Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zırhlı lastik önerisi

Peki 32mm önerisi olan yok mu? Chaoyang lastikteki 5mm rhino skin teknolojisi ne kadar işlevseldir? Birinci önceliğim kolay patlamaması, deforme olmaması..
32mm marathon greenguard çifti 3000 lira . Al ve arkana yaslan. Ucuz lastik patlar. Koruma olarak schwalbeden iyisi yok. Ucuz ürün alma,Elinde kalır.

• Beğen
Tepkiler: zıpkıncı
Scudo
5mm 7mm falan zirhli lastikler yuzde 30 yavaslatiyor bisikleti ve 1kiloya yakin agirlastiriyor bisikleti. Birakin patlasin lastik. Kampli ve uzun surecek bir tura cikmayacaksaniz zirhli lastik tamamiyle gereksiz bir olay. Günlük sürüşler icin zirhli lastige gerek yok.

Kolay patlamayan 32mm lastik icin tavsiyem uzun surusler yapan biri olarak pirelli cinturato velo dur.

5mm 7mm falan zirhli lastikler yuzde 30 yavaslatiyor bisikleti ve 1kiloya yakin agirlastiriyor bisikleti. Birakin patlasin lastik. Kampli ve uzun surecek bir tura cikmayacaksaniz zirhli lastik tamamiyle gereksiz bir olay. Günlük sürüşler icin zirhli lastige gerek yok.

Kolay patlamayan 32mm lastik icin tavsiyem uzun surusler yapan biri olarak pirelli cinturato velo dur.
Peki patlak önleyici kullanıyor musunuz? Bunu tavsiye eder misiniz?
Abi teşekkür ederim baktım ama bütçemi çok aşıyor

Son düzenleme:
Selam,

Ben de zırhlı lastik alacağım ama kararsız kaldım. Yorumları da genelde okudum.

Şöyle söyleyeyim, 500TL bandında 700x35c almayı düşünüyorum. Sanırım aklıma yatan lastikler şunlar:

- Vittoria Randonneur: Diğerlerine göre daha hafif. Özellikle yağmura karşı etkili gibi gözüküyor ama ıslak zeminde bisiklete binmiyorum.
- CST Platinum Protector: Genel olarak yorumlar pozitif ama sert diyenler de var. Sertliğinden dolayı da ıslak zeminde çok kayıyor diyorlar. Sertliği çok fazla değil diyen de var.
- Mitas Rubena Stop Thorn (Hook Stop Thorn ile aynı sanırım): Bu da 5-10 yıl öncesinin favorisi gibi gözüküyor ama piyasada şu an en az bulunan sanırım.

Birde farklı satıcıların fiyatları arasında çok büyük farklar var. En büyük fiyat farkları Vittoria Randonneur lastiklerde.

Başka lastik önerilerinize de açığım.

...- Vittoria Randonneur: Diğerlerine göre daha hafif. Özellikle yağmura karşı etkili gibi gözüküyor ama ıslak zeminde bisiklete binmiyorum....

"Vittoria Randennour" dediğiniz bu lastik mi: (link)

Yaz başında yeni topladığım şehir içi sağa-sola gitme bisikletim için bozuk Mitas lastiğin yerine tek olarak aldım:
1705318738482.png

Satıcının isminin başına neden CST koyduğunu bilmiyorum, lastik normal, orijinal etiketi ve baskılarıyla Vittoria. Lastik hafif, çünkü zırhlı değil. Maksimum basıncı 60 psi, minimum basıncı belirtilmemiş.

Piyasadaki markası duyulmamış lastiklerden sonraki en kötü lastik diyebilirim. Ben bunu bilerek aldım, çünkü fiyat olarak oldukça kötü kalitedeki Mitas Flash lastiklerden çok az ucuz, duyulmamış markalardan çok az pahalıydı ama özellikle "zırhlı lastik önerisi" konusundaki bir listede herhangi bir lastikle kıyaslama kabul etmeyecek kadar düşük seviye bir lastik. Bu lastiğe güvenip şehir dışına çıkmam.

