Scudo Sports

Zwift

linux ubuntu üzerinden programı çalışmayı başarabilen var mı??

youtube da buldugum videodaki herşeyi yaptım son aşamada zwift launcher ve zwift companion pcde açılıyor oyunun sesi geliyor ama anında hata alıyorum hataya tamam diyince direk kapanıyor

üstteki sorundan ötürü windows kurdum bu seferde
sensörlerimiz bluetooth uyumlu ve laptopta bluetooth aktif ve acık iken zwifte bluetooth uzerınden sensorlerı baglamakta sorun yasıyorum ant+ dongle var onunla anında goruyor
zwift companion aracılıgı ıle bluetooth ve locatıon acıkken yıne gormuyor ama normal zwift uygulamasından telefondan acında hersey goruluyor
laptopta ant+ olmadan baglamayı bır turlu basaramadım

laptopun bluetoothu uzerınden dırek calısması lazım onda hata alıyorum bluetooth cıhazını kapalı gorunuyor gıbısınde (sarı ünlemli)
telefon uzerınden zwift companion ile de sorun yasıyorum baglanmıyor

şimdilik ya telefondan zwifti ya da laptoptan ant+ ile benzer soruna çözümü olan var mı ?

Scudo
@Hasankaran Windows 10 mu yüklü laptopta.
Sensörleri başka bir cihaz tanıyorsa laptop tanımaz yani tek bluetooth bağlantısı, tek cihaz belki telefona bağlı olduğu için laptop görmüyordur.

• Beğen
Tepkiler: Hasankaran
Bilgisayarın bluetooth ayarlarından polar speed sensörü kaldırın ve eşleştirmeyin. Sadece bilgisayarın bluetoothu açık olsun. Bu arada telefonun bluetoothu da kapalı olsun.Zwift kendisi görecektir.
Bu söylediklerimi zaten yapmışsınız. Sonradan fark ettim
Polar speed sensörü bilgisayarın bluetooth'undan cihaz ekle diyerek eşleştirdim.
[/QUO

aynı anda baska bır baglantı acık olmuyor baglanırken ama olmuyor
wın8 yuklu

Boşuna uğraşmayın Windows 10 yüklü olması lazım ben de çok uğraştım 10 yükleyince düzeldi.

• Beğen
Tepkiler: Hasankaran
Konuda biraz geriye gittim fakat çözüm bulamadım. Garmin hız ve kadans 2 sensörlerini kullanıyorum. Bluetooth ve ant+ destekli. Zwifti telefon ile kullanıyorum. Telefon sensörleri görüyor fakat hız sensörüne bağlandığında kadans sensörünün bağlantısını zayıf olarak gösteriyor ve ekranda doğru verileri göstermiyor tam tersi durumda da hız sensörü için bağlantı zayıf veriyor ve değerler şaşıyor. Sensörler aynı zamanda saatime de bağlı saatte herhangi bir sıkıntı yok. Belki bir çözüm olur diye sensörleri saatte kapattığım halde problem devam ediyor. Daha önce bu tarz bir problem yaşayan oldu mu?

Zwiftte dışarıdaki ortalamaları yakalamak sizce de zor mu bana mı öyle geliyor 🙂

Zwiftte dışarıdaki ortalamaları yakalamak sizce de zor mu bana mı öyle geliyor 🙂

Ortalama anlamında daha kolay geliyor bana. Sanki dingin rüzgarsız bir havada sürüş yaparmış gibi çıkıyor ortalamalar. Sürüş zorluğu olarak daha zor geliyor ama, yokuşlarda özellikle çok zorluyor.

Ortalama anlamında daha kolay geliyor bana. Sanki dingin rüzgarsız bir havada sürüş yaparmış gibi çıkıyor ortalamalar. Sürüş zorluğu olarak daha zor geliyor ama, yokuşlarda özellikle çok zorluyor.
tahminen benim yakalayamama sebebim kondisyon kaynaklıdır ama sürmesi hakikaten daha zor. aslında kastettiğim biraz da bu iki soluklanma imkanı yok😀

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
kalabalık bir grup bulup araya girince inanılmaz hızlar çıkıyor ortaya...
mesela bugün, dinlenme amaçlı düşük tempoda bir sürüş yapayım dedim...
80-90 kadans dışına çıkmadan, tüm sürüş küçük aynada gittim...
ortalama hız, 32 çıktı...

çok düz bir parkur seçmiştim. onun etkisi de var ama sürekli bir takip durumu olduğu için yüksek çıktı... sürekli 120w civarında sürüşte 32 ortalamanın başka açıklaması olmaz :)

@Noldor ruzgarina girme olayi cok fantastik yapilmis buyuk ihtimalle. Ayni wattlarla cok daha yuksek hizlar çıkıyor.

• Beğen
kalabalık bir grup bulup araya girince inanılmaz hızlar çıkıyor ortaya...
mesela bugün, dinlenme amaçlı düşük tempoda bir sürüş yapayım dedim...
80-90 kadans dışına çıkmadan, tüm sürüş küçük aynada gittim...
ortalama hız, 32 çıktı...

