Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

Spor sırasında nabız takibi yapmak isteyenler için Amazfit ürünleri çok yanlış seçim. Saat olsun, ucuz olsun (pahalı modelleri bile işe yaramaz nabız takıbinde gerçi) kolda dursun falan diye alınabilir ama şahsen bedava verseler veya üstüne para verseler alırım ama jelatinini açmadan hemen satışa koyarım. :) Bence direkt başlığa sorup kendi mesajınıza gelen yanıtları okumak yerine başlıkta daha önce ne konuşulmuş diye bakmalıydınız çünkü konu hakkında epeyce yazmıştım, gerçi hoş kimse okumuyor ama okuyanlar Huawei veya Apple Watch'lara yöneldiler zaten. Mesela İrfan hocam veya trainspotting35 gibi. Yine de beni dinlemeyin toutube'da The Quantified Scientist kanalının son derece bilimsel/istatistiki incelemelerini söyle bir tarasanız gayet doğru bilgiye ulaşabilirsiniz. Adam hiç reklam tarzı video çekmiyor, gördüğüm kadarıyla üçe beşe bakmayıp kendi parasıyla yeni çıkan ürünlerden birden fazla alıp çapraz test ediyor. Örneğin Huawei Band 8'den iki tane alıp üretim kalitesi/kalite kontrol açısından da çapraz test ediyor, ya da sadece kendisi değil ba şkaları üzerinde de ölçüm alıp istatistiki olarak karşılaştırıyor vs. Yazarken bunları kaynak alıyorum yani, mabadından sallıyor diye bakmamak lazım.
Haklısınız Amazfit bu işte yetersiz. Ben de Amazfit verge modelini uzunca süre bilekten nabız ölçerek bisiklette kullandım. Mutlaka sapmalar oluyordu mesela aniden 90-100 bpm arasında gösteriyordu ama benim o sırada nabzım 150+ idi. Nabız bandı bağladım saate o şekilde kullanmaya çalışıyorum şu aralar ama max. 5 saat gidiyor şarjı. Normal gündelik kullanımda 15 güne kadar götüren şarj nabız bandı bağlayınca 5 saati anca çıkarması hiç hoş değil. Kısa süreli(1-2 saat) koşular için fazlasıyla iş görüyor. Gps hassasiyeti falan beni hiç üzmedi ama dahili nabız sensörü çok kötü. Bisiklette de birkaç saatlik antrenmanda sorun yaratmaz ama uzun sürüşlerde mutlaka şarjı bitecektir harici nabız sensörüyle. Şu günlerde pek uzun sürüş yapmadığım için sorun etmiyorum ama uzun sürüşlerimin başladığı yaz aylarında durum ne olacak ön göremiyorum. Muhtemelen ya saati değiştreceğim ya da yol bilgisayarı bakmaya başlayacağım.

Scudo
Bende huawei gt runner var. Benzer durum bende de geçerli, hep eksik atıyor.
Şimdi hocam o konu şöyle, GPS saat veya herhangi GPS cihaz kaydı alırken, adı üzerinde zaten, tabi ki GPS sensörü verilerini esas alıyor. Yani zigzag çizerek koşsanız aynı yolda fazla kilometre çıkar, düz koşsanız farklı, tabi Strava'ya aktivite yüklerken strava da GPS sensöründen kaydedilen verileri filtreleyerek ufak sapmaları harita üzerinde, yola göre veya kendi kaynak aldığı GPS haritalarına göre düzeltiyor hatta dikkat ederseniz cihazınızda otomatik duraklama kapalı olsa dahi duraklama sürelerini de antrenmandan çıkararak hesaplar ya da yükseklik verisi cihazınız ne gönderirse göndersin kendi haritasındaki değeri esas alır, vs vs.

Akilli bileklikleri kesinlikle tavsiye etmem. Ikinci el temiz kullanilmis bir spor saati isinizi fazlasiyla gorur.

Huawei gt2'de saatin kendinde GPS var mıdır ? Koşu - bisiklet başlatında bt ile telefona bağlı olman gerekiyor uyarısı veriyor mudur ? Kullanan var mı acaba ?

Huawei gt2'de saatin kendinde GPS var mıdır ? Koşu - bisiklet başlatında bt ile telefona bağlı olman gerekiyor uyarısı veriyor mudur ? Kullanan var mı acaba ?
Evet var. GPS ve GLONASS mevcut. Fiyatına göre özellikleri hiçte fena değilmiş 😀

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
Evet var. GPS ve GLONASS mevcut. Fiyatına göre özellikleri hiçte fena değilmiş 😀

Forerunner 735xt ile gt3 arasında kaldım. 2 gündür araştırmaktan kafayı yedim. Bir de GT RUNNER çıktı.

2.el 3400 tl'lik bir fiyatı var ama temiz bakılmış. GT3 ise 2600 tl oda 2.el. Sence abi ?
Ne kadar temizde bakılmış olsa nereden baksan 7 senelik saat, pil ömrü çokta iyi değildir. Diğeri yaklaşık 3 senelik bilemedim vallahi. Az daha bütçe biriktirip sıfır alma imkanın yok mu?

Not: Senelerini piyasaya sürülüş tarihlerine göre baz aldım.

Ne kadar temizde bakılmış olsa nereden baksan 7 senelik saat, pil ömrü çokta iyi değildir. Diğeri yaklaşık 3 senelik bilemedim vallahi. Az daha bütçe biriktirip sıfır alma imkanın yok mu?

Not: Senelerini piyasaya sürülüş tarihlerine göre baz aldım.

Sıfır bütçemi çok zorlar sanırım alamayabilirim. Gt3 peki iş görebilir mi

735'deki optik nabız sensörü de çok eski nesil, bataryası muhtemelen bitiktir. Uzak durun.
GT 3 araştırılıp, kadans ve hız sensörü desteği varsa tercih edilebilir. Kendi optik nabız sensörü gayet iyidir
GT runner'da da gt3 ile aynı nesil nabız sensörü var ve daha hafif, daha hafif olması koşuda daha az sallanıp daha düzgün nabız okuması anlamına gelir. Zaten adı üzerinde runner, koşu için, sanırım bunda kadans ve hız sensörü desteği var, tabiki Bluetooth, Ant+ değil, ama kendiniz de araştırın, ben hafızadan yazdım, yanlış hatırlıyor olabilirim.

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
Arkadaşlar Almanya dan Garmin Fenix 7x Saphirre Solar Deri Kayış + Silikon Kayış getirme imkanım var. İsteyen benimle özelden irtibata geçebilir.

Dosyalar

• WhatsApp Image 2024-01-25 at 14.58.28.jpeg
    WhatsApp Image 2024-01-25 at 14.58.28.jpeg
    35,9 KB · Okunma: 28
  • WhatsApp Image 2024-01-25 at 14.58.26.jpeg
    WhatsApp Image 2024-01-25 at 14.58.26.jpeg
    46,2 KB · Okunma: 29
Garmin saat kullannadığım için bir şey söyleyemem fakat sizde galaxy watch 6 kullanırken nabız bir anda saçma şekilde yükseliyor mu? Örneğin yürüyüş yaparken nabız 100 iken bir anda 150 fırlayıp sonra 100 e geri düşüyor. Kendi nabzımı biliyorum o yüzden saatte bir sorun olduğunu düşünüyorum.
Güncelleme: 2019 senesinden beri Mi9T 64gb kullanıyordum. Bu süre içerisinde xiaomi mi band 4 -> xiaomi watch s1 -> samsung galaxy watch 6 47mm classic gibi akıllı bileklik ve saatler kullandım. GW6 kullanmaya başladığımdan beri stabil olmayan nabız verileri alıyordum S24 Ultra alana kadar. Geçen gün S24 ultra satın aldım ve GW6 telefonum ile eşleştirdim ve artık stabil nabız verileri alıyorum.

Arkadaşlar selamlar,
Çok uzun zamandır akıllı saat arıyordum (birkaç yıldır) bir kaç tane saat alıp iade ettiğim ve ikinci elde çabuk sattığım oldu.
Sonunda Suunto vertical solar modelinde karar kılıp aldım. Bir haftadır kullanıyorum ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.
Yeni başlık açtım ama umarım yanlış bir şey yapmamışımdır.

