@demircanguler konu sahibi rahatsız olmaz
Eğer fotoğraf yanıltmıyorsa frenlerinizde ciddi bir kayma mevcut gibi duruyor. Pabuçların biri anyaya biri kenyaya bakıyor. Frenin maşaya bağlantı yeri yeterince sıkı mı? Belki oradan bir gevşeme olabilir.
Bu arada bulduğum ilk mahalle bisikletçisinden çeşitli malzemeler aldım. Madem ki restorasyon işi yapıyorum, bari herşeyi öğreneyim, değil mi
İlk defa jant örme işine kalkıştım. 28" çember ve göz kararı 2 farklı uzunlukta tel aldım ve kendim ördüm. Bir tanesi kısa geldi onları geri söktüm, diğer teller tam oldu.
Şimdilik hafif akort istiyor tabii ki ama onu da kendim ayarlayacağım. Videoda ördükten sonra ilk hali mevcut. Akort işine hiç dokunmadım henüz.
Yakında akordunu da yapıp daha net görünen bir video daha çekerim.
Yavaş yavaş eksikleri de toparlıyorum. 10 gün içerisinde bisikleti bitirme niyetindeyim
Edit : video linkini yanlış seçmişim, düzelttim.
Kahvemi içerken biraz daha uğraşayım dedim, neredeyse oldu sayılır. Çok ufak ince ayar daha gerekiyor tabii. En sona egzantrik ayarı kaldı. İsmini doğru hatırlıyorumdur umarım, sekme ayarı da deniyor galiba.
Bu arada yaptıklarım çok zor işler değil, biraz uğraştırıcı işler sadece. Uğraştıkça da sevmeye başlıyorsunuz. Jant örme işini düşünüp de korkan arkadaşlar için özellikle yazmak istedim, kesinlikle korkulacak bir tarafı yok.
Jantın eğrilik kontrolünü de çay kaşığı ile yapıyorum, maalesef akord sehpamız yok, kadro üzerine bağlayınca da iş görüyor