bilalfidanboy
İstanbul
- Tepki
- 2.284
- İsim
- Bilal Fidanboy
- Başlangıç
- 2004—05
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Peki siz nerden biliyorsunuz bahsettiğiniz şeyleri yapmadığıma dair sanki kafadan sallıyormuşum.gibi hemen bir kısmı alıntı yaparak patada kütede girişmiş sonrada lütfen kişisel saldırı diye algılamayın demişsiniz.ilk fırsatta paylaşırım bahsettiğiniz karşılaştırmayı,her ikisindede defalarca stravada karşılaştırdım sizin çöp vs dediğiniz acayip şeyler ile karşılaşmadım...iki aktiviteden diğerini silme sebebim iki sürüş aynı anda ayrı aktivite olarak göründüğü için ve diğer veriyi bir kez uzun sürüşte GPS cihazı şarjı bittiğinde kaybettiğimden saat ile tutup yedekte ne olur ne olmaz endişesi ile ...sakın kişisel saldırı algılamayın ama üslubunuza dikkat edin bu forumda öyle boş boş yazan yada yazdığını farzedip bilmeden yorum yapan biri değilim......diğer cihazım evet garmin değil igps 618 ve nabız bandı ile ölçüm yapıp karşılaştıcak kadar biliyorum bilmeden zaten paylaşıp kendimi su anda olduğu gibi tuhaf yorumlar ile muhatap etmezdim ...Neye göre, kime göre? Tahmine ve temenniye dayanan bir "bilgi" olmuş bu. Müspet bir bilgi vermek istiyorsanız bu saatin ürettiği nabız verisini göğüs bandını telefon gibi ikinci bir cihazla ile eşleştirerek aynı antrenmandan hem saat hem de göğüs bandını ürettiği nabız grafiğini alt alta paylaşırsınız. Bunu hiç yapmadığınız belli çünkü yapsaydınız fiyaskoyu görürdünüz. Maalesef bir Amazfit sahibi olarak güncel olanlar da dahil olmak üzere tüm Amazfit modellerinin nabız sensörlerinin "çöp" sonuçlar verdiğini belirtmem gerek. Uzun turlarda ortalama nabıza bakarsak yakın bir sonuç olabilir ama kesinlikle ani yükselmeleri optik ölçüm kaynaklı bir kaç sn gecikme ile dahi de olsa yakalayamıyor ya da anlamsız seviyede yüksek ölçebiliyor. Örneğin normal zorlanmadan sürerken bunun gösterdiği sonuca bakarsanız kalp krizi geçiriyor falan olmanız gereken nabız değerleri gösterebiliyor ya da normal nefes almanız gereken yerler haricinde de nefes aldığınız aşırı eforlu sprintlerde gayet normalmiş gibi 80 nabız gösterebiliyor.
İnsanları yanlış yönlendirmemek ve kendimizi kandırmamak adına müspet verilerle konuşalım.
Not: lütfen bu yazdıklarımı kişisel kişisel saldırı olarak almayın, sadece bilimsel yönteme bir çağrı ve toplum yararı ve insanları doğru yönlendirmek adına yazıldı, mevcut ekonomik koşullarda zor kazanılmış paralar boşa harcanmasın diye.
Edit:nabız derseniz artı eksi 1 olacak şekilde farklı çıktığı oldu tam verdiğide kime göre neye göre derseniz igps 618 nabız bandlı cihaz ile amazing Stratos 3 cihazlara göre kime göre derseniz kendime göre....yükseklik kazanımı vs derseniz sapmalar oluyor(ki)kime neye göre ona katılırım (ki)strava hatta belki bakın belki diyorum (çünkü gerçekten kullanmadan farazi yorum yapma gereği duydum) GARMİN bile yükseltilerde hata payı verebilir,benimde pek önemsemediğimden dolayı üstünde durmadığım bir ayrıntı.... bu arada mi band serileri derseniz eyvallah da arkadaş bu cihaz için nasıl böyle söylemde bulundunuz , yerden yere vurdunuz çöp diye bahsettiniz bakın bende orasını neye kime göre anlamadim ayrıca sanırım sizde bu cihazdan kullanmadan ortaya bir şey attınız....neyse iyi forumlar.. saygılar
Edit 2 :bu arada cihaz uygulamasında silinmemiş aynı tarihlerde (beraber yapılmış) kalan bir sürüş verisi paylaşayım tek fark otomotik sürüşlerde dur kalklardan ötürü ve saati cihazdan önce açmış olduğumdan kaynaklı saat ve cihaz arasında 2 km kadar bir fark var
Buda yine beraber yapılmış farklı bir sürüş,Burada 5k olan fark trafikten dolayı saat ile sürüşe GPS ile bıraktığım yerden devam etmemden kaynaklı
Buda son isterseniz bulur dahada eklerim
Son düzenleme: