Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

Garmin, wahoo ve hammerhead ile çalışıyor. Kendi uygulaması üzerinden de kullanılabilir.

Ayarlanabilir modları, akıllı özellikleri, mobil aplikasyonu, lümen değeri, merceklemesi, bir şarjdaki kullanım süresi. Genel kanı ve yorumlar bu saydığım özellikler bakımından garminden aşağı kalır olmadığı yönünde.
Hatta pil süresi ve gece-gündüz belirginliği daha iyi diyorlar.

Araç tespiti noktasında aldığı bir güncellemeyle şu an için hatasız denebilir.
Firma ortağı değilim ama bizim gibi ülkelerde para kıymetli, kolay kazanılmıyor. O yüzden paylaşmak istedim.
Yok yok estağfurullah. Çok kıymetli bilgiler. 🙏

Ben de buradan belirteyim, Huawei ile ürünlerini satın almam haricinde hiç bir ticari münasebetim yoktur. 🙂

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Scudo
@Peregrine Huawei fit 3 ilk görüntüleri geldi, benim beklentim dahilinde çok ilgimi çekti. Sizin bilginiz var mı modelle ilgili?
(link)

Son düzenleme:
@Peregrine Huawei fit 3 ilk görüntüleri geldi, benim beklentim dahilinde çok ilgimi çekti. Sizin bilginiz var mı modelle ilgili?
(link)
Hayır yok, ilk incelemeler gelirse bakarız. Fit 3 değil de GT Runner 2 çıkarsa daha cazip olur gibi geliyor, keza tam boy nabız sensörü ve metal kasa GT serisine göre daha hafif ve spor yapmaya elverişli saatler (koşarken kolunuzda zıplamadan durması açısından). Gerçi ben GT4 alıp, spor saati alma konusunu uzunca bir süre kapattım kendim için. Beklentilerimi neredeyse tamamen karşıladı diyebilirim.

Hayır yok, ilk incelemeler gelirse bakarız. Fit 3 değil de GT Runner 2 çıkarsa daha cazip olur gibi geliyor, keza tam boy nabız sensörü ve metal kasa GT serisine göre daha hafif ve spor yapmaya elverişli saatler (koşarken kolunuzda zıplamadan durması açısından). Gerçi ben GT4 alıp, spor saati alma konusunu uzunca bir süre kapattım kendim için. Beklentilerimi neredeyse tamamen karşıladı diyebilirim.
Garmin düşünmüş olsam da bileğimde görünce fikrim değişti. Bileklerim biraz ince, büyük saar kötü görünüyor.
Ekleme: GT4 hayırlı olsun bu arada, tasarım anlamında sanırım gördüğüm en güzel akıllı saat olmuş.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Peregrine
Garmin, Samsung watch, Huawei gt serisi derken en sonunda yeni çıkan fit3 modelini sipariş geçmiştim. Bugün elime ulaştı. Henüz çok erken evet ama adamlar çok iyi düşünüp uygulamışlar ve kaliteli sensörleri hafif bir kasayla sunmuşlar. Üstelik ciddi de pil ömrü vadediyor.
Bir akıllı saatten ziyade bir spor saati olmuş.
Hafif, uzun şarj süresine sahip. Konuşma ve bildirim gibi temel akıllı saat özelliklerini de barındırıyor.
Geri kalan algoritma bildiğiniz Huawei gt serisi.
EKG çekmiyor (zaten neden EKG çekeyim ki kendi kendime, doktor muyum ben?)
Ben spor kordonlu gri modeli almıştım, hediye kordon vardı onu da siyah seçtim. Şık, zarif, kordon seçenekleriyle kullanışlı. Bileğin tam kavranmasını sağlayan gri naylon kumaş kordon spor için çok kullanışlı.

Bu arada bir ekleme yapmam gerek, yol bisikleti kullanıcısı olarak birincil ölçüm cihazım bu değil. O konuda garmin 830'u sensörleri ile birlikte kullanıyorum. Bunu daha çok koşu, yüzme gibi nispeten daha kısa etkinliklerim ve günlük genel kullanım için tercih ettim.
1000032277.jpg

Son düzenleme:
Garmin, Samsung watch, Huawei gt serisi derken en sonunda yeni çıkan fit3 modelini sipariş geçmiştim. Bugün elime ulaştı. Henüz çok erken evet ama adamlar çok iyi düşünüp uygulamışlar ve kaliteli sensörleri hafif bir kasayla sunmuşlar. Üstelik ciddi de pil ömrü vadediyor.
Bir akıllı saatten ziyade bir spor saati olmuş.
Hafif, uzun şarj süresine sahip. Konuşma ve bildirim gibi temel akıllı saat özelliklerini de barındırıyor.
Geri kalan algoritma bildiğiniz Huawei gt serisi.
EKG çekmiyor (zaten neden EKG çekeyim ki kendi kendime, doktor muyum ben?)
Ben spor kordonlu gri modeli almıştım, hediye kordon vardı onu da siyah seçtim. Şık, zarif, kordon seçenekleriyle kullanışlı. Bileğin tam kavranmasını sağlayan gri naylon kumaş kordon spor için çok kullanışlı.
317304 dosyayı görüntüle
fit2 kullanıyorum. GPS için almıştım. Güzel sonuç veriyor.Fit3 ile geçebilecek fark bulamadığım için geçmedim. Ama çok beğendim fit3 ü. Hayırlı olsun. Kesinlikle memnun kalacaksınız

• Beğen
yeni çıkan fit3 modelini sipariş geçmiştim.

Ben de aynısından aldım. band 9 alacaktım esas ama bunu aldım. 3 yada 4 gündür kullanıyorum ve pil %45'te şu an.

İlk defa bir tracker kullanıyorum ve genel sağlık takibi için aldım. Sonuçta bir medikal cihaz değil ama bazı konularda ip ucu verebilir. Tahminimden daha sağlıklı çıktım. Stres seviyem sandığım kadar yüksek değil, yeterince uyumuyorum ama uyuduğum zaman uyku kalitem kötü değil, nabzım normal, vs.

• Beğen
Merhabalar değerli bisiklet dostları. Yakın zamanda kullanmaya başladığım Huawei fit 3 saatten şu ana kadar çok memnun kaldım. Nabız doğruluğu ile alakalı fikir vermesi açısından şöyle bir karşılaştırma eklemek isterim.
Garmin Edge 830 & Sigma Göğüsten Nabız Bandı (145) - Huawei Fit 3 (144)
1000036191.jpg

Hayırlı olsun, memnun kalmanıza sevindim ancak şu şekilde bir grafik karşılaştırması almayı düşünenler için daha aydınlatıcı olur.

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

Bu da göğüs bandı ile saat karşılaştırması anca göğüs bandı başta henüz ıslak olmadığı için düz seyretmiş 1 dk falan, ortalamadaki olan sadece bir birimlik fark da oradan çıkıyor gibi görünüyor.

• Beğen
GT Runner kullananan arkadaşlar: Bisiklet ve dambıl ile spor yaparım. Bugün koşu denemek istedim, hem de saatte laktat eşiği görmüştüm, denemek istiyordum. Başlatmak için aşağı düğmesine basın diyor. O anda ekran kararıyor, bir süre sonra geldiğinde işlemden çıkmış oluyor. Kan sayımı, saat ilk başlamış gibi görünmüyor. Koldan çıkmış gibi şifre devreye giriyor. Bir nevi yarım reset atıyor. Saatte ilk defa sorun gördüm. GT serisinde laktat ölçümü yapan var mı? Runnerde olmayan özellik mi yoksa?

Düşük bütçeli akıllı bileklik kullanıcıları için bir problem olarak görülen ancak çözümünün oldukça basit olduğunu farkettiğim bir durumdan bahsedeceğim. Konumuz Xiaomi Band 5, bu ürün direkt olarak Strava'ya bağlanamıyor bildiğiniz gibi, dahası ofişıl ep diye gelen Zepp Life da Strava'ya bağlanmıyor. Ancak bir de Zepp diye bir uygulama var ki hem banda hem de Strava'ya bağlanabiliyor. Zepp Life'ı kaldırıp sadece Zepp'i tutarsanız telefonda bandınızla Strava bağlantısını sağlamış oluyorsunuz.

Sadece anlayamadığım/beceremediğim bant üstünden yürüyüş başlattığım zaman nabız var harita yok, bant üstünden bisiklet sürüşü başlatamıyorum bir türlü o yüzden uygulamadan başlatınca harita var nabız yok, başka bir sporu denemedim henüz ama 60 kilometrede Cycplus M1'le on metre mertebesine kadar aynı mesafeyi ölçebildiğini tecrübe ettim. Şu nabız olayını çözebilirsem veya çözebilen olursa tekrar burada buluşalım..

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Garmin instinct 2 almayı düşünüyordum fakat sıfır stok yok şuan, suunto saatleri kullanan öneren var mı?

Önceligim marka bağımsız kadans nabız powermetre gibi sensörleri tanıyıp çalışması ve uzun pil ömrü.

Garmin instinct 2 almayı düşünüyordum fakat sıfır stok yok şuan, suunto saatleri kullanan öneren var mı?

