Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zwift

zwift ile aynı fiyattaysa değişiklik yapmaya değer mi adil hocam? fırsat bulduğumda inceleyeceğim yazıyı ama bu fiyatlarda zwift artık mantıklı değil farklı alternatifler bulmak şart diye düşünüyorum.
farklı alternatifleri denemiş olan veya önerisi olan var mıdır başka?
Bana sanki antrenman bazlı düşündüğün zaman daha başarılı gibi geldi. Ayrıca wahoo nün diğer hizmetlerinden de yararlanıyorsun. O artısı da var.

Zwift bu sene çok üye kaybeder gibime geliyor.

Birde; bu kiminden 50 kiminden 400 çekme olayını soran oldu mu? Birimiz yazsa şunu zwift'e çok iyi olacak.

• Beğen
Tepkiler: batikanunver
Scudo
%700 zam dünya tarihinde görülmemiştir. Çevremde zwift kullanıp devam edecek olan yok, herkes alternatif arayışında.

Bana sanki antrenman bazlı düşündüğün zaman daha başarılı gibi geldi. Ayrıca wahoo nün diğer hizmetlerinden de yararlanıyorsun. O artısı da var.

Zwift bu sene çok üye kaybeder gibime geliyor.

Birde; bu kiminden 50 kiminden 400 çekme olayını soran oldu mu? Birimiz yazsa şunu zwift'e çok iyi olacak.
Zam sadece Türkiye'ye oldu, hali hazırda zaten diğer ülke kullanıcıları 15 Euro/dolar ödüyor. Kaybederse Türkiye'deki kullanıcıları kaybedecek onunda şirketin ekonomisine pek etki edeceğini sanmıyorum.

Fiyat konusunda birkaç kere yazıldı şirkete ama gelen cevaplardan pek sallamadıkları açıkça belli oluyor.

Zwift 'in bizden alacağı adam başı yaklaşık 2€ ya ihtiyacı elbette yok , kaldı ki çok ciddi kullanıcı sayısı yabancı ülkelerde yeterince mevcut.
Ben yazmıştım ancak dönüş olmadı konuyla ilgili.

Alternatifleri deneyeceğiz. İlgili testleri kanalımda vlog olarak paylaşacağım.

• Beğen
Tepkiler: batikanunver
Ufak bir liste çıkaralım, zamanı olan tek tek test edip vlog yapsın :)
1) Fiyat
2) Desteklediği platformlar (PC, konsol, Android, Apple vb)
3) Donanım ihtiyacı (disk alanı, cpu, ram, Ekran kartı falan)
4) Desteklediği spor aletleri ve teknolojileri (Trainer, sensörler ve bluetooth, ant+ vb)
5) Yarış programı ve kalitesi
6) Sosyal özellikler ve katılım sayıları
7) Antrenman programları

1) Mywhoosh kesin galip. 0 yenmesi zor bir fiyat.
3) Zwift de Mywhoosh da sömürüyor. Ama Zwift daha kötü, orta sınıf cpular sürekli max. Mywhoosh devasa bir alan kaplıyor, her update sonrası bunu tekrar indiriyorsun.
4) Zwift yel değirmeniyle bile çalışır, yeterki para ver. Mywhoosh ciddi bu konuda.
5) Yarış sayısı Zwift'te çok yüksek. Ama kalite yerlerde. Seveni çok tabii. Mywhoosh yarış programına henüz bakmadım ama kalite ve kontroller çok yüksek. Kamera önünde performans testi yapmak falan gerekebilir.
6) Zwift hariç in cin top oynuyor. Mywhoosh kullanımı bedava olması sebebiyle hızla artıyor. Önümüzdeki 3 sene UCI dünya şampiyonasını da aldılar ve sınırsız bütçeleri var. Zwiftin tüm bütçesini Mywhoosh'un patronu uçaklarına içiriyordur.
7) Hepsi çöp. Sakın bu tip yerlerdeki saçma sapan programları takip etmeyin. Her ne kadar çoğu sessizleşmişse de forumda hala daha iyi antrenman sistemleri verecek kullanıcılar var. Program demedim, sistem dedim. Çünkü antrenman programı diye birşey yoktur. Sistem vardır. O sisteme göre önünüzdeki 5-10 günün planı oluşur. Sisteme karar veren de durumunuz ve ne yapmak istediğinizdir. Bu sitelerdeki 32 sn max, 14sn rest, 1dk tempo diye giden şeyler millet bir şeyle uğraşıp vakit falan geçirsin diye yapılmış gamification özellikleri.

