Hocam Galaxy watch 4 classic var biraz şarj ömrü kısa ama işinizi görür
Arkadaşlar iyi günler yaklaşık 7-8 gündür Samsung Galaxy Watch 4 44mm kullanıyorum kısa inceleme yapıp bir olumlu olumsuz yönlerini yazmak istedim(Galaxy watch 5 çıkmasına rağmen gw4 gw5in neredeyse aynısı o yüzden gw4 f/p anlamında daha iyi)
Inceleme
-Saat classic versiyona göre daha sportif ve şık duruyor. Ben okula giderken yanıma telefon almadağım için telefonsuz kullanıyorum ama yinede telefonun eksikliğini hissetmedim ( arama yapabilme dışında) neyse olumlu yanlarına geçelim
Olumlu yanları
-WearOS yani Google'ın işletim sistemini kullanması [Böylece bazı önemli uygulamaları (Strava, Spotify, Google Haritalar, Flightradar24, Shazam, Wearmouse,Samsung Internet Browser, Walkie Talkie, Samsung'un kendi otomatik el yıkamayı tespit edebilen bir uygulaması vs.) saate indirebilirsiniz
-Anladığım kadarıyla saatin LTE versiyonu Türkiye'de satılmasa bile saati yanınızda telefon olmadığında bile WiFiya bağlarsanız telefonunuzla bağlantısı kopmuyor
-Vucut kitle endeksi, iskelet kası, yağ kütlesi gibi verileri saatten ölçebiliyorsunuz
-Açık alanda GPS sapıtmıyor ve bağlanması uzun sürmüyor
-AoD açarsanız çok şık duruyor
-Nfc özelliği var(Galiba sadece Samsung cihazları destekliyor)
-Whatsapp ve diğer mesajlara hazır cevaplardan veya kendiniz yazarak cevap gönderebilirsiniz
Olumsuz yanları
-Pil ömrü 40 saat falan(yani iki günü çıkaramadığı için günlük şarj istiyor)
(Not: Hareketsizken 10 dkda bir nabız ölçüyor uyurken kandaki oksijeni ölçmüyor sürekli stres ölçümü kapalı günde ortalama 3-4 EKG çekiyorum canım sıkıldıkça nabız Spo2 EKG stres vücut verilerini ölçüyorum Bluetooth ve wifi genelde kapalı AoD kapalı saatin temaları bazen siyah temelli bazende renkli animasyonlu saati birazda fazla kurcukluyorum)
-Sadece Samsung cihazlara bağlıysa EKG ve tansiyon ölçüyor (Tansiyon içinde kalibrasyon gerekiyor)
- 0-100 arası şarj olması 3-3.5 saat falan sürüyor ve şarj olurken çok ısınıyor
-Belli koşullara nabız ölçmeyi sağlayamıyorum(Mesela sürekli nabız ölçmeyi açınca sensör hiç durmadan aralıksız nabzımı ölçüyor buda pil ömründen yiyor ama diğer seçenekler ise ya tamamen kapamak yada 10 dkda bir hareketsiz isen ölçmesi ama benim istediğim her koşulda 5-7 dk arasında bir nabzımı her saatte stres Spo2 vs ölmesi)
-Bileklerim ortalama olmasına rağmen kayışı az daha olmuyordu( Saat 44 mm taktığım delikte en baştan 1,2,3 arası)
Not: Aklıma başka birşeyler gelirse ekleme yaparım