• Beğen
Tepkiler: drkemankesh
Bende michelin pilot sport protek hd var. Eski lastik. Yıllardır bir kere patlamadı. Şimdi yeni protek ler var. Galiba 1mm zırh. Bendeki kaç bilmiyorum ama dediğim gibi hiç patlamadı bu güne kadar. Şehir tur bisikleti için 700 x32 michelin. Erdoğanlar bisiklette var, 550tl fiyatı.

"Vittoria Randennour" dediğiniz bu lastik mi: (link)

Fiyat farkı nereden geliyor sorusunu da böylece cevaplamış oldunuz :) Çok fazla fiyat farkı var dedim ya. Erdoğanlar bisiklette satılan üst modeli sanırım:

(link)

Kendi sitelerinde Randonneur ve Randonneur Tech gibi farklı iki model var. Gramaj olarak Erdoğanların sattığı lastik Tech verisyonu ile aynı olabilir. Google'da yaptığım arama sonucu okuduğum yorumlar genelde Randonneur'ün çok dayanıklı olduğu yönünde.

Bu isim ve model karmaşası Mitas Rubena'da da var. Hook, long-way, stop-thorn, anti-puncture gibi farklı model isimleri çıkıyor. Ama sanırım, esas olan Stop Thorn olanı. Bu forumda da STU (stop thorn ultimate) olarak geçiyor ama bu model şu an mevcut değil.

O zaman en garanti CST mi oluyor?

Fiyat farkı nereden geliyor sorusunu da böylece cevaplamış oldunuz :) Çok fazla fiyat farkı var dedim ya. Erdoğanlar bisiklette satılan üst modeli sanırım:

(link)

Kendi sitelerinde Randonneur ve Randonneur Tech gibi farklı iki model var. Anlatım ve gramaj olarak Erdoğanların sattığı lastik Tech verisyonu ile aynı olabilir. Google'da yaptığım arama sonucu okuduğum yorumlar genelde Randonneur'ün çok dayanıklı olduğu yönünde.

Bu isim ve model karmaşası Mitas Rubena'da da var. Hook, long-way, stop-thorn, anti-puncture gibi farklı model isimleri çıkıyor. Ama sanırım, esas olan Stop Thorn olanı. Bu forumda da STU (stop thorn ultimate) olarak geçiyor ama bu model şu an mevcut değil.

O zaman en garanti CST mi oluyor?

Bence Erdoğanlar'daki de aynı model. Fiyatı aldığım yerdeki güncel fiyatla yaklaşık aynı. Tech gibi normalinden üstün özellikleri olan bir model olsa üstüne basa basa vurgularlar. Urbano bunların bir üst modeli ama o da matah koruması olan bir lastik değil, buradaki kullanıcıları pek olumlu şeyler yazmıyor.

CST ise ekonomik grup zırhlı lastiklerin içinde bence en iyisi. Tabii ki Marathongillerle kıyaslanamaz ama fiyatına göre iyi, hele Randonneur'dan ucuza bulunabiliyorken.

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
Güzelinden bir Marathon alınır bu fiyata

Son soru sorayım. Greenguard olarak satılan lastikler standart Marathon oluyor, değil mi?

Online bir satıcıya sordum, stoklarının temmuz 2023'e ait olduğunu söylediler. Esasında fiyat güncellenmeden alınabilir gibi, fiyatı abartı değil. 10 gün işe bisikletle gitsem kendini öder :)

(link) yeni verdiğim sipariş gelmesi biraz geç oluyor ama hem zırhlı hem çok güzel yuvarlanma direnci var. öneririm. içinede bi tane sıvılı iç lastik. misss.

Son soru sorayım. Greenguard olarak satılan lastikler standart Marathon oluyor, değil mi?

Online bir satıcıya sordum, stoklarının temmuz 2023'e ait olduğunu söylediler. Esasında fiyat güncellenmeden alınabilir gibi, fiyatı abartı değil. 10 gün işe bisikletle gitsem kendini öder :)

Evet, GreenGuard'lar standart Marathon. GreenGuard satıcıların diğer modellerden kolayca ayırmak için başvurdukları isim.
Yakın zamanda ondan farklı olarak bir de (link) eklendi ama GreenGuard aldığınızda gelecek olan normal (link). GreenGuard isminin kaynağı da bu lateks katman:
1705408189275.png

Çok fazla Marathon çeşidi var ama çoğu Türkiye'de bulunmuyor:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link) <= bu turcuların favorisi
(link)
(link) <= bu daha da sağlamını isteyen turcuların favorisi
(link) <= bu benim favorim

(link) yeni verdiğim sipariş gelmesi biraz geç oluyor ama hem zırhlı hem çok güzel yuvarlanma direnci var. öneririm. içinede bi tane sıvılı iç lastik. misss.

Vergi dahil ne kadar geliyor bilmiyorum ama sanırım yakın fiyatlara yerelden de temin edilebilir (en azından şimdilik): (link)

1705410469728.png 1705410455252.png

Bu kargo ücretini alıyorlarsa vergiyle birlikte 1700 civarına gelir gibi:
1705410514073.png

Vergi dahil ne kadar geliyor bilmiyorum ama sanırım yakın fiyatlara yerelden de temin edilebilir (en azından şimdilik): (link)

313796 dosyayı görüntüle 313795 dosyayı görüntüle

Bu kargo ücretini alıyorlarsa vergiyle birlikte 1700 civarına gelir gibi:
313797 dosyayı görüntüle

Biraz araştırdım. bunlar plus serisi degil. bunlar DURANO DD diye geçiyor ve koruyucu katman incecik bi zırh oluyor. özellikle durano plus bulmak için uğraştım. daha elime ulaşmadı tabii ki ama umarım. dogru ürünü almışımdır. :harika:

Biraz araştırdım. bunlar plus serisi degil. bunlar DURANO DD diye geçiyor ve koruyucu katman incecik bi zırh oluyor. özellikle durano plus bulmak için uğraştım. daha elime ulaşmadı tabii ki ama umarım. dogru ürünü almışımdır. :harika:

Aldığınız ürün doğrudur, sorun olacağını hiç sanmıyorum. Yereldeki satıcı Plus yazıp DD gönderiyorsa bilemiyorum. Biraz çorba etmişler; resim DD, ürün özellikleri bölümünde DD, başlıkta Plus, en alttaki açıkma kısmında da Plus.
Hatta şöyle yapalım, faydamız olsun:
1705412078708.png
Cevap gelince/gelirse eklerim.

Düzenleme, ek: Cevap geldi, DD imiş.

1705439767971.png

Başlık ve açıklama hala Plus için. Herhalde düzeltmezler.

-

Farklarını merak edenlere: (link)

Dosyalar

• 1705411277745.png
    1705411277745.png
    110,9 KB · Okunma: 9
  • 1705411292954.png
    1705411292954.png
    9,8 KB · Okunma: 8
Son düzenleme:
Schwalbe Marathon 700x35 Greenguard Dış Lastik 1.070 TL yerine 920,20 TL
(link)

N11 mobilde genelde kupon oluyor. Bende 80 TL kupon var örneğin. 840 TL'ye geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Şenol U.
Schwalbe Marathon 700x35 Greenguard Dış Lastik 1.070 TL yerine 920,20 TL
(link)

N11 mobilde genelde kupon oluyor. Bende 80 TL kupon var örneğin. 840 TL'ye geliyor.

Ben bundan aldım, 920TL tanesi. Şu an 1006TL gözüküyor.

Lastiğin üretim tarihini sormak için mesaj attım. İki cevap geldi, ilk önce Temmuz 2023 sonra da Kasım 2023 stokları dediler. Sanırım birinciyi yanlışlıkla gönderdiler, nitekim N11'de tek mesaj gözüküyor.

Lastik kesinlikle yeni. Dokununca herhangi bir sertleşme, kuruma hissi yok.

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Geri