Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

3 yildir bazilari es zamanli olmak uzere; Decathlon zincir yagi, Zefal DRY Lube, XCP ve Motorex Dry Lube yaglari kullandim/kullaniyorum. Decathlon u hic saymiyorum tam bir para israfi. Zefal guzel bir yag ancak omru kisa 250-300 km de mutlaka yenileme istiyor. XCP biraz toz tutuyor ancak omru 400km civari gidiyor. Motorex su ana kadar en memnun kaldigim yag oldu. Hem tutunmasi iyi, hem kolay kir tutmuyor hem de 350-400 km yi sikintisiz goruyorum.
Kislik olarak Muc off ceramic wet lube kullandim gecen kis yagmurlu birkac haftada. Cok cabuk karariyor ancak zincire tutunmasi epey iyi.

Scudo
@Bıyıkov 'un önerisine bir artı ben de eklemek isterim ; Motorex Dry Lube ürünü için tabii. Kullandığımdan beri açık ara en memnun olduğum yağ oldu. Wet lube versiyonunu da temin edeceğim kış geldi malum.

@Bıyıkov 'un önerisine bir artı ben de eklemek isterim ; Motorex Dry Lube ürünü için tabii. Kullandığımdan beri açık ara en memnun olduğum yağ oldu. Wet lube versiyonunu da temin edeceğim kış geldi malum.

@StanicEnemy @Eduardo Bianchi @Bıyıkov @TatanQa_tr çok teşekkür ederim bilgiler için. Motorex wet denemeye karar verdim.

@son bisiklet bükücü son postlara "kızgın" ifadesi atmanın bir açıklaması var mı ?

3 yildir bazilari es zamanli olmak uzere; Decathlon zincir yagi, Zefal DRY Lube, XCP ve Motorex Dry Lube yaglari kullandim/kullaniyorum. Decathlon u hic saymiyorum tam bir para israfi. Zefal guzel bir yag ancak omru kisa 250-300 km de mutlaka yenileme istiyor. XCP biraz toz tutuyor ancak omru 400km civari gidiyor. Motorex su ana kadar en memnun kaldigim yag oldu. Hem tutunmasi iyi, hem kolay kir tutmuyor hem de 350-400 km yi sikintisiz goruyorum.
Kislik olarak Muc off ceramic wet lube kullandim gecen kis yagmurlu birkac haftada. Cok cabuk karariyor ancak zincire tutunmasi epey iyi.

Bilgiler için teşekkür ederim. Peki motorex kolay çözünüyor mu temizlerken? Temizlemesi kolay mı?

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Ben vakit sıkıntım yoksa önce bisikleti yıkamaya başlıyorum. Gazyağı ve fırça ile kolay temizlenmeyen yağ görmedim şu ana kadar.

Bilgiler için teşekkür ederim. Peki motorex kolay çözünüyor mu temizlerken? Temizlemesi kolay mı?

uzun zamandır zefal kullanıyorum. İnatla asla WD40 kullanmayın diyenlere inat yıllardır dura-ace set bisikletimde WD-40 ile temizleyip zefal sürüyorum. Her ne marka denediysemde tabiatı gereği bir müddet sonra yolun tozu, kiri yapışıyor. Belirli aralıklarda WD-40 ile kirini alıp zefal ile yağlamam yetiyor. Yıllardır böyle hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. WD-40 hem sökücü hem yağlayıcı olduğu için, sti kollar ve aktarıcıların hareketli yerlerine würth sprey yağı var. (sökücü değil sadece yağlayıcı) kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

Aşağıdaki 2 yağın arasındaki farkı bilen var mı? Tasarım değişikliği mi sadece yoksa içerik değişikliği de var mı?

(link)
(link)

Bir de dry lube ile city lube arasındaki fark tam olarak nedir? City lube için daha sessiz diyor kendi sitesinde. Dry lube için de burada güzel yorumlar var. Kafalar fena karışık.

Tasarım değişikliği. Çeşme GF esnasında Shimano standında o şekilde bilgi verdiler.

Aşağıdaki 2 yağın arasındaki farkı bilen var mı? Tasarım değişikliği mi sadece yoksa içerik değişikliği de var mı?

(link)
(link)

Bir de dry lube ile city lube arasındaki fark tam olarak nedir? City lube için daha sessiz diyor kendi sitesinde. Dry lube için de burada güzel yorumlar var. Kafalar fena karışık.

