serdarvekedisi
Daimi Üye
- Tepki
- 265
- İsim
- Serdar
- Başlangıç
- 1994—95
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Birkaç haftadır konuyu takip ediyorum, farklı forumlarda araştırıyorum. En fazla 3500 civarı bütçe ile mevcut seçenekler arasında en iyisini almak istiyorum. Ama araştırma sürecimde aklım daha fazla karıştı. Yazdığınız gibi GT 3 ile GT Runner arasında kalmıştım. Sanırım tercihim Runner olan modeli olacak.Sanırım Garmin'lere bağlanıyordu kadans sensörü ama model bazında iyi araştırmak lazım. Spor açısından GT Runner kağıt üstünde ve güvenilir incelemelere bakarsak benim için en mantıklısı gibi duruyor ama bir Garmin yol bilgisayarı değil tabi; gidona takıp sırf sensörden veri toplasın deseniz bile ekran bilgisayara göre küçük kalır ve benim yaşımda veya bir tık üstünde küçük yazıları okumak sorun olmaya başlıyor.
Ama gençseniz (yani görme problemi açısından, sıkıntı yoksa) ve hem trekking, hem koşu, hem bisiklet için bir seferde sorununuzu çözersiniz ama bu sefer de Strava senkronizasyonu Huawei cihazlarda yok, ek yazılımla falan oluyor da ne kadar sorunsuz bilemiyorum. Bir ara Honor Band 5'im için biraz araştırmıştım ama ücretsiz bir seçenek bulamamıştım. Strava dert değil derseniz antrenman sırasında düzgün nabız okuyan, size harici nabız bandı aratmayacak bir saat diye düşünüyorum.
Uzun uzun yazdığınız bilgiler için teşekkür ederim.GT 3 ile GT Runner aynı nabız sensörüne sahip, teorik olarak fark olmamalı ama pratikte GT 3 daha "premium" malzemeden yapıldığı için daha ağır, GT runner ise spor sırasında kolda zıplamasın diye daha hafif malzemeden ve kordonu da spor için daha uygun bir şekilde yapılmış. Yani GT3 "akıllı saat", GT runner "spor saati" isteyenlere yönelik ürünler. Evet dediğiniz gibi GT 3 / GT Runner harici sensör destekliyorlar ama sanırım GT Runner ile harici nabız sensörü çok aramazsınız keza nabız ölçümü yeterince iyi. Bunun ne faydası var derseniz harici nabız sensörü bağladığınız zaman tüm saatlerin antrenman süreleri çok düşüyor. Örneğin Bendeki Amazfit Stratos'un kendi nabız sensörü beş para etmez olduğu için harici sensörle (Polar Verity Sense) kullanıyorum, 2-2.5 saatlik antrenmanlarda tam şarjdan %50 ye düşüyor. Kendi yerleşik sensörüyle GPS açıkken 8-10 saat sorun olmuyor. Yani antrenman süresi yarı yarıya düşüyor. 4 saatin üzerinde şarj etmek gerekir ki uzun turda sıkıntı, her molada çıkar power bank'e şarja tak, çok can sıkar. Yani bu durumda GT Runner kendi sensörüyle oldukça iyi (tüm Garmin saatlerden daha iyi) nabız okuduğu için çok rahat ettirir.
Ancak örneğin Garmin Forerunner x55 (255 ve üzeri sonu 55 ile biten son seri)saatlerdeki koşu için spesifik çok detaylı veri üretme (running power, vs vs) durumunu bulamayabilirsiniz. İncelemeleri iyi okuyun/izleyin, ihtiyaç duyduğunuz özellikleri karşılaştırın.
Ama son kertede 3500₺ civarı GT Runner alınır gibi duruyor. Şahsen mevcut saat ve sensörüm hiç olmasa direk alır geçerdim herhalde.
Amaç sadece nabız görmek ise saat yerine, göğüs nabız bandı alın, hem nabız takibini yaparsınız hemde daha ucuza gelmiş olur. Göğüse tak çıkar zahmetli olur derseniz wahoo tickr armband yada muadillerine bakmanızı öneririm.Merhaba; stravada yada komootta sadece nabiz bilgisini görmek için akilli bileklik önerebilirmisi misiniz. Nabiz dışında bir beklentim yok.
Her hangi bir xiaomi bilekliği tercih edebilirsin. Strava ile uyumlu olarak geliyor.Merhaba 1300 TL civarı bütçeyle spor(bisiklet-kosu-kardiyo) ve günlük olarak kullanabileceğim hangi akıllı saati önerirsiniz?
Redmi Watch 2 lite alın; Amazfit'lerin nabız okuması rezalet, öyle böyle değil, no name Çin işlerinden sonra piyasanın en rezili, bir de önceki sayfaları okuma alışkanlığını edininiz keza daha çabuk ve detaylı bilgiye ulaşırsınız. (daha önceden paylaştığım grafiği inceleyiniz, böylelikle çok sayıda cihazı tek bakışta değerlendirebilirsiniz)Xiaomi watch 2 lite ile amazfit gts 2 mini arasında kaldım
merhabalar, huawei watch gt3 pro akıllı saat almayı düşünüyorum. Bu arada strava kullanıyorum. Saat ile stravayı eşleştirmede bir sorun yaşar mıyım, bilgisi olan var mı.
Şu anda strava senkronizasyonu mevcut huawei health programında.strava ile eşleştirmede sorun yaşarsınız fakat android kullanıyorsanız health synch programı ile halledebilirsiniz, iphone kullanıyorsanız da endonezya hesabı açmalısınız eylül ayındaki sunumlarında artık strava desteği de getireceğiz demişlerdi ama ne zaman gelir bilinmez
Özel bir ayar yapmamız gerekiyor mu benim saat kafasına göre stravaya aktarıyor, çoğunlukla aktarmıyor. Aktardığı zaman da nabız bilgilerini aktarmıyor ama health sync programını kullandığımda nabzı da aktarıyor sorunu çözemedim.Şu anda strava senkronizasyonu mevcut huawei health programında.
Özel bir ayar yapmamız gerekiyor mu benim saat kafasına göre stravaya aktarıyor, çoğunlukla aktarmıyor. Aktardığı zaman da nabız bilgilerini aktarmıyor ama health sync programını kullandığımda nabzı da aktarıyor sorunu çözemedim.
Şu anda health syc vb. uygulamaya gerek kalmadan sekronize oluyor saat ile strava fakat nabız bilgisi göstermiyor.Özel bir ayar yapmamız gerekiyor mu benim saat kafasına göre stravaya aktarıyor, çoğunlukla aktarmıyor. Aktardığı zaman da nabız bilgilerini aktarmıyor ama health sync programını kullandığımda nabzı da aktarıyor sorunu çözemedim.
gtr2 ya da 2e gayet işini görürXiaomi watch 2 lite ile amazfit gts 2 mini arasında kaldım