Arkadaşlar ürünü sporcu saatleri internet sitesinden aldım (sporrest de buff hediyesi varmış )
bir gün içerisinde kargo geldi kutu içeriğinde bir adet sadece bu saat için kullanılacak şarj aleti, saat ve kullanım kılavuzu vardı.
Saat geldiğinde %60 şarjı vardı. bu şarj saati incelemek için yeterli.
Saatin sağlamlıkla ilgili askeri sertifikaları var ve GPS ile ilgili olarak. Ve şarj süresi tam kapasite kullanımda 60 saat kısıtlı kullanımda 60 gün gittiği iddiasıyla satılıyor.
GPS den başlamak gerekirse:
Saatin en önemli özelliği bulunduğunuz noktayı gerçek harita üzerinde gösteriyor tıpkı google haritalardaki gibi yerinizi görebiliyorsunuz. Yani sadece rota takip özelliği yok arazide kaybolursanız saati kullanarak yerinizi tespit edebiliyor çevrede bulunan büyük kaya zirve göl vb. görebiliyorsunuz 25 m ile 2000 m. arasında zoom özelliği var. Bu özelliği kullanabilmek için sitesinden bölge bölge Türkiye Haritasını indirmeniz gerekli. GPS e ilk bağlantı 2 3 dk sürüyor ama sonrasında açık alanda GPS bulması 10 sn falan. Ankrada olanlar bilir bizim buralarda cemır toprakta kendi biter ve bazı ana güzergahlardaki Devlet binalarının yakınlarında bu sebepten yol bilgisayarlarımız, telefonlarımız, strava, saatler doğru GPS ölçümü yapamaz (granfondoda dışarıdan gelen çok kişi bundan mustarip olmuştu 2022 de) bu saatle böyle bir durumla karşılaşmıyorsunuz. Anıttepe Spor alanında 0 hata ile GPS ölçümü yapabildik.
Rotaları yükleme özelliği ile isteğiniz rotayı kullanabiliyorsunuz rotadan çıktığınızda sizi uyarıyor ve rotaya geri döndürmek için diğer özeliklerle birlikte size yardımcı oluyor.
Saatin pil ömrüne gelince:
Saat elime 23/01/2024 de geldi o gece haritaları indirmek için şarja taktım (Harita indirebilmek için şarjda olma zorunluluğu var) haritaları indirirken şarj %100 oldu. ve o günden beri 2 tane 5000m. koşu toplam 1.5 saat , 2 tane bisiklet trainer çalışması toplam 3 saat, 1 yürüyüş 1 saat ve 30 dakikalıkta araç sürüşü kaydettim bu modlarda saat tam performans çalışıyor aksi birşey seçmezseniz ayrıca uyku takip adım ölçer havadurumu mobil bildirimler hep açık, merak ettiğim şeyleri sürekli kurcalıyorum ara ara saatin ışığını falan kullanıyorum yani hiç bir sakınma olmadan kullandım ve bu gün 30/01/2024 (7 günde ) şarj %23 e indi.
Birde bu saatin güneş enerjisiyle dolum özelliği var ama malum hep kapalı alanlardayız ve kışın güneş görmek te biraz zor bu sebepten bu Kısımıyla ilgili yorum yapamayacağım ama bu özelliği kullandıktan sonra bilgilendirme yapıcam. Şunu söyleyebilirim 5 durum var Boşta Düşük orta yüksek azami aldığı güneş miktarına göre.

Bu saydıklarım kendimce önemsediğim kısımlardı
Spor Modları:

96 spor modu bulunmakta baktığım kadarıyla avcılık modu bile var. Bisiklette 5 tip koşuda birkaç tip mevcut dağ bisikleti downhill gravel yol bisikleti salon bisikleti kondisyon bisikleti modları var koşuda da pist, trail yürüyüş modları mevcut özellikle dağcılık için kaya tırmanışı modu çok ilgimi çekti sırf denemek için esas sporum olan dağcılıkla ilgili bir faaliyete katılıcam. Yani anlayacağınız aradığını sporu bulamama ihtimaliniz yok gibi teniz badminton golf bezbol...... her sporun özelliklerine göre kendi ayarları mevcut
kendi spor aktıvitenizi antrenmanızı yükleyebilyorsunuz. ayrıca asistan hizmetleri ile bunu saatinizde yapabiliyor. Ortam sıcaklığı hava şartları bunları hep birebir ölçerek hemde uygulamalar üzerinden alıp size bilgi olarak sunuyor. Antrenman zonlarınızı kendiniz ayarlayabiliyorsunuz yada size otomatik veriyor. Haftalık Aylık 6 haftalık dönemlerde istatistikler oluşturup size kondiyon durumu toparlanma durumu gibi verileri paylaşıyor. Bisiklet bilgisayarı olarak kullanılıp kullanılmadığını daha deneyemedim denedikten sonra bilgi vericem.

Multi Medya;
Telefon olarak kullanılamıyor gelen mesajları çok uzun değilse okuyup standar 4 - 5seçenekle cevap verebiliyorsunuz (watsapda).Gelen çağrıyı gösteriyor you tube falan açıksa kumanda edebiliyorsunuz kulaklık olarak sadece kendi kulaklığını tanıyor.
İstemediğiniz kullanmadığınız wingate leri kaldırabiliyorsunuz 2 tuşa sürekli kullandıklarınızı ayarlayıp hızlı ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Şimdilik bu özellikleri tanıyabildim sorduğunuz sorulara istinaden araştırma yapabilirim yada zamanla çözdükçe eklemeler yaparım.

Ekran AMOLED değil ve bazen atlama yapıyor bu neden böyle bilemiyorum -20 +50 santigrata dayanımı var .
Fiyatına gelince 28000 TL Muadili başka markalarda fiyat 40000 civarı. Buda dipnot olsun.

Fatih TOPÇU' nun videosunu da attım o daha güzel anlatmış.

• Beğen
Tepkiler: Mazm ve Özcan
Hayırlısı olsun benimde uzun zamandır kullandığım bir saat. Ön siparişle almıştım aynı yerden ilk çıktığında. Aklınıza takılan bişey olursa yazın. Benim tek sıkıntım özellikle çok soğuk havalarda bazen nabzı olduğundan yüksek ölçüyor. Örneğin 135 civarı koşarken 175-180 ölçüyor bir süre sonra kendiliğinden düzeliyor. Bundan önce Suunto 9 peak kullanmıştım onda da vardı bu sorun. Ama peak vertical e göre daha seyrek yapıyordu bu sorunu. Yazın zaten problem çıkarmıyor.

• Beğen
Tepkiler: Clal
Ortalama bir yetişkin günde, hiç bir egzersiz yapmasa bile 2000-2500 kalori harcıyor ise yaklaşık 1 yıldır kullandığım akıllı bileklik honor band 6 neden bana bugün sadece 378 kalori harcadın diyor? Üstelik an itibariyle 13851 adım atmışım. Bu kalori işini doğru hesaplayan bir akıllı bileklik tavsiyesi alabilir miyim?

Ortalama bir yetişkin günde, hiç bir egzersiz yapmasa bile 2000-2500 kalori harcıyor ise yaklaşık 1 yıldır kullandığım akıllı bileklik honor band 6 neden bana bugün sadece 378 kalori harcadın diyor? Üstelik an itibariyle 13851 adım atmışım. Bu kalori işini doğru hesaplayan bir akıllı bileklik tavsiyesi alabilir miyim?
Bazal metabolizma denen bir olay var. Günlük bir insanın yaşamını devam ettirebilmesi için gereken minimum enerji anlamına gelir. Vücut içindeki kimyasal tepkimeler için gereken enerji falan bunlara dahildir. Ortalama olarak 1800-2500 kcal arasıdır. Bu değer vücut ağırlığına, yaşa, aktifliğe göre değişir. Akıllı saatlerin saydığı ise yalnızca yapılan egzersiz için harcanan kaloridir. Bazal metabolizmayı dahil eden akıllı saat bilmiyorum maalesef. İnternetten kolayca yaklaşık değerini hesaplayıp gün içinde yaptığınız egzersizde yakılan kaloriyi dahil ederek günde yaktığınız toplam kaloriye ulaşabilirsiniz.

Buradan hesaplayabilirsiniz: (link)
Mesela benimki 1860 çıktı.

Bu akıllı saat (Sporcu saati demek daha doğru) konusunda çok saat kullandım gerçekten iyi süper dediğim saatler oldu. Nabız konusunda sıkıntı yaşatmadılar bana Amazfit Stratos 1-2 nabız bandı ile kullandım. Huawei watch gt 2 kullandım kısa bir süre sonra GT3 pro ya geçtim hepsi gerçekten güzel saatlerdi. Sporcu saati olarak kullanacaksanız Garmin ne yazık ki (fiyatından dolayı yazıyorum) başka bir alem. Birde bisiklet kullanıp orada da Garmin Yol bilgisayarlarından birini kullanıyorsanız spor durumunuzu hem koşuda hem bisiklette aynı zamanda takip etmek istiyorsanız Garmin den başka şansınız kalmıyor. Alabilme şansınız varsa yurtdışı ve yurtiçi fiyatları arasında yarı yarıya farklar oluyor. Yurtdışından almanızı tavsiye ederim.

Geri