? Bir diğer sıkıntı da quicklink'lerin ömrünün olması. Her 5 tazeleme işleminden sonra ömrü bitip yenilemek gerekince biraz masraflı oluyor. Ben de yeni bu mecraya katıldım diyebilirim. Fakat additive ve quicklink olayından sonra galiba wax bazlı yağa geri döneceğim gidi

Acaba parafine hangi toz malzemeyi ekliyorsunuz, ve nereden edindiniz ? Bir diğer sıkıntı da quicklink'lerin ömrünün olması. Her 5 tazeleme işleminden sonra ömrü bitip yenilemek gerekince biraz masraflı oluyor. Ben de yeni bu mecraya katıldım diyebilirim. Fakat additive ve quicklink olayından sonra galiba wax bazlı yağa geri döneceğim gibi
Soulrider wax club kullaniyorum. Ayni Quick link 10kereden fazla sokmusum takmisimdir. Bir sorun olmadi. Ama yedeklerinide edindim

• Beğen
Tepkiler: BaiT
Güncelleme yapayım;
Yağ denemek bende hobi oldu. :) Yurtdışına her gittiğimde yağ getiriyorum. Muc-off Ceramiclerden de umduğumu bulamadım. 37 derece yaz sıcağında Islak ortam seramiğide denedim. Haliyle kararma yaptı ama ses konusunda kuru ortama göre çok çok daha iyi. Lastiklerim 26x4.4 bundan dolayı yolda bulunan tüm toz pislik direk aynakolda. Her ikiside pek toz toplamıyor. Toplasa da yayılmıyor. Kuru ortam olan zincire bakınca temiz görünümüyle dikkat çekiyor. İşin kötü tarafı her tur sonunda (80km üstü) zinciri deterjan ile yıkayıp kurutup yağı yenilemek gerekiyor. Kuru ortam olan 50km sonra, ıslak olan 100km civarı ses yapıyor. Benim için ses görüntüden daha önemli, bundan dolayı motorex dry bioya devam. Motorex ahım şahım değil ama en azından yolun toz toprak durumuna göre 150-200km civarı yenileme yaptırıyor.

Muc-off'un denemediğim ürünü kalmadı sanırım. Şahsi kanaatim şehir kullanımı için. Günlük 10-15km işe git gel yapan birisi için bir hafta idare eder, hafta sonuda yağı temizler yeniler yoluna devam eder.

319061 dosyayı görüntüle

Güncelleme yapayım.

Hanımın bisikleti ile Muc-off Premium Dry Ceramic'i yaklaşık 185km boyunca test ettim. Test ettiğim bisiklet 26x4.0 lastikli 3x8 vitesli bir fatbike.

Toplam test kilometresinin strava kayıtları:
Strava-71724_0.png

Kesinlikle asfalttan çıkmadım, yollar yeterince temizdi. 185 km sonunda zincir resimleri:
IMG_20240717_134849.jpgIMG_20240717_134922.jpgIMG_20240717_134929.jpgIMG_20240717_134948.jpgIMG_20240717_135015.jpgIMG_20240717_135031.jpg

Zincir gayet temiz, Sadece rublede çok az kararma var. Şunu da belirtmek isterim ki; fatbike kullanmak vites geçişleri açısından biraz farklıdır, vites ile daha çok oynuyorsunuz yüzde 1-2 eğime gelseniz bile vites küçültmek zorunda kalıyorsunuz. 175 aynakol ile (test bisikleti 175) 70-75 arası 170 aynakol ile 80 üstü kadans tutturmaya çalıştığım için çok aşırı vitesler ile oynamak zorunda kalıyorum. Şehir bisikletine göre muhtemelen 4-5 kat fazladır.

