Ufak bir liste çıkaralım, zamanı olan tek tek test edip vlog yapsın
1) Fiyat
2) Desteklediği platformlar (PC, konsol, Android, Apple vb)
3) Donanım ihtiyacı (disk alanı, cpu, ram, Ekran kartı falan)
4) Desteklediği spor aletleri ve teknolojileri (Trainer, sensörler ve bluetooth, ant+ vb)
5) Yarış programı ve kalitesi
6) Sosyal özellikler ve katılım sayıları
7) Antrenman programları
1) Mywhoosh kesin galip. 0 yenmesi zor bir fiyat.
3) Zwift de Mywhoosh da sömürüyor. Ama Zwift daha kötü, orta sınıf cpular sürekli max. Mywhoosh devasa bir alan kaplıyor, her update sonrası bunu tekrar indiriyorsun.
4) Zwift yel değirmeniyle bile çalışır, yeterki para ver. Mywhoosh ciddi bu konuda.
5) Yarış sayısı Zwift'te çok yüksek. Ama kalite yerlerde. Seveni çok tabii. Mywhoosh yarış programına henüz bakmadım ama kalite ve kontroller çok yüksek. Kamera önünde performans testi yapmak falan gerekebilir.
6) Zwift hariç in cin top oynuyor. Mywhoosh kullanımı bedava olması sebebiyle hızla artıyor. Önümüzdeki 3 sene UCI dünya şampiyonasını da aldılar ve sınırsız bütçeleri var. Zwiftin tüm bütçesini Mywhoosh'un patronu uçaklarına içiriyordur.
7) Hepsi çöp. Sakın bu tip yerlerdeki saçma sapan programları takip etmeyin. Her ne kadar çoğu sessizleşmişse de forumda hala daha iyi antrenman sistemleri verecek kullanıcılar var. Program demedim, sistem dedim. Çünkü antrenman programı diye birşey yoktur. Sistem vardır. O sisteme göre önünüzdeki 5-10 günün planı oluşur. Sisteme karar veren de durumunuz ve ne yapmak istediğinizdir. Bu sitelerdeki 32 sn max, 14sn rest, 1dk tempo diye giden şeyler millet bir şeyle uğraşıp vakit falan geçirsin diye yapılmış gamification özellikleri.