Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Accell Bisiklet Lapierre karbon kadromun kaliper bacağı çatladı

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
Kardeşim gelmiş geçmiş olsun umarım accel bisiklet sorunu çözer.
Valla bende senin bisiklete her baktığımda maşşalah nazar değmesin diyordum.Benim nazarım değmiş olamaz.

Garanti vermiyoruz diyorlar. Özel üretim bir kadro bu, renkleri vs de ayni sekilde. Rengi farkli olunca dayanikliligi da degisiyor ya hani!
Ilk sahibinin uzerine faturali zaten. O aradi konustu, beni adam yerine koyup bilgi veren zaten yok. Degisim falan istedigim yoktu ancak garanti vermediklerini duymak sasirtti.

Kadronun en onemli kismi kopuyo ama garanti yok nasil oluyosa. Bunlarin sattigi karbon çatalların kaliper ayakları kopsa adami öldürür öldurur. Arka diye mi bu koyvermişlik. Kaya kaya durur nasil olsa diyorlar heralde :)

Tamir masrafini karsilarlar belki diye konusmayi denicem. Ben degil daha dogrusu, beni takan yok. Olmazsa da tamir yoluyla halledilir. Biri 500TL fiyat verdi. Daha uyguna yapan vardır herhalde.

Daha uyguna yapan yoksa da japonla yapistirir yoluma devam ederim. Kaliper cikip janta dolanip, yol kenarindaki direkler bir tarafima girince yardimci olurlar belki.

Baskasinin en ufak problemine yardim ederler, bizim fren gibi hayati onem arz eden problemimize yardim etmezler. Anlamadim gitti. Bir daha ne Accel den bir sey alirim ne de Accel,den alinmis bir mali alirim.

Faturasi var diye guvendik aldik. Megerse faturayi laf olsun diye kesmisler. Benim sattigim malin fren tertibati kopsa utancimdan yuzumu kaldiramam yukari, yine sukurler olsun ki zarar gormedim.

Garantisi hala mevcut, 5. Ayin 24'une kadar yanilmiyorsam. 5. Ay kesin ama.
Arayacaklar belki tamirini ustlenirler diyecegin ama yok bunlar dik kafali, onu da yapmaz.

Frenden bahsediyoruz, fren ya. Freni kopmus gitmis, 160mm Slx ve pistonu arizali koldan bahsediyoruz. 180mm saint sorunsuz fren de kullanmiyoruz.

Freni cikiyor gidiyor ama garanti yok deyip kestirip atiyorlar. Bu Accell onceden boyle degildi. Degistirmiyorsun, yardimci olmuyorsun insan bari ozur diler firma adina.

Degisimi gectim, tamirini yapsinlar bari. Koptu kopacak korkuyla dolasmaya raziyim. Nasil olsa arka teker, kaya kaya dururum. Dengemi bozmaz ya hani? Ön fren kopmadigi surece durmak yok yola devam kafasindalar galiba. Dusunce benin popo yere surtecek onlarin degil :)

Yurt disindan da kimle nasil gorusurum bilmiyorum valla. İngilizce de yok adam akilli. Bos yere asabimi bozdugumla kalacagim. 300 500 neyse verip hallettirecegiz gibi gorunuyor :(

@Gökhan Akkaya İlk mesajlarda firmaya karşı koşulsuz bir güven duyuyor, mutlaka hallederler içim rahat diyordunuz. O mesajları okurken ben de içimden dedim ki umarım aksilik çıkmaz.. Ama problem çıkacağını da sezmiştim. Benzer bir olay bizim de başımıza geldi (Giant Türkiye'de), kadroda çatlak oluştu ve "tehlike yaratan bir çatlak değil" diyerek bizim de kadromuzu değiştirmediler. Bisiklet benim olsa üzerine düşer, peşinden giderdim ama arkadaş çok da üstelemedi ve kullanmaya devam ediyor. Biz de Giant'ın Kadıköy'deki bayisine giderken kendimizden çok emindik, kesin yardımcı olurlar diye. Sonuç hüsran oldu.

En kısa sürede çözmeniz dileğiyle.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Gökhan Akkaya google translate ile de tercümanlık yapsan da fark etmez yurt dışına yaz.
(link) bu linkten dene şansını önce translatte türkçe olarak yaz ingilizceye çevir ve gönder.
Belli olmaz belki ana merkezden dönerler. Konuyu tüm detaylarına kadar anlat mail adresini vermeyi unutma foto isteyebilirler.
Maalesef Türkiyede bu tip sorunları hemen müşteri kaynaklı olduğunu söylerler... Allah onları bildiği gibi yapsın.
Kolay gelsin işallah düzelir

@Gökhan Akkaya
Fransa merkezdeki lapierre ye fotoğraflarla durumu anlatacak bir e posta atın google çeviriden yararlanarak hiç olmazsa yardımcı olurlar bence.

