Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Alba Fold elektrikli katlanır kulübü

Scudo
@nerdo merhaba, bn de fold x almayi dusunuyorum da kullanici yorumunuzu merak ettim. Simdiden tesekkurler.
Ben Fold 2 tecrübemi yazayım. Umarım forumdaşların işine yarar.
Alba Fold 2 ile yaklaşık bir yılı doldurdum.
Ve 2000 km yi tamamladım.

28F210EE-757E-4445-BCA7-8EA0638228F6.jpeg

ilk aldığımda tek şarj ile 90-100 km gidebiliyordum. Şu an bu 80 km lere düştü.
Aynen tekefonlarda olduğu gibi LiOn batarya kullandıkça performans kaybı var.
Bu nedenle büyük batarya tercih etmek lazım.
Bir de bilgisayarın günlük km sıfırlaması pek kullanışlı değil. Ortadaki düğme ve + düğmesine basılı tutunca bu ekran geliyor.
- düğmesine basınca NO yazısı YES oluyor.
Sonra ortadaki menü tuşuna basılı tutunca km ve zamanı sıfırlıyoruz. Bu daha basit olmalıydı.

mekanik açıdan bir sorun yok ve bisiklet çok kullanışlı. Rahat ve konforlu.
Gidon katlanma yerini ve kadrodaki katlama yerini silikon süt ile yağlamam lazım. Servise gittiğimde ilk üç ayda bunu yaptılar. Şimdi tekrar yapılsa iyi olur.

ARIZALAR:
Bisikletten düşme neticesi arka aktarıcıda parça değişimi 300 TL tuttu. Bu kullanıcı hatası tabii.
Bataryanın USB çıkışından telefon şarj olmuyordu. Garanti kapsamında değişti.

özetle bisiklet sağlam ve dayanıklı. Herkese tavsiye ederim.

5000 km yi doldurunca tekrar tecrübelerimi yazarım.
Tüm ALBA kullanıcılarının da yazmasını önemle rica ediyorum.:)

Dosyalar

• 2AAC40ED-B599-4438-91AA-0D35F2288418.jpeg
    2AAC40ED-B599-4438-91AA-0D35F2288418.jpeg
    51,6 KB · Okunma: 44
Haftaya benim fold x de kısmetse gelecek. İlk izlenimlerimi paylaşırım)

Arkadaşlar gerçekten 10 numara bir bisiklet eğer elektrikli bir bisiklet almayı düşünüyorsanız bütçenizde müsaitse volta rks yuki hepsi hava civa ben çok memnunum tavsiye ediyorum

Fold x i 3 defa deneyebildim şimdilik. Beşiktaş akaretler yokuşu , maçka parkı gümüşsuyu gittim geldim, park içinde ciddi yokuşlar var. Sıkıntı yaşamadım. Beşiktaş osmanbey sonra metro+metro+monoray ... Vadi istanbul ... Gittim geldim metrod katlamadım asansörlere rahat sığdı... Katlayarak her seferinde eve çıkardım... Biraz alışmak gerekiyor ama katlı ( gidonu katlaMAdan ) yürütmek mümkün sanki... Kadronun 2 tarafını bagaj lastigi , cırtlı kumaş gibi birşeyle sabitlemek gerekebilir ama sabitlemeden de yürüyor, iki taraf katlıyken alıp başını gitmiyor. Katlayıp yürütebilirsiniz demek için biraz daha denemem gerekiyor.
Disk fren kalın lastik güven veriyor. Menzil konusunda birşeyler söylemek için erken ama sorun yaşamayacakmışım gibi hissediyorum.

Saygılar

Fold x ile 40 km yaptım şimdiye kadar bu sabah fren sensörüyle ilgili error 25 verdi frene basınca geçti ... Parke yol vs muhtemelen sensor karşılığı magnet oynadı ... Servis hattını arayacağım... Yolda kalmadım bu arada ... Filenin içinde sensor kablosunun fişi var onu sökersem yola devam edebileceğimi anladığım bir utube videosu izledim Ama şimdilik sorun olmadı.
Güncelleme frene basılı iken kontrol ünitesini açık konuma getirirseniz bu hata kodunu alıyormuşsunuz.