kesinlikle alternatiflere yöneleceğiz. zaten oldum olası sevemediğim basit grafik hatalarını ( bisikletin lastiğinin asfaltın içinde gömülmüş şekilde gitmesi gibi) gidermek gibi amaçları dahi olmayan ve geliştirme/farklılık adına kullanıcılarına çok uzun süredir hiçbirşey verememiş bir uygulamaya bu paraları ödemek bana hiç mantıklı gelmiyor. evet popüler evet biliniyor kullanımı kolay vs ama alternatiflerini denemedik ki. pek çoğumuz gözünü zwift ile açmıştır ve devam ediyordur diye tahmin ediyorum.

örneğin fulgaz uygulaması bu zam olayından önce bile dikkatimi çekiyordu. üyelik ücreti aylık 9$ gibi bir ücret ve aile üyesi ile kullanıma imkan veriyor yani birden fazla kişiyle paylaşılabilir anladığım kadarıyla. üstelik gerçek TDF veya diğer world tour rotalarının gerçek görüntülerle simüle edilmiş halleri olduğu söyleniyor.
deneyen kullanan veya bilgisi olan var mıdır fulgaz ile ilgili acaba?

Ufak bir liste çıkaralım, zamanı olan tek tek test edip vlog yapsın :)
1) Fiyat
2) Desteklediği platformlar (PC, konsol, Android, Apple vb)
3) Donanım ihtiyacı (disk alanı, cpu, ram, Ekran kartı falan)
4) Desteklediği spor aletleri ve teknolojileri (Trainer, sensörler ve bluetooth, ant+ vb)
5) Yarış programı ve kalitesi
6) Sosyal özellikler ve katılım sayıları
7) Antrenman programları

1) Mywhoosh kesin galip. 0 yenmesi zor bir fiyat.
3) Zwift de Mywhoosh da sömürüyor. Ama Zwift daha kötü, orta sınıf cpular sürekli max. Mywhoosh devasa bir alan kaplıyor, her update sonrası bunu tekrar indiriyorsun.
4) Zwift yel değirmeniyle bile çalışır, yeterki para ver. Mywhoosh ciddi bu konuda.
5) Yarış sayısı Zwift'te çok yüksek. Ama kalite yerlerde. Seveni çok tabii. Mywhoosh yarış programına henüz bakmadım ama kalite ve kontroller çok yüksek. Kamera önünde performans testi yapmak falan gerekebilir.
6) Zwift hariç in cin top oynuyor. Mywhoosh kullanımı bedava olması sebebiyle hızla artıyor. Önümüzdeki 3 sene UCI dünya şampiyonasını da aldılar ve sınırsız bütçeleri var. Zwiftin tüm bütçesini Mywhoosh'un patronu uçaklarına içiriyordur.
7) Hepsi çöp. Sakın bu tip yerlerdeki saçma sapan programları takip etmeyin. Her ne kadar çoğu sessizleşmişse de forumda hala daha iyi antrenman sistemleri verecek kullanıcılar var. Program demedim, sistem dedim. Çünkü antrenman programı diye birşey yoktur. Sistem vardır. O sisteme göre önünüzdeki 5-10 günün planı oluşur. Sisteme karar veren de durumunuz ve ne yapmak istediğinizdir. Bu sitelerdeki 32 sn max, 14sn rest, 1dk tempo diye giden şeyler millet bir şeyle uğraşıp vakit falan geçirsin diye yapılmış gamification özellikleri.
Sİstem demişken Wahoo RGT üyeliği yapışdığı zaman Wahoo System'de ücretsiz kullanılıyor. Eğer ben 400 TL gibi bir paraya kıyacaksam muhtemelen bu kış Wahoo ile yola devam ederim.

