Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Accell Bisiklet Lapierre karbon kadromun kaliper bacağı çatladı

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Gökhan Akkaya

BilgisayarKurdu
Tepki
1.676
İsim
Gökhan
Bisiklet
Nishiki
Arkadaşlar faturalı garantili olarak Lapierre marka alınmıştı. Yepyeni kadro zaten profilimde resimleri mevcut :) Kron XC sonrası FOX maşa, karbon kadro, guzel jantlar derken gecis yapmistim buna.

Araziye de girmiyorum zaten bilen bilir, surekli asfalttayim. Tertemiz bakiyorum alete de. Öype herkese de vermiyordum.

Düz yolda giderken arkadas el etti saga yanastim. Tam durdum arkadan ÇİTT diye bir ses duydum ama anlamadım olayı.
Hareket edeyim derken bir olay oldugunu anlayip arkaya baktim. Sandim ki kaliper yamuldu. Megersem bacak catlamis.

Duz yolda nasil boyle bir olay oldu anlamadım. Kalp desen kut kut atiyor cunku bir dunya para vermisiz. Fox masadaki aluminyum bacak kadsr saglamlik beklemiodum ama boyle de olmamaliydi. Galiba ben geliyorum diyordu, son noktayi koydu o durusla.

Sukrediyorum ki hizla giderken olmasi bu.
Kaliper janta kacsa neler olurdu kim bilir. Hastahanelik olurdum tahminen. Dalga gecenler de olur simdi karbonu catladi diye :D

Şaka bir yana bir dunya para verdigin seyin, araziye girmedigin ve hatta hic yere surtmedigin halde, kaza bile yapmadigin halde basitce dururken bu hale gelmesi insanin sinirlerini bozuyor. 50 liralik aluminyum kadroda boyle bir sorun yok mesela? İstedigin kadar sert dur, istedigin kadar asil frene kopmaz bacaklar.

Verhasilkelam Accel bisiklet'e telefon actim. Bir bayan sagolsun ilgili konustu.
Resimlerle beraber mesaj attim. Aksam da is cikisi faturasini faks cekerim.

Servise yollayacagim diye tahmin ediyorum. Ayni kadrodan da uretiliyor mu uretilmiyor mu bilmiyorum.
Tamir edilebilirse ne ala, firmayi da zarar ettirmek istemiyorum. Ama ortada bana ait en ufak kusur bile yok. Duz yolda giden adamin kaliperi catliyor.

Resimler burada, Accell bisiklet insallah maduriyetimi giderir. Daha once de lapierre kadrosu catlayan birine yeni kadro vermislerdi. Ben yenisi pesinde degilim ancak 40km hizla kaliper cikip janta dolansa bunun cezasini kim ceker sormak da lazim. maddi acidan bir yetersizligim yok cok sukur ancak hervcatladiginda yeni kadro da alacak gucum yok, acikcasi. Ucuz bir sey olsa ne ala ama degil.

İnsallah yardimci olurlar da kadrodan olmam. Yalniz on frenle cesaret edemem zaten binmeye.20180314_115458.jpg 20180314_115358.jpg 20180312_124216.jpg 20180310_202103.jpg

Scudo
@Gökhan Akkaya Önemli olan size birşey olmamış.Gerisi çözülür ,sıkıntı yapmayın.Bence bir çözüm üreteceklerdir.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Geçmiş olsun, verilmiş sadakanız varmışki hızla sürerken başınıza gelmemiş bu olay.

Sag olun var olun :) Accell daha once de birinin Lapierre yol kadrosunu degistirmisti cok daha onemsiz bir catlak yuzunden. Yanilmiyorsam kablo kanalindaki onemsiz bi catlakti. Accell o yonden sabikali degil, musteri memnuniyetine cok onem veriyor.

