Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

ben aracimin bakimindan arta kalan motor yağı kullaniyorum. bi sıkıntı olmadi şuana kadar

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
Scudo
Sıkıntı olana kadar devam edeceksiniz.

3 yıldır birşey olmadi artik olsa da zincirin ömrü bitmiştir herhalde

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
@Mehmet Nejat Karahan Milyoncularda 1-1,5 TL şişesi.Eğer kullanacaksanız o tarz yerlerden daha ucuza temin edebilirsiniz.Mtb kullanırken Singer makina yağı kullanıyordum sürekli.Önerilip önerilmeme konusuna girmeyeceğim ama fazla akışkan olduğu için su ile temasında direk akıp gidiyor.Bir de çabuk kirlenen bir yağ.
Decathlon'da da satılan Shimano PTFE veya Wet lube yağlarını tavsiye ederim.Hatta N11'de kargo dahil daha uyguna satan satıcılar var.
250-300 km.'de bir zincirimi temizleyip yeniden yağlıyorum bu yağ ile.1 yıl olacak alalı, geçen merak edip baktım, kutunun yarısı dolu.Temizlik mevzusuna girmeye gerek yok ama şöyle söyleyeyim, zinciri ne ile yağladığınız kadar ne ile temizlediğiniz de önemli bence.

Merhabalar;
Gittigidiyordan shimano ptfe dry lube sipariş ettim. Ancak satıcı yanlışlıkla wet lube göndermiş. İade edebilirsiniz diyor telefonla görüştük anlayışlı birisi o konularda hiç sıkıntımız yok.
Ancak gelmişken iade etmesem mi acaba.
Yağışta bisiklet kullanma niyetim yok, nerdeyse %100 asfaltta kullanıyorum. Havanın soğuk olması kışın nemli olması vs acaba kullansam mı bilemedim.
Biyerde okudum önce wet lube sürüp ertesi gün dry lube geçmekten bahsedenler var.
Nasıl bir karar vermeliyim iade edip dry mı alayım, yanına dry mı alayım ne yapmalı ne etmeli bir yol gösterin bana.

Shimano wet lube yağışlı havalar için üretilmiş bir zincir yağı.Kullandım ama pek memnun kalmadım.Çünkü zincir zift gibi olup tüm mekanizma çok sık yıkanmak zorunda kalıyor.Islak mendil ve kurulama yetmiyor...
Dry modelini kullanıp temizlik yapmak daha mantıklı...

Merhabalar;
Gittigidiyordan shimano ptfe dry lube sipariş ettim. Ancak satıcı yanlışlıkla wet lube göndermiş. İade edebilirsiniz diyor telefonla görüştük anlayışlı birisi o konularda hiç sıkıntımız yok.
Yağışta bisiklet kullanma niyetim yok, nerdeyse %100 asfaltta kullanıyorum. Havanın soğuk olması kışın nemli olması vs acaba kullansam mı bilemedim.
Biyerde okudum önce wet lube sürüp ertesi gün dry lube geçmekten bahsedenler var.
Nasıl bir karar vermeliyim iade edip dry mı alayım, yanına dry mı alayım ne yapmalı ne etmeli bir yol gösterin bana.

Yagisli hava icin olan zincir yaglari kuru havada kullanildiginda zincir uzerine cok fazla toz yapisiyor. shimano'yu kullanmadim ama muc off icin boyle. Muhtelemen shimano icin de aynidir.

Son düzenleme:
@cazci @umutcelik
Beyler sağolun, bir yandan cevap beklerken bir yandan ben de araştırdım. Toz tutma ve pislenmeden bahsediyor herkes, aynı sizler gibi. Satıcı zaten problemsiz biriydi siteden iade talebini yaptım birazdan kargoyu göndercem. Başka yerden ptfe dry bakıyorum şimdi 44 liraya buldum en uygun biraz daha bakayım var mı.

yağlanmış bir şey toz tutmama gibi bir lüksü yok.

yağ denen madde yapış yapış bir madde nasıl toz tutmaz. minimuma iner belki ama toz tutmaz diye bir şey yok

• Beğen
Tepkiler: Mortevita
Merhabalar;
ben wet kullanıyorum çabuk kararsada tozlansada uzun süre dayanıyor

Chain-L Bisiklet Zincir Yağı, kullandığım en iyi yağ diyebilirim. Lakin az miktarda olsa pahallıya geliyor ve sanki zincirde daha kısa süre kalıyor gibi bir izlenimi var.

WD-40 wet kullaniyorum. Sonbaharda yagmurlar arttigindan dolayi. kuru havada da kullaniyorum ama haftada 1 yikadigimdan bisikleti sorun olmuyor.

Ben bu soylediklerinizin hicbirini kullanamdim ortalama bisikletim 6 bin km de ve sadece bildiginiz ince motor yagi ile zinciri yagladim hep cabuk kirleniyor dogru ama basarili ( kalin degil ince yag olucak kalin olunca vitesde gecmeme yapabiliyor ) ben memnunum maliyeti bile yok sayilicak kadar az ruble zincir temizligini iyi yapmaniz gerekir zira bazen zor cikiyor pislikler ordada arada bir wd 40 kullanirim o isimi hallediyor :harika:

Chain-L kullanıyorum gayet memnunum. En az 500 km gidiyor, 10 ml şişe bana 5-6 kere yağlamaya için yetiyor. Çok az kullandığım için toz toplama minimum seviyede. Arada bir kuru bezle siliyorum zinciri. Islak performansını bilmiyorum, yağışlı havalarda genelde bisiklete binmemeyi tercih ediyorum.

(link)

(link)

şu iki yağdan birini veya her ikisini kullanan var mı, tecrübeleri neledir...Shimano kullanıyorum ama çok memnun kalmadım..

(link)

(link)

şu iki yağdan birini veya her ikisini kullanan var mı, tecrübeleri neledir...Shimano kullanıyorum ama çok memnun kalmadım..
Merhaba. Neden memnun kalmadınız?

wd 40 tek başına başarılımı ve farklı yağ ların kullanılmasından ziyade en başından beri tek belirlenmiş bir yağ ile gitmek daha iyi olmazmı.ince olup yağlama performansı en iyi olan secenekler daha faydalı olur mu.

Shimano kuru hava ve ıslak hava yağlarını kullanıyorum. Pek sevdiğim söylenemez, tavsiye etmem. Çok kir ve toz tutuyor ve en fazla 200-250 km kadar kullanılabiliyor. YouTubeda geziniyo bisiklet kanalı var, Fırat abiyle konuştuğumda xcp zincir yağını tavsiye etmişti. Kendisinin 800-1000 km kadar kullandığını ve yağın ve zincirin durumunun iyi olduğu belirtmişti. Xcp firması da bunu garanti ediyordu. Henüz deneme imkanım olmadı ama elimdeki yağlar bittiğinde xcp alıp test etmeyi düşünüyorum.

@Anonim xcp güzel yağ yalnız zinciri yeniden yağlamak için 800-1000 km beklemenizi tavsiye etmem. Xcp ile yağladığım zincirimi 400 km kadar asfalt ve beton yolda kullandım. Son kontrolde yağın yenilenmesi gerektiğine karar verip mazota yatırdım. Bayram sonrası yeniden yağlayıp bisiklete takacağım.

Geri