Allah allaah...
Ya gercekten siz anlamak istemiyorsunuz. Ben ne diyorum bunu anlamadan nasil cevap yaziyorsunuz?
Ben ne demişim bir okuyun.
Karbon alüminyum karsilastirmasi yapmiyorum.
Karbon ve aluminyum bisiklet karsilastirmasi yapiyorum.
Karbon bisikletler kullanim amacina uygun olarak pedala bastığınızda gücün geldigi yone karsi burulmaya dayanikli(aluminyumdan daha rijit) iken dustugunuzde şasinin maruz kalacagi farkli yonlerden gelecek kuvvetlere karşı zayiftir. Dolayisiyla aluminum bisikletle duserseniz karbon bisiklete gore bisikletinizin zarar gorme ihtimali daha dusuk olur cunku aluminyum yapisi itibariyle her yone ayni oranda esner.
Yoksa carbon bisiklet almayin yolda giderken elinizde kalir demiyorum
Simdi cikip da ben karbin bisikletle dustum bisey olmadi demek ne kadar mantikli? Ben olasiliktan bahsediyorum.
Formula 1 otomobillerinin kanatlari 320kms hizda ruzgara direnir ve yere basma kuvveti olusturur ama ters yonden ufacik darbede biskuvi gibi kirilir. Elbette ki aluminyum karoserli bir tiyotacorolla daha saglamdir.
Siz saglam mi istiyorsunuz yoksa daha hafif ve daha rijit mi ona karar verin.
"En iyisi" diye birsey yok, yeni baslayan senede bir mutlaka dusen nirine aluminyum oneririm, en sin ne zaman dustugunu hatirlamayan veya sasi kirilirsa parayi bastirip yeni bir karbon şasi alabileceklere karbon oneririm. (Hayir düşüp karbon şasiyi kirarsaniz garantiye girmez)
Simdi bu cevabi okuyup yahu bakin esneme testinde karbon daha iyi diyenlere iyi gozle bakmayacagim. Onlar inanmak istediklerine körü körüne inanmaya devam etsinler.
Veya karbon fiber aluminyumdan daha saglamdir bakin f1 otomobilleri vs diyenlere de pes diyecegim.
Yukariyi bir okuyun. Benden inceki yazilanlari okuyun, hepsi acikca yazmis. Ama siz oradaki argümanlara bakmiyor, kafanizda tartismiyor sadece olur mu ya karbon daha saglam olmasi lazim deyip klavyeye sariliyorsinuz.
Bu isin bencesi sencesi yok, olay cok net.