@emir yakup bulut Bisiklet forumda motosikletten bahsetmekten genelde imtina ediyorum aslında, ama madem sordunuz ve sözkonusu olan kaza, kısaca anlatmaya çalışayım..
Olay Çorum'da çevre yolunda gerçekleşti. Işıkta bir aracın meydan okumasıyla 😁 tetiklenen ben 240 a kadar çıktım, oldukça fark attım. Bir viyadük çıkışında hani şu arabayla giderken içimizin yukarı kalktığı tarzda geniş açılı bir kasisi, hızımı 200 ün altına düşürmeden geçtim. Devamında ön tekerin yere uyguladığı yük değişimine lastiğinde kötü oluşu eklenince "wobbling" ya da "kafasallama" denilen şey oluştu. Frene dozajlı asılmaya çalışırken km de 160 gördüm. Zaten kaos 4-5 sn sürmedi ve motor beni üstünden attı..Korumalarım tam, deri ceket var, eldiven deri ama pantolon kot..😑.Yere düşüşüm sert oldu, düşmemle direk yuvarlanmaya başladım..Çok hızlı gittiğim için allahtan arkadan gelen araç yoktu ve refüje yakın değildim. Kaç kez yuvarlandım bilmiyorum ama sona doğru hızım azaldı ve motoru benden 50 m ilerimde kıvılcımlar çıkararak yan yatmış ilerlediğini görüyordum arada..Sonra herşey durdu..O adrenalinle orta refüje, çimlere doğru gittim ve uzandım. Yarış yaptığım araçta dahil durdular ilgilendiler..Ambulansla hastaneye, film vs..Kırık yoktu, kaburgamda ufaktan çatlak, sol dizimde sürtünmeden kemiğe kadar inen bir yara..Ellerimde, ayak bileklerimde vs yaralar vardı...2-3 ay yatıp kalkmakta çok zorluk çektim, derin nefes alamadım ..Zaten 1 hafta anormal ağrılar oldu..Şükür bir iki iz dışında hiçbir şey kalmadı..
Motor Yamaha XJR 1300 dü, 2 hafta sonrasında gidip petrolden aldım motoru. Gösterge, sinyal kırığı dışında pek birşey yoktu..Koruma takozu sürtünmeden tükenmişti.