Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Accell bisikletin sattığı sahte Lapierre karbon kadro

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Gökhan Akkaya

BilgisayarKurdu
Kayıt
8 Nisan 2014
Mesaj
1.011
Tepki
1.676
Şehir
İstanbul / Üsküdar
İsim
Gökhan
Bisiklet
Nishiki
Geçenlerde konusu açılmıştı bilenler bilir; Firma muhatap dahi almadığı için - İlk sahibi karşı tarafı tuttuğu için hiçbir hukuksal süreç başlatamamıştım; Accell Bisiklet Lapierre karbon kadromun kaliper bacağı çatladı
Kayseri'de Ediz Ahmet'e yollamıştım kadroyu. Görüntü itibariyle güzel yapmış, dayanıklılığını göreceğiz önümüzdeki günlerde. Bugün ilk defa topladım, 1KM korka korka sürdüm.
Pazar günü tura gideceğiz, bakalım sağlam olmuş mu olmamış mı anlarız.

Arkadaşlar kadroyu ortalama 750- 800TL gibi bir rakama gelecek şekilde G. K. yani Sora Tekstilin başındaki arkadaştan aldım, parasını yollamıştım firma ismine görerek o da sağolsun güzelce kargolamıştı. Tekstil ürünlerine lafım yok, bana da yollamışlığı var forma, memnunum hepsinden. Kadroyu satarken fiyatından mütevellit çok gel git yaşadım, 30 kere sormuşumdur bir yerinde bir kusur var da ondan mı ucuza satıyorsun gibilerinden. SLR jant setlerini de beraberinde vermişti zaten 1500TL rakama. Yoksa yalnızca kadroya 1600TL verecektim, yarı fiyatına geldi kısacası.


Bana verilen fatura aşağıda; Accell kaşeli imzalı. Başlangıçta hiçbir bilgi verilmedi kadroya dair. Lapierre sanıp aldım :) Ancak gerçek kısa bir süre sonra kadro çatlayınca ortaya çıktı. Kadro 10-15km hızla kendi sokağımda eğlencesine binerken ön frene sıkmam ve arka tekerleğin havaya kalkması, ve arka fren sıkılıyken yere inmesi sebebiyle oldu, hemen bahçe kapımızın önünde oldu. 55KG ağırlığım vardı o sıralar, şuan 58-59. Ben şok oldum haliyle, bir ton para verip aldığım kadro daha üzerinde çiziği bile yokken kapımın önünde çatlamıştı. Bazı arkadaşlar inanmayıp suçu bana atmaya kalkıyor ancak Kuran çarpsın 15km hızla çok basit bir nedenden ötürü kırıldı. Artık kendimizi inandırmak adına kutsal kitabımız üzerine yemin edecek hale geldik :)

Haliyle o an "Lan bu karbon kadro nasıl bu kadar çabuk kırılabilir dedim". Mukavva karton mu bu? Nasıl 2 saniye içerisinde bu hale geldi diye düşünmeye başladım. Ancak aklıma bile gelmiyor kadronun alakasız bir markaya ait olduğu - sonradan boyanarak Lapierre etiketi yapıştırıldığı.
27d5575a-be5d-443f-a4e5-fbcc7e164399.jpg

Neyse arkadaşlar; Bahçede ailecek mangal yapıyorduk. Babama - amcama söyledim, aldılar sprey yapıştırıcıyı - 2 dakikada yapıştırdılar. Bir süre problem yaşamadan kullandım.
Kullanıcı hatası olduğunu düşündüğüm için firmaya göndermedim ilk başta. Karbon kadro naziktir - arka tekerin havaya kalkmaması gerkeiyordu - muzurluk ettim ondan kırıldı sanıyordum. Halbuki kadronun böyle bir sebepten ötürü asla kırılmaması gerekiyormuş. Kat ve kat kuvvetli olması gerekiyormuş.

Kadronun son hali budur; İnternette araştırmadığım site kalmadı. Lapierre marka böyle bir kadro kesinlikle yok. Zaten boya kusurları da vardı üzerinde, ilk geldiğinde. Sonradan elle boyandığını ilk sahibi de kabul etti zaten. Özel üretim kılıfının arkasına saklandı.

G. K.; Kadronun alakasız bir modele ait olduğunu - Accell'deki eş dost ahbaplar sayesinde sonradan boyatıldığını - fatura kesildiğini bana bahsetmeden satışı gerçekleştirdi.