175 aynakol için ortalama kadans bilgisi:
Strava-71724_1.png

185 km temiz asfaltta sürüş sonunda zincir gayet temiz, ses konusu ise görecelidir. Ben en ufak zincir sesinde irrite olurum. 185 km sonunda zincir sesi var mı? Evet var. Çok mu? Değil. Rüzgar sesinden duymazsınız. Bir ihtimal sizi rahatsız edene kadar 50 km daha yapar. Yol bisikletleri için denemeye değer bir ürün ve muhtemelen daha fazla kilometre gidecektir, çünkü kendi ışını ile kontrol ettiğimde zincir hala florasan yeşil renk yanıyordu.

Muc Off'un bu ürününden hiç memnun kalmadım zinciri yapış yapış çamura bulanmış gibi yapıyor psikolojik mi bilmiyorum ama pedal çevirirken de akıcı gelmiyor

Dosyalar

• IMG.jpeg
    IMG.jpeg
    120,2 KB · Okunma: 10
Çeşitli yağlar denedim muc off dan tutun diğer markalar vs. Bu sene bu markayı kullanıyorum memnunum.
(link)

(link)

Muc-off all weather lube
sıvı zincir yağı, zincirin üstünden yerlere damladı. Bisiklet odamda park halinde duruyordu. Shimano da böyle bir sorun yaşamamıştım. Belkide hava çok sıcak olduğu içindir.

Waxa geçin arkadaşlar. Yağ kullandigim günlere lanet ediyorum. Neden diyorum daha önce keşfedemedim bu mereti.

Yaptığım testler sonucunda kesin bir şekilde söyleyebilirim ki muc off ALMAYIN.
Birkaç yıl önce aldığım muc off bir iki kere kullandım.
Yağmurda hemen aktı ve zincir yağsız kaldı.
Yazlığa götürdüm. Orda da zincirin arasına kum girmiş gibi katır kutur sesler çıkardı.
Bisikletin akıcılığı gitti.

Yani ne yağmur ne güneş kullanamadım.:)

Atmaya da kıyamadım. çünkü çok pahalıydı.
Kenarda duruyor. Kullanmıyorum!.:)

Dosyalar

• 714EA165-8353-4A57-BE2D-7E56F686113F.jpeg
    714EA165-8353-4A57-BE2D-7E56F686113F.jpeg
    78,1 KB · Okunma: 6
  • Beğen
Tepkiler: Cetinakpan
Yaptığım testler sonucunda kesin bir şekilde söyleyebilirim ki muc off ALMAYIN.
2 yıldır yazın dry, kışın wet kullanıyorum ve yıllık ortalama 8-10 bin kullanıyorum hiç bi sorun yaşamadım. Ses gelince üzerine ilave ediyorum ayda birkez zinciri temizliyorum. Tek bir sorun yaşamadım. Acaba ne gibi bi sorun yaşadınız?

• Beğen
Tepkiler: sccetin
2 yıldır yazın dry, kışın wet kullanıyorum ve yıllık ortalama 8-10 bin kullanıyorum hiç bi sorun yaşamadım. Ses gelince üzerine ilave ediyorum ayda birkez zinciri temizliyorum. Tek bir sorun yaşamadım. Acaba ne gibi bi sorun yaşadınız?
Yazdıklarımı yukarda tekrar okuyun lütfen. Bunu kullanacağıma Wd 40 kullanırım. Bundan kötüsü olamaz. Kullandığım en vasat yağ birkaç hafta giderken muc off bu pahalı yağ üç beş gün bile dayanmadı.
Muc off bu yağlara kaç km veya kaç gün ömür veriyor?
Hiç bir bilgi yok. Çin malı Epic al. Çok daha kullanışlı. Yazık paraya.:)

Edit şu an Motorex kullanıyorum. Memnunum. Belki wax yağlara geçerim.:)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Sinyor
Muc offun tüm yağlarini kullandim. Dry lube efektif kullanim ömrü 40km ceramic dry lubenin 90km hydro lubenin 120km falan ludicrous kullanmadim bilmiyorum o yuzden. Ayrica dry lube ve ceramic dry lube yagina su temas ettigi anda zincir kişnemeye başliyor. Muc offun avantaji az kirlenmesi. Yağlama acisindan çok basarili degil bencede.

Geri