Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aliexpress

Ptt konusu sanırım bulunan yere,memuruna göre değişiyor.Şimdiye kadar üç farklı adrese onlarca kargo aldım.Gelmeyen kargom hiç olmadı.

Scudo
Arkadaşlar bu km sayacı için ne diyorsunuz ? Yorumlar çok başarılı gözüküyor

(link)

Eldiven olarak bu ,

(link)

Arkadaşlar şöyle hızlıca göz gezdirdim genellikte teslim sürelerinden ve ürünün gelmemesinden şikayetler okudum, ben 7 senedir aliexpressi çok aktif şekilde kullanıyorum yüzlerce şeyler aldım diyebilirim özellikle elektronikte xiaomi markasının hemen hemen bütün ürünlerini aldım daha çokta otomotiv için parçalar getirdim, Satın alırken kullanıcının kaç yıldır açık olduğunu kaç tane ürün sattığını ve yüzdesini kontrol edin, aşağıda yer alan feedbackleri hızlıca göz gezdirin ardından sipariş verirken mutlaka ve mutlaka kayıtlı kargo bölümünü seçiniz bazı satıcılar ücretsiz bazılarında ise 1.99-2.00 $ oluyor farkı verip yine de kayıtlı alınız. Kargonuz kayıtlı olduğu için ürünün kaybolma riski kesinlikle yok en geç 30 gün içinde teslim alırsnız bana genelde 15-20 gün arasında geldi kargolar. Maksimum 125$ lık ürün aldım gümrüğe takılmadı.

• Beğen
Tepkiler: VolkanÖzcan
Arkadaşlar aliexpress'te track edilebilen kargo seçmek kesinlikle şart. Yoksa postacı size teslim eder etmez bahçenize atar sokakta bırakır Vs istediğini yapar.

Track edilebilir yani takip edilebilir kargo seçerken de mümkünse standart aliexpress kargo seçeneği yerine China post seçmenizi kesinlikle tavsiye ederim.

Standart aliexpress kargo takip edilebilir ancak lp harfleriyle başlayan ve çok sayıda rakamla biten bir takip no veriyorlar ve bu numara ile gonderitakip.ptt.gov.tr adresinde takip yapamıyorsunuz. Ancak aliexpress sitesinden takip ettiğiniz sayfada sağ altlara doğru kargo şirketinin linki var (ciao gibi bir şeydi sanırım) o linke tıklarsanız ve çıkan ekrana lp ile başlayan takip kodunu girerseniz sol tarafta genelde rq ile başlayan ve gonderitakip.ptt.gov.tr sitesinden takip edebileceğiniz bir kod göreceksiniz.

Aslında standart aliexpress shipping dediği genelde çinden malezya gibi bir ülkeye kargo paketinin topluca gitmesi ve oradan ülkemize tekrar kargolanması esasına dayanıyor. Bu yüzden kargo hem çok daha geç geliyor hem de takibi böyle zahmetli oluyor.

Kısacası China post candır. İki haftada evinize gelir.

Standart aliexpress shipping bayağı uzun sürer ve takibi zordur.

@Ozan k. Kesinlikle çok haklısınız, bir daha ki alışverişimde tavsiyenizi deneyeceğim.
1 ay aradan sonra gelişme var arkadaşlar, ben ümidimi kesmiştim ama :)
wp_ss_20170331_0001.png

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
@Ceyhun Özkan

Gördüğünüz gibi sizin kargo da önce malezyaya gitmiş, rq ile başlayan takip numarasını gonderitakip.ptt.gov.tr adresinden de takip edebilirdini, aklınızda bulunsun.

Benim de iki kargom bekliyor, demek ki en az bir ay sürüyor...

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
Arkadaşlar Aliexpressten şu formayı satın almıştım 18.03.2017 tarihinde. Bugün gümrükten çıktı, İstanbul'da. Muhtemelen pazartesi elimde olur. Baya hızlı geldi :D
(link)

@Nyusha ayıp yaa 1 tane 1 dolar bile etmeyen ürün için satıcıya kargo masrafı çıkartıp adamı zarara uğratıyon :D şaka bir yana 1 dolarlık ürünü türkiye ye ücretsiz kargo yapıyorlar mı?

@AytacALTAY tabiki ben 1tlye ışık aldım 15 gğnde geldi bu ara kargolar hızlı

Kargolar her satıcıya özel değil. Kargoyu zaten aracı yani AliExpress sağlıyor. Bazen DHL gibi firmalardan da alabiliyorsun e tabi tuzlu oluyor. :) Yani sen ürün aldığında bir tek senin ürün değil binlerce ürün topluca geliyor. Bazı büyük ürünlerde (bisiklet, maşa, kadro gibi) ekstradan kargo ücreti alıyorlar. Şakasına diyorsunuz ama böyle düşünen duyarlı insanlarımız mevcut. :D

@Ozan k.
lp ile verilen numarayı da aslında gonderitakip üzerinden takip edebilirsiniz. ama önce (link) şöyle aliexpress takip yapılan siteden sorgulama yapmanız gerekir. sorgulama ekranında ptt için olan numarayı görebiliyorsunuz. ama aliexpress diğer kargolara oranla biraz daha geç geliyor gibi.

Geç gelmesinin sebebi onları rutin yapmaları ya da belli bir ürün sayısına ulaştığında gemiyi ya da uçağı kaldırmalarıdır. Sen fazladan para verince ya o an özel kargo uçağı ile kalkıyor ya da rutin aralıkları daha kısa oluyor.

ışık eldiven falan alınır da gidon boynu alınır mı çinden, elimize almayalım sonra

@Dolk
Maşa, gidon gibi kırıldığında sakatlığa yol açabilecek parçalar almamak lazım bence. Canından önemli değil. Mosso'nun düz maşası satılıyordu ama aliexpresste o gibi ürünlere bak alacaksan illa ki.
Sele, sele borusu gibi parçaları alırım, çok hafifler. Dayanıklılığını bilemeyeceğim ancak. Vertu sele aldım şimdilik sonraki ay karbon sele ve sele borusu alacağım görüntüsünden dolayı :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
(link)
Alacağım ürün bu. Bana 4" teker için herhangi bir süspansiyonlu ön maşa gösterebilir misin? Bisikletçiye sorduğumda şu an kullandığın maşadan daha iyi diyor. Şu an kullandığım maşa o kadar güzel değil bunu aldığımda emin ol daha sağlam olacak. Çünkü 203 mm iki diskten hangisi daha iyi diye konu açtığımda "senin maşan çok kötü eğer 203 mm rotor takarsan maşan ile uyumlu olmaz yamulabilir" diyorlar. Feedback'lere bakarsan Specialized Fat alanlar bile bu maşayı almış.

Sırf şekil için karbon sele borusu almak yerine. Karbon fiber bant al ve kaplama yap.

@Dolk
Hocam direk karbon alayım ağırlıkta fark ediyor az da olsa, hem karbon parçası olsun aletin :D
Süspansiyonluysa alın hocam benim aklım yol bisikleti düz maşalarına gitti. Bunların kötü olacağını düşünmüyorum.
Malesef maşalar hakkında pek bir bilgim yok yardımcı olamayacağım o konuda :D

Arkadaşlar bir de uyarımı yapayım.
Aliexpress MOBİL uygulamasından alışveriş yapmayın. Bilgisayardan bakın her zaman.
Sonuçlar farklı çıkıyor her seferinde ikisinden de. Aynı ürünü daha ucuza bulabilecekken telefonda çıkmaması sebebiyle 3 dolar fazla verdik :D

Merhabalar,

AliExpress üzerinden bunları sipariş vermeyi düşünüyorum sizce nasıllar ?

Aydınlatma Lambası - (link)

Arka Lamba - (link)

Çanta - (link)

Kask - (link)

Suluk Tutucu - (link)

Kilometre Sayacı - (link)

Pompa - (link)

Suluk - (link)

Kask Ayna - (link)

Alyan Seti - (link)

Zincir Temizleyici - (link)

Yama - (link)

Parmaklı Eldiven - (link)

Parmaksız Eldiven - (link)

Gözlük - (link)

Bisiklet Üst Forma - (link)

• Beğen
Tepkiler: gturedi
(link)

arkadaşlar ben böyle teknolojik şeylere bayılırım bunu da bayadır alsam mı almasam mı bu para değer mi diye düşüne düşüne bir karara varamadım ha bir de doların düşmesini beklemek var tabi ama sabırsızlık işte sizce bu fiyattan alınabilecek bir ürün mü türkiye'de büyük olasılıkla yok ürüne sahip olan var mıdır acaba aramızda ?

Geri