Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

(link)
saati gidona bağlamak için en basit çözüm. kendim de kullanıyorum

• Beğen
Tepkiler: Bilge dönmez
Scudo
Huawei Watch GT4 46mm siparişi verdim bakalım, gelince nabız istatistiklerini, Polar Verity Sense ve Decathlon ECG göğüs üstü sensör ile karşılaştırmalı olarak grafikleriyle burada paylaşırım. Ama hemen bu hafta ya da gelecek hafta olmayabilir, yoğunluk var bu aralar; vakit bulunca yapacağım ama mutlaka.

Huawei Watch GT4 46mm siparişi verdim bakalım, gelince nabız istatistiklerini, Polar Verity Sense ve Decathlon ECG göğüs üstü sensör ile karşılaştırmalı olarak grafikleriyle burada paylaşırım. Ama hemen bu hafta ya da gelecek hafta olmayabilir, yoğunluk var bu aralar; vakit bulunca yapacağım ama mutlaka.

hr-ecg-2024-03-22-112252.png

Decathlon Dual HR marka/model göğüs üzeri takılan ECG nabız sensörü veri grafiği

hr-hw-gt4-2024-03-22-112451.png

Huawei Watch GT4 46mm ile HR Broadcast/nabız yayını (diğer cihazlarca bağlanılan optik sensör gibi çalışma modu) ile tablette çalışan Polar Flow uygulamasıyla aldığım veri grafiği

Görüldüğü gibi sonuçlar bir ECG sensör ve bir optik sensör ile alınmış aynı egzersizin minimal hata payı içerisinde birbirine çok çok yakın görünüyor. Polar Verity Sense optik kol nabız sensörümle göğüs bandı arasında da benzer bir sonuç çıkmıştı ve optik sensörlerin geldiği bu noktadan sonra; takması, çıkarması, temizliği nispeten daha zahmetli olan göğüs üzeri sensörlerin spor salonu ağırlık egzersizleri dışında artık çok da kullanışlı olmadığı sonucuna vardım.

dipnot: Polar Verity Sense optik sensörümün şarjı bitmemiş olsa onunla birlikte üçlü bir test yapacaktım ama referans ölçüm diyebileceğimiz ECG ile karşılaştırmak fazlasıyla yeterli zaten. Son olarak Huawei Watch GT4'ü herkesin takacağı şekilde, normal bilekte kullanım konumunda taktım. 3-4 parmak yukarıya kaydirmak spor bilekliği/saati cihazlarında kol kemiği ile sensör arasında daha fazla kas dokusu yani dolayısıyla daha fazla kan damarı olduğu için daha iyi sonuç verecektir. Ben daha gerçekçi bir kullanım senaryosunda, daha günlük kullanıma uygun bir sonuç almak istediğim için normal saat konumunda ölçüm aldım.

Xiaomi redmi amazfit ailesi içerisinde F/P orani en yüksek ürünler ancak doğruluk oranları dengesiz bazen sapma yalabiliyor. Bütçe durumuna göre apple garmin samsung huawei gibi markalarin saatlerini kullanabilirsiniz. Band'lari hic bir zaman yetişkin ekipmani yada aksesuarı olarak görmedim göremedim

Huawei Band serisi de nispeten iyi nabız kaydı yapar, Huawei Watch serisinin bir tık altından gelir, saate bütçe yoksa direkt tercih edebilirsiniz. 24 saat nabız, stres, kan-oksijen seviyesi kaydı yapar ve heart rate broatcast/nabız yayın modu (diğer cihazlara sensör gibi çalışarak nabız versi aktarma) mevcut. Kesinlikle oyuncak değildir. Bende Honor (Huawei alt markası) Band 5 var, kaç yıllık alet, nabız kaydı gayet güzeldir, tabi Huawei Band 8'deki çoğu özellik (örneğin stres ölçümü) yok, kan-oksijeni de sadece anlık ölçüyor.

@Peregrine güle güle kullanın, saat ant+ veya bt sensör gibi Garmin'e veri gönderebiliyor mu?

@Peregrine güle güle kullanın, saat ant+ veya bt sensör gibi Garmin'e veri gönderebiliyor mu?
Teşekkürler, Bluetooth destekli tüm cihazlara gönderebiliyor.

Düzenleme: Bunu Huawei Band 8 de yapabiliyor, daha uygun fiyatlı çözüm olarak.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Samet M.
Beyler, Huawei/Honor kullanıcılarına iyi haberi vereyim: Huawei Health, Strava'ya nabız verisi aktarmayı serbest bırakmış. Artık Huawei Health aktivitelerinizde nabız verisi de çıkıyor. Sırf nabız verisi aktarmak adına Health Sync gibi üçüncü parti, ücretli bir yazılıma ihtiyaç kalmadı. Hepimize hayırlı, uğurlu olsun. O zaman dans! 🙆🏻🕺🏻🪩

Beyler, Huawei/Honor kullanıcılarına iyi haberi vereyim: Huawei Health, Strava'ya nabız verisi aktarmayı serbest bırakmış. Artık Huawei Health aktivitelerinizde nabız verisi de çıkıyor. Sırf nabız verisi aktarmak adına Health Sync gibi üçüncü parti, ücretli bir yazılıma ihtiyaç kalmadı. Hepimize hayırlı, uğurlu olsun. O zaman dans! 🙆🏻🕺🏻🪩
Ben sırf bu sebepten gt runner saati satmıştım geçen yıl. Şu sıra garmin instict 2 düşünüyorum. Muhtemelen yurt dışına çıkınca alırım. Yol bilgisayarı da garmin olunca tek bir ekosistemde birleştirmek istedim.

Garmin Instinct 2, özellikle de Solar versiyon güzel ama hem daha fazla ödeyip hem de Huawei cihazlardan daha zayıf Nabız verisine razı gelmek bana mantıksız geliyor, ama ekosistem olarak doğru seçim, hatta Varia Radar ile taçlandırmak da şık olur ama bütçe meselesi tabi. Sattığınız saat de çok iyi saat bu arada. Health Sync de ömür boyu üyelik 4$ gibi bir ücreti var, biraz pire için yorgan yakmak olmuş ama dediğim gibi Garmin de ekosistem ve oluşturduğu Body Battery vs. gibi verilerle değer katıyor. Bir de en iyi GPS Garmin'de sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Garmin Instinct 2, özellikle de Solar versiyon güzel ama hem daha fazla ödeyip hem de Huawei cihazlardan daha zayıf Nabız verisine razı gelmek bana mantıksız geliyor, ama ekosistem olarak doğru seçim, hatta Varia Radar ile taçlandırmak da şık olur ama bütçe meselesi tabi. Sattığınız saat de çok iyi saat bu arada. Health Sync de ömür boyu üyelik 4$ gibi bir ücreti var, biraz pire için yorgan yakmak olmuş ama dediğim gibi Garmin de ekosistem ve oluşturduğu Body Battery vs. gibi i katıyor. Bir de en iyi GPS Garmin'de sanırım.
Huawei hiç kullanmadım , garmine göre nabız verilerinde ne gibi üstünlüğü var acaba?

Huawei hiç kullanmadım , garmine göre nabız verilerinde ne gibi üstünlüğü var acaba?

Doğruluk üstünlüğü var Semih Bey. Bu başlıkta daha önce paylaştığım aşağıda linki bulunan grafikten görüleceği gibi Garmin saatler maalesef Apple ve hemen arkasından gelen Huawei cihazlardan çok geride kalıyor. Bir şey pahalı olunca daha iyi olacağı düşünülebilir ama bazı şeyler sadece para fırlatılarak çözülemiyor, araştırmak da gerekiyor.

Grafiğin kaynağı da aşağıdaki youtube kanalı. Kanalın sahibi tıbbi verilerin okunması konusunda "post doctoral" (doktora üstü olarak mı çevirmeliyiz emin olamadım) bilim adamı.

(link)

Grafiğin kaynağı da aşağıdaki youtube kanalı. Kanalın sahibi tıbbi verilerin okunması konusunda "post doctoral" (doktora üstü olarak mı çevirmeliyiz emin olamadım) bilim adamı.

Sırf bu adamdan dolayı Huawei almaya karar verdim. Band 8 yada fit 2 gibi bir akıllı bileklik istiyorum ama ikisi de eski model. Band 9 yolda, Türkiyeye Nisanda gelir ve hemen alacağım. Saat kullanmayı çok sevmiyorum, klavyenin önünde oturduğum zaman çıkartıyorum, o yüzden hafif bileklik tercih ediyorum.

Post-doc, doktora sonrası çalışmaları olarak tercüme edilir. Post burada sonra anlamında. Benim gözümde post-doc öğretim üyesi kadrosu bulmamış kişi demek, fazla akıllı ama ona iş yok. Bizde Tübitak'ın bursları ile yurt dışına post-doc çalışmalarına gidiliyor, yurt dışı tecrübesi arayanlar için iyi bir fırsat. Desteklenmeli. 1-2 kaliteli makale çıkarıp gelenler var, tam emin olmasam da yayın zorunlu da olabilir.

Arkadaşlar, en uygun fiyatlı sadece kalp atışını ölçen sürüş boyunca ortalama atımı vss hesaplayan saat öneriniz var mı? Göğüs bandı olması daha iyi olur. Bilekten ölçüm verimli değil galiba.

Son düzenleme:
Amerikan akıllı bileklik- saat satışını yasaklıyor. Türkiye de ilerde gelir. Sevineyim bari iyiki bende yok 😃

Ne alaka hocam? Yasaklama dediğin tam olarak?

Google'da basit arama yaptım, 2 haber çıkıyor.
- Apple'ın patent ihlalinden dolayı Amerikada saat satışı durdurulmuş ama satışlar tekrar başlamış.
- Fitbit birçok ülkede satışı durdurma kararı almış. Google'ın kendi saat serisi var ve fitbit şekil değiştirerek bir şekilde devam edecek.

Bunun yanında Huawei zaten Amerikaya haberleşme cihazı satamıyor. Trump bu kararı ile belki de Huawei'nin dünyanın bir numarası olmasını engelledi (şimdilik).

Arkadaşlar, en uygun fiyatlı sadece kalp atışını ölçen sürüş boyunca ortalama atımı vss hesaplayan saat öneriniz var mı? Göğüs bandı olması daha iyi olur. Bilekten ölçüm verimli değil galiba.

Aradığınız, bilgi için bazen çok uzaklara bakmanız gerekmez. Bazen sadece mesaj yazdığınız sayfayı yukarıya kaydırmanız kâfi gelir. :)

Aradığınız, bilgi için bazen çok uzaklara bakmanız gerekmez. Bazen sadece mesaj yazdığınız sayfayı yukarıya kaydırmanız kâfi gelir. :)

Sağolun ama pahalı :)
Ne alaka hocam? Yasaklama dediğin tam olarak?

Google'da basit arama yaptım, 2 haber çıkıyor.
- Apple'ın patent ihlalinden dolayı Amerikada saat satışı durdurulmuş ama satışlar tekrar başlamış.
- Fitbit birçok ülkede satışı durdurma kararı almış. Google'ın kendi saat serisi var ve fitbit şekil değiştirerek bir şekilde devam edecek.

Bunun yanında Huawei zaten Amerikaya haberleşme cihazı satamıyor. Trump bu kararı ile belki de Huawei'nin dünyanın bir numarası olmasını engelledi (şimdilik).
Yanlış mesaj dı değiştim. Şimdi fark edersiniz

hatta Varia Radar ile taçlandırmak da şık olur ama bütçe meselesi tabi
Evet pahalı oyuncaklar ama ben şöyle bir alternatif değerlendirdim radar konusunda ve şu an için gayet efektif;
(link)

Sağolun ama pahalı :)

O zaman hemen yukarıdaki diğer bir mesajın linkini vereyim. :) (Huawei Band 8, 1000-1200₺ civarı alınabiliyor, sensör gibi çalışma, yayın yapma özelliği var)

Pahalı diyorsunuz ama artık pahalı olma kavramı da karıştı iyice. Sanırım 1100₺ gibi aldığım Polar Verity Sense koldan nabız sensörü de 4000₺ olmuş. 🤷🏻 Yapacak bir şey yok.
Evet pahalı oyuncaklar ama ben şöyle bir alternatif değerlendirdim radar konusunda ve şu an için gayet efektif;
(link)
Garmin ile çalışıyor sanırım, tercih ettiğinize göre öyle olmalı. Güzel bir seçenekmiş. Işığı gündüz kullanımı için yeterince güçlü mü?

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
O zaman hemen yukarıdaki diğer bir mesajın linkini vereyim. :) (Huawei Band 8, 1000-1200₺ civarı alınabiliyor, sensör gibi çalışma, yayın yapma özelliği var)

Pahalı diyorsunuz ama artık pahalı olma kavramı da karıştı iyice. Sanırım 1100₺ gibi aldığım Polar Verity Sense koldan nabız sensörü de 4000₺ olmuş. 🤷🏻 Yapacak bir şey yok.

Garmin ile çalışıyor sanırım, tercih ettiğinize göre öyle olmalı. Güzel bir seçenekmiş. Işığı gündüz kullanımı için yeterince güçlü mü?

Garmin, wahoo ve hammerhead ile çalışıyor. Kendi uygulaması üzerinden de kullanılabilir.

Ayarlanabilir modları, akıllı özellikleri, mobil aplikasyonu, lümen değeri, merceklemesi, bir şarjdaki kullanım süresi. Genel kanı ve yorumlar bu saydığım özellikler bakımından garminden aşağı kalır olmadığı yönünde.
Hatta pil süresi ve gece-gündüz belirginliği daha iyi diyorlar.

Araç tespiti noktasında aldığı bir güncellemeyle şu an için hatasız denebilir.
Firma ortağı değilim ama bizim gibi ülkelerde para kıymetli, kolay kazanılmıyor. O yüzden paylaşmak istedim.

Geri