Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Alba Fold elektrikli katlanır kulübü

Aynisini bende merak ediyorum.

Test surusu yerine ucretli bir sekilde bisikleti kiralasalar yine benim icin ok. Hani gercektende elektrikli bisiklet cok sey farkediyor mu, yokuslar nasil kendim gormeyi cok istiyorum
whatsapp üzerinden Alba'nın satış bölümü ile görüştüm, aşağıda websitesinde yer alan montaj ve satış noktalarındaki stok & test sürüşü imkanını sordum maalesef şu an için bayilerinde herhangi bir stok kalmadığını belirttiler.
alba-ebikes.com/pages/montaj-noktalari

Scudo
whatsapp üzerinden Alba'nın satış bölümü ile görüştüm, aşağıda websitesinde yer alan montaj ve satış noktalarındaki stok & test sürüşü imkanını sordum maalesef şu an için bayilerinde herhangi bir stok kalmadığını belirttiler.
alba-ebikes.com/pages/montaj-noktalari

Ben Bursa da test sürüşü yapmıştım.
Çok uzakta değilseniz gelip test sürüşü yapmak faydalı olur.:)

• Beğen
Tepkiler: rubini
@anti panik bir şey merak ediyorum katlı halde taşıması, tek elle seleden tutup sürüklenerek taşınması nasıl rahat mı ?
magnetlerin kuvveti vs sağlamdır diye düşünüyorum. Bir de kilit olarak hangi modeli seçtiniz acaba ?

• Beğen
Tepkiler: 1 kişi
Arkadaslar merhaba. Bisiklette kullanilan orta göbek Neco marka kalitesiz bir göbek. Suya asiri duyarli. Ben vapur yolculugu da yaptigim icin 3 ayda pas icinde kaldı. Disler de pas yuzunden eridigi icin orta gobegi cikartamadim. Tamirciye goturmek zorunda kaldim. Umarim onlar cikartirlar. Size tavsiyem. Sakın ihmal etmeyin. Yol yakınken orta gobegi kaliteli bir gobek ile degistirin. Eger ortagobek cikmayacak kadar aşınırsa bisikletinizin ömrü orta gobeginizin omru kadar olur.

@anti panik bir şey merak ediyorum katlı halde taşıması, tek elle seleden tutup sürüklenerek taşınması nasıl rahat mı ?
magnetlerin kuvveti vs sağlamdır diye düşünüyorum. Bir de kilit olarak hangi modeli seçtiniz acaba ?

Ben bisikletmi birkaç kez yağmur altında bıraktım.
Güzelce ne de yıkandı. Sorun yok.

Ben katlı halde taşıma denemesi yaptım.
Mıknatıs yapışıp katları tuttuktan sonra çek götür sorun yok bence.
Ama ihtiyaç olmadığı için daha fazla tecrübe yok.

Kilit olabildiğince hafif ve uzun model aldım.

• Beğen
Tepkiler: rubini
Arkadaslar merhaba. Bisiklette kullanilan orta göbek Neco marka kalitesiz bir göbek. Suya asiri duyarli. Ben vapur yolculugu da yaptigim icin 3 ayda pas icinde kaldı. Disler de pas yuzunden eridigi icin orta gobegi cikartamadim. Tamirciye goturmek zorunda kaldim. Umarim onlar cikartirlar. Size tavsiyem. Sakın ihmal etmeyin. Yol yakınken orta gobegi kaliteli bir gobek ile degistirin. Eger ortagobek cikmayacak kadar aşınırsa bisikletinizin ömrü orta gobeginizin omru kadar olur.

2 yıl garantisi var.

Servise sordunuz mu hıcam?

2 yıl garantisi var.

Servise sordunuz mu hıcam?
Açıkçası sormadım çünkü vapur kullandığım için deniz suyu çok hızlı paslanma yaptı. Muhtemelen garanti kapsamına alınmayacak bir durum ki haklı gerekçeleri var. Bisikletçiler orta göbeği çıkartma konusunda ilgisiz ve sinir bozucu davranınca iş başa düştü. Alet edevatı topladım epey uğraştım ve çıkardım. Shimano Un-26 68x127,5 modelinden siparis verdim ve taktim. Paslanma riski olan bölgelerini gres yağı ile izole ettim. Önümüzdeki haftasonu da ön göbek milini değiştirip bakımını yapacağım. Ondan sonra da 3 ayda bir gres ile izolasyon ve paslanan bolgelerin kontrolu ile rutine bağlanırım.

Açıkçası sormadım çünkü vapur kullandığım için deniz suyu çok hızlı paslanma yaptı. Muhtemelen garanti kapsamına alınmayacak bir durum ki haklı gerekçeleri var. Bisikletçiler orta göbeği çıkartma konusunda ilgisiz ve sinir bozucu davranınca iş başa düştü. Alet edevatı topladım epey uğraştım ve çıkardım. Shimano Un-26 68x127,5 modelinden siparis verdim ve taktim. Paslanma riski olan bölgelerini gres yağı ile izole ettim. Önümüzdeki haftasonu da ön göbek milini değiştirip bakımını yapacağım. Ondan sonra da 3 ayda bir gres ile izolasyon ve paslanan bolgelerin kontrolu ile rutine bağlanırım.

Hamdi hocam, bisikletin üzerine denizden damlacık vb geliyorsa bunlar çok agresif ve en kısa sürede tatlı su ile yıkamanızı tavsiye ederim.

Bir de arabalarda kullandığımız wax yani pastalar var.
Yıkadıktan sonra onu da uygularsanız faydası olur.
4 aya kadar yüzeyi koruyor diye okumuştum.

Bunların seramik titanyum vb modelleri var. Sonax, autoking vsvs..:)

Alba dan gelen güncel mail burada da bulunsun.:)

Merhaba,

Öncelikle Alba Fold 2 ön sipariş kampanyasına gösterdiğiniz yoğun ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Yoğun bir sevkiyat dönemi geçirdik, Alba ailesine onlarca yeni üye katıldı. Çok sevilen diğer katlanır modelimiz Alba Fold X ise önümüzdeki ay içerisinde tekrardan stoklarımızda olacaktır.

Alba Mid750 ve Alba Mid1000 serisi dönüşüm kitlerimizde dün itibariyle satışa açıldı. Satış/Uyumluluk/Montaj ve Teknik sorularınız için satış ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

Geç kalmayın, gelecek ile tanışın.

Detaylar için web sitemizi inceleyebilirsiz.

Alba E-Bikes

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ve Alba Fold X tekrar stoklara girmiş.

Fold 2 yerine bunu mu alsaydım diye içimden geçirdim bi an.:)

Merhaba,

Bu sezonun en çok sevilen modeli Alba Fold X stoklarımızda.. Sınırlı sayıda Alba Fold X ile satış öncesi ve sonrası Alba memnuniyeti ile tanışabilir ve Alba ailesine katılabilirsiniz.

Detaylar için web sitemizi inceleyebilirsiz.

Alba E-Bikes

Selamlar. Bisikletle 1000 kmyi devirdim :) Orta göbeği shimano ile değiştirdiğimi söylemiştim. Buna ilaveten kondisyonum artınca arka göbeği de shung feng’in 8 li rublesiyle degistirdim. Daha küçük dişlileri bulunduğundan menzili 75 kmye kadar cikardim ama tabi bacaklara makul seviyede daha fazla yük düşmeye başladı :). Asıl danışmak istediğim konuya gelirsek; Yakın zamanda bisikletten bir ses gelmeye başladı kaynağını çözemedim. Arkadan geldigini dusundugum, bisiklete biner binmez baslayan, pedal cevirmeyle ilgisi olmayan, motor acik ya da kapalı farketmeyen takır tukur bir ses alıyorum. Hızlı yavaş farketmiyor, tertemiz asfaltta da oluyor, parke döşeli yolda da. Bisikleti askıya alıp pedalı çevirdigimde ses kesiliyor. Ne hikmetse yükte ses geliyor. Bir türlü çözemedim. Belki bu forumu okuyan fold 2 sahiplerinden tecrübe eden olmuştur. Tamirciye gitmeden çözmek her zaman önceikli tercihim :)

• Beğen
Tepkiler: matmaca
Selamlar. Bisikletle 1000 kmyi devirdim :) Orta göbeği shimano ile değiştirdiğimi söylemiştim. Buna ilaveten kondisyonum artınca arka göbeği de shung feng’in 8 li rublesiyle degistirdim. Daha küçük dişlileri bulunduğundan menzili 75 kmye kadar cikardim ama tabi bacaklara makul seviyede daha fazla yük düşmeye başladı :). Asıl danışmak istediğim konuya gelirsek; Yakın zamanda bisikletten bir ses gelmeye başladı kaynağını çözemedim. Arkadan geldigini dusundugum, bisiklete biner binmez baslayan, pedal cevirmeyle ilgisi olmayan, motor acik ya da kapalı farketmeyen takır tukur bir ses alıyorum. Hızlı yavaş farketmiyor, tertemiz asfaltta da oluyor, parke döşeli yolda da. Bisikleti askıya alıp pedalı çevirdigimde ses kesiliyor. Ne hikmetse yükte ses geliyor. Bir türlü çözemedim. Belki bu forumu okuyan fold 2 sahiplerinden tecrübe eden olmuştur. Tamirciye gitmeden çözmek her zaman önceikli tercihim :)
Arka vites ayarında problem olabilir. Ses nasıl bir ses ayrıntı verirseniz veya video falan koyabilirseniz daha hedef odaklı cevap verebiliriz.

Arka vites ayarında problem olabilir. Ses nasıl bir ses ayrıntı verirseniz veya video falan koyabilirseniz daha hedef odaklı cevap verebiliriz.
Çok teşekkürler ilginiz için. Vites ayarıyla alakalı değil çünkü pedal çevirmediğim zamanlarda da geliyor. Sesi en net şu şekilde tanımlayabilirim. Küçük metal bilyeleri yüksekten zemine serdiğiniz karton üzerine döktüğünüzü düşünün...

Çok teşekkürler ilginiz için. Vites ayarıyla alakalı değil çünkü pedal çevirmediğim zamanlarda da geliyor. Sesi en net şu şekilde tanımlayabilirim. Küçük metal bilyeleri yüksekten zemine serdiğiniz karton üzerine döktüğünüzü düşünün...
Göbeklerde kirlenmeden kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Ses fren yapmadığınız zamanlar da da geliyor mu? Pabuçlarda veya jantlardaki frenlerin temas ettiği noktalarda sıkıntı olabilir.

Göbeklerde kirlenmeden kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Ses fren yapmadığınız zamanlar da da geliyor mu? Pabuçlarda veya jantlardaki frenlerin temas ettiği noktalarda sıkıntı olabilir.
Ön göbeği yakın zamanda gresleyip temizledim. Arka tekerde zaten motor gömülü. Onun bilyalarında sorun olmamistir herhalde. Ses devamlı geliyor. Yani seyir esnasında sürekli.

Merhabalar ,yaklaşık bir aydır bende fold 2 kullanıyorum ,gaz koluna bastığımda kol geri gelmiyor ilk başlarda bırakınca geri geliyordu ,gerçi böyle bir kere basınca hız sabitleme gibi iyi oluyor 😀böyle bir problem yaşayan oldu mu yada bir çözüm bilen ,şimdiden teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: terziemre123

Ben de yakın zamanda alba fold 2 model bisikletten aldım. Yaklaşık 300 km kadar kullandım. ilk 100 km de herhangi bir ses yoktu. Ama sizin de bahsettiğiniz gibi yükteyken ön taraftan garip sesler geliyor. Kabloları, göbeği, ses yapacak diğer yerlerini iyice kontrol ettim boşta bir şey vardır diye ama yok. Bir türlü bulamadım sesin geldiği yeri. Arkadaşında belirttiği gibi boşta pedal çevirdiğinde ya da ön tekeri çevirdiğinde ses gelmiyor. Bu konuda deneyim yaşayan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.

Selam Alba katlanır elekktrikli severler,

Alba dan bana gelen mesajı paylaşıyorum.

Merhaba,

Çok beklenen modellerimizden olan Alba Fold 2 yeniden stoklarımızda. Hem de hala aynı fiyata. :) Üstelik su geçirmez port bagaj çanta hediyesiyle birlikte.

Tüm sorularınız için satış ekibimizle iletişime geçebilir, tüm detaylar için web sitemizi inceleyebilirsiz.

Alba E-Bikes

Alba nın gönderdiği mail burada da bulunsun.
Türkiye de tek olacak model dediğine göre bu defa katlanır elektrikli değil sanırım ve farklı bir elektrikli olacak.:)

Merhaba,

Alba olarak, Türkiye'de tek olacak bir model üzerinde çalışıyoruz. Çok az kaldı, Haziran ayı gibi stoklarımızda olacak. Alba kalitesi, ve güvencesiyle...

Tüm sorularınız için satış ekibimizle iletişime geçebilir, tüm detaylar için web sitemizi inceleyebilirsiz.

Alba E-Bikes

Geri