Bulunduğunuz belediye tüketici hakları masasına gidip şikayetçi olun. Artık tüketici lehine sonuçlar alınıyor.

@Gökhan Akkaya
Çok geçmiş olsun, kaliper pistonunuzdaki arızanın da frenlemenizi, fren ayarlarınızı ve nihayetinde kadronun fren bağlantı noktalarını kötü etkilemiş olma ihtimali var. Diğer yandan firma ve sektör ayırmaksızın Türkiye’deki distrübütörlerin arızalarda kullanıcıyı hatalı görmeye eğilimli olduğunu düşünüyorum. Üretici Lapierre belki daha ilgili davranacaktı, maalesef yakında elimizin altında değiller.

Bir biçimde tamir mümkün olmazsa ve siz yeni bir kadro almayı düşünürseniz, tamirle kıyaslanmayacak kadar maliyetli olsa da indirimli online satışlara bir göz atın.

Söz gelimi, (link)

Karbon ve alüminyum XC kadrolar mevcut, görebildiğim kadarıyla sadece Cube ürünleri, ama biraz araştırarak başka seçeneklere de rastlayabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: ekranci
O diğer çatlayan kadro benim kadromdu. DM'den yazıyorum size.

@mehmet.ali
Sorma ya bu Lapierre'ler catir cutur catliyor herhalde :) Neyse ki sana cozum urettiler :)
@Cemil Dada Koldaki pistondan bahsediyorum, aksina daha güçsüz basiyordu. Sert bassa daha cok yuk binerdi baglanti ayaklarina. Yorumunuz icin sagolun )

Zaten bunlarin verecegi kadroya da paraya da ihtiyacim yok. Yeni bir konuda elestirecegim onlari. Kendi paramla yaptiracagim, kac kurussa mecbur verecegiz artik :(

• Beğen
Tam da bu sebeple Türkiye'de hiçbir sektörde ne garanti garantidir, ne servis servistir. Bu şartlarda cebimizden fazladan para vermeye, yurt dışından alırsam muhattap bulamam diye düşünmeye gerek yok. Çünkü asıl muhattabı yurt içinde bulamıyorsunuz.

Yurtdışına mail atın belki birşeyler olur. Olmadı kadroyu kendiniz tamir ettirirsiniz. Her iki durumda da (kadro değişimi ya da tamir) içiniz rahat etmezse (bu kadar sinir bozukluğundan sonra etmez) de tüm geçmişini de belirterek yeni alıcısına satarsınız.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
@Gökhan Akkaya Başkasının sizin yerinize iletişime geçmesine gerek yok. Siz söylediğim kişiyle iletişime geçin nedir ne değildir öğrenin bi.

Acikcasi cekiniyorum. Baglandigim hanim yine takmayacak. İlgili kisiye bilgi verildi deyip kestirip atacak yine. Yinede bir deneyeyim bahsettiginiz kisye baglanmayi.

Yok yok siz dediğimi yapın, onlar bağlamak istemiyorlar biliyorum ahiret sorusu soruyorlar siz görüşmek istediğinizi söyleyin konu neydi derlerse özel bir durum dersiniz.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Aradim ancak cevap vermiyor. Zaten yardimci olacaklarini da sanmiyorum nedense. Butun guvenim çöp oldu Accelle karsi.

Kaliper cikinca icim rahatti. Nasil olsa Accell ilgileniyor gibilerinden. Hakkini yiyemem; 1 kisiyi bile uzduklerini gormedim. Beni de uzmez diye dusundum. Alirken Accel bisiklet faturali olmasi bile guven saglamisti bana.

Bu bisiklet lazim bana; Bu yuzden tuketici heyetleriyle aylarca ugrasma imkanim yok. En kisa yoldan nasil cozume ulasirim onun pesindeyim.

Accell'in verecegi para veya kadro da olmaz olsun. İnsan hayatindan daha cok onem vermeye baslamislar belli ki paraya.
Frenim tekrar kopar da bir yerde ölürsem hesabini sorun Accell' e :) Mezarimda bari rahat yatarim. Tabutum carbon olmasin, 2. Kırığı kaldiramam :D Aglanacak halimize guluyoruz iste; Az para mi bir kadro. Atsan atilmaz satsan satilmaz artik.

Son kullanicisiyim, bu kusurla baskasina satamam. Hic oldu kadro valla.

• Beğen
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri