Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aliexpress

@Emrah DURGUN

Elbette çevre. Göğüs genişliği 1 metre olan kişi muhtemelen insanlıktan çıkmıştır, steroid bağımlısı falandır. :p

Scudo
@ahmetcan44

ne yaptın hocam ya steroid filan :)
benim gögüs ölçüm 106 cm 1.5 senedir fitness yapıyorum, hemen steroide baglamayın :)

konuya gelince yurtdışı siteden forma almak istesem gögüs 106 cm bel 86 cm tabloya göre gögüste XL ye belde M ye denk geliyor napacam :)

@Sinan Çakır

Hocam çevresi değil, soldan sağa genişliğinden bahsediyorum. 106 santimetre genişlik, steroidle bile mümkün değil. :p

O durumda üstü ayrı, altı ayrı sipariş edeceksiniz. Ayrı kişilerden de alabilirsiniz, aynı kişiye mesaj da atabilirsiniz.

Üstünüzde erisin ahmet bey, bisiklette merida tam takım :)

Üstünüzde erisin nedir yahu?? :confused: kafam buzullarda kaldı kutup ayılarını izliyordum :D üstünüzde eskisin ahmet bey :D

@Berksan

Teşekkür ederim Berksan Bey. :) Erir belki yağmurda falan, ne de olsa Çin malı. :p

Aliexpress'in gayet düzgün olduğunu dünüyorum. Posta veya gümrük ile ilgili bir sorun çıkmadığı sürece herşey yolunda.

Başarısız sipariş teki adımlar şu şekilde.

1- Siparişimde satıcının verdiği takip numarası sahte çıktı, zaten site sayfasından china air mail bildirimleri var. Olumlu siparişlerde "Gönderi Müşteriden alınmıştır" gibi bir ibare oluyor.
2- Satıcı ürünün postalanması için 3-4 gün bekleyebiliyor genellikle.
3- China air mail in geri bildirimide 3-4 günü bulabiliyor, yani takip kodunu satıcıdan aldıktan sonra biraz beklemenizde fayda var.
4- Bundan sonra çile başlıyor 10-15 gün içinde takip kodu na ilişkin hareket olmazsa satıcıya mesaj atıyorsunuz "hello friend, this tracking code does not work" felan gibi temel ve basit bir ingilizce kullanmak gerekiyor zira çinli dostlarımız translator kullanıp kaşı gözü yarıyorlar.
5- 4üncü adımda attığım mesaja cevap gelmedi satıcıdan ama dispute açmadan önce 40 gün felan bekledim, resmen çile gibi.
6- Sipariş teslim süresi dolmaya 4-5 gün kala "Dispute" açtım, bir nevi hakem gözetiminde satıcıya ihtar çekiyorsunuz. Dispute açarken seçenekler var mesela "ürün hasarlı geldi" "rengi farklı" "bozuk" "ürün bana ulaşmadı" "tracking information doesnt work" vs.. gibi
7- Tabi ben şanslıyım ürün ne bana ulaştı nede traking code çalışıyordu.
8- Satıcıdan 5 gün cevap gelmedi.
9- Altıncı günde "Escalate Dispute" dedim, buda sizin çektiğiniz ihtarı Aliexpress te çekecek.
10- Aliexpress ten haklı olduğuma dair ciddi bir yanıt geldi ve satıcıya sorunun ne olduğunu soracaklarını söylediler (tabi burda tracking information ın çalışmaması etkili oluyor, başka durumlarda sıkıntılar olabilir.)
11- Beni yanıtlamayan satıcı Aliexpress a para iadesini kabul ettiğini bildirdiğine dair mail aldım ve ertesi gün kredi kartıma ödediğim para kur farkıyla işlenmiş oldu.

Bunun dışında daha önceki 12 siparişimin hepsi başarı ile sonuçlandı. İlk defa bu olmuştu ama şaşırmadım zira;

Aliexpressteki satıcıların çoğu aslında aracı, genellikle taobao denilen manyak bir site var Çinlilerin hepsiburdası gibi bişey. Burdaki satıcıların çoğu sizle taobao arasında aracılık yapıyorlar vs... İşte ürünün gelmeyeceğinden emin olmam diğer satıcıların siparişlerimi kabul etmemesi çünkü ürün taobao daki ana satıcıda "out of stock" durumdaydı. Sipariş verdiğim satıcı ise garibim aklı sıra karambole getirdi işi.

evvel ki 2 kargom 9 günde ulaşmışken bu kargoda ilkleri yaşıyorum mesela önce dispatching de kaldı 1 hafta ptt de Departure from outward office of exchange sao da null pek olarak görünüyor
2013-09-08 14:23 Collection, Location:漳浦盘陀 36320201
2013-09-12 13:42 Opening, Location:厦门国际 36104800
2013-09-12 14:21 Dispatching, Location:厦门国际 36104800
2013-09-16 09:49 Departure from outward office of exchange, Location:北京国际 10010200
2013-09-17 04:08 NULL, Location:pEK PEK
[Turkey] Country/Area Postal Records
netice olarak bir gün ulaşacak elbet

Görüntü olarak pek iyi değil ama babama sipariş ettiğimiz Movistar takım da bugün geldi. Üzerimde test ettim;

(link)

Güle güle kullanın. Benim merak ettiğim tayt pedinin kalitesi. Sitedeki resimleri güzel ama gelen ürün nasıl acaba ? (ergonomisi, malzeme cinsi vs.) Teşekkürler :)

Hangi satıcıdan alıyorsunuz?

@rahmi kocaman

Ped coolmax olarak geçiyor. Bu şekilde arama yaparak detaylarına ulaşabilirsiniz. Ergonomik açıdan bir kusurunu göremedim. Orijinal ürün kullanmadım fakat gayet rahat. Nalini, Kipeo gibi markaların ürünlerini kullanmadım. O yüzden kıyaslama yapamıyorum. Sitede ne görüyorsanız, aynısı geldi. :)

@Enes Çatal

(link)

@ahmetcan44

Teşekkürler ;)

Arkadaşlar 24 Eylül akşamı Aliexpressten forma takımı siparişi verdim, Alıcı takip numarası da gönderdi ancak ben kargomun nerede olduğunu göremiyorum halen,yardımcı olabilecek arkadaş varmı ?

bazen 1 haftaya kadar sürebiliyor sisteme geçmesi, (link) (link) gibi sitelerden kontrol edebilirsiniz ayrıca ptt yurtdışı kayıtlı posta sorgulamadan da bakabilirsiniz bir iki gün içinde eğer numarada yanlışlık yoksa.

RB758334307CN buyur abi

şu anda işlemde görünüyor daha çıkmamıştır Çin den

Ayrıca böyle bir menü çıktı. Daha önce Open dispute yazmıyordu, bugün open dispute diye bir ibare çıktı

http://img196.imageshack.us/img196/4968/prs9.jpg

Ve open disputeye basınca alttaki menü cıkıyor. Nedenini çözemedim.yardımcı olurmusunuz

http://img585.imageshack.us/img585/7601/usv9.jpg

ürün aradan 45 gün gibi zaman geçerse dispute açarsınız ürün gelmedi diye şimdi sadece bekleyin ve kargoyu takip edin.

• Beğen
Tepkiler: Nail Acun
Geri