Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

Aldık bakalım gelmesini bekliyoruz. Herkese ısrarlı tavsiyeleriniz üzerine aldım bilginiz olsun. Memnun kalmazsam bozuşuruz :)
Yapma şefim markaya takılma diye yazdıydım 😀
Ben de ilk defa bugün kullandım. Sürdükten sonra 1-2 saat kesinlikle kullanılmamalı yapış yapış oluyor bırakın tozu toprağı taş bile yapışır. Ama beğendim 30 km sürdüm zincirler çok iyi.

• Beğen
Tepkiler: makaram
Scudo
Ben de ilk defa bugün kullandım. Sürdükten sonra 1-2 saat kesinlikle kullanılmamalı yapış yapış oluyor bırakın tozu toprağı taş bile yapışır. Ama beğendim 30 km sürdüm zincirler çok iyi.
Bağımsız incelemelerde hakikaten öne çıkıyor. Squirt'in satışının olması büyük şans bence.

Normalde de zinciri yağlayınca hemen binmem. Münkünse bir gün bekletir, fazlasını silip binerim. Makul bir durum, sıkıntı değil :)

• Beğen
Tepkiler: Hayaksisheytan
Lafı açılınca burda da belirteyim elimde 2 şişe mühürlü squirt wax var ikinci ele koydum. Şişeler hiç açılmamıştır. Ilgilenen arkadaşların dikkatine.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Shimano PTFE - dry lube ile devam. Haftada 1 uyguluyorum temiz zincire. 200 km civarı geçip tekrar sprey + bezle temizlik, devam

Ayda 1 detaylı zincir temizliği

Shimano PTFE - dry lube ile devam. Haftada 1 uyguluyorum temiz zincire. 200 km civarı geçip tekrar sprey + bezle temizlik, devam

Ayda 1 detaylı zincir temizliği
Hocam haftada 1 ve ayda 1 yaptığın temizliği detaylı anlatır mısın ne kullanıyorsun nasıl yapıyorsun vs.

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
Hocam haftada 1 ve ayda 1 yaptığın temizliği detaylı anlatır mısın ne kullanıyorsun nasıl yapıyorsun vs.

Genelde temiz yollarda sürüyorum, toz, toprak derdim olmuyor.

Haftada 1 yaptığım temizlikte zincire su bazlı yağ sökücü ((link)) sıkıp bezle iyice siliyorum.

Ayda bir ise yine linkteki sıvıdan fotodaki alete koyup temizliyorum.
1656270051102.png

Genelde temiz yollarda sürüyorum, toz, toprak derdim olmuyor.

Haftada 1 yaptığım temizlikte zincire su bazlı yağ sökücü (link) sıkıp bezle iyice siliyorum.

Ayda bir ise yine linkteki sıvıdan fotodaki alete koyup temizliyorum.
290466 dosyayı görüntüle
hocam neden mazot kullanmıyorsunuz sorabilir miyim bir de bu şekilde shimano ptfe dry lube 100mllik yağ ne kadar süre dayanır

Wax olanlar yağ çözücüde değil suda çözünüyormuş duyduğum kadarıyla.
Bende de Shimano PTFE dry lube 100mllik var da daha zincirimi yağlamadım(bisikletim yeni) yağlamadan önce mazot + zincir temizleme fırçasıyla temizlemeyi düşünüyorum sonra yağlamayı, 2. yağlamada nasıl temizlemem lazım su ile mi?

Bende de Shimano PTFE dry lube 100mllik var da daha zincirimi yağlamadım(bisikletim yeni) yağlamadan önce mazot + zincir temizleme fırçasıyla temizlemeyi düşünüyorum sonra yağlamayı, 2. yağlamada nasıl temizlemem lazım su ile mi?
Evet ama ilk seferde mazotla temizledikten sonra ispirtodan geçirseniz iyi olur diyorlar. Alkol, daha hızlı kuruyor diye.
Bence temizleme fırçasıyla yapamazsınız, mazotta bekletmeniz gerek, siz bilirsiniz.

Evet ama ilk seferde mazotla temizledikten sonra ispirtodan geçirseniz iyi olur diyorlar. Alkol, daha hızlı kuruyor diye.
Bence temizleme fırçasıyla yapamazsınız, mazotta bekletmeniz gerek, siz bilirsiniz.
Zincir sökme aparatım yok malesef :(

hocam neden mazot kullanmıyorsunuz sorabilir miyim bir de bu şekilde shimano ptfe dry lube 100mllik yağ ne kadar süre dayanır

Kötü kokuyor mazot. Evde o işi yapmak zor. 100 ml yağ iki sene gidiyor minimum.

• Beğen
Tepkiler: ibrahimb667
Öncelikle herkese iyi günler dilerim...

Zincir yağı olarak Ben şahsen Motor yağı kullanıyorum ve temizleme hususunda da Mazot kullanmaktayım Özel toz tutmayan Zincir yağı vb özel yağlar evet tutmuyor fakat farkında olan illaki vardır Temizlemesi çok zor ve Zahmetli (Hatta küçük yerler temizlenemiyor örn Aktarıcının jockey mekanizması yada zincirin bakla araları..) Bu konuda gerçekten Büyük bir deneyimim yok fakat Ben şahsen Bu yağların Özel durumlar dışında (Çok toz toprak yada Ürün Performans veriyordur o gereken Gün veya Zamanda Kullanılabilir) Onun dışında kullanmak hatta üzerinde bırakmak Biraz Sıkıntı yaratabilir çünkü Slime gibi çıkmıyor (Toz tutmayanlar) Shimano da Zaten bunun için Ayrıyetten de Temizleme sıvısı yapmış (Onun için)

Ben Neden kullanıyorum (Kendi Düşüncem Deneyimim) Maliyetten öte kolay bulunup temizlenmesi, zor şartlar (Ağır yük) altında performans kaybetmemesi (Temiz durumdaysa),
Tozu çok tutup yada Katılaştığında kolay fark edilip Bir mazot yada benzeri uygun bir madde ile küçük yerler dahi Temizlemesi benim tercihim nedenidir bunun yanında Sarı Güç kullanan var mı? (ilk sorum olmuş olacak) Uzun kullanımda Metal aşındırıcı olduğunu duydum (Temizlemede)
Bir tecrübe yada bilgisi olan var mı ?
Temizleme Hususunda Uygun Bir yer bulup (Ev yada Alan Kirlenmemesi adına) Sonra Düzgün hafif Sert (Çok az sert boya fırçası gibi ama büyük) Alıp fırçayı bir kere mazota bandırıp süzüp sonra ise istenilen yerleri yada benim tercihim Sırası size kalmış (Ben solak olduğumdan sağlak şekilde anlamayabilirsiniz) Arkada Vites var ise ortalara ve önü mümkünse 2 ye alıp (Çok çapraz olamayacak şekilde) ayarlarlarsanız Daha az eliniz yorulur sonra Zincir üzerindeki Ruble dişlisini Orta referans alarak Pedalı tersine Çevirerek Yeterince Sürtükten sonra Aktarıcı üst ve alt bacaklarına (Jockey dişlilerinin arasını yağ dondu ise 2 parmak yada Tornavida gibi Alet ile temizleyip) Alt zincirin içini, Ayna dişlilerin arka ve ön kısmı ve son olarak da var ise ön aktarıcı sürüp çok bekletmeden su ile durulayabilirisiniz

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
ben de makine yağı ve normal araba motor yağını karıştırıp kullanıyorum. 100 km demeden kararıyor ve temizlenmesi gerekiyor. haliyle 2 günde bir pecete ile şöyle bir silip temizliyor haftada bir de bulaşık deterjanı vs ile iyice temizleyip sonra yağlıyorum(bunu eski bisikletime sürekli uygulardım ama yeni bisikletime henüz hiç yapmadım(sportive 220) zincirin orijinal yağını 1 ay dolana kadar bozmak istemedim(aldığımdan beri(13-14 gün) toplam 200 km anca yaptım zaten)

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Bu gün plovdiv decathlon'a uğradım ama zincir yağını almayı unuttum.Daha sonra jumbo'ya gittik.Oradan zor zamanda kullanırım diye bir yağ aldım.Artık hayırlısı 😁

IMG_20220627_230424.jpg
IMG_20220627_230437.jpg

Yıllardır Muc off ürünlerini kullandım zincir yağı olarak, hydro dynamic, ceramic, dry, wet hepsini tecrübe ettim hemen hemen. Şimdi Squirt markasını satın aldım onu test edecem. Daha önce wax benzeri birşey kullanmadım bakalım iddia edildiği gibi toz toplamadan uzun kilometreler dayanıyor mu.

• Beğen
Tepkiler: makaram
Geri