Tasarım değişikliği. Çeşme GF esnasında Shimano standında o şekilde bilgi verdiler.
(link)
Şu nasıldır hocam, 4 mevsim kullanmak için? Çok pahallı bir şeye gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
Dry lube da aynı fiyat olması lazım. Açıkçası ikisinin arasında ne kadar farkedilir fark vardır bilmiyorum.
(link)

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Denemediğim kalmamış olarak yazıyorum. en iyisi de bir müddet sonra en kötünün hali gibi oluyor. Ben ciddi bir fark hiç hissetmedim. Güncel olarak Düzenli temizliğimi yapıp ben çok pis olduğunda genel bakımda mazot, normal arada sırada bakımlarda wd-40 temizleyici olarak kullanıp zefal marka yağ kullanıyorum. Bir kaç damla yetiyor. Çok fazlası kötü oluyor, az olunca yeterli yağlanma olmuyor. Çok pahalıya gerek yok bence bütçenize uygun makul fiyatlı bir ürün almak yeterli oluyor. Hiç bir şey yoksa makine yağı bile hiçbir problem yapmıyor. Sadece çok çabuk kirleniyor. Diğerleri DRY'ı MIRAYI pislenmesi daha uzun oluyor.
(link)

Şöyle bir video buldum. Neden mineral yağı işe yaramaz, neden mum en iyisidir merak edenler izleyebilir.
Screenshot_20230103-212936_Samsung Internet.jpg
Mumda hiç aromatik bileşen yok. Yağ sınıfları ful sentetiğe ilerledikçe içeriğindeki mumun saflık düzeyi en üst seviyede, çekişte yarılma yok, dolayısıyla aşınma da yok. Özetle, ful sentetik yağ dediğiniz şey sizin de bildiğiniz mum.
Tozdan kirden korunmak için en düşük uçuculuğu olan yağın, oda sıcaklığında katı halde bulunan mum olması, sıcak mumu zincir yağlamak için ilginç bir seçenek olarak öne çıkarıyor.

Şöyle bir video buldum. Neden mineral yağı işe yaramaz, neden mum en iyisidir merak edenler izleyebilir.
299134 dosyayı görüntüle
Mumda hiç aromatik bileşen yok. Yağ sınıfları ful sentetiğe ilerledikçe içeriğindeki mumun saflık düzeyi en üst seviyede, çekişte yarılma yok, dolayısıyla aşınma da yok. Özetle, ful sentetik yağ dediğiniz şey sizin de bildiğiniz mum.
Tozdan kirden korunmak için en düşük uçuculuğu olan yağın, oda sıcaklığında katı halde bulunan mum olması, sıcak mumu zincir yağlamak için ilginç bir seçenek olarak öne çıkarıyor.
Videoyu ofisten açamıyorum.
Full sentetik yağ için herhangi bir marka önerilmiş mi?

Mineral yağ ve full sentetik yağ denildiğinde aklıma direkt motor yağları geliyor :)

Videoyu ofisten açamıyorum.
Full sentetik yağ için herhangi bir marka önerilmiş mi?

Mineral yağ ve full sentetik yağ denildiğinde aklıma direkt motor yağları geliyor :)
Evet öyle zaten. Amblemi aynı olan hepsi aynıdır demiş başka bir videoda Scotty Kilmer(bu sunucu değil), benim favorim o.

Shimano 100 ml yağ için 200 lira istiyor. İçten yanmalı motora Motul 1lt yağ 200 liraya alıyoruz. Arkadaşlar, kimi yiyor bunlar? Bu nasıl iştir bilen var mı?

Shimano 100 ml yağ için 200 lira istiyor. İçten yanmalı motora Motul 1lt yağ 200 liraya alıyoruz. Arkadaşlar, kimi yiyor bunlar? Bu nasıl iştir bilen var mı?
Tabikide ruble ve aynakol ömürleride söz konusu ama direk zincirden vurayım ben de. Zinciri koruma amaçlı kullanılan yağ zincirler aynı para olması peki 😡.

En iyisi göbekli vites kayışlı sistem
Performans odaklı hariç kullanım için ideal bir sonraki bisikletim olabilir e-bike

Bugün muc-off dry lube'yi kendimce test ettim, 8-10kmsi asfalt kalanı taş toprak olan toplam 80kmlik sürüş sonunda kendimce tespit ettiklerim. Zincirde kararma olmuyor, ön lastikten sıçrayan toz toprakdan dolayı zincir toz topluyor fakat bu pislik yayılmıyor, ama en büyük sorunu ses. 30 km sonra sanki zincir yağsızmış gibi ses yapmaya başladı. Kendi açımdan ses, kararmadan daha önemli. Şimdilik motorex dry bio'ya devam.

Geri