Scudo Sports

Aliexpress

1617700569791121212186791102.jpg
15 günde geldi, motosiklet rüzgar deflektör, Ptt 10.5 tl aldı , hayret ettim. oysa 150 üstü...Kalitesi beklenti üstü bu arada...Tr de bu model yok.

Scudo
Fren balatası ve gidon bandı vergisi dahil 160liraya geldi. Vergi olarak 22 lira ücret aldılar. Nasıl oldu da fazla yazdım anlamadım ben toplamda 2 bisikletlik malzeme gelecek diye beklerken 4 tanelik fren balatası geldi, ayrıca 2 tane daha gelmiş toplamda 5 bisiklete yetecek fren balatam oldu, ömürlük oldu.

Zincir sökme pensesi ve 10 adet 10lu powerlink 40 lira+17 lira vergi dahil 57 liraya geldi. Her 2 üründe siparişten itibaren 17 günde elime ulaştı.

Dosyalar

• IMG_20210407_111134.jpg
    IMG_20210407_111134.jpg
    58,8 KB · Okunma: 69
  • IMG_20210405_160740.jpg
    IMG_20210405_160740.jpg
    113 KB · Okunma: 67
10 adet 10lu powerlink
E zincir zaten 20 bakla, e 10 u powerlink..?!..

😁

Şaka bir yana benden neden 140 tl lik ürün için 10.5 tl ücret alındı hala anlamış değilim. Malum damat çıkarmıştı bu aliexpress e vergiyi ( hepsinden alınması ). Damat gidince indirim mi geldi diye düşünmüştüm, hatta postacı arkadaşada söyledim, baya güldük. O 5 tl yi saklayacağım ömür boyu..🙂

Arkadaşlar bu arada benim de hala yolda olan 1-2 kargom var.. Bugün elime ulaşan çapraz askılı sırt çantası ve 1200 lümenli ön aydınlatma ve kaskım için de aldığım arka kırmızı aydınlatma elime ulaştı.. Kargo lar turuncu nakliyat adında bir firma ile geldi, ptt kargo, kargo işinin bir kısmını bu firmaya hissedar olarak vermiş diye bilgi geldiae_1617802489661.jpgDSC_0014.JPG

@SerdarCYCoo2Bursa bulunduğunuz şehirle de alakalı olabilir yukarıda bahsi geçtiği şekilde aras kargo da teslimat yapıyor.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Yanlış yazdım yazıyıda silemedim kusura bakmayın

@Fota aras kargo ile aldıysanız %90 ödeme sırasında sizden vergi ücreti almış olabilirler. Gğle güle kullanın
Bugün arkadaşım için de sipariş verdim dediğiniz gibi ödeme sırasında 11 TL vergi ödedim.

Kargo parası ne zman alıyorlar kapıda mı yoksa karttan mı gidiyor

@Corelli Mağduru değişiyor, neye göre alıyorlar hala anlayamadım. benden 2 kere aldılar 2 kere almadılar kapıda ödedim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
14.03.2021 de yurtiçi takipsiz verdiğim siparişim 09.04.2021 tarihinde ilginç bir şekilde Yurtiçi kargo ile teslim edildi. 63 TL lik ürün için yurtiçi kargo 24 TL para aldı. 3AE1E155-F182-4FDD-994E-2749A355D025.jpeg

3 Arkadaş 6 adet forma aldık. 7 Mart Sipariş- 7 Nisan teslim. Bu sefer Türkiye'ye ulaşması uzun sürdü. Ama gümrükten çıktıktan sonra ertesi gün İstanbul-Kadıköy'e teslim oldu.

toplam 89 USD için 86 TL vergi çıktı.

Bana da gümrük kitlemişler.. 16 (vergi, açma vs parası) TL + 30 TL gümrük 16179723688689019211751605357111.jpg

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Selamlar, 11.5$ olan ürüne indirim ile 2.5$ ödedim. Dün, Ptt teslimatta odedigimden çok vergi aldı 26tl 😳.

Artık çoğu ürünü yurtiçinden daha ucuza alıyorum made in p.r.c ama yine😆.

Sanırım toptan alınca daha az vergi ödüyor ithalatçılar.

Arkadaşlar aliexpress üzerinden racework adlı aynakollardan satın alan var mı aramızda?

Tipi de fena değil ağırlığı da, zaten ucuz da değil. Sizce risk alınabilir mi? Bu arada bildiğimiz markaların ürettiği havalı maşalara da niyetliyim ama aliexpress üzerinden satın alıpta kıranlar da yok değil hani, bu topa girilir mi?

Arkadaşlar aliexpress üzerinden racework adlı aynakollardan satın alan var mı aramızda?

Tipi de fena değil ağırlığı da, zaten ucuz da değil. Sizce risk alınabilir mi? Bu arada bildiğimiz markaların ürettiği havalı maşalara da niyetliyim ama aliexpress üzerinden satın alıpta kıranlar da yok değil hani, bu topa girilir mi?
Ben aliexpressten bir çok ürün alıp kullandım ve kullanmaya da devam ediyorum olay birazda sizde bitiyor. Bende oval tek yaprak var onu kullanıyorum gayet memnunum, bana göre satıcı geri bildirimi çok önemli ben oraya bakıp ona göre kabaca yurt içi fiyat hesabı vs yapıp alıyorum. Forumda süspansiyon kullanan var mı bilmiyorum ama karbon maşa alıp kullanan kişiler var. Süspansiyon fiyatlarına bakınca kabaca +1500'e geliyor o fiyat dahilinde ülke içinde de ürün bulabileceğinizi düşünüyorum. Zaten geri bildirimden alan ülkelere bakarsanız genelde Güney Amerika ülkeleri Rusya falan oluyor. Amerika, Kanada yada İngiltere gibi ülkedeki adam alıp video çekip kırmak için falan alıyor bu ürünleri.

