Scudo Sports

1989 Bianchi çok şükür sonunda bitti. (1989 Bianchi'nin profesyonel bir şekilde...)

@Efecan UZUN

@muratcodek

@Uzeyir Sağlık

@Ahmet Egemen SAYIN

Tesekkürler arkadaslar, begendiginize memnun oldum. :)

• Beğen
Tepkiler: Adı Bende Saklı
Scudo
Hocam ellerinize sağlık çok muhteşem olmuş. Ayıptır sorması tüm bu işlemler size ne kadara mâl oldu? Kendi Bianchi Barracuda'mı da restore etmek istiyorum o yüzden soruyorum.

Sanırım bu restorasyon işi Türkiye'de yapılmadı ama burada da (Ankara, İstanbul en azından) bu şekilde toz boya, nikelaj gibi işlemleri yaptırabileceğimiz yerler var mı acaba? Bilgisi olan yazarsa faydalı olur.

@caglayan

Kendimi hatırlatayım dedim Murat Bey :) bugün dosya linkini tekrar özel mesaj attım.

Abi ellerine sağlık mükemmel olmuş, ortaya çok güzel bi efsane çıkmış, kim inanırki 25 yıllık olduguna...

@caglayan
Caglayan kusura bakma inan bu hafta sonu senin icin gec olmasa kesin bir mesaj yaziyorum. Söz.

@Engin YAĞIZ
Engin cok sagol. orumun icin inan memnun oldum.:)

• Beğen
Ölünün dirilişine örnek olacak türden. Tebrikler, tebrikler ve tebrikler...

@Serhat Boztoğan
Tesekkürler Serhat. Sadece kadro ve masaya yapilan islem A dan z ye 350€ civari tutdu ve tüm parcalar dahil toplanmis hali bana yaklasik 700-800€ ya geldi. Umarim barracudani basarili bir sekil de bitirirsin.:)

@M.A.Güneş
Evet dediginiz gibi islemler türkiye de yapilmadi, tamamen almanyada yapildi. Türkiye de bildigim yer malesef yok ama bilen arkadaslar kesin vardir, yardimci olur cevap verirlerse faydali olur diye ben de düsünüyorum.

NOT: Benim bildigim DOGUKAN AKSU bu islemleri profesiyonel yapiyor. Onada danisa bilirsiniz.:in:

• Beğen
@Murat Cömez

Teşekkürler, Doğukan Aksu arkadaşın çalışmalarını da sizinkiler gibi özenerek takip ediyorum. Bir süre sonra eski bir mtb restorasyonuna başlayacağım kısmetse o zaman herkesin düşünce ve deneyimlerinden faydalanmak için bir konu açacağım.

Güle güle kullanın bisikleti, nazar değmesin.. :in:

abi memlekette böyle bir bisiklet vardı yıllardır depoda duran. hayalimde onu toparlayıp kullanmak vardı aynı sizin yaptığınız gibi. Geçen günlerde gittiğimde ilk iş bisikleti sormak oldu.
Bizimkilerden gelen cevap biz onu hurdacıya sattık. . . :D

Makina harika görünüyor. Kazasız belasız sürüşler gerçekleştirirsiniz inşallah :)

@Murat Cömez

Çok teşekkürler fakat daha başlayamadım ki... Aslında ben henüz 16 yaşımdayım ve bisikletime ayırabileceğim bir bütçem yok maalesef. Bu restorasyon işini ileriki yıllarda*düşünüyorum. Bir de sormak istediğim bir şey daha var bisikletinizin üzerindeki golden arrow seti bisikletinizi ilk aldığınızda da var mıydı yoksa sonradan mı aldınız sonradan aldıysanız nereden aldığınızı veya nasıl bu sete ulaşabileceğimi söylerseniz çok memnun olurum. Sevgiler...

@Murat Cömez

Bu arada Murat Bey, eski bir Web Tasarımcısı olarak nâcizane bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Belki bir sonraki bisikletinizi tasarlarken bunu uygularsınız;

Bisikletin renk kombinasyonu çok hoş. Turkuazı gümüş renk çok açıyor, birbirlerine çok yakışıyorlar. Ancak bu iki renk birbirleri içerine geçine kontrasları düşük kalıyor. Bunu bisikletin gövde kısmında yazan BIANCHI yazısında görebiliyoruz. Yazı, renginden ötürü turkuaz içinde kayboluyor. Normalde kontrası sağlamak için açık renk üstüe aynı rengin çok koyusu atılır. Yani sizin normalde BIANCHI yazısını şu şekilde yazmanız gerekiyordu;

http://oi61.tinypic.com/14m5bmx.jpg

Siz ise şu şekilde yapmışsınız;

http://oi59.tinypic.com/4ia3d.jpg

Peki hem renkten taviz vermeden, yani turkuaz üstüne gümüş yazı yazarak daha belirgin olmasını sağlayamaz mıyız? Bu yazı etrafına uygun incelikte çok koyu mavi bir çerçeve yaparak mümkün olabilirdi(böyle bir baskı alma imkânımız varsa);

http://oi60.tinypic.com/2ueqkgw.jpg

Çerçeveden hoşlanılmıyorsa alternatif olarak göze daha zarif gelecek birşey de denemek mümkün. İki etiket keseriz, biri koyu mavi diğeri gümüş;

http://oi58.tinypic.com/o0rqrr.jpg

Önce koyu olanı yerine yapıştırırız. Daha sonra gümüş olan etiketi alıp zevkimize göre 1-2mm farkla konumlandırıp üzerine yerleştirirsek gölge efekti yakalamış olup yazımızı daha belirgin hâle sokmuş sokmuş oluruz. Sonuç;

http://oi59.tinypic.com/11sjhq0.jpg

@Veysel A.

Evet haklisiniz veysel bey, ben de farkindayim ama böyle olacagini bilmiyordum ve yaptimis oldum. Olsun oda kusuru ve nazari olsun. :)

• Beğen
Emeğinize sağlık güzel bir işçilikle tablo gibi bisiklete sahip olmuşsunuz.

@Samet Gökay

@RAMAZAN CAN

Tesekkürler arkadaslar, begendiginize sevindim.:)

• Beğen
gerçekten güzel olmuş sanki bir discovery de yada history de program izler gibi sandım kendimi :) işçilik kusursuz

Patron sen ne iş ile meşgulsün acaba merak ediyorum.Bazı konularını takip ettim yok böyle birşey.Ne zaman vakit buluyorsun ne zaman yatıp kalkıyorsun bu işlerle ilgileniyorsun anlayamadım.Maddi manevi güçlü olman lazım bu işlerde.
Yemin ediyorum helal olsun.

@NrClskn
Gelen tuaf özel mesajindan sonra böyle bir yorum icin tesekkürler.

@volkan Öz
Vallaha patron, ne isle mesgul oldugumu burada yazmak istemem. Ama Herseye vakit ayira bilmek icin, plan'larini iki üc gün önceden yapman gerekiyor. Eger dogru plan'larsan her istedigini yapar, aksamlarida rahat uyursun.
Gelelim maddi ve manevi duruma, evet cok pahali bir hobim var ve bundan haric iki pahali hobim daha var (Kolsaati hastaligi ve bowling). Güc imandadir, bir seyi dileyeceksin ve ulasmak icin ugras vereceksin. Gerisi iyi niyetliysen yüce rabbime inaniyor ve güveniyorsan gelir. Yeterki allahin yolundan sasma. :)

Geri