Gerçek ise kadro çatlayınca ortaya çıktı. Zaten söylenen hiçbir yalan uzun süre hayatta kalamaz.
Accell bisikletteki arkadaşlar ise beni muhatap bile almadı. Ahbap oldukları için G. K. denen vatandaşı muhatap aldılar. O da Accell tarafını tuttuğu için Tüketici Hakem Heyetine başvurma konusunda yardımcı olmadı. Oysa ki internetten 2 dakikalık işlem :)

1dfa93bd-7fef-45ac-968f-67b9dfcd927d.jpg

IMG-20180326-WA0001.jpeg

Kısacası Accell mi boyadı ne yaptı bilmiyorum ancak onlara boyattı tahminen. Ve kesinlikle eminim ki; Bu kadronun mazisinde başka bir çatlak - kaza yatıyor. Öncesinde bir kazası - çatlağı olmasa imkansız ya vallahi billahi imkansız bu kadar kolay kırılması. Önceden bir sakatlığı olmasa durup dururken ne diye boyarlar onu da düşündüm. Önceden bir derdi olmasa neden bu kadar kolay çatlasın bunu da düşündüm.

Elüminyum serideki EDGE serisindeki tasarımı olduğu gibi buna aktarmışlar. Becermişler de, birebir aynı neredeyse.
bicicleta-lapierre-edge-327.jpg

Ancak Lapierre'nin Hard Trail bu tasarım detaylarına sahip bir kadrosunu inanın bulamadım.
Corratec markasının kadrolarından biri olduğu neredeyse kesin. Corratec dışında bu tip kadro üreten firma göremedim. Bana öyle geliyor ki; Aşağıdaki kadronun V-Fren ayaklarını söküp vermişler fırına resmen.
İlk attığım linkeki konuya bakın, detaylar çok net ortada. Resmen kadro alakasız bir firma adına boyanmış.
Tam bu modeldir diyemiyorum ancak Corratec markasının detayları ile inanılmaz benzer. Lapierre'nin böyle bir kadrosunu bulamadım çünkü.
corr_carb_rev_r.jpg

G. iade teklif etti ancak günah çıkarmaya yetmez, kabul de etmedim zaten. 2 kuruşa tamah edecek değilim, elimdeki kadroyu da kimseye satmayacağım. Ben başkaları gibi kusurlu kadroyu - alakasız kılıflara sokularak satılmış - eş dost hatrıyla fatura kesilmiş kadroyu başkasına kakalayamam. Benim onurum müsaade etmez. Bir malı satıyorsanız kusurunu - varsa üzerinde yapılan bir işlemi - hepsini bildirmek zorundasınız.

Allah'a çok şükür kimseden de korkumuz yok. Söylediğim her kelimenin de arkasındayım. Bundan sonra ucuza bulduğum hiçbir şeyi almayacağım. Pahalı olan bir şeyi ucuza alamazsınız. Bir şey pahalı ise pahalıdır. Ucuz ise de bir sebebi vardır, bunu anlamış olduk.

Accell bisiklete bu faturayı kesen densiz kim çok merak ediyorum. Accell Bisiklet yöneticileri bu konuyu inceliyorsa onlar da kendi içlerindeki o insanları bir zahmet temizlesinler. Ondan sonra olan bize oluyor - olan firmanın ismine oluyor.

Ticaret ahlakına uygun hareket etmeyen bu insanları sizlere tanıtıyorum buradan. Alışveriş yaparken dikkatli olun. Accell bisiklet içerisindeki çürükleri de ifşa ediyorum burada; Bir zahmet firma kendi içerisinde sorgulamasını yapsın.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Scudo
Ya neresinden bakarsan bak satici da Accell de sonuna kadar kusurlu. Benim tek günahım ; Accell bisiklet faturasina guvenerek uygun fiyata bir firsat yakaladigimi zannetmek.

Ben ne bileyim Çinden 3 kurus paraya alinmis bir kadro olmadigini bu saatten sonra? Satistan kalkmis ancak gercek fiyati bundan cok daha ucuz normalde.
Kesin konusmuyorum ancak nereden bileyim kadronun altinda ne yatiyor. Ne diye aliciya bilgi vermeden satiyorsunuz? Hadi satildi Accell kendi uretmedigi kadroya ne diye fatura kaşeliyor?

Screenshot_2018-04-26-22-53-07.png
 
  • Beğen
Tepkiler: Atasoy
Umarım kadroyu satan arkadaştan en kısa sürede tatmin edici bir açıklama gelir.
 
Yazılanlardan kaçırmış olabilirim ama, ne zaman anladınız kadronun sahte olduğunu? (Tarih olarak) Sanki bu kaliper bacağı mevzusundan önce biliyormuşsunuz gibi anladım ben o_O
 
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Kendisi iade teklif etti, geri almayi kabul etti kisacasi ancak ben Accelden degisim elde etme pesindeydim. Sattigi fiyatin aynisini bile verse hicbir karbon kadro alamayacaktim zaten, arada gecen surede bile baya zam geldi fiyatlara. Tuketici hakem heyeti konusunda da benden taraf olmadi ilk sahibi. Ortada kaldim cunku Accell ile hatir var aralarinda:) Mecbur tamir ettirdik ama icim rahat degil. Arka frene basiyorum; Tekrardan kirilacagi gunu korka korka bekleyerek.