Sorun yasatmayacaklarindan eminim neredeyse. Zaten cok onemli bir problem bu, durma kabiliyetini elinden aliyor insanin :)
Hizla giderken tekere dolansa harbiden sonum cok fena olurdu. Neyse ki basima bir kaza bela gelmedi. Tek mutlulugum o :)

Yinede karbondan korkmadim degil. Yeni kadro verseler bile icimde hep bi tedirginlik olacak. Accell ilgilenir umarim, baska temennim yok.

Öncelikle geçmiş olsun. Benimde geçmiş zaman R500 Jantımın göbeği dağıtınca garanti süremin bitmesine rağmen fatura ile birlikte gönderin bakalım demişlerdi. Ve gönderdiğimde ücretsiz düzeltip geri yollamışlardı. İyi yada kötü firma diyerek taraflı olmak istemem ama maduriyetimi sorunsuz gidermişti sağolsunlar. Umarım sizede bir çözüm üretip maduriyetinizi giderebilirler.

Aslinda konuyu kaldirtmayi planliyorum. Kotu bir imaj olusmasin, her markada olabiliyor bu tur catlaklar. Accellin musteri memnuniyetini bilmeyen zaten yok, her turku cozerler.

Sorun cozulunce bir konu acip tesekkurlerimi iletsem daha mantikli aslinda.

Geçmiş olsun. Karbon modellerinden uzak dur dediğim listeye bu markayı da ekledim, lö piyer :(

• Beğen
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.

Naçizane yorumum, kaliper vidasının uygun tork ile sıkılmadığı ve fazla güç uygulandığı yönünde.

Otomotiv tasarımı üzerine Ar-Ge mühendisi olarak çalışıyorum. Benzer durumlarla biz de karşılaşıyoruz. Ve çok bariz bir kullanıcı hatası değilse, müşteri memnuniyeti adına değişim yapıyoruz ilgili parçalarda.

Umarım Accell kadronuzu değiştirir ücretsiz. Fakat alınmaca gücenmece olmasın lütfen, değişmezlerse de Accell'e kızmam açıkçası.

Selamlar

Alınmaca elbette yok ancak icerideki aliminyum yuva oldugu gibi disari cikmis. Disari cikarken de egimden dolayi alt karbon bacagi parcalamis goruldugu gibi.

Elimle sıkarken yerinden oynatabiliyorsam yine problem var demektir zaten. Kırılacak korkusuyla kaliperi mi sıkmayacagim, yari yolda vida mi gevsesin :) Elimle sikarken iceride oynasa carbon parcalanmazdi ayrica, sadece aliminyum parca iceride oynardi.

FOX masamin vidasini sikarken niye korkmuyorum? 1 kez olsun oynamadi bacak yerinden. Belli ki kadroda bir dayanıksızlık durumu var.
Kaliper bacaklari komple aluminyum destekli olsaymis keske, carbonun bu kadar kirildigini bilsem hic bulasmazdim :(

Gecmis olsun. Tamirde olsa , yeniside gelse siz artik buna guvenip binebilecek misiniz o esas mesele

Kaldato abi hic sorma yüzüm düştu sabah sabah :) Arkadasla bozusucam en sonunda " Niye beni durdurdun" diye. Sukrediyorum ki mahalle arasinda oldu. Caddede, rampada olsa adamin basini belaya sokar.

Yeni karbon yollarlarsa kadronun kendisine guvenirim ama kaliper bacaklari hep ukte olarak kalacak icimde :(

Kullandigim rotor da 160mm lik rotor arka hidrolik desen şişme yapiyor, actigim konularla sabit. Oyle zınk diye tutan bir fren takili degil yani, hep 160mm kullandim. FOX masaya guvendigim halde onde bile 180'e yukseltmedim, 160 kullandim.

160mm Saint fren olsa ilk gun koparirdik galiba.

Evet bu bisikleti hatırladım, açıkcası çok beğenmiştim bu nedenle gözüm değmiş olabilir. Tabi bu işin şu an için yapılmaması gereken soğuk latifesi. Ben şunu anlamadım kaliper bacağı gibi büyük bir güç uygulanan küçük bir alanın yapı malzemesinin karbon olması doğalmıdır yani bilmediğimden soruyorum.

