Arkadaşlar böyle olaylar Erdoğanlar bisiklet için gelenek haline geldi. Bende onlardan başıma geleni anlatayım. 6 ay önce Dart 3 maşa aldım, indirimdeydi. Ancak gönderirken nedense içini açıp yağ eklemişler. Sıfır maşaya yağ eklemenin mantığı nedir hala anlamıyorum. O zamanlar süspansiyonu çok iyi bilmiyorum tabi, pek önemsemedim. Yaklaşık 2 ay sonra bir yerde bir çukura girdim ve 10 cm'lik süspansiyonun 7 cm i çalıştı. Ve fazla yağ sebebiyle üstteki lockout kısmını patlattı, hızlı bir şekilde yağ kaçırmaya başladı. Bende araştırdım, lockout kartuşunun içi açılmıyor, tümden değişmesi gerek(kendi el kitabından, orijinal dili ingilizce olarak okudum). Daha sonra Erdoğanlara arayıp sordum, açıp yapabileceklerini iddia ettiler. Bende dedim o zaman size lockout kartuşunu gönderiyim sadece, koca maşayı yollamaya gerek yok, siz kartuşu tamir edin, ben parası neyse 20 - 30 TL vereceğim. Topu topu conta 25 kuruş. Kendi hataları olduğu halde para vermeyi göze aldım. Yanında çalışan eleman "yok efendim tüm maşayı bakıma sokmanız gerekiyor" dedi. Bende dedim bakım ne kadar? 100 TL olduğunu söyledi. Maşanın kendini zaten 200 TL'ye aldım.Dedim 2 aylık maşayı ben neden bakıma sokup 100 TL veriyim zaten maşanın kendisi 200 TL. Bayağı tartıştık ettik, eleman illa maşayı bakıma alacak. Herhalde beni aptal yada enayi zannetti. Daha sonra maşayı bakıma sokmazsam yardım edemeyeceğini söyledi. Birde diyorki, normalde maşa her 4 ayda 1 bakıma girermiş. Bende dedimki, küçük bir hesap yaptım, her 6 ayda bir maşayı çöpe atıp kendime yeni maşa alsam kara geçerim. Ki ben araziye çok az giren, bisikletine su değdirmeyen bir kullanıcıyım. Sinirlendim, bir daha sizden alışveriş yapanın Allah belasını versin daha sattığınız malın arkasında olamayacak kadar aciz bir firmasınız işte dedim ve kapattım. Ebay'den gittim paşa paşa lockout kartuşu aldım, kargo dahil 70 TL'ye geldi. Birde yanına gidondan kilitleme kolunu aldım, el kitabını iyice çözüp tamamen bakımını hallettim, yağını doldurdum, paşa paşa kullanıyorum. Bir daha Erdoğanlar Bisikletmi? Hayır. Yasal dolandırıcılar resmen. Bir maşanın bir anda yarı fiyatına inmesi çok garipsemiştim, sebebini anladım. Adamlar ürünü satarken yağ bal çekiyor her türlü yalakalığı yapıyor, ürün satıldıktan sonra bir sorun çıksın bir anda 180 derece dönüyorlar. O yüzden kimseye Erdoğanlar Bisiklet kesinlikle tavsiye etmiyorum.