Önceligim marka bağımsız kadans nabız powermetre gibi sensörleri tanıyıp çalışması ve uzun pil ömrü.
(link)
(link)

Samsung Watch 5 pro Almak isteyen Arkadaşlar için kendi deneyimlerinden ufak bir bilgi vermek istedim.
Ben rotalar oluşturup dağa çıktığım için rota yükleyip bu rotaları takip edebileceğim saatler kullanmaya çalıştım.
Şuanda Samsung Watch 5 pro kullanıyorum. Öncesinden strastos 3, Huwaie gt3 kullanmıştım

Deneyimlerimi ufaktan yazayım.
  • 2-3 gün şarjı gidiyor(benim için yeterli)
  • Andorid olduğu için gerçekten akıllı saat olduğunu güzel bir şekilde gösteriyor. Uygulama mağazası avantajını kullanıyor.
    Whatsapp , Spotify , Storytel, shazam, wikilock , koomot , strava, maps, parkinig, gibi bir çok kullandığım uygulamanın saat içi özel versiyonları var ,bu versiyonları sayesinde rahatlıkla kullanabiliyorum.
  • telefon cevaplama zaten hepsinde var artı olarak klavyesi olduğu için istediğiniz gibi wp ve sms cevaplayabiliyorsunuz.
  • Bisiklet kısmına gelirsek, dağlara çıkıp sürüşler yapıyorum bu yüzden evde hazırladığım rotoları saatime gönderip, sürüş esnasında sürekli telefona bakmıyorum. Bu kulanım senaryosundan dolayı İlk saatim Xiaomi stratos 3 , 2.saatim ise gt3 dü. Tabi bu saatlerde sadece rota çizgisinde olup olmadığınızı gösteriyordu.
  • resimdeki gibi 1726836707995.pngyani kısmen işe yarardı.
  • Watch 5proda ise mapsi örnek aldığı için bildiğiniz telefon haritası gibi kullanabiliyorsunuz.
  • resimdeki gibi:resim_2024-09-20_160130024.pngbu arada resim wikilocktaki başka birisinin paylaştığı rotayı direk saatimde kullandım.
  • Wikolock ve koomot gibi uygulamalardaki rotalar güzel bir şekilde takip ediliyor. Dağdaki eğimleri uygulamalardan aldığı için doğru sonuçları gösteriyor.
  • GPS hassasiyeti gayet iyi beni hiç üzmedi. 5-8 saniye arasıda buluyor.
  • Nabız değerlerim huawei ile aynı çıkıyor ki huaweinin sağlık sensörleri iyidir.
  • Extra olarak tansiyon ölçme özelliği mevcut stabil çalışıyor. 2 ayda bir kalibre etmeniz gerekiyor.
  • Kendi Healt uygulması (telefondaki) bisiklet kullanıcıları için bana yetersiz geldi. Zaten harici uygulamalar kullandığımız için o tarafta sıkıntı yaşamadım
  • Sporcular için güzel bir saat bir çok spor aktivitesi mevcut.

• Kendi şahsi fikrim.
    Ben sporcuyum benim için veriler çok önem arz ediyor diyorsanız Garmin alacaksınız arkadaşlar tartışmasız en iyi sporcu saati. Her konuda. Sensörler , gps, maps bağlantı vs... 2 Hafta Fenix 6 kullandım süper bir saatti.
    Garmine verecek param yok ama sporcuyum diyorsanız Samsung da iş görüyor.

• Beğen
Tepkiler: MaRZoCHi

Suunto asla önermem. Yeni model satmak için eski modellerin kullandığı yazılımları ve servisleri kasıtlı olarak kapatan ticaret ahlakı olmayan bir firma. Önceliğiniz garmin olsun, değilse polar olabilir

• İnanılmaz
Tepkiler: MaRZoCHi
garmin forerunner 965 kullanıyorum çok memnunum.bir önceki saatim forerunner 255 musicti.
ikisini de tavsiye ederim.

Ben de garmin forerunner 965 aldım, ayrıca garmin kadans ve hız sensörü de sipariş ettim.
Fenix7 solar ile fr965 arasında kalmıştım. Fr965 biraz daha ince ve yeterli geldi.
Saatin tek eksisi pahalı olması.
Bisiklet sürüşlerinde ve havuzda kullanacağım.

Suunto asla önermem. Yeni model satmak için eski modellerin kullandığı yazılımları ve servisleri kasıtlı olarak kapatan ticaret ahlakı olmayan bir firma. Önceliğiniz garmin olsun, değilse polar olabilir
Polar rc5'i kullanmıştım. Benzer bir durum polarda da oldu. Hatta verileri bilgisayara aktaracak yazılımı bile devre dışı bırakmışlardı. Banlanan hesabımda hikayesini ve bana çektirdiklerini yazmıştım ama gündemden düşeli çok oldu artık tekrar yazmayayım.

Huawei watch fit 3'e yukseldim. Kadans powermetre bağlayıp kullananlar gördüm yabancı forumlarda. Garminlik bir durumum yok aslında sporcu değilim amatörün amatörüyüm 😂.

• İnanılmaz
Tepkiler: SlowButProud
Birkaç gün önce Xiaomi band'lere bakarken denk gelmiştim bu özelliğe. Sanırım bir önceki nesilde (8) gelmiş "Ayak modu"

Koşu klipsi ayrı satılan bir aparat. Kadans için kullanılabilir.

1726861346887.png
Kaynak: (link)

1726862210878.png

Kaynak:

Huawei'de Band 4e Active'den sonrasında mevcutmuş..

1726861497766.png
Kaynak: (link)

1726861745510.png

Geri