Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

Arkadaşlar tavsiye vermeyeceğim ama yağdan çok yağlama tekniği daha önemli bence, pahalı yağlar da kullandım ince motor yağı da kullandım...

Scudo
Xpc icin yol bisikletinde kuru ortamlarda 1000km ortalama gider bilgileri var videolarda ve forumlarda. Ben de aldim ama henuz kullanmadim. Shimano nun herseyi ustune miknatis gibi ceken yagindan bikmistim.
1000 km beklemedim ama ortalama 500-600 km civari 2 haftada bir kullaniyorum. Pek de memnunum kendisinden. Muc off wet lube aldim ama kış bitti kullanmadan😆

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Shimano PTFE Dry lube zincir yağı siparişi verdim .Bakalım.Birde yine shimanonun yağ çözücü spreyini aldım.Ekim ayında aldım bisikleti ve o günden beri 700 km yaptım .İlk temizliğini yapacam ürünler gelsin 😉
Deneyimlerinizi ürün gelince paylaşırsanız sevinirim :)

• Beğen
Tepkiler: ghostt
Arkadaşlar tavsiye vermeyeceğim ama yağdan çok yağlama tekniği daha önemli bence, pahalı yağlar da kullandım ince motor yağı da kullandım...
Mesela hocam nelere dikkat etmek lazım ?

• Beğen
Tepkiler: IslakElliAsker
Mesela hocam nelere dikkat etmek lazım ?
Merhaba,
Yağlama yapacağınız metal mutlaka kuru olmalı. Özellikle gazyağı, mazot vb. temizleme sıvısı artığı bulunmamalı. Yağladıktan sonra metal üzerindeki fazla yağı almalısınız. Zincir yağlarken her bir bakladaki pime yağın temas ettiğinden emin olunuz. Yağlama yapmadan önce ruble ve aynakolu iyice temizleyiniz ki zinciriniz hemen kirlenmesin. Bu arada mevsime uygun yağ kullanmanızda fayda var.
Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: IslakElliAsker
Merhaba,
Yağlama yapacağınız metal mutlaka kuru olmalı. Özellikle gazyağı, mazot vb. temizleme sıvısı artığı bulunmamalı. Yağladıktan sonra metal üzerindeki fazla yağı almalısınız. Zincir yağlarken her bir bakladaki pime yağın temas ettiğinden emin olunuz. Yağlama yapmadan önce ruble ve aynakolu iyice temizleyiniz ki zinciriniz hemen kirlenmesin. Bu arada mevsime uygun yağ kullanmanızda fayda var.
Kolay gelsin.
Sağol hocam .Peki işlemleri yaptım ve bitti sonra 400 500 km ya da ne kadar süreyle tekrar yağlama lı?İkinci yağlamada yine yıkamalı mı yoksa direk yağı sürmelimi?

Sağol hocam .Peki işlemleri yaptım ve bitti sonra 400 500 km ya da ne kadar süreyle tekrar yağlama lı?İkinci yağlamada yine yıkamalı mı yoksa direk yağı sürmelimi?
Tekrar Merhaba,
Bence belirleyici faktör kilometreden ve kullanım süresinden ziyade kullandığınız güzergâhın temizliği. Bazen sahilde rüzgarda kullanırsınız kumsaldaki kum yapışır ve zımpara gibi metali aşındırır. Böyle durumlarda daha sık temizlik gerekir. En temizi quick link'ten zinciri bisikletten ayırarak yapmak. Ancak vaktiniz yoksa diş fırçası vb. zincir temizleme aparatları ile yapabilirsiniz. Ben vaktim olduğunda gazyağı ile temizliyorum. Nasıl yaptığımı daha önce anlatmıştım. Linkini göndereyim.
Tekrar Merhaba,
Bence belirleyici faktör kilometreden ve kullanım süresinden ziyade kullandığınız güzergâhın temizliği. Bazen sahilde rüzgarda kullanırsınız kumsaldaki kum yapışır ve zımpara gibi metali aşındırır. Böyle durumlarda daha sık temizlik gerekir. En temizi quick link'ten zinciri bisikletten ayırarak yapmak. Ancak vaktiniz yoksa diş fırçası vb. zincir temizleme aparatları ile yapabilirsiniz. Ben vaktim olduğunda gazyağı ile temizliyorum. Nasıl yaptığımı daha önce anlatmıştım. Linkini göndereyim.
Mesaj linki eklemeyi bulamadım. Vaktim olmadığından mesajı buraya kopyalıyorum. Umarım yardımcı olur.

Başka bir başlıkta yazdığım aşağıdaki hususları bu konu başlığında da paylaşmanın ihtiyaç olduğunu gördüm.

