@MtbHastası01
"Kasta problem yok" dediginiz kasa kramp girmesini konusmuyor muyuz?
Fitnessa gitmis olmaniz avantaj degil dezavantaj. 3 sene fitnesa gitmis birinin vucudunda hic ihtiyaci olmadigi yiginla kas vardir
Mantiginiz hakli olsa Chris froome kasli masli bir abi olurdu. Ama chris froome'un en cok sevdigi seyi herkes bilir: koşmak
Belki de bu yuzden 1.90 boy ve 60 kusur kilodir kendisi :islik:
Tekrar ediyorum, fitness ve bisiklet birbirine ters sporlardir. Birini yaparken digerini yapmaniz mantiksizdir. İkisi de birbirini goturur. Ornek: uzun yillardir bisiklete binen, ozellikle de uzun mesafeler yapan birini dusunun, zayiftir ve ozellikle bicepsleri cok ama cok kucuktur, omuzlari da olmasi gerektiginden az dardir. Şimdi de 3 yil boyunca fitnesa giden birini dusunun, omuzlari genis, sirt kaslari, omuz kaslari, biseps triseps ne ararsan var, kanat kaslari zaten var oglu var. Kas agirdir arkadaslar. Bu adamin belkide 5 kilodan fazla kasi var. Ve bu saydigim kaslar tirmanis icin gereksiz. Gereksizi de gectim, dezavantaj. Bu adam bu haliyle yokua cikmaya calisirsa sirtinizda 5 litrelik damacana ile yokus ciktiginizi dusunun ne kadar kotu oldugunu fark edebilmek icin..
Ben fitnesa gittim, sirf bacak calistim da diyebilirsiniz. Size yine ayni seyi soylerim. Bacak acma hareketi yapiyorsunuz, kapama hareketi yapiyorsunuz, bu kaslarinizi gereginden fazla sisirim guclendiriyorsunuz tamam. Ama bisiklette bu kaslar kullanilmiyor. Yine zarardasiniz.
Ben illa hareket de calismak, gucume guc katmak istiyorum derseniz olmazsa olmaziniz squat arkadaslar. Tek ihtiyaciniz olan şey bir halter yani
Bunun disinda kosmak, ip atlamak, kendi agirliginizla yaptiginiz şinav, barfiks cekmek gibi hareketler fazlasiyla onerilir cunku vucudu isindirir ve sekle sokar, gereksiz sisirmez.
Fitness, sizin kullanmadiginiz kaslarim aslinda hic ihtiyaciniz olmayan kaslari buyutup, goze hos gorunmenizu saglar. Ama o kaslara gunluk hayatta ihtiyaciniz yoktur. Fitnessi birakinca gunden gune yavasca erime sebebimiz de bu, o kaslari kullanmiyoruz cunku. Kullanilmayan kas erir. Bisikletcilerde de gecerli bu. Bisikletcilerin en zayif kaslari bicepstir. Cunku kullanmiyoruz, eriyor
Sondan bir onceki maddede yokus antrenmani tuyosu paylastim, %80 eforla 30 dakikalik tirmanis. Bunun temel mantigi laktat esigi, threshold siniridir yani kabaca. Bu hem kaslara duzenli ve uzun sure guc uygulamanizi saglar(haltersiz 30 dk squat yaptiginizi dusunun, kaslar surekli efor harciyor) hem de nabzinizin "yola gelmesini" saglar. Her amatorun nabzi kotudur. Ve bunu ancak bisiklet uzerinde kalarak, gunden gune iyilestirebiliriz.
@MtbHastası01 15. dakikada krampin girmesi, tirmanmaya basladiktan 15 dakika sonra bacagin iflas etmesi demek, acik. "Ben bittim kardeş" diyor bacak
demek ki o noktaya kadar ciddi bir eforla gelip, bacagi haddinden fazla, alisik olusundan fazla zorlamisin. Bisikletin sana uygun beden ve ayarda oldugunu, selenin de normalden alcak olmadigini varsayarak soyleyebiliyorum bunu. Belki de bacak yanlis konumda basiyor pedala
bilmiyoruz
Ben kondusyonsuzluk diyorum. Gunluk 40 km kotu degil ama iyi de sanmayin. Formda bir yol bisikletcisi icin 1 saat 15 dk demek 40 km
Son olarak, tek tip antrenman oldugunu sanmayin. Yok cunku. Uzun mesafe (endurance) antrenmani, kabaca 100+ km diyeyim, sprint veya interval antrenmani, araliklarlam dinlene dinlene ayaga kalkip tam gaz basma antrenmani (sure degikenlik gosterir ister 10 saniye ister 1 dk, zamanla artirilir bu), yokus antrenmani (evden cikip direk tirmanmayin, duz bir etapta isinin, duzluk yoksa evde isinin, ip atlamak, kosmak veya hareket yapmak olabilir, krampin sebebi isinmadan fazla guc uygulamak da olabilir bu arada), veya grup surusu, genellikle haftasonlari, dinlene dinlene gidilen sohbetli, sosyalli 10 numara suruslerdir
hepsini yapmak lazim. Hepsinin kendine has getirileri var...
@MtbHastası01
Kaslar guzelce dinlenmeden tekrar yukleniyorsaniz yine kramp girebilir
yani hurma yiyip maden suyu iciyorsunu, harika da, bilinmesi gereken en onemli seyleri kaciriyorsunuz. Biz profesyonel sporcu degiliz ve 24 saatimizin icinde yapmakla mukellef oldugumuz cok fazla is var, okul, aile, arkadaslar, is gibi. Tum bunlardan zaman bularak bisiklete biniyoruz ama zaten yorgun oluyoruz. Haftada 3 kere yuklenebilmek bu yuzden mumkun degil. Saglam yuklendiginizde 1-2 gun sonra kendinize gelebilirsiniz cunku. Profesyoller gibi antrenmandan gelip, masaj yaptirip uzanmiyoruz... Ben antrenmandan gelir gelmez ise gidiyorum genellikle. Baska carem yok cunku