@Gökhan Akkaya çok geçmiş olsun .. bence nazardan, kim bisikletime yaklaşsa ellese maşallah diyin diyorum çünkü her unuttuklarında düz yolda ne kazalar belalar geldi başıma daha geçen hafta sonu bile yenisini yaşadım vitesi düzgün kullanmama rağmen arka aktarıcı 1/1 de janta sıkıştı teker kilitledi milletin gözü kalıyor iyi yada kötü olması fark etmez az süslüyse farklıysa oluyor işte çok kızgınım ... :acpsnr:

@Gökhan Akkaya
Neyse artik bence bu karbon sayfasini kapamalisin. Birde insanlar çinden mtb hafifletmek icin gidon sele borusu takimi aliyorlar. Hic olacak iş degil

@mehmetsunu
Aynen öyle; İçerde alüminyum yuva ve etrafi carbon ile örülmüş. Ben alüminyum iskeletin daha içerilere gitmesini isterdim, cok daha sağlam olurdu. 50 gram ağır olsa ne yazar ki?

@isosel
Forumda dun 2 fotografini paylastim kesin ondan oldu :) Yeni gonderirlerse begenip begenmemek de sorun olacak simdi. Tamir desen saglikli olmaz cunku yirtilmis karbon.
Soyledigim herkes ucuz atlatmissin diyor. Janta dolansa buyuk mevzu cikardi :)

@mariokaldato
Gidona hayatta cesaret edemem, kafayı gidon bogazina vurursun direkt olarak :D
Karbon defterini de kapatmadim cunku degisim olsa yine karbon gelecek. Ben aluminyum, alt seviye kabul etmem haliyle.
Mecbur karbon kullanacagiz yine.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Her turlu yemini ederim istenirse, gercekten ilk gordugum gunden beri sekli semali hosuma gidiyor ve masAllah diyorum. Benim nazarim falan degmemistir buna eminim :) Gecmis olsun bu arada, verilmis sadakaniz varmis. Takip cikarirken somunlari fazla mi siktiniz acaba?

Kusuru bende bulurlar diye korkuyorum :) Baskalarina hic problem cikarmamislar. Baska biri konu acsa ben derdim 100% haklisin, sorun olmaz merak etme diye Accel ilgilenir diye.
Ama kendi kadrosu olunca yusuf yusuf oluyor insan :)

@CmlCLK
Yok abi maşanın vidayı bile fazla sıkmam ben. Mavi şeyden sürücü vidalara, gevşemiyor zaten sonradan. Sıkmakla uzaktan yakından alakası yok zaten, elle o carbon o hale getirilemez.
Hareket halinde durarken kendini atmış oradan kaliper. Beraberinde; Kadrodaki yuvarlak alimünyum kalıpları da çekmiş.

Benim de şekli şemali hoşuma gidiyor ancak inşallah aynı kadrodan vardır, başka verirlerse de içime siner inşallah.
Eve dönerken ön frenle döndüm, tek başına olmuyor valla. Yandı tutuştu rotor :)

Yarın tekrar arayacağım; Servisten arayacaklar dediler aramadılar henüz.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Gökhan Akkaya geçmiş olsun kazasız atlattığınıza sevinmek lazım ; bahsetmeden geçemeyeceğim kadronuzun özellikle renk kobinasyonu harikaymış, gözüm kalmadı desem yalan olur... tam olarak modeli nedir ?

• Beğen
Faturada RIGID MAN CARBON yazıyor da tam modeli neydi unuttum. Komple alınmış bir bisiklet değil, kadro ayrı yani.
Kadro biraz değişik, üst borusu eğimli - bombeli olduğu için seven de var, sevmeyen de var. Renklerini abartılı bulan da var güzel bulan da var.
Çok sivri hatlı bir kadro değil, hafif yumuşaklık hissi de var. Ama ben severek kullanıyorum. Accell bisiklet sorunumu çözerse yine Lapierre almayı düşünürüm açıkçası.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri