Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

Motorex Dry lube kullanıyorum uzun bir süredir. Hafif kararma yapıyor tabş zamanla ancak temiz yolda 500-600 kmleri görüyorsunuz yeniden temizlemek için.
Tesekkur ederim

Scudo
Bu squirt yağdan fenalık geldi iyice. Para verdik madem kullanayım diyorum, 3 günde bir yağlamazsam zincirden tamamen yağsız gibi ses geliyor. Havalar soğuyunca da hiç kulllanılmayacağını düşünüyorum. İş yerinde klimalı odada uygulayınca daha nüfuz etmeden donuyor. Zincir sesli dönüyor.

Motorex mi alsam muc-off mu? 500 km civarı giden bir yağ olursa en azından ayda 1 uğraşırım temizlemeye. 1 ay kafam rahat olur.

Geçen gün motorex Dry lube sipariş ettim dün geldi kargoyla , ilk değişim zamanı deneyeceğim. Parafinli uygulamalar bir süre sonra yağsız gibi ses yapıyor .

• Beğen
Tepkiler: makaram
Bu squirt yağdan fenalık geldi iyice. Para verdik madem kullanayım diyorum, 3 günde bir yağlamazsam zincirden tamamen yağsız gibi ses geliyor. Havalar soğuyunca da hiç kulllanılmayacağını düşünüyorum. İş yerinde klimalı odada uygulayınca daha nüfuz etmeden donuyor. Zincir sesli dönüyor.

Motorex mi alsam muc-off mu? 500 km civarı giden bir yağ olursa en azından ayda 1 uğraşırım temizlemeye. 1 ay kafam rahat olur.
Şefim ben vesile oldum size squirt konusunda kusura bakmayın. Aslında güzel yağ ama uygulama sıklığı çok fazla ben de bezmiş durumdayım. Ben Muc off a geçtim ve yağımı bulduğumu düşünüyorum bundan sonra farklı arayışlara çıkmam.

Şefim ben vesile oldum size squirt konusunda kusura bakmayın. Aslında güzel yağ ama uygulama sıklığı çok fazla ben de bezmiş durumdayım. Ben Muc off a geçtim ve yağımı bulduğumu düşünüyorum bundan sonra farklı arayışlara çıkmam.

Senin tavsiye ettiği almam artık :koptum:

• Beğen
Tepkiler: Hayaksisheytan
Shimano dry kullanıyordum ama çok çabuk kararıyordu. Muc off dry’a geçtim ciddi fark etti. Muc off Çok daha az toz topluyor ve kararma çok daha az.

Sıcak havalar için kalın yağ
Soğuk havalarda ince yag

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Ben şuan motul kullanıyorum süper tavsiye ederim 400ml zaten çok uzun zaman yeterli olur.

selamlar herkese bisikleti uzun bir aradan sonra temizlemeye karar verdim zincir yağ ve kirini akıtmak için würth fren balata temizleyicisini kullanacağım zinciri yağlamak için
xcp yağını mı yoksa würth hhs2000 mi önerirsiniz (iki teker bi adam hhs2000 kullanmıştı ama forumlarda xcp fazla övüldüğünü gördüm hangisini tercih edeyim)

selamlar herkese bisikleti uzun bir aradan sonra temizlemeye karar verdim zincir yağ ve kirini akıtmak için würth fren balata temizleyicisini kullanacağım zinciri yağlamak için
xcp yağını mı yoksa würth hhs2000 mi önerirsiniz (iki teker bi adam hhs2000 kullanmıştı ama forumlarda xcp fazla övüldüğünü gördüm hangisini tercih edeyim)

Balata spreyi kullanmayın, kendi görüşüm:
Zincir temizliği

Balata spreyi kullanmayın, video (konunun başlangıcına ayarlı, balata spreyi ve diğer bazı spreyler hakkında görüş):

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Balata spreyi yerine en ekonomik çözüm sabun ve su biraz saha fazla temizlik istiyorsanız biraz mazota yatırmak. Fuzuli balata spreylerine para vermeyin!. Nacizane tavsiyem en guzel temizlik kirlenmesine izin vermemekle oluyor. Eve dönüşte kuru bir peçete yada islak bir mendille zinciri distan bir iki tur temizledinizmi uzun bir süre temiz zincirle yola devam edebilirsiniz. Prolar şu yag bu yağ diyebilirler. Şahsen 8nce makine yağı ile x marka yağın arasindaki miliwatt farklar coğu sporcuyu ilgilendirmeyen düzeyde. Aycicek yağı kullanmayın bir de mktorsikletlerin kullandığı slikon yağlari kullanmayın ne kullanirsaniz kullanın diyeceğim.
Bir püf noktası baklalar arası baglanti hariç zincirin tamamını yaglarsaniz bu size hizla kararan pislik toplayan bir zomcir olarak döner. Sadece bakla bağlantılarına yani pimlere birer damla x yağı damlatın bence yeterli.

Balata spreyi kullanmayın, kendi görüşüm:
Balata spreyi kullanmayın, video (konunun başlangıcına ayarlı, balata spreyi ve diğer bazı spreyler hakkında görüş):
teşekkür ederim peki zincir yağı için siz ne öneriyorsunuz internette şu anda shimanonun wet lube xcp ve hhs2000 ler var siz hangisinden memnun kaldınız

teşekkür ederim peki zincir yağı için siz ne öneriyorsunuz internette şu anda shimanonun wet lube xcp ve hhs2000 ler var siz hangisinden memnun kaldınız

Her iki ürünü de kullanmadım. Benim gibi "eskiler" yeni ve pahalı ürünlere biraz daha mesafeli oluyor.
Spreylerin kullanımı kolay görünse bile bana çok verimli gelmiyor, yarısı zincire gidiyor, yarısı havaya, bir de uygulandığı yerde rüzgar varsa gittiği yerler sorun yaşatabilir. Diğer yandan HHS2000 satıcı tarafından öyle satılsa bile aslında üretici bakımından özelde zincir yağı değil, makine dişlileri için sıvı gres. İkisi arasında kalsam Shimano'nunkini alırdım.

Bende zefal ekstra dry wax bazlı yağlayıcı ya geçtim yeni zinciri temizleyerek , sanırım kuru bir zincirde olması gerekli pimlerin içine iyice girmesi için bendeki yağ daha kuru tutkal gibi(squirt gibi daha sulu degil )zincire iyice akmıyor bende elimle iyice nüfus ettiriyorum.Yaptigim tek hata bir kaç saat beklemeden yağı uygulayıp sürüş yaptım bir saatin sonunda zincirden ses gelmeye başladı ama zincir de ve ruble siyahlık namına bir şey yok Önceki yağlarda zinciri ayrı rubleyi ayrı silmek illallah dedirtiyordu artık öyle bir derdim kalmadı.Bir gün önceden yağlayıp yeniden deneyimimi yazarım.IMG_20220919_115252.jpg

• Beğen
Tepkiler: templeos
Genelde ekonomik öneri olarak dikis makinesi yagi oneriliyor fakat ben 3 yıldır deneyimimle anlatacak olursam (hic zincir icin ozel yapilan bir yag alma firsatim olmadı) o ince yağı suruyorsun ve yağ cok ince olduğu için baklalar arasindan zincirin disina doğru sızıyor. Zincirin kirlenmemesi için yagin fazlasini aliyorsun. Bu sefer zincir yağsız kalmış oluyor. Bu şekilde 100 150 km anca gidiyor yağ. Şahsi fikrim motor yağı kullanmak. Zincire daha iyi tutunuyor. Bende 20w50 motor yagi var. Dikiş makinesi yağına göre cok daha dayanikli bir yağ oldugunu soyleyebilirim ve bu sayede daha uzun süre gidiyor. Zincir yağına bütçe ayirabilene kadar motor yagina devamke

Arkadaşlar Zefal Pro Wet ve Muc Off Wet Lube kıyası yapabilecek olan var mı? Zefal'in yorumları fena değil gibi, fiyatı da daha makul geldi.

Arkadaşlar Zefal Pro Wet ve Muc Off Wet Lube kıyası yapabilecek olan var mı? Zefal'in yorumları fena değil gibi, fiyatı da daha makul geldi.
Zefalı bilmem lakin Muc off dan epey memnun idi @Hayaksisheytan . Uzun süre kararmıyordu zincirler.

Merhabalar, tercihim Muc-Off'tan yana olurdu zira kullanıyorum zincirde daha uzun süre tutunuyor sessiz ve seri geçişler bence artıları, Evet, diğer markalara göre biraz daha pahalı ☹

Geri