Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Alüminyum vs. Karbon kadro

Karbon yapısı gereği alüminyumdan daha önde çıkacaktır ancak bir hobi kullanıcısı için karbon çok da şart değildir.
 
  • Beğen
Tepkiler: pilot
Scudo
teknik bir konu bulaşmayayım:) ama bu kadar üretici olup hepsi bilinen temel üretim işlemlerinden geçirip oluşturduğu eserde işin püf noktasını kendine göre yorumluyor. Pek tabi bütün ürünler saatlerce basınç testlerinden geçiriliyor, illa kadroyu kırmak için uğraşılmayacaksa kaza sonucu oluşacak bir çatlak kırık vs varsın olsun cana geleceğine mala gelsin, bana birşey olduktan sonra napıyım çatlamayan kırılmayan 3-5-7bin tl lik kadroyu...

@Tolga Çelebi aslına bakarsak hobi dediğimiz şey artık günümüzde insanların daha çok para harcadıkları, yöneldikleri konular hakkında daha çok bilgilendikleri ve rutin hayat dışında kalan her dakikaları için bu işle uğraşma çabaları olduğundan, bir ürün alırken bu gerekli gereksiz şart veya şart değil demek pek doğru değil.

Örneğin, Plak hobisi olan birinin evindeki plakların değerini toplasanız belki 1 adet araba alırsınız yine pikabı iğnesi ses sistemi vs ile bir ev alınabiliyor ama bakıyorsunuz bu kişinin altındaki araba kablumbağa...:) tercihler öncelikler çok başka bişi tabi ki her hobi bütçeye baktığı için 10bin tl lik bir bisikleti hobi için niye alınır diyemez kimse, bizde biliyoruz yarışa girmeyecek... neyse konu sapmasın:)
 
son zamanlarda cro-moly ilgimi çekiyor.
 
Sadece düşürmeyin, çabuk kırılıyor, kendileri biraz çıtkırıldım Nejla ile aynı gillerdendir.

@Serkan Mıstınoğlu
 
Hobi, hiç bir şeye ( bisiklet bozul, takıldı,kırıldı, yamuldu,vs gibi)takımdan, turunuzu bozacak her türlü ihtimali ortadan kaldırmış olarak yolda olma pedal basma durumunu ise 2000-5000 tl arası her bisiklet olur karbon yada alu farketmez.
Ama bisikletin kendiside önemli (hafif olsun, karbon olsun, yormasın, hatta kendi giysin, süper aksın, aero olsun, rahat olsun) ise karbon alın. Karbon alınca da spor yaparsın aliminyumlada ama bazı insanlar alıp seyrediyor tv gibi o ayrı seyretmek için hd si curve ekranlısı var bir sürü tv var al onu seyret. Birde aldım ben bunu taş geldi kırıldı, lastik patladı çatladı ama yenisini Nasıl alacam ben diye düşünenler var onlar ayrı. Bu gün bisikletinize bir şey olursa yarın gidip aynısını yada biraz daha iyisini alamıyorsanız bütçenizi yada olanaklarınızı aşmış olursunuz.
 
Taa bilmem nerelerden bisiklet getiriyor kullanıyorsun ama aynısı yok ikinci şansın yok bilgisayar oyununda tek vuruşluk canın kalmış gibi sine sine kullanırsın. Bende bir tane var ben TR den aldım bir bisiklet var oldukça ucuza aldım ama yenisi tr de yok olsa bile çok pahalı olur.
Kullanırken problem yok rahatım ama bir yere parkedip rahat oturamıyorsun sürekli gözün onda. Kilitleyip gitmeyi falan düşünemiyorum bile. Geçenlerde bir arkadaşla gezmeye gittik onun bisikleti hurdadan dönme fırça ile boyanmış bir bisiklet zincir le aynakol arasına asma kilit takıyor sadece küçük çocuklar gezmek için almasın diye.
 
Ben kendimce söyle söyleye bilirim karbon bir bisikleti direk almaktansa onun önce aluminyum alınması sonrasında karbona geçilmesi gerektiğine inanıyorum öncelikle bunun 2 ayrı nedeni var bence birincisi bakim karbon bisikletler temizlik konusunda daha titizler o yüzden aluminyum da temizlik alışkanlığının kazanılması gerektiğini düşünüyorum bunun yanı sıra karbonla aliminyum arasındaki tek fark hafiflik olmamakla birlikte bunu ayırt edile bilmesi için de aluminyum kullanılmasının bence çok faydalı olacağını düşünüyorum karbon ayrıca dayanıksız bir ürün değildir ve bence karbon bir bisikleti çelik veya aluminyum bir bisiklet den sonra kullandığınızda bambaşka bir tat alacağınız su götürmez bir gerçek
 
  • Beğen
Tepkiler: aytunctarakci
Eski bir konu sanırım ama bütçe uygunsa kesinlikle karbon diye düşünüyorum tartışmaya bile gerek yok bence. Yarış bisikleti alırken çarparsa kırılırsa gibi bir endişe anlamsız ama kadro kendi başına hafifliği ve rijitliği sağlayan tek kriter değil. Giriş seviye karbon bisikletlerle aynı ağırlıkta ve yakın esnemezlikte alüminyum bisikletler de olabiliyor.
 
Ben de bu sorunun cevabını sürekli düşünüyorum...
 
Adamantiyum o olmazsa titanyum o da olmazsa altın oda olmazsa gümüş oda olmadımı karbon ha oda yok derseniz alüminyum :)..
 
Geri