Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zırhlı lastik önerisi

Scudo
@ahlaksızToprakta pek sürmedim zaten şehir bisikletime takılı.işe gidip gelirken kullanıyorum.haftasonu ise yol bisikleti.

Islak asfaltta hiçbir sorun yok ancak mazgallarda normalden biraz daha kayıyor sanki.

Genel olarak fena lastik değil fiyatlarda düşünüldüğünde alınabilir.

via Tapatalk.

Zirhli lastigin dezavantaju varmidir

@serchester
En belirgin dezavantajları ağır olmaları.Biraz da akıcılıkları düşük.
Ancak patlamazlık özellikleri ve dayanıklılıkları gibi üstün özellikleri, dezavantajlarını büyük ölçüde kapatır.

Rubena'nın 700x35 Long Way/stop thorn modelşni kullandım. Yol tutuşunu çok beğeniyordum, dişsiz yapıda olmasına rağmen toprakta ve hatta zorlu arazi şartlarında da çok kullandım. 1.5 yılda yaptıpım tüm işkencelere rağmen patlatamadım. Artık piyasada daha az bulunuyor ve adı Mitas oldu, kesinlikle tercih edilesi bir lastik.
Şu an 700x28 Schwalbe Marathon green guard kullanmaktayım, 3 mm zırha rağmen -biraz da ince lastikteki yüksek basınçtan dolayı- taş gibi, kolay kolay paylayacağa benzemiyor.
Bir de henüz denemediğim 700x35 Schwalbe Marathon Plus Tour lastiklerim var, bu lastiği patlatmak için epey talihsiz olmak gerek sanırım.
Lastik önemli bir bileşen. Cst'nin ıslak zeminde kızak gibi kayarken Rubena'nın çok iyi tutunduğuna şahit oldum (Lastik ebatları aynıydı.) Ekonomik tarafta Rubena-Mitas kesinlikle tavsiyemdir, bütçe elverdiği ölçüde zaten Schwalbe her zaman ilk tercih.

Merabalar.

Arkadaşlar şu aralar lastik arayışındayım. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların tavsiyesi önemle rica olunur.

Benim aradığım özellikler sadece 3 tane.

Akıcılık (seri gitsin)
Dayanıklık (uzun yıllar dayansın)
Zırhlı olması (kolay kolay patlamasın hatta hiç patlamasın)

Ben bir kaç tane link atayım.

Eski lastikler 700x38 idi ve memnundum boyutundan. 700x40 umarım akıcılığı etkilemez..

(link)

(link)

(link)

Ortalama fiyatları 100 ile 135 arasında gidiyor geliyor. Ben kafadan zaten tane başına 100 TL düşündüm ancak 20 veya 30 TL gibi bir rakam çok şeyi değiştirecekse ekleyebilirim. Bunlar dışında elbette farklı önerisi olan olabilir.

Bütçemi yazdım ve aradığım özellikleride. Eminim ki işin ehli biri en doğru tavsiye verecektir.

Dip Not: Eski İç ve Dış lastikler 4 yıllık haliyle eski iç lastiklerde yamalar mevcut. İç lastiğin değişmesi gerekir mi?

Şimdiden yardımcı olacak herkese teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Guvenimo
keşke birileri deneyimlerini yazsa aynı şekilde ben de almayı düşünüyorum lastik.

Schwalbe durano plus tavsiye ederim. Uzun süre kullandım. Kırık bira şişesi üzerinden geçmeme rağmen lastik patlamadı.

@Arseyus Dostum, öncelikle verdiğiniz linklerden bence en iyisi Rubena. Ama neden diye sorarsanız kendim kullandığım ve deneyimim olduğu için değil. Bu sınıf lastiklerde zırh ve dayanıklılık bir yere kadar. Zaten eğer lastikler ile ilgili konuları okuduysanız biliyorsunuzdur patlama dayanıklılığı biraz da şans işidir. En dayanıklı lastiğe bile falanca hızda bir vida yada çivi yada sağlam bir diken doğru açıda gelirse kolayca patlatabilir.

Bu konuda kendi çözümümü söyleyeyim, yanımda bir adet basınçlı lastik onarıcı sprey taşırım ve bir de kaliteli yama seti. Bundan sonra yola dikkat edebildiğim kadar dikkat ederim.

MAXXIS lastiklerimi aldığımın ertesi günü küçük bir çivi ile patladılar. Onarımdan sonra 3500 km yaptım bir daha patlamadı. İçinde hava olmayan yeni teknoloji elek-sünger yapılı lastikleri ve dolma lastikleri saymazsak patlamayan lastik diye birşey olmaz. Hatta yeterince keskin bir şeye rast gelirse yarılabilir bile.

Merhaba 3mm zırhlı lastik arıyorum.Hafif olmasını istiyorum 35 38 40c olması tercihimdir. Max. 110 tl geçmezse önerilere açığım, saygılarımla.

Son düzenleme:
Schwalbe silento aldım mm olarak bilmiyorum ama 700*35 idi ve kevlar guard var ağırlık olarak da gayet iyi. 1500 km geçtim kullanmaktayım henüz patlamadı .

• Beğen
Tepkiler: theflash
Maxxis Overdrive Elite

• Beğen
@Abdullah.R sizi göbekten vitesler ve bazı turlarınız hk.da kaleme aldığınız aydınlatıcı mesajlardan hatırlıyorum, uzun bir süredir forumda görünmüyordunuz, bu süre zarfında bisiklet sporuna ara mı vermiştiniz, geri dönüşünüzü neye borçluyuz?

@emir yakup bulut

Bisiklete değil de, forumlarda yazmaya ara vermiştim bir müddet. :)

@theflash

Maxxis Overdrive Elite alalı epey uzun zaman oldu, detay özelliklerini hatırlamıyorum şu an. Lakin detaylarda farklar olsa da, genel olarak Schwalbe Marathon Plus eşdeğeri bir lastiktir.

Bir de zırhın kalınlığı kadar tipi de mühim. Bazı zırhlar çivi geçirmez ve ince oluyor, bazıları yumuşak (her şey geçirir) lakin o kadar kalın oluyor ki, diken çivi vs iç lastiğe ulaşamıyor.

ben de merak ettiğim bir şeyi sorayım sizlere.

Bende Bisan MTX7400 bisiklet var. ormana dağa taşa girerken 2.10 lastikler iş görüyor ama yola çıktığımda beni yoruyor haliyle. daha önce yol bisikleti kullanıyordum ama su an Bisan ihtiyacımı görüyor.

(link)

şu ürünü alıp taksam sorun yasar mıyım bunu bilmek istiyorum.

1.40-1.35-.150 lastik bulabiliyorum ama 1.50 dışındakiler pahalı. 1.50 de zırhsız rubena. güven vermiyor açıkçası. Decathlon'daki lastik ise 1.2 ne yapacağımı bilemiyorum

Merhaba,
Aşağıdaki Lastik'i kullanan varmı? performansı nasıl acaba, fiyatı diğerlerine göre uygun.

(link)

LASTİK - 700 X 42 - TREKKING 1 GRIP BTWIN

• Beğen
@mustafa tanrıverdi abi teşekkür ederim ama 945 gram lastik çift olarak düşününce bu benim bisikletimi 1 kg ağırlaştırır. ben mtb lastiği ile kullansam daha kardayım.

@nochimera aynısını bende düşündüm. Hafif bir lastik olaması iyi.birde 1.2 yeterli bence. Fakat o fiyata zırhlı almak daha mı iyi bilemedim.(bunda zırh yok sanırım)

Geri