1. Yunus için gerekli açıklama yapıldı, kendisi ile çoktan konuşuldu.
2. Yarış sıralaması için gerekli itirazınızı yarış hakemi Utku Zorlutuna'ya yapabilirsiniz. Kendisi UCI yarışı hakemlerindendir, geçen sene ve evvelsi sene Fatih Sultan Mehmet yarışını yönetmiş tecrübeli dostlarımızdandır.
3.Birçok tur bisikletçisi arkadaşımız eşleriyle hiçbir beklentileri olmadan, pazar sabahın 5'inden itibaren çalışarak destekledi, gerek toplantılarda gerek yarış öncesi ve sonrası. Malum yarış sonrası ismi duyulmuş klüp yöneticilerinden bile kırıcı eleştirilerden sonra ve bize özelden yazıp buraya yazamayacağım kadar edepsiz yorumlardan sonra birçok arkadaşımız bu işten soğudu. Açıkçası halkın bisiklet yarışı ile hiçbir alakası yok, trafiği kapattığımız için yarış katılımcılarından 10 katı küfür yemişizdir. Ama bir noktaya geldi, bir yol bisikletçisi geçmişi bir insan olarak, 2009'dan beri ilk yarışa dahi katılmış bir insan olarak, ben dahi bu kadar çabaya karşılık alınanların geribildirimlerin kötü olduğunu ve açıkçası yarış için bundan böyle emek sarfetmeye değer olmayacağını düşünüyorum. Bir grup 200 tl üstü veren gran fondocu 5 haneli paralara sahip bisikletlerle dolaşan bir kadronun bizi küçük görmesi ile yapılan yorumlar, bir kesimin de adeta yarış olduğu için bu adamlara dava açın parasını isteyin deyip yorum yapıp 10 larca beğeni alan yorumları , organizasyonda emek veren arkadaşlarımın hepsi okumuştur ( bilhassa facebook yol bisikleti bilgi ve paylaşım grubu). Üzgünüm umarım bir gün ülkemiz bu sporda çok daha iyi yerlere gelmiş olduğunu görürüm. Ama benim yaşam sürecim içerisinde bu gözlerim bunu görmeyecektir.
Biz elimizden geleni yaptık, imkanlarımız bu kadar oldu, ücret almayı da düşünmedik. Bizi bu kadar eleştiren insanın enerjisini, eğer katılımcılardan 1 tl dahi talep etsek dahi 15.000 Tl para isteyen federasyona neden kanalize olmadığını anlayamadık.
Bu saatten sonra yol bisikleti yarışının yapılması gerektiğini düşünmüyorum, artık türkiye'de yapılacak ise Brevet tarzı birşey yapılmalıdır diye düşünüyorum.