Scudo Sports

6 maddede daha hızlı ve kolay tırmanma

Scudo
Baya faydali oldu bu konu artik yokuslarda allah ne verdiyse degilde bilincli tirmanis yapicam

benim için en etkili madde "Vücudunuzun Üst Kısmını Gevşek Tutun" oldu. teşekkür ediyorum. bu kuralı bilmiyordum.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Yanınızda size yakın kondisyonda biri olması çok işe yarıyor. Hemen ensenizde gelen bir yol arkadaşı veya bir türlü önüne geçemediğiniz bir yol arkadaşı nice rampa için yeterli bir ateşleyici bence. (Bu arada yazı için teşekkürler @Serkan Mıstınoğlu )

30 kilometrelik 1860 rakımlı bir dağa tırmanıyorum ama nedense 15. kilometrelerde ön bacağıma kramplar giriyor bu beni çok rahatsız ediyor bazen bacak kitleniyor kalıyor yeterli magnezyum potasyum ve sıvı tüketmeme rağmen anlamış değilim nedenini bilen varmı aceba :)

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
Nabzinizi cok yuksek tutuyor olabilirsiniz. Heart Rate Reserv (HRR) oraninizi %75'in uzerine cikarmayin. Uzun tirmanislarda bu konu cok onemli.

• Beğen
Tepkiler: Ruhullah.Grbz
@ozgurgokalp nabızı imkanı yok dinlenmeden düşüremiyorum yokuş eğimi yüzde 10 ile 15 arasında bazı yerde inip yürüyorum 100 ile 120 arasında dinlenip takrar başlayınca 80 90 larda nabız

@MtbHastası01

ön bacak?? :D

çok kendini kasıp bacaklarını sürekli sıkı pozisyonda tutuyor olabilirsin. bence boştaki bacaktan gücü tamamen kesmeyi dene.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@Serkan Mıstınoğlu güçsüz değil 3 senedir fitness yapıyorum kasta problem yok. Maden suyu,muz,hurma fazlaca tüketirim ayrıca :)
@efeozata Quadriceps kası demek istedim :) aşırı terlemeden oluyor olabilir. Çünki eğim %15 ve 20 arası.

@MtbHastası01

fitness yaparak bacak güçlenebilir ama bunu bisiklet sürmeden ve kasları alıştırmadan yaparsanız kaslar normal olarak error verebilir. bizim salonda da bacakları çok güçlü arkadaşlar var ama 50km bisiklet süremezler. her spor grubunda vucut farklı çalışıyor. maraton koşusu , sprint , bisiklet , futbol hepsi farklı.

Emeğine sağlık paylaşım için teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@MtbHastası01 Kramp giren kasları 30ar saniyelik gerdirmelerle esnetmenizi tavsiye ederim. Kaslarda serbest halde gerginlik hissettikçe bunu yaparsanız gerginlik zamanla düşer kramplar da eğer doğru vitamin mineral dengeniz varsa geçecektir.

@MtbHastası01
Ayrıca burdan anlaşılan dayanıklılık geliştirmeniz gerekiyor

Fitness bir spor değil "bence"...

Fitness ile bisiklette ki kaslarınıza sadece yardımcı kasları eklersiniz. Bir üstteki arkadaşın dediği gibi Dayanıklılık+nabizi çok zorluyorsunuz.

Edit: %15 eğimde sürüşler yapıyorsanız 2-3 aya kalmaz. Valverde olursunuz... sahsim olarak %17-18 leri tırmanırken hızım maksimum 10'u geçmez. Bu eğim ve hızda oturarak sürmek dizleri zaten çok yorar, contador tarzı bi sağa bi sola salınım yaparak çıkılır. Bu yüzden bir anda kendinizi yokuşlara vurmayın. Biraz düz yolda kadansta çalışmak iyi gelebilir

Şu % 15-20 ler ne kadar sürüyor stravadan segmentleri varsa bi görsek,yılda kaç km antrenman mı gezinti mi hiç bişeyi bilmeden yorum yapmak ne derece doğru olur.Antrenman seviyesi arttıkça kramp da azalır(metabolik başka bir eksiklik hastalık yoksa)

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@özcan yılmaz stravaya gerek duymuyorum antrenman güzergahım 40 km rakımı 1860 bir günde cıkmıyorum 1 hafta arayla 5 km 10 km arttırarak çıkıyorum

@MtbHastası01 ilk önce aerobik kapasitenizi artırmak için uzun uzun 2. 3. Nabız bölgelerinde antrenman yapmalısınız. Kaslarım var benim kaslıyım ben diye yokuşlara vurursanız pek sağlıklı olmaz :)

Geri