Scudo Sports

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

iyi günler. öğrenci bütçesiyle alabileceğim, su geçirmez, hem koşuda hem yüzmede tercihen de bisiklette verilerimi stravaya aktarabilecek bir akıllı saat var mıdır?

Amazfit Bip

• Beğen
Tepkiler: qtay
Scudo
Kendi deneyimimi paylaşmak istiyorum. Ben aktif Antrenörlük yapıyorum bu yüzden günlük kalori miktarı, adım sayısı, kalp atım sayısı ve antrenman sürecindeki veriler benim için önemli olduğu için araştırmaya girdim. İlk olarak samsung galaxy watch kullanmaya başladım görünümü klasik ve spor arası bir saat olduğundan ilgimi çekmişti, fakat ne yazık ki şarj süresi 2 gün ile sınırlı sürekli şarj etmek sorun yaratıyordu bana. Daha sonra Amerikaya gittiğimde yeni bir saat arayışına girdim fakat fiyat olarak neredeyse Türkiye ile aynı fiyata geliyordu saatler kur farkı nedeniyle farklı bir marka baktım ona da güvenemedim.

Şimdi Samsung Active 2 kullanıyorum ve kullanabileceğim en iyi saatlerden biri fiyat ve performans açısından. Apple telefonlar ile bir kaç özelliği çalışmıyor örneğin whatsapptan gelen mesajları yanıtlayamıyorsunuz. Fakat Android telefonlar ile çok iyi çalışıyor. Biraz evvel bisiklet sürüşü gerçekleştirdim gpsten rota oluşturdu, max kalp hızı, ortalama hız, yakılan kalori gibi verileri kayıt etti. Apple a 3 4 bin verene kadar 1700 bazında Samsung Active 2 alınabilir. Şuan kullandığım saat bu olduğu için bunu öneriyorum diğer saatler ile kıyaslama yapma fırsatım olmadı.

Bu arada eklemeyi unutmuşum şarj süresi 6 ile 7 gün arasında gitmektedir. Geceleri kapatılmış hali
Hocam siz saati geceleri değil işiniz olmadığında kapatıyorsunuz sanırım, ben aynı saati 1 ay kullandım 1.5 gün, en fazla 2 gün gidiyordu kendisi. Her zaman açık ekran kapalı haldeyken bile

Selam Garmin Instinct® modelini 2000 TL ye buldum sizce bu fiyata alınır mı yoksa daha iyi modeller var mı? Yurtdışı dahil.

@DenizCe fiyatı iyiymiş. 2. El mi sıfır mı?

@DenizCe fiyatı iyiymiş. 2. El mi sıfır mı?

Sıfır tek renkte bu fiyat graphite rengi. diğer renkler pahalı bir de yenilenmiş olanı var 5 dolar daha ucuz onu almadım.

Karttan çekmelerini bekliyorum Amazon geç çekiyor biliyorsunuzdur. Sorun çıkmazsa gelecek bakalım bu arada sizden yorum almak istedim iptal edip daha mantıklı bir model alınabilir mi diye.

@DenizCe detaylı özelliklerini bilmiyorum ama fiyatı çok uygunmuş. Garmin sonuçta. Güvenilir ve sizin istediğiniz özellikleri varsa alınır tabiki.

• Beğen
Tepkiler: DenizCe
Bende samsung s3 frontier var gayet şık ve antremanlar için de güzel veriler veriyor başka saat kullanmadığım için kalori ölçümü ne kadar doğru bilmiyorum ama ortalama hızımın 28 olduğu 40 dk lik turda 380 kcal ölçtü

@maxxis Ben de hem koşu hem bisiklet sporlarıyla ilgileniyorum. Açıkçası runnerworld'de en iyi saatler arasında Garmin 945. Ama benim kafamı karıştıran bir kaç detay var, müsadenizle danışmak isterim. Şöyle ki; Suunto ile Garmin'in pil süreleri; Suunto çok daha uzun pil süresine sahip. Garmin'de ise bir çok ürün var, seçim yapmak zor. Fenix'lerden tutun da Forerunner'lar.

Genel anlamda Siz @maxxis , Garmin ve Suunto kullanıcıları ne önerirsiniz acaba?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

@maxxis Ben de hem koşu hem bisiklet sporlarıyla ilgileniyorum. Açıkçası runnerworld'de en iyi saatler arasında Garmin 945. Ama benim kafamı karıştıran bir kaç detay var, müsadenizle danışmak isterim. Şöyle ki; Suunto ile Garmin'in pil süreleri; Suunto çok daha uzun pil süresine sahip. Garmin'de ise bir çok ürün var, seçim yapmak zor. Fenix'lerden tutun da Forerunner'lar.

Genel anlamda Siz @maxxis , Garmin ve Suunto kullanıcıları ne önerirsiniz acaba?

Şimdiden çok teşekkür ederim.
Fenix kullanıyorum, bence biraz haddinden fazla pahalı, kötü değil iyi ürünler ama katmadeğerinden fazla paralar istiyorlar. Yani şuan saatimde başta heves ettiğim çoğu özelliği kullanmıyorum, pulse ox stres ölçer body battery gibi.
Eğer yol bilgisayarı kullanmayacağım diyorsanız bisikletiniz de ilave sensörler ile üst düzey yol bilgisayarı olarak kullanabilirsiniz.

Fenix düşünürken o paraya hem forerunner hem de edge alırım diye vazgeçtim. En ucuzu olan forerunner 45 aldım adım sayar ve temel bisiklet verileri için iyi de yapmışım. Edge e ihtiyaç duymadım şimdilik ama gerek duyarsam hemen alırım

Saatle uğraşmayın bence bisiklet bilgisayarı en iyisi. Kolunuza da ille akıllı saat istiyorsanız huawei watch gt 2 kullanıyorum ayda 2 kere şarj ediyorum amoled ekranlı hızlı bir saat. stres, nabız, uyku, spo2 vs vs bir çok özelliği de var fiyatı da çok uygun tek eksisi bana göre strava senkronizasyonu yok onu da bisiklet bilgisayarınız yapsın 😬

Saatle uğraşmayın bence bisiklet bilgisayarı en iyisi. Kolunuza da ille akıllı saat istiyorsanız huawei watch gt 2 kullanıyorum ayda 2 kere şarj ediyorum amoled ekranlı hızlı bir saat. stres, nabız, uyku, spo2 vs vs bir çok özelliği de var fiyatı da çok uygun tek eksisi bana göre strava senkronizasyonu yok onu da bisiklet bilgisayarınız yapsın 😬
Android wear üzerinden senkronize ediyor olması lazım

Android wear üzerinden senkronize ediyor olması lazım
Şimdi kurdum factory reset atmak gerekiyor galiba saate denerim bi ara teşekkür ederim yürüyüş falan da bisiklet bilgisayarı çepte gezmeyelim :)))

selamlar, geçen hafta apple watch 5 aldım bu saat ile bisiklet için neler yapılabiliyor acaba?

@bohemamca Saati koluna takıp bisiklete binebilirsin 😀

Şaka bir yana saatten direk stravayı açıp keyfine bak. GPS üzerinden alınabilecek her veriyi ve nabzını sürüş boyunca kaydeder.

@bohemamca Saati koluna takıp bisiklete binebilirsin 😀

Şaka bir yana saatten direk stravayı açıp keyfine bak. GPS üzerinden alınabilecek her veriyi ve nabzını sürüş boyunca kaydeder.

GPS'te eğim görebiliyor muyuz acaba? Daha önce stravayı kullanmadım paralı olduğu için ama detaylı bilgiler sunuyorsa ve saate aktarabiliyorsak gpsli yol bilgisayarı almaktan vazgeçirecek kıvama getirir beni

@bohemamca Stravanın ücretsiz versiyonu da var. Normalde bu tür cihazlardan stravaya aktarım yapmak gerekiyor ama bildiği kadarıyla apple saatlerden strava direk açılabiliyor kayıt uygulaması olarak. Eğimi kayıttan sonra görebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: bohemamca
Yıllardır Fenix3 kullanıyorum her açıdan yeterli benim için. Ancak bisiklet üzerinde kolda saati kontrol etmesi zor ve riskli.

Geri