Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

Çok saçma olmuş Stratos o zaman efsaneler arasına girmiş bile. Ben telefonu yanıma bile almıyorum koşarken. Bluetooth kulaklık ve sensörle hem müzik dinliyorum hem koşuyorum.
Aslında o kadar da efsaneler arasına girmedi de berbat nabız ölçümünü saymazsak diğer üreticilerin (Garmin, wink wink) damlalıkla verdiği cihaz üzerinde müzik barındırma ve çalma, "bread crumb" navigasyon, backtrack (başladığın noktaya dön) özelliği falan yıllar önce vardı, ama harici olarak sadece nabız sensörü destekliyor (hız ve kadans desteklemiyor) GPS'i iş görüyor yalnız son zamanlarda beni en çok ifrit eden marifeti aktivite kaydı sırasında uygulamasının çöküp kayıt almamış olarak ana ekrana dönmesi. 10-20 antrenmanda bir rastgele olarak yapıp cinnet geçirtiyor. Bereket sensörüm çift bluetooth ve sınırsız ant+ bağlantı destekli ve kendi üzerine de nabız kaydı alabiliyor da yedek olarak çantadaki telefon da eş zamanlı kayıt alıp günü kurtarıyor.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Scudo
Aslında o kadar da efsaneler arasına girmedi de berbat nabız ölçümünü saymazsak diğer üreticilerin (Garmin, wink wink) damlalıkla verdiği cihaz üzerinde müzik barındırma ve çalma, "bread crumb" navigasyon, backtrack (başladığın noktaya dön) özelliği falan yıllar önce vardı, ama harici olarak sadece nabız sensörü destekliyor (hız ve kadans desteklemiyor) GPS'i iş görüyor yalnız son zamanlarda beni en çok ifrit eden marifeti aktivite kaydı sırasında uygulamasının çöküp kayıt almamış olarak ana ekrana dönmesi. 10-20 antrenmanda bir rastgele olarak yapıp cinnet geçirtiyor. Bereket sensörüm çift bluetooth ve sınırsız ant+ bağlantı destekli ve kendi üzerine de nabız kaydı alabiliyor da yedek olarak çantadaki telefon da eş zamanlı kayıt alıp günü kurtarıyor.
Fiyatı karşısında yaptığı işler olarak efsaneler arasına aldım zaten.

Eyvallah, dediğinizin çok doğru olduğunu bilmesem de anlatış tarzınızdan anlayabildim. Fakat profesyonel olarak spor yapmadığımdan, ya da amatör seviyesinde olduğumuz için ve de ileride profesyonelliği de geçme gibi bir endişesi bulunmayan benim gibi kullanıcılar için bence akıllı saat daha iyi seçenek olacaktır. Dediğiniz gibi amatör ruhu geçmiş insanlar da var forumda fakat standart kullanıcılar da azımsanmayacak kadar fazla.
Bende profesyonel bir spor yapan birisi değilim hatta kullandığım bisiklet bile yüksek hız yapmaya uygun değil lakin günlük yaptığım antremanların verilerini daha net ve doğru bir şekilde görmeye başladığımda antreman yapma isteğim daha fazlalaştı. Yani bir nebze daha net verilere ulaşınca daha fazla motive oluyor insan. Ayrıca bisiklet ile keşife çıkınca yol bilgisayarı (gps) çok işinize yarıyabilir. Telefondan da yapabilirsinz gps olayını lakin telefon gps kullanımı esnasında hem veri harcıyor, ısınıyor ve sarjı kısa sürede bitiyor.

• Beğen
Tepkiler: hardnrocker
Bende profesyonel bir spor yapan birisi değilim hatta kullandığım bisiklet bile yüksek hız yapmaya uygun değil lakin günlük yaptığım antremanların verilerini daha net ve doğru bir şekilde görmeye başladığımda antreman yapma isteğim daha fazlalaştı. Yani bir nebze daha net verilere ulaşınca daha fazla motive oluyor insan. Ayrıca bisiklet ile keşife çıkınca yol bilgisayarı (gps) çok işinize yarıyabilir. Telefondan da yapabilirsinz gps olayını lakin telefon gps kullanımı esnasında hem veri harcıyor, ısınıyor ve sarjı kısa sürede bitiyor.
Vallahi param olsa da ikisini de alsam. = )) Fakat bana göre şu an saat daha ağır basıyor. Diğer işlevlerini de kullanacağımdan bana daha mantıklı geliyor, fakat diğer türlü dediğiniz gibi yapılması lazım.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Vallahi param olsa da ikisini de alsam. = )) Fakat bana göre şu an saat daha ağır basıyor. Diğer işlevlerini de kullanacağımdan bana daha mantıklı geliyor, fakat diğer türlü dediğiniz gibi yapılması lazım.
Maddi durum söz konusu ise yapacak bir şey yok maalesef. En fazla decathlon da satılan kalp ritim ölçeri alıp telefonunuza bağlarsınız anlık olarak kalp ritminizi görebilirsiniz. En son 650 TL ye satılıyordu. Wahoo android uygulaması bu yönden çok güzel her türlü ANT cihazı bağlayıp gerçek zamanlı takip edebiliyorsunuz ayrıca strava ya da aktarım yapabiliyorsunuz.

İyi çalışan bir optik sensörle ECG (göğüs bandı ile kalp üzerine takılan) sensör arasındaki tek pratik fark optik sensörün 1-5 saniye arası geriden gelmesi o da normal. ECG kalbin kasılmasını sağlayan elektrik sinyalini atış olarak alıyor yani kalp attığı anda atışı algılıyor belki kalkp kasının elektrik sinyaline tepki vermesinden önce bile algılıyor olabilir. Optik sensör ise kalp elektrik sinyali üretecek, kalp kası devreye girip kanı pompalayacak, o pompalanan kan optik sensörün olduğu cildin hemen altındaki kılcal damarlara ulaşıp ciltte renk değişikliğine neden olacak, optik sensör bunu algılayıp algoritmasından geçirip doğru algılayıp algılamadığını CPU'sunda çalışan mini program koduyla yorumlayıp bunu bağlı olduğu cihaza iletimek üzere sıraya alacak. 1-5 sn arası gecikme bundan kaynaklı. Gecikme istemiyorsanız sensör destekli saat alıp ECG sensörüyle kullanın, aynı sonuca ulaşırsınız. Çok iyi okuyan sensörler ve spor saati yerleşik sensörleri daha önce paylaştığım grafikte var. Kimsenin de Apple watch ya da Huawei GT Runner alıp nabız sensörünün hatalı okumasından şikayet edeceğini sanmıyorum. Yol bilgisayarının yapacağı farklar ise navigasyon ve sensör verilerini büyük ekranda rahatça görebilmek olacaktır. Bir de bisiklet binmeye spesifik ürettiği veriler ve antrenman programları ve hatta Vario Radar desteği olabilir Garmin bisiklet bilgisayarlarında ama radar konusu hariç modeline göre Garmin saatlerde de çoğu var bunların.

Fiyatı karşısında yaptığı işler olarak efsaneler arasına aldım zaten.
Ben de 1.5 yıl amazfit pace kullandım. Zamanı için çok çok iyi bir saatti. Hatta bir kaç güncelleme aldıktan sonra saati neredeyse çöp haline getirmişlerdi. Güncellemelerden önce nabız ölçümü çok tutarlı idi. Hatta kordon gevşek uyarısı falan veriyordu... Ama sonrasında saçma sapan nabız ölçümleri falan. Gps, pil ömrü, dokunmatik hassasiyeti gayet yeterliydi...
Stratos 'tan sonra sürekli cuvalladılar. Halbuki çok iyi satıyorlardı. Üzerine koyarak devam edebilselerdi şu anda ciddi rakip olabilirlerdi...

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Arkadaşlar, kalbi anlık takip etmenin mantığı ne? Ben spor sonunda tüm verilere bakıyorum öylesine. Kalbin 180'lere çıktığını biliyorum. Alta band 6 dan görüntü attım bisiklette ve dambıl yapar iken. Yorum yaparsanız sevinirim. 44 yaşımdayım, fakat o amcalardan değilim. = )) 10 yaş aşağı görünüyorum. Hareketliyim, evde dambıl filan da çalışırım.
Altta bisiklette gezinti ve spor yapar iken ve dambıl ile serbest çalışırken ki veriler var. Mantığını bilmeden verilere bakıyorum.

(link)

(link)

Son düzenleme:
Arkadaşlar, kalbi anlık takip etmenin mantığı ne? Ben spor sonunda tüm verilere bakıyorum öylesine. Kalbin 180'lere çıktığını biliyorum. Alta band 6 dan görüntü attım bisiklette ve dambıl yapar iken. Yorum yaparsanız sevinirim. 44 yaşımdayım, fakat o amcalardan değilim. = )) 10 yaş aşağı görünüyorum. Hareketliyim, evde dambıl filan da çalışırım.
Altta bisiklette gezinti ve spor yapar iken ve dambıl ile serbest çalışırken ki veriler var. Mantığını bilmeden verilere bakıyorum.

(link)

(link)
1.2.ve 3. Bölgelerde kaslara oksijen rahat gider ve siz kaslarda ağırlıklı olarak yağ moleküllerinden enerji üretip kullanırsınız. 4. ve 5. bölgelerde bu iş tersine döner... Daha çok glikojen depolarından enerji üretimi gerçekleşirken yağ moleküllerinden üretim azalır...
4.ve 5. bölgelerde uzun süre antrenman yapamaz ve antrenmanınızı sonlandırmak zorunda kalırsınız...

Bu bölgelere göre antrenmanlar yapabilirsiniz. Örneğin Zone 1-2 endurance sürüşleri ya da interval antrenmanları gibi...

(link)

(link)
Eğer ciddi bir şekilde kalp ritim bölgelerine göre antreman yapıyorsanız canlı olarak kalp ritminizi takip etmeniz gerekir. Örneğin ben sürüşlerimde garmine kalp ritmi alarm alt ve üst sınırı ekledim. En düşük 125 en yüksek 180 olmak üzere, 125 den aşağı düştüğü zaman uyarı veriyor ve genellikle ortalama 140 kalp ritmi ile sürüşler yapmış oluyorum.
İstatistiklere göre antreman yapmıyorsanız canlı takipe ihtiyacınız yoktur.

Yukarıda Ahmetin dediği gibi ilk üç bölgede antreman yapılabilir fakat 4-5 de uzun süre kalamazsınız eğer profesyonel bir sporucu değilseniz.

Ek olarak şunu söylemem gerekir eski bir xiaomi mi band kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim ki, o akıllı bileklik kadar yanlış nabız gösteren bir bileklik görmedim.

• Beğen
Tepkiler: hardnrocker
Huawei gt runner bugün elime geçti ve kurdum. Bu modelde karar kılmamdaki diğer özelliklerine ek olarak son faktör strava ile eşleştirme imkanın taze gelmiş olmasıydı. Strava hesabınız varsa Huawei sağlık uygulaması üzerinden yapılıyor. Nasıl yapıldığıyla ilgili taze bir video var.

Huawei gt runner bugün elime geçti ve kurdum. Bu modelde karar kılmamdaki diğer özelliklerine ek olarak son faktör strava ile eşleştirme imkanın taze gelmiş olmasıydı. Strava hesabınız varsa Huawei sağlık uygulaması üzerinden yapılıyor. Nasıl yapıldığıyla ilgili taze bir video var.
merhaba, bu saate ant araciligiyla kadans, nabiz gibi harici sensorler baglanabiliniyor mu?
merhaba, bu saate ant araciligiyla kadans, nabiz gibi harici sensorler baglanabiliniyor mu

Bildiğim kadarıyla ant+ yok.

Amazfit t rex bayağı gömülmüş, uzun zaman kullanmıştım saat yaklaşık 2 yıllık bugün polar h9 nabız bandı ile performansını karşılaştırmak için 60km sabit hız olmayan kısa molalı (8-10 kez) sürüş deneyimledim.

Testimde saat kendi başına çalıştı, polar h9 ise Ipbike+IpSensorMan ile çalıştı. Öyle aman aman bir fark yok. Amazfit t rex de dikkat edilmesi gereken konu, uygulamadan bilek konumunuzu doğru seçmek(sağ bilek/sol bilek) ve kesinlikle milimetrenin onda biri dahi olsa kolda kıl tüy bırakmamak tıraş etmek. Sensörler ile bilek arasına kıl tüy girerse bir süre sonra sapıtıyor. İlk resim Amazfitin kendi uygulamasından, diğeri Polar h9 kullanılmış strava kaydından.

Dosyalar

• 1666724126590.png
    1666724126590.png
    86,7 KB · Okunma: 15
  • Screenshot_2022-10-25-21-56-18-299_com.strava.jpg
    Screenshot_2022-10-25-21-56-18-299_com.strava.jpg
    34,7 KB · Okunma: 15
Kadans sensörünün bluetooth özelliği var mı?
Bağlamayı denediğiniz kadans sensöründe bluetooth smart (BLE) özelliği var mı? Sadece ANT destekliyorsa Bluetooth akıllı saate elbette bağlayamamanız normal. BLE destekli bir kadans sensörü edininiz.
Malesef yok benimde jeton sonra düştü ant+ olayında ama saçmalamış yapan firma bu kadar mühendisliğe ya bu özelliği koy yada hiç saate bulaştırma...

Hepsinin ortası bir cihaz yok mu yahu? Şarjı iyi giden, konuşma destekleyen, ölçümleri az çok doğru yapan, spor progranlarını destekleyen, görünüşü özellikle t-rex pro tarzı olan bir cihaz lazım bana. = ))
Hepsinin harmanlanmış hali lazım da, tek cihaz da olmayacak gibi.
Hocam Galaxy watch 4 classic var biraz şarj ömrü kısa ama işinizi görür
Arkadaşlar iyi günler yaklaşık 7-8 gündür Samsung Galaxy Watch 4 44mm kullanıyorum kısa inceleme yapıp bir olumlu olumsuz yönlerini yazmak istedim(Galaxy watch 5 çıkmasına rağmen gw4 gw5in neredeyse aynısı o yüzden gw4 f/p anlamında daha iyi)
Inceleme
-Saat classic versiyona göre daha sportif ve şık duruyor. Ben okula giderken yanıma telefon almadağım için telefonsuz kullanıyorum ama yinede telefonun eksikliğini hissetmedim ( arama yapabilme dışında) neyse olumlu yanlarına geçelim :)
Olumlu yanları
-WearOS yani Google'ın işletim sistemini kullanması [Böylece bazı önemli uygulamaları (Strava, Spotify, Google Haritalar, Flightradar24, Shazam, Wearmouse,Samsung Internet Browser, Walkie Talkie, Samsung'un kendi otomatik el yıkamayı tespit edebilen bir uygulaması vs.) saate indirebilirsiniz
-Anladığım kadarıyla saatin LTE versiyonu Türkiye'de satılmasa bile saati yanınızda telefon olmadığında bile WiFiya bağlarsanız telefonunuzla bağlantısı kopmuyor
-Vucut kitle endeksi, iskelet kası, yağ kütlesi gibi verileri saatten ölçebiliyorsunuz
-Açık alanda GPS sapıtmıyor ve bağlanması uzun sürmüyor
-AoD açarsanız çok şık duruyor
-Nfc özelliği var(Galiba sadece Samsung cihazları destekliyor)
-Whatsapp ve diğer mesajlara hazır cevaplardan veya kendiniz yazarak cevap gönderebilirsiniz

Olumsuz yanları
-Pil ömrü 40 saat falan(yani iki günü çıkaramadığı için günlük şarj istiyor)
(Not: Hareketsizken 10 dkda bir nabız ölçüyor uyurken kandaki oksijeni ölçmüyor sürekli stres ölçümü kapalı günde ortalama 3-4 EKG çekiyorum canım sıkıldıkça nabız Spo2 EKG stres vücut verilerini ölçüyorum Bluetooth ve wifi genelde kapalı AoD kapalı saatin temaları bazen siyah temelli bazende renkli animasyonlu saati birazda fazla kurcukluyorum)
-Sadece Samsung cihazlara bağlıysa EKG ve tansiyon ölçüyor (Tansiyon içinde kalibrasyon gerekiyor)
- 0-100 arası şarj olması 3-3.5 saat falan sürüyor ve şarj olurken çok ısınıyor
-Belli koşullara nabız ölçmeyi sağlayamıyorum(Mesela sürekli nabız ölçmeyi açınca sensör hiç durmadan aralıksız nabzımı ölçüyor buda pil ömründen yiyor ama diğer seçenekler ise ya tamamen kapamak yada 10 dkda bir hareketsiz isen ölçmesi ama benim istediğim her koşulda 5-7 dk arasında bir nabzımı her saatte stres Spo2 vs ölmesi)
-Bileklerim ortalama olmasına rağmen kayışı az daha olmuyordu( Saat 44 mm taktığım delikte en baştan 1,2,3 arası)

Not: Aklıma başka birşeyler gelirse ekleme yaparım :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Hocam Galaxy watch 4 classic var biraz şarj ömrü kısa ama işinizi görür
Arkadaşlar iyi günler yaklaşık 7-8 gündür Samsung Galaxy Watch 4 44mm kullanıyorum kısa inceleme yapıp bir olumlu olumsuz yönlerini yazmak istedim(Galaxy watch 5 çıkmasına rağmen gw4 gw5in neredeyse aynısı o yüzden gw4 f/p anlamında daha iyi)
Inceleme
-Saat classic versiyona göre daha sportif ve şık duruyor. Ben okula giderken yanıma telefon almadağım için telefonsuz kullanıyorum ama yinede telefonun eksikliğini hissetmedim ( arama yapabilme dışında) neyse olumlu yanlarına geçelim :)
Olumlu yanları
-WearOS yani Google'ın işletim sistemini kullanması [Böylece bazı önemli uygulamaları (Strava, Spotify, Google Haritalar, Flightradar24, Shazam, Wearmouse,Samsung Internet Browser, Walkie Talkie, Samsung'un kendi otomatik el yıkamayı tespit edebilen bir uygulaması vs.) saate indirebilirsiniz
-Anladığım kadarıyla saatin LTE versiyonu Türkiye'de satılmasa bile saati yanınızda telefon olmadığında bile WiFiya bağlarsanız telefonunuzla bağlantısı kopmuyor
-Vucut kitle endeksi, iskelet kası, yağ kütlesi gibi verileri saatten ölçebiliyorsunuz
-Açık alanda GPS sapıtmıyor ve bağlanması uzun sürmüyor
-AoD açarsanız çok şık duruyor
-Nfc özelliği var(Galiba sadece Samsung cihazları destekliyor)
-Whatsapp ve diğer mesajlara hazır cevaplardan veya kendiniz yazarak cevap gönderebilirsiniz

Olumsuz yanları
-Pil ömrü 40 saat falan(yani iki günü çıkaramadığı için günlük şarj istiyor)
(Not: Hareketsizken 10 dkda bir nabız ölçüyor uyurken kandaki oksijeni ölçmüyor sürekli stres ölçümü kapalı günde ortalama 3-4 EKG çekiyorum canım sıkıldıkça nabız Spo2 EKG stres vücut verilerini ölçüyorum Bluetooth ve wifi genelde kapalı AoD kapalı saatin temaları bazen siyah temelli bazende renkli animasyonlu saati birazda fazla kurcukluyorum)
-Sadece Samsung cihazlara bağlıysa EKG ve tansiyon ölçüyor (Tansiyon içinde kalibrasyon gerekiyor)
- 0-100 arası şarj olması 3-3.5 saat falan sürüyor ve şarj olurken çok ısınıyor
-Belli koşullara nabız ölçmeyi sağlayamıyorum(Mesela sürekli nabız ölçmeyi açınca sensör hiç durmadan aralıksız nabzımı ölçüyor buda pil ömründen yiyor ama diğer seçenekler ise ya tamamen kapamak yada 10 dkda bir hareketsiz isen ölçmesi ama benim istediğim her koşulda 5-7 dk arasında bir nabzımı her saatte stres Spo2 vs ölmesi)
-Bileklerim ortalama olmasına rağmen kayışı az daha olmuyordu( Saat 44 mm taktığım delikte en baştan 1,2,3 arası)

Not: Aklıma başka birşeyler gelirse ekleme yaparım :)
Saat şarj olurken ısınmaması için saati power-off yapıp öyle şarja takın, hem bir tık daha hızlı şarj olur hem de ısınmaz. Watch 4 kullandığımdan değil genel kaide olarak, benim Stratos'da da aynı şekilde cihaz açıksa şarj sırasında ılıklaşıyor. Cihaz bataryasının uzun yıllar bozulmadan dayanması için şarj %40 civarına düşünce şarja takın, %80 civarında iken şarjdan çekin. %40 şarj bir gün görtürmez derseniz %30'da şarja takıp %85'de çekersiniz, ya da 20-90, optimal nasıl olacaksa kendiniz belirleyin. Bunu nasıl takip edeceğim derseniz bir kere şarj sırasında kronometre tutun, birim zamanda yüzde kaç şarj artışı aldığını hesaplarsanız (örneğin benim saat %1 şarj için 1.125 dk (67,5 sn) istiyor, şarja koymadan önce 80'den mevcut şarj yüzdesini çıkarıp onu 1.125 ile çarpıp zamanlayıcıyı o kadar dakikaya kuruyorum) Bu şekilde kullandığım Stratos hala mükemmel şarj tutuyor (2018'de alındı)
Strava çok dert değilse ve illa hesaplı olsun diyorsanız Huawei Watch Fit 2 alın. Kesenin ağzını açacaksanız Garmin 245 gibi bir öncek nesil nabız sensörü içeren bir modele çok para vermeyin, bunun gibi lanet okutmasa da nabız ölçümü açısından çok yüz güldürmez. Ya yeni seri nabız sensörüne sahip (cihaz sensörünü gösteren görsellerden bunu anlayabilirsiniz çünkü sensör alt elemanlarının yerleşimi eski seriden fiziksel olarak farklı, yenisi çapraz gibi dörtlü grup, eskisi alt alta ikili grup şeklinde) Forerunner 255, Instinct 2, Venu SQ2 vs. gibi modellere yönelin. Veya bana spor sırasında en iyi şekilde nabız okusun Strava çok lazım değil derseniz Huawei Watch Runner alın geçin. Bunun haricinde bana tam akıllı saat olsun, Wear OS olsun, bekleme şarjı sorun değil, 2 güne bir şarj ederim, GPS ile antrenman süresi yeterli olsun (sanırım 20 saat civarı idi, alacaksanız tam değeri kendiniz de teyit edin), büyük olması sorun değil, nabız okuması da büyüklüğü de Garmin Fenix'ler ayarı olsun derseniz Samsung Watch 5 Pro alın.

Screenshot-at-2022-09-15-12-27-36.png

(Bisiklet sürüşü sırasında alınmış nabız ölçümlerinin Polar H10 ECG göğüs nabız sensörü ile olan korelasyonu. Sağ üste gittikçe daha iyi ölçüm yapıyor olduğunu gösterir.)

düzenleme: grafik eklendi, yazım hataları düzeltildi
Amazfit t rex bayağı gömülmüş, uzun zaman kullanmıştım saat yaklaşık 2 yıllık bugün polar h9 nabız bandı ile performansını karşılaştırmak için 60km sabit hız olmayan kısa molalı (8-10 kez) sürüş deneyimledim.

Testimde saat kendi başına çalıştı, polar h9 ise Ipbike+IpSensorMan ile çalıştı. Öyle aman aman bir fark yok. Amazfit t rex de dikkat edilmesi gereken konu, uygulamadan bilek konumunuzu doğru seçmek(sağ bilek/sol bilek) ve kesinlikle milimetrenin onda biri dahi olsa kolda kıl tüy bırakmamak tıraş etmek. Sensörler ile bilek arasına kıl tüy girerse bir süre sonra sapıtıyor. İlk resim Amazfitin kendi uygulamasından, diğeri Polar h9 kullanılmış strava kaydından.

Amazfit'ler gömülmüşse az bile yapılmış. Kendim de Amazfit Stratos kullanıyorum, Amazfit'ler nabız ölçme konusunda gördüğüm en ama en rezil saatlerdir. Yukarıda alıntıladığım kendi mesajımdaki grafikten rezalete bakıverin. Ha elinizde Stratos (Pace 2/Stratos 2 diye de geçer) Stratos 3 vardır, harici sensör ile mükemmelen iş görür, bread crumb (ekmek parçası, masaldan ilhamla ortaya çıkmış bir terim) navigasyon ve back track gibi gayet zamanına göre iyi özellikleri vardır. Ama üzerindeki nabız sensörleri fena, Amazfit deyince kaçın) Zamanında 250₺'ye aldığım Honor Band 5 aktivite sırasında nabız okuma açısından Amazfit düz ilerleyemezlen onun etrafında halkalar çiziyor. Bileğimden biraz yukarı kaydırıp sıkıca takınca Polar Verity Sense nabız sensörüme yakın sonuçlar veriyor bu sırada Amazfit kumda oynuyor. T-rex konusuna gelirse, berbat nabız sensörünün üzerine harici sensör desteklememesi de tüy dikmiş oluyor. Umarım Amazfit'i hakettiği şekilde gömebilmişimdir. :)

Son düzenleme:
8 aydır Garmin 6x Pro kullanıyorum. Özellikle Garmin dünyasında datalarımı tutmak istediğim için Garmin e yönelmiştim. Ayrıca Garmin uyku, stres ve benzeri bazı metrikleri antreman programlarımı yaptığım Trainingpeaks e de senkronize ediyor. Tutarlı nabız ölçümü, gerekli durumlarda Garmin bisiklet bilgisayarının yerini tutabilmesi, uyku ve HRV takibi ve bunlarl recovery sürelerini güncellemesi gibi fantastik özelliklere sahip. En kötü özelliği şarjı yaklaşık 15-20 gün gidiyor ve o kadar unutuyorum ki 2-3 defa kapandı 🤣🤣

Garmin instinct 2 kullanıcıyısım.
Bence Garmin bir akıllı saat değil. Sporcu ve aktivite saati.
  • Arama özelliği, mesajlaşma vs gibi bir sürü detay cep telefonu uygulamasına gerek duymayanlara,
  • "Hergün şarj etmek istemiyorum" diyenlere, (Modeline göre 10-30 gün şarj süreleri var, hele solar modeller daha fazla)
  • Datalarını gerekli tüm uygulamalar ile senkronize olmasına dikkat edenlere,
  • Sağlık verilerini inceleyip kontrol etmeyi arzulayanlara....vs vs
Direkt garmin öneririm.
"Garmin en iyisidir, daha iyisi yoktur" demiyorum. Yanlış anlaşılmasın.
Fiyat fayda olarak bence gayet iyi. (Ucuz değil. Zaten türkiyede ne ucuz ki?)

Önemli olan kişinin ihtiyacı olanları ve istediklerini net ortaya çıkartması. Alınacak şeyin ona göre alınması.

Bazı konularda eski kafalıyım. "All in one" dediğimiz, herşeyin içinde olduğu alet edevatlar bence kaliteli olamıyorlar.
Hem ucuz olsun, hem nabız ölçsün, hem şarjı iyi gitsin, hem arayayım mesajlaşayım dediğiniz anda kesinlikle hiç birisi istediğimiz doğrulukta, kalitede olmuyor. (Huawai gt2 kullandım. Ona istinaden söylüyorum)
Birşey alınacaksa amaca yönelik, o konuda iyi olduğunu ispat etmiş bir marka olmalı.
Anahtar nokta ; Amaç ne? Bunu belirledikten sonra doğru seçim için birçok gereksiz alternatif elenecektir. Geriye kalan alternatifler içinden de kendinize göre en doğrusunu seçersiniz.

Nabız verisinin özellikle bisiklette bilekten saat marifetiyle değil de göğüsten nabız bandı marifetiyle alınmasının daha sağlıklı sonuç vereceğine inanıyorum. Bu yüzden, işe yarar bir f/p ürünü sporcu saati yanına nabız bandı eklense daha iyi olabilir. yoksa bu iş çok önce girmiş bazı markaların saatleri gayet güzel iş çıkartacaktır, o paralara çıkılabiliyorsa.

Geri