en iyi kişisel antreman programları trainerroad da var. bu konuda rakipsiz diyebilirim. elit sporcuların cogunlugu trainer road ve training peaks kullanıyor.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
en iyi kişisel antreman programları trainerroad da var. bu konuda rakipsiz diyebilirim. elit sporcuların cogunlugu trainer road ve training peaks kullanıyor.
Trainerroad kullananlarla yillar gecirmis biri olarak elite sporcularla bir isleri olmadigini soyleyebilirim. Sponsorluk, partnership vb haric. Bu sekilde "kullanan" birkac elite var tabii.
Training peaks antrenman programi satiyormu bilmiyorum ama yazilim ve platform satiyor. Ben dahil epey bir kullanicisi var. Calistirdigim birkac arkadas da burayi kullaniyor. Antrenmanlari digerlerine ulastirmak icin rakipsiz.

Trainerroad, antrenman programı olarak bu işin en üst noktası doğru. İçindeki programlar, intervaller, kişinin test sonucuna göre eksikliklerine ve hedeflerine yönelik program çıkarması vs rakipsiz diyebilirim. Sorun şu ki, herhangi bir grafiksel olayı yok. Saatlerce önünüzdeki interval grafiğine ve istatistiklere bakarak çevirmek durumundasınız. Bir süre film, dizi, youtube ile idare ediliyor fakat zamanla insanın dirayeti ve sabrı kırılıyor.

Zwift vb programlarda oyun gibi olduğu için en azından etrafta akan bir yol olması, yanında sürdüğün insanlar, tırmanışlar inişler derken zaman geçiyor. Takdir edersiniz ki, indoor trainer işi hali hazırda sıkıcı bir iş, zwift buna eğlence katarak çekilir hale gelmesine yardımcı oluyordu. Komple kış sezonunu trainerroad'da geçiren, 8-12 haftalık programlarını düzgün şekilde çıkarabilenlerin sabrına ve motivasyonuna saygı duyuyorum.

Trainerroad, antrenman programı olarak bu işin en üst noktası doğru. İçindeki programlar, intervaller, kişinin test sonucuna göre eksikliklerine ve hedeflerine yönelik program çıkarması vs rakipsiz diyebilirim. Sorun şu ki, herhangi bir grafiksel olayı yok. Saatlerce önünüzdeki interval grafiğine ve istatistiklere bakarak çevirmek durumundasınız. Bir süre film, dizi, youtube ile idare ediliyor fakat zamanla insanın dirayeti ve sabrı kırılıyor.

Zwift vb programlarda oyun gibi olduğu için en azından etrafta akan bir yol olması, yanında sürdüğün insanlar, tırmanışlar inişler derken zaman geçiyor. Takdir edersiniz ki, indoor trainer işi hali hazırda sıkıcı bir iş, zwift buna eğlence katarak çekilir hale gelmesine yardımcı oluyordu. Komple kış sezonunu trainerroad'da geçiren, 8-12 haftalık programlarını düzgün şekilde çıkarabilenlerin sabrına ve motivasyonuna saygı duyuyorum.

benim çevremde yarış koşan , bazı hedeflerin peşinde olan insanlar kullanıyorlar. sahsen benim bir amacım yok ve yağmur çamurda olsa çıkıp sürüyorum. hak veriyorum oldukça sıkıcı bir aktivite.

seneye 2. kere italyaya gitmeyi düşünüyoruz stelvio için. belki onun için kendimi kampa alabilirim.

Günaydın,
geçen yıl satın aldığım elite direto xrt trainer'la birlikte 1 yıl ücretsiz MyETraining uygulaması verdiler. Geçen sonbahar, kış ve ilkbahar boyunca kullandım. Ben severek kullandım. Hazır parkurlardan videosunu indirip parkurda gerçek video görüntüsü içinde sürüyorsunuz. Ama tek başınıza, bir rekabet unsuru yok. Zwift'in ücretsiz üyeliğini kullandım, zwift daha eğlenceli geldi bana. Yarış yapıyor gibi. Farklı bir seçenek olarak MyETrainig olabilir.

Zwift de ortalama hızı neden göstermez bende onu anlamıyorum.

Screenshot_2023-08-29-12-33-48-462_com.instagram.android.jpg

• İnanılmaz
Tepkiler: Özcan
"Yakın zamanda yapılan bir denetim, Apple App Store aracılığıyla Zwift abonelik fiyatının eski Türk Yeni Lirası'ndan ABD Doları'na dönüşüm oranına dayandığı ortaya çıktı. Fiyatlandırma 14,99 $ abonelik fiyatına uygulandı. Ani değişiklikten dolayı özür dileriz. İleriye dönük olarak, gelecekte böylesine önemli bir değişikliği önlemek için döviz kuru incelemelerini daha düzenli bir şekilde gerçekleştireceğiz." diyor. Pis fakir Türkler diyor...

Zwift 400 TL olduktan sonra aboneliğimi sonlandırdım. MyWhoosh ücretmiş kullananlar nasıl memnun mu kalabalık mı

Yavaştan MyWhoosh başlığını açıp oraya mitili atma zamanı gelmiş. 400 TL küsur nedir ya hu?

Zwift 400 TL olduktan sonra aboneliğimi sonlandırdım. MyWhoosh ücretmiş kullananlar nasıl memnun mu kalabalık mı
Şahsen kullanmadım ama zwift Türkiye grubundaki arkadaşlar zwift seviyesine gelmesi için bayağı uzun zamana ihtiyacı var diyorlardı. Ayrıca kullanacağın bilgisayarın iyi donanıma sahip olması gerekiyormuş, öyle zwift gibi ipad'a yükleyip kullanmak mümkün değil diyorlardı. Hatta test eden arkadaş 1 TB ekran kartım var bilgisayarı zorluyor mywhoosh diyordu.

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Hatta test eden arkadaş 1 TB ekran kartım var bilgisayarı zorluyor mywhoosh diyordu.

Aylık 400den kacarken bize yeni bilgisayar aldıracak seçeneklere mahkum kaldık. Bkz.Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak

Ben Mywhosh kullanıyorum. Elite direto xr tranierim var. Bilgisayarımda Gtx 1080 ekran kartı var. Gayet yeterli. Ama giriş seviyesi pcler de çalışmama ihtimali yüksek.
Sürekli gelişiyor. Fakat eksiklikleri çok. Mesala yaptığınız bir antrenman sonrası verileri düzgün aktarmıyor. Siteleri üzerinden canlı destekleri var. Belirttiğimde üstünde çalıştıklarını söylediler. Sosyallik pek yok. Şuan haritalarda bulunan hemen hemen herkes bot. Uci ile bir sponsorluk anlaşması imzaladılar. Bu anlaşma üzerine kişi sayısının daha da artacağını düşünüyorum. Günümüz şartlarında 400 tl çok yüksek bir meblağ olmamasına rağmen totale vurduğunda yılda 4800 tl gibi bir para yapar. Onu bir yazılıma vereceğime gider sele,tayt ,lastik vb. ihtiyaçlarımı karşılarım.
Denediğim iki platform windows ve android ıpad,ıphone de denemedim.
Windows için şöyle diyebilirim Mywhossh cpu dan daha çok gpu yük bindirdiğinden ekran kartı ortalama bir seviye olması lazım. Yani evde diz üstü pc var kurayım kullanırım gibi düşünceniz var ise hayal kırıklığına uğrarsınız. Çünkü çoğu kişinin evindeki laptopta gpu yani grafik işlemcisi ana kartta stok halde bulunan ekran kartı.
Yani ayriyetten rx 580 ,rtx3060 ,gtx 1060 gibi harici ekran kartınız yoksa düzgün çalışmayacaktır.
Android de giriş seviyesi bir tablette denedim donarak çalıştı. Zwiftte donarak çalışıyordu. Fakat samsun s23 ultra ve xiomi mi 9 da canavar gibi çalıştı.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri