Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Alba Fold elektrikli katlanır kulübü

Henüz 11 kmdeki fold x bisikletimin ekranı kapandı ve açılmıyor.Soket bağlantılarına baktım,pili söküp 4-5 dakika bekleyip tekrar taktım ama nafile.Pili şarj edip taktım ve 2 dakika sonrası kapandı ve olan oldu.Başına gelen veya bir fikri olan var mı?
Merhaba benimde bisiklet 25km oldu. Ekran açılmıyor. Sizin problem nasıl çözüldü?

Scudo
Önceki sayfada FoldX ile ilgili deneyimlerimi yazmıştım. 52T aynakol dişlisi gerçektende çok büyük ve rublede megarange dişlisi 34T olmasına rağmen, bırakın yokuşta 1. vitese düşmeyi, düz yolda bile 1. vitese mahkum ediyor. Bisiklet zaten 23 kg. 7. ve 8. vitesler ise süs niyetine takılmış gibi hiç kullanılamıyor. 25 km olan elektrik destekli son hızda 6. vitesi kullanıyorum. Sonuç olarak aynakolu değiştirmeye ve diş sayısını azaltmaya hatta çift taraflı muhafazalı bir aynakol almaya karar verdim. Aynakolun iç tarafında bir muhafaza olmadığı için zincir atma problemi de vardı. Şart olarak 8 vitese uygun olacak, çift tarafı muhafazalı olacak, 52T'den küçük olacak, kol uzunluğu 17cm olacak, kare mile uygun olacak gibi. İnternette bisikletle ilgili alışveriş için gezindiğimde aynakol seçeneği olarak 1 tane bulabildim, o da 40T. 52T ve 40T hız hesaplaması yapmıştım, onu da eklerim, umarım doğrudur. Bu aynakol değişikliği ile sadece yokuşta 1. Vitese düşme, düz yollarda 2 3 4. vitesler ile rahat ilerleme imkanı olacak. Son hız takıntım yok, bisiklet ağır zaten, elektrik destekli 25 km yapıyor, 20 inç lastikli bisiklet için yetiyor artıyor bile. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Ruble Sunrace (13-34) dişlileri 13 15 17 19 21 24 28 34
Aynakol Prowheel Solid 52T

Bulduğum Aynakol Vona 40T
(link)
SmartSelect_20221003-000713_Samsung Internet.jpgSmartSelect_20221003-000728_Samsung Internet.jpg

23 kg lık ağırlığa eleştiriler var.

Sizlerden piyasadaki diğer elektrikli katlanır bisikletlerin ağırlığını da alabilir miyiz acaba?

benim bilgim: 20-30 arası. Lütfedip yazmıyorlar bile.

Sizde araştırın ve yazın lütfen.:)

23 kg lık ağırlığa eleştiriler var.

Sizlerden piyasadaki diğer elektrikli katlanır bisikletlerin ağırlığını da alabilir miyiz acaba?

benim bilgim: 20-30 arası. Lütfedip yazmıyorlar bile.

Sizde araştırın ve yazın lütfen.:)
Byqee setli Bisan fx3700 16.3 kg. Alba Explorer 19.2 ah batarya pro motorlu, çamurluk, bagaj ve arkada ki çift heybe ve üzerinde ki diger çantalar, ön ışık, arka ışık, zincir kilit ve aksesuarları ile birlikte 24.2 kg geldi. Çantaları ve zincir kilidi çıkarsam tahminimce 22.5-23 kg gelir.