Bu gidisle Cube bir karbon alacagim gibi. Fiyati 2000TL civarinda. Ama o harbi CUBE :)

@BerkEvren
Kadro kaliperi kirilinca ve garanti disi birakilinca "Özel üretim, özel boyama" denildi. Komple boyali oldugunu 1 ay once, bir onceki konuyu actigim tarihten hemen 2 3 gun sonra ogrendim. Konunun basi ile sonu belli ediyor zaten :) Kapi gibi faturam var Accell yenisini verir diyorduk, ama muhatap bile bulamadim. Maillerime bile cevap verilmedi. Aradim ancak bilgi verilmedi, ilk sahibine soyledik-ondan bilgi alin dediler.
 
(link)

Kadronuzu ilk gordügumde super bow ile olan benzerligi beni bir hayli şaşırtmıstı, hatta bu kadar tasarım benzerliği firmalar açısından yasal olabilirmi diye kendi kendime sormuştum ama bunu alenen dillendirmekte istememiştim. Boyle bir şey şeytanın bile aklına gelmezki sonucta..
 
@mehmetsunu
Ediz Ahmet sayesinde keşfettim Corratec markasını. Kesinlikle ya bu firmanın malı ya da çinden getirtme çakma karbonlardan biri belli ki. Corratec marka olsa bile önceden bir kırığı çıkığı olduğuna eminim. Ya önceden tamirli kaliper bu kadar kolay kırılır ya da çakma karbon bir ürün, başka ihtimal veremiyorum. O kadar kolay çatladı ki ağzım açık kaldı, ailemden gizlemeye çalıştım başta. Ama mangalda fark etti kaliperin çıkık olduğunu :) Çünkü babam "Ulan buna tonla para yatırdın, daha kaç gün kullandın ne yaptın ki kapının önünde kadroyu kırıyorsun" diyecekti :) Ve dedi de, zor bela aileyi ikna edip alıyoruz bir kadro kendi paramızla; O da kapının önünde çatlayıp babamın diline düşüyorum :)
Adam zaten bisiklete çok para harcamama karşıydı, kendi paramla aldığım halde. Birde adam akıllı kullanmadan kırılınca iyice diline düştük. Bisikletten soğudum sırf bu yüzden.

@ceng
Bazen BMW gibi markaların sıfır araçlarında tavan boyası çıkıyor ya hani; O hesap bizimki de :) Tek farkı boyalı BMW sandığımız arabanın "Boyalı Tofaş" çıkması.
 
@Desertiger
Lapierre olsa mutlaka karşıma çıkardı. Alüminyum kadro serisindeki detayları olduğu gibi kopyalayıp Carbon kadroya aktarmışlar. Boyaması amatör işi de değil, belli deneyimli birilerinin yaptığı.
Üst ve arka çatalların birleşik ve eğri olduğu bir model yok Lapierre ürünlerinde. Eğri üst boru tasarımı Corratec firmasına ait %90 oranda.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Valla tek temennimiz o :) Kötünün kötüsünden iyidir; Kötünün iyisi.
 
Doğrudan çinden çançinçon dan alış veriş yapmak daha iyi galiba. Hem ucuza alırsın . Sıkıldın yada eskittin, başkasının elinde patlasın der satarsın. Tabi içindeki o vicdan sesini de kısacaksın , yoluna devam edeceksin . Bunca zaman niye akil edemedik ki !
 
Geçmiş olsun Lapierre kullanıcısı olarak duruma sevinsemde sizin durumunuza üzüldüm. Pahalıdır vardır bir hikmeti, ucuzdur vardır bir illeti demiş atalarımız.
 
@Fixie Cem
Yok abi bildiremiyorsun ki :) Bağlandığın hiç kimse seni muhatap kabul etmiyor. Muhatap kabul edilmemek nedir ya? "Kardeşim kadronu garanti kapsamına almıyoruz al evine sok" deseler en azından "İnsan yerine konulduğum için" şükredeceğim :) 1. sahibine bilgi verdik - sen git ondan öğren dediler, birebir böyle. 1. sahibi ile o çakallar ne işler çevirdi bilinmiyor tabi.

@trainspotting35
Aslında ucuz etten yahni olmayacağını çok iyi bilen birisiyim. Ancak karşıdaki insana ve Accell faturasına güvenerek bir hata ettim satın aldım. Arkasında Sora Tekstil olan adam eksik mal satmaz dedik ama satıyormuş.
Ona kalsa; Kendi işine gelmeyecek şekilde hak aradığım için ben suçluyumdur hala.
 
Bu arada faturaya baktım kadronun Lapierre olduğuna dair hiçbir ibare içermiyor. Kanıt olarak kullanabileceğinizi sanmıyorum.
 
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri