Scudo Sports

Zırhlı lastik önerisi

Lastiği söküp kontrol etmedim. Elimde ekipman yoktu ve hiç denememiştim. Bugün decathlondan bir adet pompa, 700x45 uyumlu iç lastik ve lastik sökücü o plastik parçalardan aldım. Akşam deneyeceğim. Bisikletçi Bursa'da Aydın bisiklet diye geçiyor. basıncına baktılar mı hatırlamıyorum ama akşam saatlerine denk geldiği için azar azar hava basa basa şişirdiler pek basınca bakmadılar gibi geldi. Dün ben indiğini farkettiğimde benzinliğe gidip 55 psi bastım iki lastiğe de. Lastikte max psi 60 yazıyor. Eve gelene kadar da bir 4 km sürdüm inmedi tekrar. Sabah kontrol ettim yine inmemiş. Akşam yine inmiş vaziyette bulursam o zaman uğraşacağım. Yani bir günde bu kadar inmesi normal mi acaba? Ya da şöyle sorayım. Lastik içten patlak olsa hava basıp eve geldikten sonra üzerinden 8 saat geçince yine inmiş olması gerekmez mi? İç lastik dış lastik tarafına da çıkmamış. Janta şöyle bir dışarıdan bakıp kontrol etmiştim.

Canımın sıkıldığı nokta şu, yaklaşık 2 aydır o 2.20 mtb lastikleri ile girip çıkmadığım yer kalmadı. Köy yolu, patika, ormanlık arazi. Bir kere patlamadı lastik :) şimdi asfaltta sürüş yapıyorum diye değiştireyim dedim. İlk günden başıma dümdüz asfalt yolda böyle bir şey gelince üzdü. Zaten lastik konusunda şanssızımdır hep. Bir kere de İzmir tarafına araçla giderken yolda lastiğim janta kadar inmişti. Sonra lastikçiye götürüp baktırdığımda 20 dk inceleyip abi bu sapasağlam demişti.

Scudo
Zırhlı lastik ihtiyacımız bulunmakta önerisi olan var mı trekking için?
Bisikletler carraro 330 ve 220

Michelin Protek Max, 2000 km kullandım, memnunum.

Merhaba arkadaşlar ,yeni üye oldum ,27.5 x2 tekerlek sürekli deliniyor ,bisikletimin markası marka decathlon roadrider , zırhlı lastik almak istiyorum ama hiçbiryerde bu ölçüde bulamadım ..Bu jant a uygun zırhlı lastik öneriniz olur mu?

Merhaba arkadaşlar ,yeni üye oldum ,27.5 x2 tekerlek sürekli deliniyor ,bisikletimin markası marka decathlon roadrider , zırhlı lastik almak istiyorum ama hiçbiryerde bu ölçüde bulamadım ..Bu jant a uygun zırhlı lastik öneriniz olur mu?
schwalbe ya da maxxis çeşitlerini araştır derim pahalı gelirse cst ye de bakabilirsin seviyelerine göre değişir

@nhtpkl Teşekkür ederim cevabınız için , peki mutlaka 27.5 x2 ölçülerinde mi olmak zorunda ? mesela yeni alacağım 28 x2 olabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: nhtpkl
@nhtpkl Teşekkür ederim cevabınız için , peki mutlaka 27.5 x2 ölçülerinde mi olmak zorunda ? mesela yeni alacağım 28 x2 olabilir mi?
27,5 inch = 650B lastik takabilirsiniz. Lastigin jantınıza oturması için ETRTO degerinin uyuşması gerekir. Lastik janta oturuyorsa sırt kalınlıgınin ince veya kalın olması size kalmış. Yani 2,00 dan buyuk veya kucuk bir deger olmasi, kullanım alanınız ve surtunme direncine etki edecektir.

konu ile ilgili başlık forumda var zaten ertro değeri uyumlu olması gerekir

• Beğen
Tepkiler: JanEklenburg
27,5 inch = 650B lastik takabilirsiniz. Lastigin jantınıza oturması için ETRTO degerinin uyuşması gerekir. Lastik janta oturuyorsa sırt kalınlıgınin ince veya kalın olması size kalmış. Yani 2,00 dan buyuk veya kucuk bir deger olmasi, kullanım alanınız ve surtunme direncine etki edecektir.
Yani 650B olan 1.75 ya da 2.1 lastik takabilirim değil mi?

