iyide bu kullanıcıların çoğu şehir içi ve şehir içi yollar pürüzsüz. mesela konuda soranlardan birisi stabilize yola denk çukurlu parke taşlı yoldan bahsetmiş. bende bisiklete bindiğim zaman gezeceksem o tarz yollarda hatta tarla içinden bile geçiyorum.Hollanda'da amortisörlü bisiklete binsen, sana deli gözüyle bakarlar. Tabi ki, Amortisörsüz, yüksek gidon.
İnanmayan bu videoyu izlesin. Hollanda yollarındaki bisikletlerde 1 tane bile amortisörlü yok.
Hollanda'da amortisörlü bisiklete binsen, sana deli gözüyle bakarlar. Tabi ki, Amortisörsüz, yüksek gidon.
İnanmayan bu videoyu izlesin. Hollanda yollarındaki bisikletlerde 1 tane bile amortisörlü yok.
Yol bisikletini sadece asfaltta kullanıyorum, uzun süreli olmadıkça hafif patikaya da girilebilir, ancak çamura girince yol bisikletindeki kumpas frenler epey sıkıntı yaratıyor. Taşlı ve bozuk yollara sokmuyorum, akort ayarı bozulmasın diye.Bu yorum yapanlar nerede kullanıyor hangı şehir onuda yazsalar keşke. Yaza doğru bısıklet değiştirme ihtimalim var. Burada genelın tecrübesine dayanıp amortisörsuz alıp pısman olmak ıstemem.
@Anonim
Mısal mtb cı arkadaş dunyan yol bisikletini dağda bayırda kullandığın halde değişti mi.
Yol bisikletini sadece asfaltta kullanıyorum, uzun süreli olmadıkça hafif patikaya da girilebilir, ancak çamura girince yol bisikletindeki kumpas frenler epey sıkıntı yaratıyor. Taşlı ve bozuk yollara sokmuyorum, akort ayarı bozulmasın diye.
Toprak yolda dağda ormanda kullanılacaksa tabi ki amortisör daha iyidir. Ama şehir için gereksiz...
Tecrübe ettinız mı pekı. Yazacağım yanlıs anlaşılabilir o yüzden öncelikle belırteyım art nıyetlı olarak soylemıyorum bunu; soyledıgınız bıraz duz mantık kalıyor bısıklet kataloğu yada sıtelerın resıme tıklayarak bı bısıklete yönlendirmesi gibi. Bu dedıgınızı bı cok kısı tahmın edıp yazabilir. Bunu yazma sebebımde bı kısmın amortisörsuzde ısrar etmesi. Yanı amortisorluyu dag bayır oda cıft amortisör (MTB oluyor oda) ile onerıyolar sadece yoksa dıger her sartta amortisorsuz dıyorlar.Sürekli dağ inişi yapacağım orman yollarında go pro kameramla çılgın deneyimler yaşayacağım diyorsanız, ön ve arkada amortisörü bulunan downhill bisikletlerini, benim sürdüğüm yollar stabileze yollar, köy yolları ve çukurlu diyorsanız ve arada dağ yolu deneyimi istiyorsanız ön amatisörlü dağ bisikletini, ben uzun tur yapacağım çadırımı matımı yükleyip gidecem bu diyarlardan diyorsanız ama köy yollarına da girerim derseniz ön amatisörlü bir tur bisikletini, benim yolum asfalttır diyenlere de amatisörsüz tur bisikletlerini ve son olarak da sadece şehir içi kullanım için tavsiyem amatisörsüz yol ve şehir bisikletlerini tavsiye ederim.
Çünkü genelde alt-orta seviye bisikletlerde kullanılan maşalar iş görmüyor. Boşuna ağırlık yapıyor ve güç kaybına neden oluyor.Yanı amortisorluyu dag bayır oda cıft amortisör (MTB oluyor oda) ile onerıyolar sadece yoksa dıger her sartta amortisorsuz dıyorlar.
Forumda shımanonun sıralamasını bulmuştum vıtes sıstemlerını kalıte kalıte sıralamasını. Bu masa sıstemlerının bı konusu sıralaması varmi. Yoksa bunun için nı konu açılabilir aslında bu ıslerden anlayan bırılerı el atarsa. Konu devamında da yorumlarla hemen her markanın sıralaması çıkarılabilirÇünkü genelde alt-orta seviye bisikletlerde kullanılan maşalar iş görmüyor. Boşuna ağırlık yapıyor ve güç kaybına neden oluyor.
Suntour nasıl pekı carraro ve merıda da kullanılıyor.Sıralamasını bilmiyorum ancak alt seviye maşa olarak zoom marka örnek verebilirim, üst seviye olarak da rockshox
Bilgim yok maalesef, hiç tecrübem olmadı suntour maşaylaSuntour nasıl pekı carraro ve merıda da kullanılıyor.