En kolay ve zinciri oldukça güzel temizleyen yöntem şu şekilde:

Öncelikle zinciri pasdan mı arındıracaksınız yoksa üzerindeki yağa yapışmış kumdan ve topraktan mı temizleyeceksiniz bunu belirleyin. Genelde çoğunluk ikincisinden dolayı temizlik yapıyor. O yüzden bundan başlayalım.
Zincirdeki yağı çözerseniz kum ve topraktan da kurtulmuş olacaksınız. Amacımız yağdan kurtulmak.

Önce zincirinizi Quick Link'ten ayırın (Zincirinizi Quick Link ile kullanırsanız her şey daha pratik ve kolay olacaktır.) Yarım litrelik boş pet şişenin içine zincirinizi koyun. Üzerine yarım su bardağı kadar gazyağı koyun, kapağını kapatın ve çalkalayın. Bunu zincirinizin kirlilik durumuna göre bir veya iki defa yapabilirsiniz. Zincirinizi şişeden çıkartın. Temiz kuru bir bezle silin. Bu işlem ile kirli zincir yağını çözmüş olduk ancak zincirin üzerinde bu sefer gazyağı tabakası kaldı. Zinciri doğru yağ ile yağlamadan önce zincirin kuru olmasını (sudan ve gazyağından temizlenmiş olmasını) sağlamamız gerekmektedir. Başka temiz bir yarım litrelik boş pet şişenin içine zincirinizi koyun. Üzerine bulaşık deterjanı dökün ve şişenin yarısını geçecek şekilde sıcak su doldurarak şişeyi çalkalayın. Bunu iki defa yapmanızı tavsiye ederim. Sonra zinciri çıkarıp soğuk suyla durulayın, bezle silin ve güneşte/kaloriferin üzerinde kurutun. Tamamen kuruduktan sonra bisikletin üzerine takarak her baklaya bir-iki damla gelecek şekilde yağlayın. Yaz-kış durumuna göre uygun yağ kullanırsanız daha faydalı olur. Sonuç olarak kirli yağı çözüyoruz, kullandığımız çözeltiyi zincirin üzerinden deterjanla temizliyoruz, zinciri kurutuyoruz ve yağlıyoruz.

Pas için ise; bir su bardağı limon tuzunun üzerine 1.5 lt. kaynar su (sıcak değil, kaynar olmalı) dökerek hızlıca eritiyoruz ve zincirimizi içine bırakıyoruz. Açık alanda yaparak buharı solumamaya dikkat edin. Pasların kabarcıklar çıkararak zincirden ayrıldığını göreceksiniz. Bazen zinciri hareket ettirerek işlemi hızlandırabilirsiniz. Pası çözdükten sonra bulaşık süngerinin sert bölümü ile temizleyerek yukarıda anlattığım gibi yine deterjanla yıkayıp işlemleri sırasıyla yapıyoruz.

Zinciri sökmeden yaptığınız temizlik işleminde baklalardaki halkaların içleri yeterince temizlenmediğinden bu yöntemi kullanmanızı tavsiye ediyorum. Başka yöntemlerde var ancak hepsinde esas olan temiz ve kuru metale doğru yağı sürmek.

Tekerinize taş değmesin. Sağlıcakla kalın...

55 KM'lik sürüş sonrasındaki ilk gözlemim şu; Muc Off Wet Lube, Zefal Pro Dry'dan daha sessiz çalışıyor. İlk yağmurda kullanımda ,ıslak performansına da bakacağız artık.

Aradan çok zaman geçmiş ama zefal pro dry'dan memnun muydunuz 😄

@undefined her bakla için 1 damla yağ olmalı fazlası daha çabuk kirletiyor. Geri kalanlari ben yazmadan @Ufuk A. Kardesimiz yazmış zaten teşekkürler.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi
@Burak Altaç önceki mesajda muc off wet lube daha sessiz demişsiniz ama :kötü: iksisinden birinde yanlışlık oldu sanırım 😂 muc off'dan ziyade xcp ile zefal arasında kaldım bütçeme daha uygunlar

xcp 100 kilometrelik turun son 20 kilometresinde ses yapmaya başladı. 15bin kullandığım eski zincir-ruble-aynakol dişlisi setini yeni değiştirdiğim için ses beni çok üzdü, kulaklık takarak döndüm eve duymamak için :d

• Beğen
Tepkiler: karamanyusufahmet
Zincir yapış yapış olması nasıl giderilir. Mazot yağı pişmanlıktır karartır , yapış yapış yapar :(

Ben bisikletimin zincirini hep 20-50 motor yağı ile yağlarım.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
parafin ptfe karisimini ilk defa zincire uygularken üzerinden ve içinden butun yagi almak lazim ,

bir defa bu yapildi mi , diğer uygulamalarda zinciri sadece sicak sudan geçirmek yetiyor ve tabii parafine sokmadan iyice kurulamak , cunku parafin islak zincire yapismiyor
Merhaba, Zincir yağı yerine parafin ve teflon karışımı kullanmanın sakıncaları var mıdır?

Geri