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Yani 650B olan 1.75 ya da 2.1 lastik takabilirim değil mi?
Janta oturan kısmın (lastigin iç çapındaki tırnaklı yapı) ölçüsü (etrto degeri) janta uygunsa evet. Bahsettigin aralıktaki lastiklerde cok yuksek ihtimal uyumludur senin jantina. Daha ince yapılı olursa kontrol etmek garanti olur.

Merhaba
26”mtb bisikletim için Vittoria Urbano 26x1.75 almayı düşünüyorum. Çarşıya pazara gidicem sadece. Patlama konusunda nasıldır? Deneyimi olan paylaşırsa sevinirim 🙏

Merhaba
26”mtb bisikletim için Vittoria Urbano 26x1.75 almayı düşünüyorum. Çarşıya pazara gidicem sadece. Patlama konusunda nasıldır? Deneyimi olan paylaşırsa sevinirim 🙏

Vittoria Urbano'lar patlak koruması konusunda vasat. Schwalbe'nin Marathon serisi olmayan düşük korumalı modellerine denk demeye bile zorlanıyorum.

Merhaba
Şu lastiği de değerlendirin. 3 yıldır 700x35 olanını patlatamadım. :) Site sadece ürün göstermek içindir, muhakkak daha uygun fiyatlara da bulunabiliyordur.
(link)

Şu lastiği de değerlendirin. 3 yıldır 700x35 olanını patlatamadım. :) Site sadece ürün göstermek içindir, muhakkak daha uygun fiyatlara da bulunabiliyordur.
(link)
ben de cstcilerdenim şimdiye kadar 3 takım eskitmişimdir patlama konusunda çok başarılı fakat asvalt sesi yüksektir.

Arkadaşlar merhabalar bisikletimin lastiği çok hızlı patladığı için artık lastik değiştirme ihtiyacı duyuyorum beni uzun süre üzmeyecek iç ve dış lastik arıyorum. köyün toprak yollarında ve şehir içi kullanıyorum ama sürekli kullanmıyorum onu da söylemiş olayım. Hem iç hem dış 2şer tane olacak. Lastik ölçüleri 26x2.10.

ben de cstcilerdenim şimdiye kadar 3 takım eskitmişimdir patlama konusunda çok başarılı fakat asvalt sesi yüksektir.
yol tutuş performansı nasıl detaylı bahsedermisiniz?

Şehir bisikleti için Maxxis detonator silkworm tavsiye ederim yol tutuşu hafifliği yuvarlanma direnci patlamaya karşı dayanıklılığı ile mantıklı bir seçim.2. Olarak schwalbe kojak ta iyi bir lastik çok hafif sağlam

Merhaba 27.5 dag bisikleti lastigi ne onerirsiniz 500tl max verebilirim maxxis veya mitas gordum en cokda modelleri vesaire varmi anlayan?.

Tüm forum ahalisine selamlar 🙋 Son zamanlarda sık aralıklarla patlama yaşamaya başladım. Bu sebepten kullandığım dış lastiği değiştirmeye karar verdim. 700x23 lastikler var üzerinde ve geriye dönük forumu aradığımda 700x25 ölçülerine kayan bilim temelli bir moda oluşmuş. 9 yıldır aynı lastikleri kullanıyorum, baya işimi gördü.💪😁 Aynı performansı tüketime dayalı teknoloji ekonomisi tekrar yaşamama izin vermeyecektir ama olduğu kadar artık 😁 yakın tarihte fiyatlar değişince eski öneriler çok tutarlı değildi. Bu sebepten sizlerden kullanıcı tavsiyesi istiyorum. F/p ürünü olarak ne alınır, yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. 🙏

Fiyat/performans ürünü deyince CST Platinum Protector alınır. Tırt firma muamelesi yapmayın; CST Maxxis'in ana firmasıdır. Düşük segment lastikleri de var tabi ama segment düştükçe özelliklerin düşeceği aşikar. Bu arada 700x23 demişsiniz bu yol bisikleti lastiği ebatı, benim bahsettiğim ise şehir/tur lastiği; size gelmeyebilir :)

• Beğen
Tepkiler: templeos ve Mesut.
Geri