Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

@zlatan_1903 yanlışım olamaz chain l defalarca kullandım. Hatta geçen cumartesi zinciri söktüm güzelce temizledim ve damla damla uyguladım. fazlasını havlu ile aldım. 42 km sürüş yaptım. şu an zincir toz içinde. 100 km ye kadar götürür. Yazın bu mesafe daha da azalıyor.

Tozsuz asfalt yolda belki daha fazla sürülür ama 1800 km işine yine de ikna olmadım. O mesafede zincir kuruyor. Kaldı ki zincirin kendisi maksimum 4000 km dayanırken üzerinde yağ 1800 km gitsin :D

Siz o şekilde yaptım diyorsanız da ne mutlu size.

Scudo
@ilkercom ise giderken yolumun %80i bisiklet yolunda kullanıyorum kalanı da asfalt yol belki vites fazla kullanmadığim dan da olabilir ama 1800km yi gördüm:D
Zincir sesi gelinceye kadar da yeni yağlama yapmıyorum.

chain l nereden alabilirim?

bu dry teflon yağlar bir türlü içime sinmiyor zincir yağlıysa sırılsıklam parlayacak kuru görünce huylanıyorum sistemi törpülüyorum gibi hissederim wet ıslak yağ kullanıyorum onlarıda haftalık temizleyip tekrar yağlamaktan bıktım usandım. shimano dry lube açıklamasında en üst sistemlerde 2 3 bin km etkili diyor ama bir yağ ne olursa olsun bukadar uzun süre kullanmak akıl işi değil doğru değil. he gerçekten binebilirsin belki ama temizleyip yağlamak pahalı sistem için daha uzun ömürlü olacağı garanti. halen motor yağı makine yağında direten adamlar var gerçekten bu neyin israrı. bin tane bisiklet zinciri var al kullan niye saçma sapan çözüm peşindesiniz acaba.

@Owlknife
N11 den alabilirsiniz. 10ml 12.50tl 3 kere falan yağlarsınız. Her baklaya bir damla.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ucuz mu :D litresi kaç liraya geliyor farkındamısın. Castrol un direk F1 araçlarında kullanılan yağından pahalı. En basitinden 10-60 tam sentetik 140 liraya 4 litre alıyorsun :D

@ilkercom çok uzun süre giden ve kaliteli bir yağmış ondan öyle geldi.birde sitesinden tiye çevrilince 50tlye falan geliyordu :)

Çok uzun filan gittiği yok. shimano yağ neyse ancak o kadar gider. Elimdeki bitsin shimano ya devam :D Bi kompresör alsam her turdan sonra temizleyip öyle binicem. Yağı da ne kullanırsan kullan :D

Zincirdi rubleydi sertleştirilmiş metalden üretiliyor birbirini aşındırması kolay değil yalnız yağ üzerine yapışan kum toz toprak zımpara etkisi yapacağından zincire daha zararlı olacaktır bu yüzden toz toplamayan yağlar tercih edilmeli. Makine yağı ve Chain l denedim ikiside kısa zamanda toz topladı.

Chain l çok çok az sürmek lazım yoksa dediğin gibi çok toz toplar. geneli aslında aynı mantık.

@Owlknife
e095f094ad308755463a1346a1de5819.jpg

başka satan yok.... türkiyede

Wurth zincir yağını kullanan var mı? Memnun mu? Wurth almayı düşünüyordum ancak shimanonun da yağının olduğunu gördüm. Hangisini tercih edeyim?

Daha önce Zefal in yağını kullanımışdım temizlemesi çok kolay olmuyor Şu an Joe's Yellow Lube kullanıyorum gayet memnunum.
16650782_849918588483636_959046643_o.jpg

@Taxonera arka aktarıcının bacağındaki dişli kısmı alyan yardımıyla sökerseniz zincir çıkacaktır :) tabi arka tekerleği de sökmeniz gerekiyor bu durumda

• Beğen
Tepkiler: Taxonera
@ilkercom
Chain-L saticisinin onerisi, zinciri cikarip yerde her baklaya bir damla surmek ve 20-30 dakika beklemek. Ilk zamanlar zincirde kirlenme oldugu zaman bir bezle bosta pedallayarak silince zaten yine tertemiz oluyor. Benim yaklasik 1050 km oldu. Zincir gicir gicir ayrica daha performansli kullaniyorum bisikleti, vites gecisleri daha yumusak ve bisiklet daha sessiz gidiyor. Zinciri ilk yagladigimdan beri saniyorum 2 yada 3 kere bezle sildim, daha sonrasinda zincir hic kirlenmedi.
Chain-L tavsiye edilir. Ilk alim maliyeti yuksek olabilir ama kullanimda kesinlikle daha ucuza maloluyor.

@GrandHan
Satıcısı olarak tavsiye etmen doğru bir karar elbette

Geri