osmancan71
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.256
- İsim
- osman
- Başlangıç
- 2018—19
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Cyclocross
Geçen seneki konuda da belirtmiştim. Maaşıma %5+6 zam geleceği için, bisiklet ya da diğer ürünlerdeki zamları önemsemiyorum. Neyse ki maaşıma da zam geliyor ve toparlıyor.
Doğru yaa. Nasıl da yanlış hatırlamışım. Hepten rahatladım bak şimdi.Sanırım devlet memurusunuz. %5+6 değil, %5+7.
Yani maaşınız toparlamanın da üstüne çıkıyor ve alın gücünüz daha da artıyor. Artık daha üst segment bisikletlere bakabilirsiniz!
Dolar düşmek istiyor ama çıkıp bir konuşma yapıyolla, tansiyonu çıkıyor dolar emminin.Pazartesi yarın dolar 13,40 olacak diyorlar hala bisiklet almayı düşünen varsa hemen alsın
Bağımsız olması gereken kurumlarla çok oynanırsa dolar düşmez hocam. BAE den gelen 10 milyar dolar da çok idare etmez.Dolar düşmek istiyor ama çıkıp bir konuşma yapıyolla, tansiyonu çıkıyor dolar emminin.
Şimdi burda yazmayayım. Herkes uyanmasın diye.Bağımsız olması gereken kurumlarla çok oynanırsa dolar düşmez hocam. BAE den gelen 10 milyar dolar da çok idare etmez.
Daha ülkemizin kendi vatandaşı TL ye güvenmiyor yabancı yatırımcı niye güvenip yatırım yapsın
Yazmayım dedim ama bekçi maaşı iyi 5+7 onlarda alırŞimdi burda yazmayayım. Herkes uyanmasın diye.
Urlalı benim dedeler. Bir bağ komşumuz vardı. Tembelin önde gideni. Bunun tarlaya site yapmak istedi birileri. İyi Para verdiler. O zaman urlada toprak para etmiyor. Bu sevinçle sattı. Tam 3 yıl yedi içti o parayı. Şimdi o sitenin kapısında bekçilik yapıyor. Eskiden abdest bozduğu baba yadigarı tarlaya giremiyor. Şimdi satsa idi o tarlayı, sanırım güzel bir yerden 2 apartman alırdı.
Yabancı, değerli parası ile gelip, çok ucuza emlak ve taşınmaz alır, seni de kapıya bekçi diker. Bu işler böyle.
İşte şimdi satıp 40 daire alsa idi, eh 60-70 bin lirayı toparlardı ayda. Kapıda bekçi asgari ücretli.Yazmayım dedim ama bekçi maaşı iyi 5+7 onlar alır
İşte şimdi satıp 40 daire alsa idi, eh 60-70 bin lirayı toparlardı ayda. Kapıda bekçi asgari ücretli.
Ooo volatiller, destekler, dirençler, ters OBO lar (@mariokaldato nun en sevdiği formasyondur ) , dxy ler bisikletforumu kapatıp bir finansforum açalım herkes ekmeğine baksın.Dolar bir anda çok çıktı. Volatil sert hareketler haber akışına göre(Reyizin konuşması gibi) aşağı ya da yukarı yönlü gelebilir. Alacaklar da satacaklar da kademeli yani parçalı alım ya da satım yaparlarsa iyi olur. Stop loss kullanın. Dikkat edin.Ben olsam bu kadar çok çıkmış asete girmem.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Ooo volatiller, destekler, dirençler, ters OBO lar (@mariokaldato nun en sevdiği formasyondur ) , dxy ler bisikletforumu kapatıp bir finansforum açalım herkes ekmeğine baksın.
Kesinlikle. Hamlet sen akıllı adamsın arada özelden veya genelden yatırım tavsiyesinde bulunsan diyorum.Global özellikle de Türkiye kurtlar sofrası.Her bir birey kendi ailesini bir şirket gibi yönetmek ve zor kazandığı paraları çeşitli yatırım araçlarında değerlendirerek kendisini ve ailesini ekonomik olarak korumakla mükelleftir.Bundan dolayı herkesin temel ve teknik analizi asgari ölçüde öğrenmesi lazım.
sanırım bu tip parçaları yedek olarak alıp saklamakta fayda var.Bisiklet alamayacak ama bisiklet sahibi olan ben gibiler için, bisiklete en elzem yedek parçalardan ne lazım onun listesi ve bize maliyetine dair evirelim konuyu.
Dış lastik, iç lastik, fren teli ve pabucu, zincir yağı. Sanırım bu beşli, mevcudu götürmek için yeterli, hepsini birden iyisinden yenilemek bile sanırım artık tl olarak 4 haneli rakamlar.
Son cümlenize öyle katılıyorum ki anlatamam... Param pul oldu, gittim sattım hata ettim diye kendimi yiyorumDün specialized, cannondale , scott vb markaları satan bisiklet mağazasına gres yağı almak için uğradım. Kasada duran kişiyi daha önceden tanıdığım için muhabbet ettik ayak üstü. Laf arasında 2022 fiyatları nasıl olur diye sordum. Bisiklet fiyatlarında en az %15 , en fazla %25 zam olacakmış. Geçenlerde de yazmıştım Trek %20 zam gelecek demişti.
Bisikletimi satmakla hata ettim sanırım 🤔