Önceki sayfada FoldX ile ilgili deneyimlerimi yazmıştım. 52T aynakol dişlisi gerçektende çok büyük ve rublede megarange dişlisi 34T olmasına rağmen, bırakın yokuşta 1. vitese düşmeyi, düz yolda bile 1. vitese mahkum ediyor. Bisiklet zaten 23 kg. 7. ve 8. vitesler ise süs niyetine takılmış gibi hiç kullanılamıyor. 25 km olan elektrik destekli son hızda 6. vitesi kullanıyorum. Sonuç olarak aynakolu değiştirmeye ve diş sayısını azaltmaya hatta çift taraflı muhafazalı bir aynakol almaya karar verdim. Aynakolun iç tarafında bir muhafaza olmadığı için zincir atma problemi de vardı. Şart olarak 8 vitese uygun olacak, çift tarafı muhafazalı olacak, 52T'den küçük olacak, kol uzunluğu 17cm olacak, kare mile uygun olacak gibi. İnternette bisikletle ilgili alışveriş için gezindiğimde aynakol seçeneği olarak 1 tane bulabildim, o da 40T. 52T ve 40T hız hesaplaması yapmıştım, onu da eklerim, umarım doğrudur. Bu aynakol değişikliği ile sadece yokuşta 1. Vitese düşme, düz yollarda 2 3 4. vitesler ile rahat ilerleme imkanı olacak. Son hız takıntım yok, bisiklet ağır zaten, elektrik destekli 25 km yapıyor, 20 inç lastikli bisiklet için yetiyor artıyor bile. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Ruble Sunrace (13-34) dişlileri 13 15 17 19 21 24 28 34
Aynakol Prowheel Solid 52T

Bulduğum Aynakol Vona 40T
(link)

Oranlayarak yeni bisikletinizin vitesleri hakkında fikir sahibi olabilirsiniz;

orj = 52/[13 15 17 19 21 24 28 34]

orj =

4.0000 3.4667 3.0588 2.7368 2.4762 2.1667 1.8571 1.5294

yeni = 40/[13 15 17 19 21 24 28 34]

yeni =

3.0769 2.6667 2.3529 2.1053 1.9048 1.6667 1.4286 1.1765

Yani şuanki 1. vitesinizin sertliği (1.52), aynakol güncellemesinden sonra 2. ve 3. viteslerin arasında olacak (1.66 ve 1.42). Şu an 2. viteste hissettiğiniz sertlik (1.85), artık 4. viteste olacak (1.90). 7. ve 8. vitesleri kullanamıyormuşsunuz (3.46 ve 4), yeni bisikletinizde en sert dişli bile onlar kadar sert olmayacak. En sert dişli 3.07 puan ile, şuanki 6 vitesinize benzer olacak...

• Beğen
Tepkiler: kaganarda
Bisan karşılaştırma açısından modeli elektrikli katlanır, özellikleri aşağıdadır:

(link)

(link)

Son düzenleme:
Oranlayarak yeni bisikletinizin vitesleri hakkında fikir sahibi olabilirsiniz;

orj = 52/[13 15 17 19 21 24 28 34]

orj =

4.0000 3.4667 3.0588 2.7368 2.4762 2.1667 1.8571 1.5294

yeni = 40/[13 15 17 19 21 24 28 34]

yeni =

3.0769 2.6667 2.3529 2.1053 1.9048 1.6667 1.4286 1.1765

Yani şuanki 1. vitesinizin sertliği (1.52), aynakol güncellemesinden sonra 2. ve 3. viteslerin arasında olacak (1.66 ve 1.42). Şu an 2. viteste hissettiğiniz sertlik (1.85), artık 4. viteste olacak (1.90). 7. ve 8. vitesleri kullanamıyormuşsunuz (3.46 ve 4), yeni bisikletinizde en sert dişli bile onlar kadar sert olmayacak. En sert dişli 3.07 puan ile, şuanki 6 vitesinize benzer olacak...

Güzel özetlemişsiniz, teşekkür ederim.
Şimdi asıl problem, 52t aynakolun dişlisinin iç kısmında hatta aynı hizada pedal destek mıknatısları ve sensörü var, 40t aynakol bu kısma tam oturur mu yada içine bu sensör mıknatıs parçaları sığar mı, nasıl ifade edilir aynakolun şekli, terimini bilmiyorum ama dışbükey bi tasarımı var 52t aynakolun, tek çözüm satın alıp denemek sanırım.

Dosyalar

• 20221009_201459.jpg
    20221009_201459.jpg
    55,1 KB · Okunma: 13
  • 20221009_201415.jpg
    20221009_201415.jpg
    46,9 KB · Okunma: 13
arkadaşlar merhaba
mayıs 2022 de fold2 aldım ve ilk ayını doldurmadan arka ruble içinden sürüş esnasında periyodik tıkırtılar gelmeye başladı. bulunduğum şehirde bir kaç bisikletçiye danıştım ve ruble içindeki aksamın teker dönerken çarptığını vs söylediler ve arka tekeri servise gönderdim. servisten dönen teker ile 2,5 / 3 ay daha bindikten sonra şimdi tekrar aynı tıkırtılar gelmeye başladı. bu durumu yaşayanlarınız oldu mu ve nasıl çözüm bulabildiniz? deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz rica etsem.
15 bin nakit para verip verilip alınan ürünün 5 ayda aynı sorunu iki defa yaşatıyor olması gerçekten çok can sıkıcı.

2022 üretimlerinde şikayetler var gibi, ben herhangi bir sorun yaşamadım, 2020 yılsonu üretilenlerden bisikletim, foldx. En büyük sorunum 52 dişli aynakol. Ben de çözüm arıyorum.
Bazı paylaşımlar var: (link)

arkadaşlar merhaba
mayıs 2022 de fold2 aldım ve ilk ayını doldurmadan arka ruble içinden sürüş esnasında periyodik tıkırtılar gelmeye başladı. bulunduğum şehirde bir kaç bisikletçiye danıştım ve ruble içindeki aksamın teker dönerken çarptığını vs söylediler ve arka tekeri servise gönderdim. servisten dönen teker ile 2,5 / 3 ay daha bindikten sonra şimdi tekrar aynı tıkırtılar gelmeye başladı. bu durumu yaşayanlarınız oldu mu ve nasıl çözüm bulabildiniz? deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz rica etsem.
15 bin nakit para verip verilip alınan ürünün 5 ayda aynı sorunu iki defa yaşatıyor olması gerçekten çok can sıkıcı.

arkadaşlar merhaba

merhaba,

hareket halindeyken her bisikletten az ya da çok ses gelir.
Detay vermediğiniz için yorum yapamayacağım.

bendeki fold2 de trafiğin olmadığı sessiz ortamda rubleden bazen çok hafif tıkırtılar duyuyorum.
Ama bence bu normal.:)

ayrıca bisikletten düştüyseniz bu sesler ciddi rahatsız edici oluyor. Rubledeki kulak denilen parça yamuluyor. Ve bunu çoğu bisikletçi anlamıyor.
Ben bisikletten düştüğüm için bu sorunu yaşadım. Kulak denilen parça yenilendi.ruble ayarı yapıldı. Sorun kalmadı.

Yani Bisikletten düştüyseniz veya rubleyi yere çarptıysanız bu sorun olabilir.

...

ayrıca bisikletten düştüyseniz bu sesler ciddi rahatsız edici oluyor. Rubledeki kulak denilen parça yamuluyor. Ve bunu çoğu bisikletçi anlamıyor.
Ben bisikletten düştüğüm için bu sorunu yaşadım. Kulak denilen parça yenilendi.ruble ayarı yapıldı. Sorun kalmadı.

Yani Bisikletten düştüyseniz veya rubleyi yere çarptıysanız bu sorun olabilir.

unknown.png

Ruble = arka dişli (resimde kırmızı okla işaretli)
Kulak = kadro ile arka attırıcı arasındaki parça (resimde yeşil okla işaretli)
Rubleyi yere çarpmak nasıl mümkün olabilir? Ruble yekpare bir parça, nasıl bir "ruble ayarı" yapıldı? Arka attırıcıyı ruble olarak isimlendiriyorsunuz herhalde, isimler birbirine karışmış.

Merhaba arkadaşlar,

Ben de katlanır elektrikli bisiklet olarak Alba Fold 2 almayı düşünüyorum. İhtiyacım olan; günlük ortalama 20 km düz/hafif eğimli yolda hafif spor yaparak işe gidip gelmek.
Alba Fold 2 ile ilgili biraz inceleme yaptım, buradaki deneyimleri de okudum. Fakat boy konusunda net bilgiye ulaşamadım.

Boyum 1.82 olduğu için bu şekilde Alba Fold 2 - 20 inç bir bisiklet beni kurtarır mı, kurtarmaz mı emin olamadım. Bu konuda üç aşağı beş yukarı bana yakın boylarda Alba Fold 2 ile tecrübesi olan arkadaşlar fikir verebilirse sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar,

Ben de katlanır elektrikli bisiklet olarak Alba Fold 2 almayı düşünüyorum. İhtiyacım olan; günlük ortalama 20 km düz/hafif eğimli yolda hafif spor yaparak işe gidip gelmek.
Alba Fold 2 ile ilgili biraz inceleme yaptım, buradaki deneyimleri de okudum. Fakat boy konusunda net bilgiye ulaşamadım.

Boyum 1.82 olduğu için bu şekilde Alba Fold 2 - 20 inç bir bisiklet beni kurtarır mı, kurtarmaz mı emin olamadım. Bu konuda üç aşağı beş yukarı bana yakın boylarda Alba Fold 2 ile tecrübesi olan arkadaşlar fikir verebilirse sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.
Yer, asansör yada muhafaza sorununuz yoksa yada toplu taşımaya entegre kullanmam derseniz alba explorer bakın bence. Hem daha konforlu hemde daha hızlı, hemde katlanirlar gibi insanı yormuyor. 20 km az bir yol değil. Belli bir zamandan sonra katlanır ile çekilmez hale gelebilir. Sorunuza gelirsek her ne kadar katlanır bisikletler 1.85 boya kadar uygun olduğu soylense de ben 1.83 boyla tam sınırda kullanıyorum. Yani koltuğu daha fazla geriye itemiyorum.

Yer, asansör yada muhafaza sorununuz yoksa yada toplu taşımaya entegre kullanmam derseniz alba explorer bakın bence. Hem daha konforlu hemde daha hızlı, hemde katlanirlar gibi insanı yormuyor. 20 km az bir yol değil. Belli bir zamandan sonra katlanır ile çekilmez hale gelebilir. Sorunuza gelirsek her ne kadar katlanır bisikletler 1.85 boya kadar uygun olduğu soylense de ben 1.83 boyla tam sınırda kullanıyorum. Yani koltuğu daha fazla geriye itemiyorum.
Cevap için teşekkür ederim. Ev, iş yeri ve arabamda yer sınırlı. Bu yüzden katlanır almak istiyorum.

unknown.png

Ruble = arka dişli (resimde kırmızı okla işaretli)
Kulak = kadro ile arka attırıcı arasındaki parça (resimde yeşil okla işaretli)
Rubleyi yere çarpmak nasıl mümkün olabilir? Ruble yekpare bir parça, nasıl bir "ruble ayarı" yapıldı? Arka attırıcıyı ruble olarak isimlendiriyorsunuz herhalde, isimler birbirine karışmış.

Burda tartışmak gereksiz. Siz sorun varsa iyi bir bisikletçiye gidin lütfen.:)

• Hahaha
Tepkiler: Spartiat
Zincir temizliği tüm bisiklerde önemli.
Ancak elektrikli bisikkette pedal desteği olduğu için, zincir temiz olmasa da bisiklet akıcı gidiyor.

ben zinciri wd 40 sprey sıkıp silip temizliyordum hep.

en son tek şarj ile 68 km gidebildim.

sonra hazneli zincir temizleme aparatı ile zinciri üç yıldır ilk kez bu yöntemle temizledim.

temizlik sonrası tek şarjla 87 km gittim.

bkz ekran 68+87= 155 km.

yani menzil yaklaşık %25 arttı.:)

kesinlikle hazneli aparat ile zincir temizlenmeli.:)

kullandığım ürün. ( bu tarz olmalı)
XLC TO-S57 Zincir Temizleme Aparatı
(link)

