Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2014 The Presidential Cycling Tour of Turkey (TUR)-50.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu

istatistikler varmı acaba kaç km kaç dakikada hangi hızla geçmişler v.s

Scudo
Rein Taarame güzel bitirdi. Simon değil ama Adam Yates de beni kurtardı.

Asıl sorum şu: Cavendish % 15'lik limitin içinde gelir mi? Bekleyelim bakalım.

Bir ara futbolcu diye bir kelime geçti mi? Yarışın son 3 dakikasının içinde oldu mu böyle birşey?

@Caner Kaya

Türkiye Turu, 2. HC (Hors Categorie/Kategori Dışı) seviyesinde bir yarış. Üzerinde World Tour yarışları var sadece. Onlar da kendi aralarında 2 grup. Grand Tour dediklerimiz, Fransa Bisiklet Turu (Tour), İspanya Bisiklet Turu (Vuelta) ve İtalya Bisiklet Turu (Giro). Diğer etaplı World Tour yarışlarından bazıları Paris-Nice, Tirreno-Adriatico, Tour de Pologne vs. Dolayısıyla 1. seviye Grand Tour, 2. seviye diğer etaplı World Tour yarışları dersek; Türkiye Turu, etaplı yarışlar arasında 3. seviyede bir yarış demek herhalde yanlış olmaz.

@Uğur S.
Yarışı başka yerlerde de izleyenler vardı ama, benim yorumu yaptığım zamanda evlerin önünden geçiyorlardı, haliyle öyle anlaşıldı heralde.
Birçok halk bence öyledir.
@Özgür KK

Bilmediğimden soruyorum Cavendish bu yarışta yarıştı mı? Son 70 km yi izledim adı geçmedi neredeyse. Bir önceki etapta birinci olan adam bu etapta neden ilk 20 de bile yok???

Taaramae, Cofidis'in Estonya birincilik formasını giyiyormuş sanırım.

kim kazandı arkadaşlar? birde istatistiklere nereden bakabiliriz

(link) domestik (?) olmuş, (link) takımının teknik ekibi Cannondale ekibinden birinin tekerleğini değiştiriyor, ve bu sırada muhabbetine ara veren TRT Spikeri, "merak etmeyin yarış devam ediyor, toplu şekilde ilerliyorlar, anlatacak bir şey yok diyip yanındaki meslektaşına burcunu soruyor..." Kusura bakmayın ama OHA ÇÜŞ... Tabii ki geçilen yerler hakkında bilgi vereceksin de yayının %97si kültür turizm (ki onu da beceremiyorlar, yerel yöneticileri sırayla konuşturmaktan başka verilebilecek bilgi yok mu arkadaş?) %3ü anca yarış hakkında iken bu yayıncılık tura ihanet...

Güzel bir etaptı. Bu arada yarış sonundaki tırmanışın analizini şuradan görebilirsiniz: (link)

Sonuçları soranlar olmuş, yarışın sitesinden inceleyebilirsiniz: (link)

Bir de bazen çalışmayabiliyor ama TRT sunumundan kurtulmak isteyenler için diğer dillerde yayını şu adresten bulabilirsiniz: (link)
(İkinci etabı Almanca yayından izlemiştim, çok memnundum. Not: Almanca bilmiyorum)

İnternetten kaynaklı mesajı iki defa yollamışım, onun yerine bu mesaj da forum forması almaya (benim gibi) yetişememiş olanlar için gelsin: (link)

@Talha Ü.

Çok güzel açıklamışsınız, soru "kaçıncı sırada" şekilde olduğu için buna şöyle bir ekleme yapabilirim. 3 büyük tur, 11 tane de dünya turu kapsamında daha kısa tur var. Yanlış saymadıysam 21 tane de Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu gibi 2.HC statüsünde yarış var. TUR, 8 günlük olması (özellikle Avrupa'daki 2.HC yarışların çoğu 3-5 günlük) ve 50. kez yapılıyor olması sebebi ile (Avrupa dışındakiler de çok daha yeni genelde) sebebi ile akranlarının çoğundan önde yer alıyor bence. Bir sıralama olmadığı için kesin bir sayı vermek mümkün değil ama 20. sıra civarında olduğunu söylersek ne abartmış ne de haksızlık etmiş oluruz diye düşünüyorum.

Karşılamayı heyecanla bekliyorum,geçen seneki gibi :)

Takvim sorunu olmasa Türkiye Turu , World Tour kategorisine alınmayı hak kazanmıştı fakat UCI Türkiye'ye verdiği takvim Şubat sonu Mart başı gibi. Değil o zaman şu anda bile çıkılan yerlerde kar var . Ayrıca o zaman Türkiye de ki hava durumu belli ... Bakalım önümüzde ki yıllarda neler olup biter. UCI tüm yarışlarla ilgili değişiklik yapma planlarının var olduğu söyleniyor.

şu kazanın olduğu yerde bir tane ortadaki kaldırımdan atladı (adını bilmiyorum)
trt spikerinin ovvvvvvv (ne yaptı adam be dercesine) deyip şaşırması falan güldürmüştü :)
mıhtarın gelmesi bide hade gene iyisin mıhtarları çıkarmıyoruz ekrana dedi bide orası zirveydi herhalde

Geri