Scudo Sports

2022 yılı bisiklet fiyat beklentileriniz

Bu ay başında bisiklet alırken Dolar 9,54 TL'ydi. Şimdi 10,95 TL. Yaklaşık 1000 Dolara aldığım bisiklet henüz zam görmemiş ve şu an 865 $ ediyor. Bisiklet alacak olanlar ertelemesin derim.

Scudo
Bu ay başında bisiklet alırken Dolar 9,54 TL'ydi. Şimdi 10,95 TL. Yaklaşık 1000 Dolara aldığım bisiklet henüz zam görmemiş ve şu an 865 $ ediyor. Bisiklet alacak olanlar ertelemesin derim.
Marka model verirseniz. Şimdi aramayalım site site.

Benim bildiğim Türkiye'de bisiklet üretimi montaj üzerine yapılıyor. Yani parçaları yurt dışından demonde olarak montaja hazır halde geliyor.
Döviz bu kadar oynak olmasa dahi bisikletlere sene başında yine yüksek zam yapılacaktır. Sebebi de pandemi nedeni ile yükselen navlun fiyatları.
Örneğin pandeminden önce 1 konteyner 2000 Dolara taşınıyorken şu an en az 8000 Dolara taşınmakta. Uçak kargolar zaten başlı başına maliyeti en yüksek taşıma yolu

Aklı olan şimdi en pahalısından bisiklet alsın bolca TL ile borçlanıp o TL bir kaç ay sonra çöp olacak. Süper enflasyonist ortamda en iyi korunma yöntemi mal almaktır yerel para ile borçlanmaktır. Ben mesela en ufak bir şey için bile vade farksız en az 12 ay taksitle alıyorum. Çünkü o malın fiyatı 12 ay sonra 12 kat artacağını biliyorum

Bağlı bulunduğum bisiklet kulübümün sponsoru olan Trek mağazası kulübümüzün üyelerine 50 Euro hediye çeki verdi, onu almak için uğradım mağazaya. Gözüme Emonda SL 7 çarptı ve bunun fiyatı nedir diye sordum Şuan ki fiyatı xxx euro dedi ama yılbaşından sonra 1200 euro zam gelecek dedi Sadece o model değil bütün modeller zamanlacakmış. Ee Trek zam yapıyorsa diğer markalarında zam yapması kaçınılmaz.

Ülke ekonomisi 2000'li yılların öncesine dönüyor yani enflasyonist sisteme dönüyor Bu da demek oluyor ki öyle yılda bir kere liste çıkartıp o fiyatlarla ürün satma Devri sona eriyor elbette her yıl yeni fiyat listesi çıkacak fakat şöyle düşünebiliriz Şu an 2022'de şu anki fiyatlara %40 ile %60 arası bir zam gelir Daha sonrasında Her ay %7 - 8 civarında zam gelmeye devam eder maalesef

Aklı olan şimdi en pahalısından bisiklet alsın bolca TL ile borçlanıp o TL bir kaç ay sonra çöp olacak. Süper enflasyonist ortamda en iyi korunma yöntemi mal almaktır yerel para ile borçlanmaktır. Ben mesela en ufak bir şey için bile vade farksız en az 12 ay taksitle alıyorum. Çünkü o malın fiyatı 12 ay sonra 12 kat artacağını biliyorum
Abi çok fena aklıma girdin kredi kartı limitini artırıp ne alsam diye bakıyorum ahahaha bu arada bende bisiklet mağazasına uğradım kron'un en ucuz modeli bile 5bin TL olucak dedi.%40 zam gelecek dedi.

İnşallah araba piyasası gibi olmaz.

• Beğen
Tepkiler: SerdarDemirel
BH'ı alalı daha 45 gün oluyor, bisikletin fiyatı TL bazında 7000 lira arttı. Ben aşağı satırı noktalı olarak bırakayım,siz istediğiniz gibi sinkaflı olarak doldurun.
...................................................................

Bu artışlar öncesi sıfır almak mı yoksa 2. El mi almak daha cazip olur? Lütfen yeterki bisiklet alda sıfır 2. El farketmez gibi cevap vermeyin😉

Bu artışlar öncesi sıfır almak mı yoksa 2. El mi almak daha cazip olur? Lütfen yeterki bisiklet alda sıfır 2. El farketmez gibi cevap vermeyin😉

TL olarak peşin fiyatına mümkün olan en uzun vadede taksitlendirilmiş sıfır bisiklet.

Herhangi bir şey satın almak. Sıfır veya 2. el farketmez. Tez elden alınız dostum.

Makarna fiyatlarından ne haber vardır?

Bence 2.el alımlarda direk nakit vermen gerektiği için sıfır alıp takside girmek daha mantıklı.

• Beğen
Tepkiler: everhard
Sıfır almak her şartta avantajdır.

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
Bisan Grand Tour Eco Sora, N11 Ankabike'ta (52 kadro) 6775₺. Gerçekten de ellerinde var mıdır bilemiyorum. Ancak uzun zamandır bu fiyatlarda. Her an 8 - 9 bin civarına tırmanacağı hissine kapılıyorum.

bende g4'e geçmeyi düşünüyorum zam gelmeden elimdekini satıp alabilirim inşallah.

Taze meyve ve sebze gibi, et süt ürünü gibi bozulan gıdalar dışında herşeyi alabilirsiniz. Fazla düşünmeyin.

Geri