Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

1989 Bianchi çok şükür sonunda bitti. (1989 Bianchi'nin profesyonel bir şekilde...)

@Murat Cömez

Tuhaf değil aslında. Cevap hakkımı kullandım, açıkladım. Benim kişilerle problemim yok. Yanlış gördüğüm konuyu söyledim. Herkesin başarısına, emeğine saygımız var. Buda çok güzel bir işçilik; takdiri fazlasıyla hakediyor.
 
Scudo
murat bey emeğinize sağlık çok harika duruyor bende de bir bianchi aspid var bu renge boyamayı düşünüyorum boya kodu nedir yardımcı olurmusunuz ?
 
@endneedless

Öncelikle tesekkürler.
Boya kodunu malesef veremem cünkü herhangi bir kodu yok. Bu boya tozlu boyama firinida boyandi ve usta boyayi celeste boyasina benzetmek icin karistirdi.
Ama isterseniz ana boyanin ral kodunu verebilirim, bundan biraz daha koyu duruyor.

NOT: Bende bu boyanin tozundan daha 1,5kg var Isterseniz size 500g satabilirim. (Kilosu 65€)
 
@halil ibrahim duran

Garip iste, duvarda duruyor kimse kullanmiyor diye garip dedim. bugün daha iyi jant setini takinca yüzü güldü ben de ilk defa bugün onunla yaklasik 30km yol yaptim. Eve gelince bana tesekkür etti. Oysa ben onu cok seviyorum ama o bilmiyor.:D
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@endneedless

Ral 6067 Lichtgrün ama dedigim gibi sadece tozluboya olmasi grerkiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Murat abi Buna garip diyosan bizimkiler boynu bükük :D şaka bi yana akıcılık çok iyiymiş ;) çıtırtıyıda 1200 wattlık ses sistemiyle dinlemek güzeldi :D
 
Bayağı güzel olmuş elinize sağlık.
 
@muratcodek
Hocam siz nikelajdan anlayan yer bulamamissinizdir belkide[emoji4] Cogu nikelajci bu tip islerle ugrasmak istemez. Cunku hem seri is gibi yurumez vakit alir hemde eski kaplamayi cikarmasi vs ugras ister. Ayrica cok dikkatlice polisaj yapmak gerekir, ozellikle duz olmayan parcalara. (Bu arada hep nikelaj dedik ama bunlar nikel uzeri krom kaplama. Nikel cok cabuk kararir bu yuzden verniklemek gerekir. Ozellikle harekeli veya surekli temas edilen parcalarda vernik kolayca cikar ve kaplama tahrip olur.) Siz kromaj yaptirmak istediginizde bana ulasin, bu konudaki önyarginizi yikmak icin elimden geleni yaparim[emoji4]
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Abdülsamed AKBULUT
Tesekkürler abdülsamet, evet 30km kadar kullandim baya güzel bir akiciligi vardi.:)

@MertAG
Tesekkürler mert. :)
 
ay ne güzel. elinize sağlık.
aşırı beğenmeden dolayı kıskançlık krizi filan geçirmiyorum. tamamen iftira :)

ve o bisiklet benim olsun, ben onu taşırım. sorun değil yani
 
@ERCAN CEBECİ
Kromaj olarak benim bisiklet de söyle bir islem yapildi. Bu kromaj kesinlikle kaplama degil ve keisinlikle karama gibi bir durumu yok. Buna almanyada hartchrom diyorlar yani türkceye ceviri yapinca sertkromaj oluyor.
1. kadro önce kumlamaya verildi
2. Polisaj yaptirdigim yerde celik kadro komple polisaj yapildi
3. Özel ahrtchrom yapan bir firmaya verildi ve orada kromaj tamamlandi, yani dediginiz gibi basit bir kromaj yapilmadi ve üzerine vernik de atilmadi. Kromajin üzerine vernik atilsa zaten özelligi kayip olur.
4. kumluboya firininda 180 derce yarimsaat dan fazla kaldi ve herhangi bir kararma olmadi ve simdiye kadar 8ay gecti ve hala bir kararma yok.

@Gökçe Çakır

Teskkürler gökce bey.:)
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Murat Cömez
Kaplama derken elektroliz yontemi ile yapilan bir kaplama bu. Buyuk kimyasal havuzlarinda malzemeye akım verilerek yapiliyor. Kromajda kararma olmaz benim kararacagini soyledigim nikel kaplamaydi. Anlattigim kaplamanin nasil yapildigiyla ilgili bir video gormustum youtube da. Bulabilirsem buraya eklerim. Sizin yaptirdiginiz islem bundan farklimi acaba merak ettim?
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@ERCAN CEBECİ

Senin dedigin yöntem normal kromaj oluyor hartchrom nasil yapiliyor bilmiyorum. Yalniz hartchromun normal kromaja karsi daha fazla islemden gecerek daha cok krom katlari olusuyor ve böylece daha parlak ve bozulamsi imkansiz oluyor, bunu biliyorum ama nasil yapiyorlar bilmiyorum.
 
ellerinize ve emeğinize sağlık, size mükemmel bir bisiklet bizede mükemmel bir göz ziyafeti ortaya çıkmış.. bu aşamada iki sorum olacak..
1-) nikelaj işlemini nerede ve kaç paraya yaptırdınız?
2-) boyanın marka ve kodu nedir?

sağlıklı günlerde kazasız belasın pedallar diliyorum.. sevgilerimle
 
@serhat dura

Serhat bey tesekkürlerimi diger restorasyon konusunda belirtmisdim ama yine de tesekkürler. Sorulariniza gelince.

1. Boyayi söktürme: Cam tozu ile temizleme 70euro (Makina islemi)

2. Nikelaj 100euro (Hartchrom makina galvanik islemi)

3. Tozlu boyama ve yeni stikerlerle beraber 120euro (Özel tozboya firininda 180derece de yanarak yapilan bir islem)

Tüm Boya, Krom ve polisaj islemlerini almanyada özel sirketler yaptirdim.

Umarim verdigim bilgiler yardimci olur size. Isterseniz yaptirdigim sirketlerden link de verebilirm
 
Murat abi cok güzel bir çalışma olmuş renk secimi filan cok iyi hayalimdeki klask bisiklet diye bilirim bende böle bir çalışma yapmayı düşünüyorum ama daha bisiklet arama safasındayım :( sızın kı kadar süper ötesi bişey olacanı zanetmiyorum ama ginede albenısı olacak ilaki bisikletin üzerindeki 26,27,27.5,28 mi jantı onu anlayamadım pek
kazasız belasız bol bol pedalamanz dilegimle soruma özel veya burdan cevap vere bilirsen cok iyi olur .
 
Geri