Scudo Sports

Aliexpress

@observer
Söylediğin kargo takipsiz diye biliyorum. Bağlı bulunduğun ptt ye git, onlar sana dağıtım merkezinin yerini söylerler, oraya gidip, iyi ilişki ve iletişim kurup adresini ve ismini söyle. emin ol adresinin bulunduğu rafa doğru yönelecek ve bir kaç dakika içinde bulup getirecek, ya da bana yaptıkları gibi gel birader sen de bak diyecekler ve bulacaksınız ;) 3 vakte kadar bekleme git ve çöz şu işi :komik:

• Beğen
Tepkiler: observer
Scudo
@ekremok

Yalnız şöyle bir şey dikkatimi çekti. Facebooktaki aliexpress gruplarında gördüğüm kadarı ile posta daha küçük ebattaki ürünlerin üzerine ekleme yapmışlar. Daha büyük pakette yada kutuda gelenlerde hiç vergi muhabbetini görmedim. Buna benzer çok fotoğraf gördüm. adam 0,35$ 'a dolap kapağı açılınca yanan lambadan almış 5₺ vergi çıkarmışlar. Benimde almayı düşündüğüm bir kaç parça vardı alınca buradan yazarım.

• Beğen
Tepkiler: observer
@MakRo
ben zaten 22 euro altındaki ürünlere ekstra bir vergi düzenlemesi yapılmadığı sürece 5 küsür olan gümrüğe sunma bedeli dışında vergi koyacaklarını sanmıyorum.

@ekremok

bu bahsettiğiniz şey farklı bir olay.. her kim "vergilendirme başlamış" diyorsa yanlış bilgi veriyor..
türkiye'ye gelen ufak paketlerin çoğu ekstra kontrole gerek duyulmadan ülkeye sokuluyor..

ancak bazı paketlerin içeriği, tarayıcıda farklı görünüyor olabilir.. paketten şüphelendikleri zaman içini açıp bakıyorlar..
paketi açma-bakma bölümü farklı bi yerde olduğu için memurlara ekstra iş çıkmış oluyor..
bunun da bedelini ALICIYA 5,20lira yansıtarak ödetiyorlar..

henüz ufak paketler için vergilendirme başlamadı, zaten öyle şakkk diye de başlamaz..
bir tarih belirlenir ve o tarihten itibaren başlayacak diye kamuya duyuru yaparlar..
ekstra vergi ödemek istemeyenler de sözkonusu tarihe kadar alışverişi keser..

@Türka¥
gümrüğe sunma vergisi yeni değil zaten, öyle bir şey de demedim. fakat şimdilik 22euro altına bu beş liralık vergi dışında çıkarılacak bir vergi yok. bir çok yerde son kargolarda çıkarılmış bu tarz görseller görünce, bu gümrüğe sunma işleminin tüm kargolar için uygulanmaya başlıyor olabileceği fikri aklıma geldi.

5,20 TL ise gene iyi %18 KDV + %20 ÖTV + %15 Damga Vergisi gibi bişiler bekliyorum ben yani 5 USD lik ürün 8,14 USD gibim bişi oluyo.

Herkese hayırlı sabahlar.
❗️Değeri 4 lira olan ürüne vergi verdim.
❗️Mektup zarfından da küçük ve ince pakete 5.20 lira vergi ödedim.
Devletimiz kazansın eyvallah lafımız yok ama bu biraz tuhaf oldu.
Bundan sonra Yurtdışından Ürün alırken dikkat edin.191168191169191168191169191169

Acaba ürün neydi usttekilerin dedigi gibi kesici alete falan benziyorsa bakmislardir belki. Artık bir zahmet bisiklet giyim aksesuar elektronik ürünlerine bakmasınlar da 5 liralık şeyi n11den 50ye almayalım

ayakkabı almak istiyorum ama aşırı tırsıyorum şuan.

22 euronun altındaki herşeye 5.20 lira ödersek geçmiş olsun. başka bişeye gerek yok. ben çoğu şeyi buraya göre 5 tl daha ucuz diye oradan alıyorum.

Bu gümrüğe sunma bedeli yeni çıkan birşey değil önceden de 1-2 sefer ödedim. Vergi değil bir hizmet olarak o bedeli ödüyoruz. Önceden ufak paketlerle uğraşmıyorlar büyük ürünlerde alıyorlardı gümrüğe sunma bedeli ama şimdi uçandan kaçandan alıyorlar. Km saati getiren arkadaşta merak etmesin 5,20 tl ye kurtulur. Ben igs618 getirttim benim de zarfım açıktı hatta bu ne diye sordular PDM merkezinde. Üzerine 20 dolar yada euro yazdırdıysanız sıkıntı olmaz. En kötü ihtimal vergi çıkartsalar bile kapıda teslimata gelen kişiye ödüyorsunuz yada orginal faturası ile beraber merkeze çağırıyorlar sizi.