(link)
(link)

2. linkteki ürün yorumlarında sizin bisikletinizden yada üst modellerinden birisi de var.

Dosyalar

• fork.JPG
    fork.JPG
    52,9 KB · Okunma: 30
Ben aliexpressten bir çok ürün alıp kullandım ve kullanmaya da devam ediyorum olay birazda sizde bitiyor. Bende oval tek yaprak var onu kullanıyorum gayet memnunum, bana göre satıcı geri bildirimi çok önemli ben oraya bakıp ona göre kabaca yurt içi fiyat hesabı vs yapıp alıyorum. Forumda süspansiyon kullanan var mı bilmiyorum ama karbon maşa alıp kullanan kişiler var. Süspansiyon fiyatlarına bakınca kabaca +1500'e geliyor o fiyat dahilinde ülke içinde de ürün bulabileceğinizi düşünüyorum. Zaten geri bildirimden alan ülkelere bakarsanız genelde Güney Amerika ülkeleri Rusya falan oluyor. Amerika, Kanada yada İngiltere gibi ülkedeki adam alıp video çekip kırmak için falan alıyor bu ürünleri.

(link)
(link)

2. linkteki ürün yorumlarında sizin bisikletinizden yada üst modellerinden birisi de var.
Hocam kırılan çok ciddi sayıda maşa gördüm, ben daha çok manitou, rockshox gibi markaları merak ediyorum. Kafamı karıştıran diğer bir nokta atıyorum novatec gibi markalardan bir çift göbek seti almaya kalkarsan 400-500 gram ağırlığında oluyor. Aynı ağırlıkta bilinmiş markalardan göbek almaya kalkarsan fiyat 2-3 katına çıkıyor.

Birde aynakollar var, 650 gram neredeyse dişli ve göbek hariç. Yani bu ağırlıkta diğer markalardan aynakol bulmaya kalkarsan fiyat rahatlıkla 2-3 katını geçiyor. Aynı işi tam olarak olmasa da yapabilirler mi acaba verimlilik açısından?

Bu arada aliexpress eskiden çok çok daha ucuzdu. :)
En son aldığım, görevi vidalı dişli sökmek olan anahtar arka dişliyi sökerken elimde kalmıştı. :D Onun dışında ben de birçok ürün kullandım, genel olarak pek bir sorun yaşamadım. Daha bugün park sensörü geldi çin'den, birkaç hafta önce orjinal park sensörü almama rağmen bozuk çıkmıştı. Neredeyse 3'te biri fiyatına aliexpress'ten geldi, böyle tonlarca örneği var.

Hatta birkaç gün önce araba için marka logolu jant göbeği siparişim geldi, gidip bir otomobil dükkanından almaya kalksam 3-4 katı fiyatına gelecekti. Ne bileyim, 1.5 dolarlık şey taaaaaa çin'den kapıma kadar ücretsiz kargoyla geliyor, daha ne olsun? :D

Bak orijinal ürünlerden örnek vereyim, en ünlü yabancı sitelerdeki orijinal bisiklet parçalarını aliexpress'ten %30 - %35 daha uygun fiyata alabiliyorsun.

E zincir zaten 20 bakla, e 10 u powerlink..?!..

😁

Şaka bir yana benden neden 140 tl lik ürün için 10.5 tl ücret alındı hala anlamış değilim. Malum damat çıkarmıştı bu aliexpress e vergiyi ( hepsinden alınması ). Damat gidince indirim mi geldi diye düşünmüştüm, hatta postacı arkadaşada söyledim, baya güldük. O 5 tl yi saklayacağım ömür boyu..🙂

Hakan abi bu olay yıllardan beri böyle,gümrükçünün insiyatifinde olan her şey..
10$'a indirimde aldığım ürüne(bence burada boyutta etkin) kabaca internetten bakıp fiyat biçmiş ve buna istinaden vergilendirmişti,biraz uğraşarak(!) vergiyi düşürttürmüştüm..

Ya abi ben anlamadım şimdi kimisi kargo parası ödemiş kimisi ödememiş. Şimdi ben 780 mm gidon aldım kargo ücreti yok diyordu bişiler ödeyecek miyim gelince? Bir de havayolu gönderiyi kabul etti diyor 1 haftadır. Uçakla mı geliyor gemiyle mi ? Daha tr customsa ulaşmamış

@Corelli Mağduru selam, ürünü sepete attığında kargo ücreti var ise ayrıca çıkıyor zaten. Seninki kargo ücretsizdir o zaman.

Ancak 20% vergi ve 8tl garanti sanırım. Ben eskisi kadar almadığımdan, yukarıda okuduklarima göre cevap yazdım.:)

• Beğen
@Corelli Mağduru sizin bahsettiğiniz konu Türkiye için kargo dan ziyade gümrük vergisi, eğer alışveriş esnasında vergi almadılarsa burada ptt sizden tahsil edecek. Ayrıca aliexpress deki kargo ücreti Türkiye ile alakalı bir durum değil.

• Beğen
Geri