Önceki sayfada FoldX ile ilgili deneyimlerimi yazmıştım. 52T aynakol dişlisi gerçektende çok büyük ve rublede megarange dişlisi 34T olmasına rağmen, bırakın yokuşta 1. vitese düşmeyi, düz yolda bile 1. vitese mahkum ediyor. Bisiklet zaten 23 kg. 7. ve 8. vitesler ise süs niyetine takılmış gibi hiç kullanılamıyor. 25 km olan elektrik destekli son hızda 6. vitesi kullanıyorum. Sonuç olarak aynakolu değiştirmeye ve diş sayısını azaltmaya hatta çift taraflı muhafazalı bir aynakol almaya karar verdim. Aynakolun iç tarafında bir muhafaza olmadığı için zincir atma problemi de vardı. Şart olarak 8 vitese uygun olacak, çift tarafı muhafazalı olacak, 52T'den küçük olacak, kol uzunluğu 17cm olacak, kare mile uygun olacak gibi. İnternette bisikletle ilgili alışveriş için gezindiğimde aynakol seçeneği olarak 1 tane bulabildim, o da 40T. 52T ve 40T hız hesaplaması yapmıştım, onu da eklerim, umarım doğrudur. Bu aynakol değişikliği ile sadece yokuşta 1. Vitese düşme, düz yollarda 2 3 4. vitesler ile rahat ilerleme imkanı olacak. Son hız takıntım yok, bisiklet ağır zaten, elektrik destekli 25 km yapıyor, 20 inç lastikli bisiklet için yetiyor artıyor bile. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Ruble Sunrace (13-34) dişlileri 13 15 17 19 21 24 28 34
Aynakol Prowheel Solid 52T
Bulduğum Aynakol Vona 40T
(link)