çok düz bir parkur seçmiştim. onun etkisi de var ama sürekli bir takip durumu olduğu için yüksek çıktı... sürekli 120w civarında sürüşte 32 ortalamanın başka açıklaması olmaz :)
bugün tekrar denedim grup etkisi hakikaten fark ediyor..

bugün dikkat etmeden bir yarışa girdim...
yarışın saysafında, yukardaki açıklamada "No ZPower riders" yazıyordu. ne olduğunu anlayamamıştım...
sanırım şu demek oluyormuş.
sadece akıllı trainerlar kabul ediliyor. Zwiftin listesinde dahi olsa, diğer trainerler ve ekipmanlarla katılamıyorsunuz. Doğal olarak diskalifiye oldum...
neyse antrenman yapmış olduk :(

• Beğen
Gidon ile yonlendirme testleri baslamis :) Simdilik sadece mtb ile Watopia'da 3 parkurun gizli kisimlarinda:

(link)

Beklenilen ozellige hazirlikli olalim :) On tekerligin hareket edebilmesi icin gerekli urunler ('turntable' gibi) satisa cikmaya baslamis bile.

Mantik ise cok basit ve simdiye kadar neden olmamis diye dusunuyor insan: Telefonu gidona bagla, sag sol hareketlerini algilasin app'e yollasin :)

Haydi bakalim yeni bir cag.. :harika:

Yaklaşık bir aydır sadece zwift ile sürüyorum, fren ve bisiklet hakimiyetim olumsuz etkilenecek mi diye merak ediyorum. İftar sonrası sanal sürüşte fincanda kahvemi saatte 30 km.ile giderken bisikletin üzerinde içiyorum çok ilginç bir his :D

@Abdülkadir Ergin Bizim oralarda Rahvan atlar olurdu. Rahmetli dedem çok meraklıydı mutlaka bir rahvan atı vardı (binsede, binmesede). İyi giden rahvan atın üzerinde dökmeden kahve içilebileceği söylenirdi.
sizinki de o hesap olmuş biraz.

bu zwiftte, hala yanlış yaptığım bişey var ama anlayamadım...
Bugünkü yarışı strava, flybydan baktım... bizden 1 dakika sonra başlayan D kategorisi adam, geliyor bizi geçiyor 1 dakika kadar da önde bitiriyor... 2.6w/kg çıkmış adamın ortalaması...
benim 3.09w/kg görünüyor... bi de benimki yüksek olduğu için diskalifiye oluyorm..
Benim pwr yüksek göründüğü halde adam bizi nasıl geçiyor? bir de benimki acaba neden hala bu kadar yüksek görünüyor, ama hız ve performans diğerlerine göre çok geride??

bu zwiftte, hala yanlış yaptığım bişey var ama anlayamadım...
Bugünkü yarışı strava, flybydan baktım... bizden 1 dakika sonra başlayan D kategorisi adam, geliyor bizi geçiyor 1 dakika kadar da önde bitiriyor... 2.6w/kg çıkmış adamın ortalaması...
benim 3.09w/kg görünüyor... bi de benimki yüksek olduğu için diskalifiye oluyorm..
Benim pwr yüksek göründüğü halde adam bizi nasıl geçiyor? bir de benimki acaba neden hala bu kadar yüksek görünüyor, ama hız ve performans diğerlerine göre çok geride??

Zwift sadece watt degerlerini aliyor, sonra hizini gittigin parkura, Zwift'te kullandigin bisiklete, hatta jant modifiyene kadar hesaba katiyor sanirim. Bu durumda onun Level'i sizden yuksek daha cok yatirim yapmistir, ya da daha iyi bisiklet secmis olabilir (yola karsi mtb ise sizinki mesela).

Mesela benimki mtb oldugu icin (oyunda da mtb sectigim icin) hersey dusuk cikiyor, ama sadece kendi watt'imi ve FTP'mi artirmaya konsantre oluyorum artik. Gerisi yazilim :)

Zwift sadece watt degerlerini aliyor, sonra hizini gittigin parkura, Zwift'te kullandigin bisiklete, hatta jant modifiyene kadar hesaba katiyor sanirim. Bu durumda onun Level'i sizden yuksek daha cok yatirim yapmistir, ya da daha iyi bisiklet secmis olabilir (yola karsi mtb ise sizinki mesela).

Mesela benimki mtb oldugu icin (oyunda da mtb sectigim icin) hersey dusuk cikiyor, ama sadece kendi watt'imi ve FTP'mi artirmaya konsantre oluyorum artik. Gerisi yazilim :)

bi daha baktım da, evet haklısınız...
bisiklet tipi, model, kalitesi... jant seti de etkliyormuş...
girdiğim yarış da gravel yarışıydı... zaten toz toprak gittik sürekli... ben yol bisikleti ile girdim... belki de o yüzden benim değerler böyle saçma çıktı... milleti yakalamak için gereğinden fazla zorladım demek ki :)

Son düzenleme:
Geri