Son düzenleme:
Eski bisikletteki sele kılıfını koymuştum, bu gün kılıfsız, Beşiktaş-Karaköy-Ortaköy-Beşiktaş yaptım. Yapmur altında kullandım, sele kılıfsız daha rahat hatta, frenler yağmurda sorunsuz. Pil 1 diş yedi sadece, mümkün olan her yerde 1 de kullandım, trafikte ve yokuşlarda el gazı kullandım.

Bugüne kadar 90km yaptım 2 gündür inceden yağan yağmur altında kullanıyorum sorunsuz. Fren balatalarını kaç km de bir değişmeliyim acaba?

IMG_20210321_220537.jpg

Katlayıp metro otobüs vs ye binmek için en kesin çözüm bence... Tern yapmış.... Alba foldlara da keşke yapsalar...
Ekleme: bağımsız 4 adet bavul tekeri var. Herhalde 2-3 kilo ağırlaşır bisiklet ama kimsenin bunu dert edeceğini sanmam.

120 km ye geldim, ön ve arka frenlere ayar gerekti ( bazen 1km den uzun yokuşları frenle iniyorum ). Bugün beşiktaş-fulya- gayrettepe em. Md- profilo- mecidiyeköy dere rotasını gittim geldim( git gel 13km ) pil hala full gözüküyor. Merocitynin içinden geçip zincirlikuyu mezarlığının yanından inen yokuşu test için çıkıp indim ( ortaklar yokuşu gibi dik 600m civarı bir yokuş). Bendeki fold x 500w iyi ki 500w değişimini yapmışım diyorum hergün.

Arkadaşlar merhaba. Tilt 120 ve Flexi 121 kullandım. Artık elektrikliye geçmeye karar verdim. Tabi elektrikli katlanır denildiğinde ilk akla gelen marka alba. Fold 2 modeli daha şehir bisikletine uygun olduğu için bunu almayı düşünüyorum fakat fiyat çok yüksek.

Baktığım zaman bisiklete bazı güncellemeler gelmiş. 8 vitese çıkmış oranlar değişmiş. 7 vites ile 8 arasında çok fark var mı? Çünkü fiyat geçene seneye göre 3 bin artmış. Kampanya dönemi ne zamandır?

Bir de konuyu okudum 100 km menzilden bahsediliyor. 3 sene sonra bu ne kadara düşer? Ben kışın bisiklet kullanmıyorum kullanmasan bile zamanla lion piller özelliğini kaybediyor diye biliyorum.

Menzil kulanım tarzınıza göre değişecektir. Bugün 25km yol yaptım hala akü full gözüküyor. Aküdeki pil hücreleri genellikle 400 şarjdan sonra kapasitelerini kaybetmeye başlarlar. Benim fold x custom 500w 48v 10.2ah akülü... Motor tam güç çekerse 1 saat civarı bir sürede biter. Tam düz yolda 38km/h benim ulaştığım maximum hız.yani ideal şartlar altında ( benim İŞA ) menzilim 38km. Pedal desteği ile bu menzil düz yolda bence 100km ye ulaşabilir.

Düz yolda benim 24 vites 26 jant düz bisikletim açıkçası daha çok keyif veriyor.

Yokuşlar ve yavaş akan şehir içi trafikte tabii ki elektrik desteği çok büyük rahatlık. Yarı moped olan bir bisiklet, fold x ile katlamadan istanbul metrosunun bütün asansörlerini kullanabiliyorum.

25 km düz yol 18 km yokuş ya da el gazı ağırlıklı kullanım... Son 2 çentikte performansta ciddi düşüş oldu muhtemelen piller yüksek amper çıkış veremediğinden ama yine de bisikleti yokuşlarda pedal desteği ile yürümeden kullanabildim..IMG_20210426_171107.jpg

Arkadaşlar yakın zamanda alacağım. Lcd ekranı ekleyeceğim. Araştırdığım kadarıyla Lcd ekranda 25 km sınırı kaldırılabiliyor.

Pil konusunda kararsız kaldım. Fold 2 alacağım. 281 wh olan standart pili mi almalı yoksa 450 lira daha verip 378 wh olan mı alınmalı? Performansta bir fark yok sanırım. Peki ağırlık konusunda bu 2 pil arasında fark olur mu? Pedal ağırlıklı kullanmaya çalışacağım.

• Beğen
Tepkiler: zkurtulus
Geri