önemli olan, aynı kalitede ürünü burada daha ucuza üretebilmek ama nasıl? 2020 liralık asgari ücret bile -hakkaniyetli bir ücret değildir- iş verene maliyeti yaklaşık 2800-3000 lira aralığında. bir enjeksiyon makinesi, dikiş makinesi alsanız, hop, yedek parçası ithal. bozulursa buyrun cenaze namazına. iplik, kumaş, hammadde ithal. elektrik? ithal gazla dolares üzerinden. neden üreteyim ki burada. buradaki ince nokta şu. üretmeden ekonomi dönmez. yazılım üretelim diyen var, amenna, yetişen yazılımcıyı küstürüyorsun, adam gidip almanyada kod yazıyor, ne oluyor, tek kaynağın insan, onda da elindeki sahip çıkamıyorsun. sebebine bakıyorsun, yöneticisi çıkıyor. yöneticisine bakıyorsun, liyakatı yok, vasıfsız. ülkeye bakıyorsun, söz söylemek suç, eleştirmek suç, kendi evinde özgürleşmek bile suç.

girdik mi döngüye?

Mehmet Bey Silivri ısındı diye hep böyle konuşmanız değil mi? ?

Herkese hayırlı sabahlar.
❗️Değeri 4 lira olan ürüne vergi verdim.
❗️Mektup zarfından da küçük ve ince pakete 5.20 lira vergi ödedim.
Devletimiz kazansın eyvallah lafımız yok ama bu biraz tuhaf oldu.
Bundan sonra Yurtdışından Ürün alırken dikkat edin.191167 dosyayı görüntüle191167 dosyayı görüntüle
d71ac11a-1fca-4ba1-aea2-dd8b936cfaa3-jpeg.191168

Efendim hayırlı sabahlar tekrar belirteyim sizin ödediğiniz vergi değil aslında olması gereken ödeme. Bütün yurtdışı ürünleri gümrüğe girer ve kontrol edilir burada gümrüğe sunma bedeli denen bir bedel çıkar bu ürün 500 dolar lık olsa da , 5 dolarlık olsa da aynıdır. Vergi diye belirtirseniz yanlış olur. Daha önceden de bu uygulama mevcuttu ama bu kadar fazla ürün kontrolden geçirilmiyordu. Şimdi tüm ürünler gümrük kontrolünden geçiyor ve bu fiyat ortaya çıkıyor ürünlerin geç gelmesinin sebebi de bu.

Ankara Yenimahalle deyim Yenimahalle dağıtım merkezine gitsem yardımcı olurlar mı acaba telefondan sordum bu adrese nereden dağıtım yapılır diye kesin bilgi veremeyiz dediler takipsiz olduğu için
06370 posta kodu

@trainspotting35
Silivri uzak, ankara sincan a benzeri yapıldı. Bura her daim soğuk.

Aliexpressten bir ürün alacaktım. İndirimi bitmiş yine eski fiyatına dönmüş. Sepetteki ürüne tıkladığımda ürün sayfasında indirimli fiyatı görünüyor. Her halde hata (bug) gibi bir şey oldu takılı kaldı dedim. Yeniden ekledim sepete yok yine eski fiyatta. Satıcısına mesaj attım bakalım ne diyecek? Bununla ilgili bir tahmini olan var mı ?

(link)

Satıcıya atmış olduğum mesajdan yoksa sistemsel hatanın düzelmesinden mi bilmiyorum. Yeniden 22 dolar seviyesine gelmiş. tabi kargosuyla 23 falan oluyor. Ondan 2 küsur dolar ucuza buldum. Onun siparişini verdim bakalım ne olacak. Arada kalan o 10-12 liralık fark ile de camo wrap olarak geçen bantlardan aldım.
(link)
(link) Tip B'den aldım.
n11'de aynısı 20 lira. O 5 liralık gümrük bedeli gelse bile daha ucuza geliyor. Aman bakan görmesin.

Dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    122,4 KB · Okunma: 23
Son düzenleme:
ocak ayının 17 sinde Çin'den çıkan mektup hala gelmedi. Neredeyse 2 aya olacak. Hiç bu kadar uzamamıştı. 4 dolarlık bişey. Ben zaten ümidimi kestim artık. geleceğini sanmam.

Ürünün değeri 4.5 TL (arka stop lambası). 5.20 TL para alıyorlar. Ne anladık biz bu işten? Bu kadar basit bi ürünü bile üret(e)meyen bir ülkede yaşıyoruz. Yerli malı olsa fahiş fiyatsız satılsa buradan alırız zaten.
191250

Son düzenleme:
Geri