Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

@SpirituaL 1600924797957.png Bu tarz aparatlar ve göğüs nabız bandıyla aslında güzel bir km saati olarak kullanabilirsiniz. Lakin batarya ömrü uzun turları çıkartmayacaktır.

Scudo
@trainspotting35 Batarya konusunda hiç sıkıntı yaşamadım bugüne kadar. Tam dolu batarya ile 24 saate kadar aktivite, 20 gün'e kadar günlük kullanım süresi var. Başlıkta garminin bataryası hakkında okuduklarıma şaşırıyorum doğrusu.

Km saati olarak sigma 16.12 sys cad kullanıyorum. o nedenle saati sadece gps ve heart rate izlemek için kullanıyorum. Ama aklıma sigma'yı satıp garmin hız, kadans sensörü ve bu aparatı almak geliyor. toplam 500 TL gibi maliyeti olacak sanırım, sigmayı 400'e satabilirsem girerim bu işe:)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@maxxis Ben de hem koşu hem bisiklet sporlarıyla ilgileniyorum. Açıkçası runnerworld'de en iyi saatler arasında Garmin 945. Ama benim kafamı karıştıran bir kaç detay var, müsadenizle danışmak isterim. Şöyle ki; Suunto ile Garmin'in pil süreleri; Suunto çok daha uzun pil süresine sahip. Garmin'de ise bir çok ürün var, seçim yapmak zor. Fenix'lerden tutun da Forerunner'lar.

Genel anlamda Siz @maxxis , Garmin ve Suunto kullanıcıları ne önerirsiniz acaba?

Şimdiden çok teşekkür ederim.
Selam,
Garmin 245M aldım gayet memnunum. 1 hafta civarı pil ömrü var. Ama bisiklette kol saati kullanmak zor. Eski bir Edge 520 kullanıcısıyım. Koşma ve adım sayma nedeniyle ve iWatch'ın pil ömrü rezil olduğu için Garmin atmosferinden devam ettim. Garmin Connect badgelerini toplamaya devamı yanı sıra 245M almamın diğer bir nedeni daha ufak ve hafif olması. Bileğimde büyük saat taşıyamıyorum.
Açık deniz yüzmeyi takip edememesi ve altimetre olmaması en büyük eksiği. Onun dışında gayet yeterli.

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
Mi band 4 bilekliğimi dün kaybettim. Şimdi sormak istediğim ; bisiklet sürme eylemini otomatik olarak algılayan ve sürüş verilerini belleğine ya da telefondaki uygulamasına kaydeden en ucuz akıllı saat veya bileklik hangisidir?

emir yakup bulut
Bende şu saati önerebilrim,hem ucuz hemde telefona indirdiğiniz uygulamasıyla bütün değerleri alabiliyorsunuz,ben 1yıldır sorunsuz kullanmaktayım şarjı en az 2 hafta gidiyor. (link)

Mi band 4 den amazfit bip modeline geçtim. Ekran boyutu, GPS ve pil ömrü iyi güzel ama sürüş sırasında nabız takibi konusunda çok tutarsız.

Mi band 4 bilekliğimi dün kaybettim. Şimdi sormak istediğim ; bisiklet sürme eylemini otomatik olarak algılayan ve sürüş verilerini belleğine ya da telefondaki uygulamasına kaydeden en ucuz akıllı saat veya bileklik hangisidir?
Amazfit Verge modeline bir haftadır sahibim ve 170 kmlik bisiklet aktivitesi ve 5 kmlik koşu aktivitesi kaydetme şansı buldum. GPS'e sahip olması büyük bir avantaj. Telefonunuza Bluetooth ile bağlı olduğu sürece de saat üzerinden arama yapabiliyorsunuz(hoparlörü ve mikrofonu var). Telefondan bağımsız şekilde aktivitenizi kaydedebilirsiniz. Ardından telefonla eşleştirip Strava'ya yükleyebilirsiniz. Ayarlarda otomatik spor algılama özelliği var mı bilmiyorum ama ben çok da ihtiyaç duymadığım için araştırmadım.

A101 de piyasa fiyatının yaklaşık 150 tl altına satılıyordu geçen hafta halen var mıdır bilemiyorum. Benim önerim size bu saat olacaktır. Fiyatına göre bence yaptığı işler güzel.

Nabız konusuna gelecek olursak nabızı iyi ölçüyor, iyi konumlandırıldığı takdirde. İlk başlarda bilek kemiğimin üzerine taktığım için nabızı doğru ölçmüyordu fakat biraz daha yukarıya taktıktan sonra daha doğru ölçümler verdi. Yine de bir nabız bandı alıp saatle kullanmayı düşünüyorum. Nabız bandı bağlanabilen bir saat bu. Tercih etmemdeki sebeplerden birisi de budur.

Nabız takibi ve analizi için Huawei Band 4 kullanıyorum.

Nabız üst sınırı belirleyip sinyal koyabiliyorsunuz. Bu özellik çok hoşuma gidiyor, nabzım pik yaptiginda titreyip beni uyarıyor ve bende nabzımi düşürecek şekilde kendimi ona göre ayarlıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
  • Beğen
@M.İhsan bahsettiğniz saati ben de aldım ama henüz aktivite yapmadım gps açık kullanımda şarj ne kadar dayanıyor?

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
@M.İhsan, saate harici sensör bağlanabiliyor mu? Kullanım kitapçığında bulamadım, internette de stratos/gts ile alakalı bilgiler var...

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
@M.İhsan bahsettiğniz saati ben de aldım ama henüz aktivite yapmadım gps açık kullanımda şarj ne kadar dayanıyor?
Saati sadece kolumda tuttuğum zaman(ekstra özellik kullanmadan) 1 günde %20 şarjı gitmişti. Bu da zaten fabrika verisine yani 5 gün ömüre denk geliyor. Aktivite yaparak 2 günde bir şarjının doldurulması gerektiği kanaatindeyim. 3 güne de çıkabilir.

@M.İhsan, saate harici sensör bağlanabiliyor mu? Kullanım kitapçığında bulamadım, internette de stratos/gts ile alakalı bilgiler var...
Evet bağlanabiliyor. Bluetooth destekli nabız bandı bağlayabiliyorsunuz. Kadans sensörünü bilemiyorum. Eğer fırsat bulursam bağlanıp bağlanmadığını denemek isterim fakat bağlanacağını düşünmüyorum. Çünkü saatin bisiklet aktivitesi kısmında kadans için ayrılmış bir bölüm yok.

• Beğen
Tepkiler: DeaKeN
Mi band 5
Nabız takibi ve tercih ettiğiniz maksimum nabıza gelince uyarması/titremesi çok faydalı.
Km ve GPS bilgisi de güzel.antreman takibi ve hobiciler için gayet yeterli

• Beğen
Tepkiler: Fota
Mi band 5 yerine amazfit band 5 öneririm. İkisini de kullanmış biri olarak;
-Amazfit sensörleri daha tutarlı
-Amazfit'te spo2 ölçümü mevcut
-Amazfit'in uyku takibi kesinlikle daha başarılı.
-Mi band 5'in kendi uygulaması sürüşü stravaya aktarmıyor ikincil uygulamaya ihtiyaç var, amazfit'in zepp uygulamasında strava, relive ve google fit senkronizasyonu mevcut.

Huaewei band 4 pro yu da listeye ekleyebilirsiniz.
Huawei health uygulamasıyla iyi çalışıyor ve spo2 ölçümü de bulunuyor.
Optimum ayarda 8 gün batarya ömrü var.

• Beğen
Tepkiler: Şafak Başlar
Huawei strava ile uyumlu değil... Ancak huawei saat kullanan arkadaşlar varsa videoyu izlesin gayet başarılı...

Ancak garmin vb yol bilgisayarı kullanıyorsanız ayrı ayrı paylaşıyor stravada...İkisinden birini paylaşma seçeneği size kalmış..:))

amazfit gtr siparişini verdim, strava uyumuda varmış. umarım anlatıldığı gibi çıkar.

• Beğen
Mi band 5 yerine amazfit band 5 öneririm. İkisini de kullanmış biri olarak;
-Amazfit sensörleri daha tutarlı
-Amazfit'te spo2 ölçümü mevcut
-Amazfit'in uyku takibi kesinlikle daha başarılı.
-Mi band 5'in kendi uygulaması sürüşü stravaya aktarmıyor ikincil uygulamaya ihtiyaç var, amazfit'in zepp uygulamasında strava, relive ve google fit senkronizasyonu mevcut.
Merhabalar Zepp uygulaması amazfit’in kendi yani varsayılan olarak kullanılan uygulaması mı, aktivite açık şekilde şarj süresi ortalama ne kadar gidiyor bilgilendirirseniz sevinirim, teşekkürler.

Geri