Dosyalar

• 68C5B989-ED39-413B-8710-A33C6119AA1E.jpeg
    68C5B989-ED39-413B-8710-A33C6119AA1E.jpeg
    59,4 KB · Okunma: 13
Tern Link A7 bisikletimi satıp Alba fold 2 almayı düşünüyorum. Tern kalitesinden çok memnunum ama ulaşım amaçlı günlük 5-6 km terlemen kullanmak için elektrikli bisiklet mantıklı geldi. Byqee kitlerinde kalite ve satış sonrası aşamalarında problemler olduğunu okuyorum. Alba fold 2 de de pil problemleri olduğunu buradan okudum. TerN Dahon gibi markalardan sonra Alba kullanan varsa uzun kullanım yorumlarını merak ettim

Tern Link A7 bisikletimi satıp Alba fold 2 almayı düşünüyorum. Tern kalitesinden çok memnunum ama ulaşım amaçlı günlük 5-6 km terlemen kullanmak için elektrikli bisiklet mantıklı geldi. Byqee kitlerinde kalite ve satış sonrası aşamalarında problemler olduğunu okuyorum. Alba fold 2 de de pil problemleri olduğunu buradan okudum. TerN Dahon gibi markalardan sonra Alba kullanan varsa uzun kullanım yorumlarını merak ettim
merhaba 1 yıl önce bende benzer bir düşünceye girmiştim. tern link d8 bisikletimi satıp alba fold 2 almaya niyetlenmiştim ancak @Leonidas4888 arkadaşım alba kullanmış biri olarak tern kalitesinden vazgeçmeyip onun yerine 250 watt pro alba kit alırsam çok daha iyi bir bisiklet sahibi olacağım tavsiyesini verdi sağolsun. bende öyle yaptım kesinlikle çok güzel oldu. bu kit alba fold 2 de bulunan kitten daha güçlü hemde bisiklette tern kalitesi devam ediyor. nacizane size de bunu öneririm.

merhaba 1 yıl önce bende benzer bir düşünceye girmiştim. tern link d8 bisikletimi satıp alba fold 2 almaya niyetlenmiştim ancak @Leonidas4888 arkadaşım alba kullanmış biri olarak tern kalitesinden vazgeçmeyip onun yerine 250 watt pro alba kit alırsam çok daha iyi bir bisiklet sahibi olacağım tavsiyesini verdi sağolsun. bende öyle yaptım kesinlikle çok güzel oldu. bu kit alba fold 2 de bulunan kitten daha güçlü hemde bisiklette tern kalitesi devam ediyor. nacizane size de bunu öneririm.
Cevap için çok teşekkür ederim. Bisiklette bagaj sepet kullanmayı sevmiyorum, o sebeple alba seçmemde en büyük etken bataryanın kadro içinde olması. Alıp deneyip göreceğim sanırım
Tern link d8 çatal açıklığı 100mm, a7 74mm olduğu için malesef alba kitler uyum sağlamıyormuş

Son düzenleme:
Cevap için çok teşekkür ederim. Bisiklette bagaj sepet kullanmayı sevmiyorum, o sebeple alba seçmemde en büyük etken bataryanın kadro içinde olması. Alıp deneyip göreceğim sanırım

Tern link d8 çatal açıklığı 100mm, a7 74mm olduğu için malesef alba kitler uyum sağlamıyormuş
tern link d8 de ön çatal 74mm bu sebeple 250w pro arka motor kiti ile 16 ah suluk tipi batarya olan kiti aldım bu kitin performansı çok iyi. 74mm ön motor sadece byqee de var kardeşime aldık ama pil bağlantı bareti hemen kırıldı yaklaşık 1 ay bekledik tamiri için ve pil kapasitesi düşük. 74mm byqee kit 10 bin TL. byqee ye o parayı vermektense alba öneririm. ikisini de denedim byqee de pedal sensörü lcd ekran fren sensörü yok. bisiklet bildiğin elektrikli scooter oluyor gaza basarsan ilerliyor. alba bu konuda çok daha iyi ama alba fold 2 de tern'in kalitesi yok diyor kullanan arkadaşım. siz bilirsiniz yine de.

Geri